Off... varicele

Iti place sa ai picioarele bronzate, mereu ingrijite si cu pedichiura facuta pentru ca adori sa porti fuste si rochii scurte...
Iti place sa ai picioarele bronzate, mereu ingrijite si cu pedichiura facuta pentru ca adori sa porti fuste si rochii scurte. Totusi, ceva te nelinisteste. De ceva vreme ti-au aparut pe picioare vene albastru-verzui ingrosate. Inainte de toate, varicele sunt o problema de sanatate si nu una de frumusete, pentru ca ele nu indica niste picioare inestetice, ci unele cu probleme circulatorii.

Desi unii considera ca este o afectiune care apare la batrani, varicele sunt frecvent intalnite si la tineri, mai ales la femeile care au nascut. Problema este ca varicele sunt de patru ori mai frecvente la femei decat la barbati. Si devin dureroase mai ales in perioada menstruala.

Varicele sunt vene verzui, dilatate si mai mult sau mai putin dureroase.
Apar mai ales pe gamba si se deosebesc de venele normale prin faptul ca ele contin o cantitate de sange mai mare.

Cum apar


Arterele indruma sangele de la inima spre periferia corpului, iar venele au functia sa il aduca inapoi la inima oxigenat. Toate venele pot deveni varicoase, dar cel mai adesea, acestea apar pe picioare. De fapt, pentru a permite sangelui sa urce spre inima, venele picioarelor depun un efort foarte mare pentru a invinge forta gravitationala.

Persoanele care au varice se confrunta cu o insuficienta venoasa cronica. Asta inseamna ca sistemul lor venos are dificultati in a asigura intoarcerea sangelui spre inima. Insuficienta venoasa incepe prin aparitia varicelor. Acestea sunt anuntate de o senzatie de picioare grele si umflate, mai ales la nivelul gleznelor.


Complicatiile...


Proasta circulatie venoasa poate atrage dupa sine probleme ale pielii, cum ar fi eczemele, ulcerul picioarelor sau dermite. Daca venele profunde sunt atinse, apare retentia de apa. In acest caz exista riscul ca un cheag de sange sa se formeze si sa obtureze o vena deja marita. Pentru ca circulatia sangelui foarte slaba faciliteaza coagularea sangelui, varicele pot degenera in tromboflebita.

Tipuri de varice


In 95% din cazuri, varicele sunt rezultatul unui ansamblu de factori de risc: ereditate, surplus de kilograme, sarcina etc. Acest tip de varice apar mai ales la venele safene, adica cele superficiale care sunt de-a lungul piciorului.

In unele cazuri, putine ce-i drept, varicele sunt legate de o alta problema de sanatate.
In cele mai multe cazuri de flebita, o inflamare a unei vene care poate provoca un chiag de sange ce blocheaza urcarea sangelui spre inima. Aceste varice provin de la o tulburare a venelor profunde care sfarsesc prin a afecta reteaua venelor superficiale.

De ce femeile?


Femeile se confrunta mult mai des cu varicele decat barbatii. Aceasta situatie explicandu-se prin schimbarile hormonale legate de sarcina, perioadele premenstruale si menopauza. Toate acestea contribuie la slabirea gradului de oxigenare a sangelui. Si pilulele anticonceptionale au acest rol, ele fiind chiar interzise personelor care au varice.

Femeile insarcinate sunt vizate atat datorita pierderii elasticitatii peretelui venos dar si din cauza greutatii bebelusului.
Pantecele apasa pe venele abdomenului, ceea ce ingreuneaza circulatia venoasa. Adesea, varicele provocate de sarcina isi revin de la sine la trei luni de la nastere.
Daca ai o meserie care te obliga sa stai in picioare esti si mai expusa riscului.

Factori de risc:


  • Obezitatea
  • Statul mult timp in picioare sau asezat
  • Absenta exercitiilor fizice
  • Expunerea la caldura
  • Baile foarte fierbinti
  • Ridicarea obiectelor grele
  • Pilulele anticonceptionale
 

Comentarii (8)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • adi pe 29 Iun 2014, 21:35
    Varicele

    Varicele Varicele reprezinta dilatatii ale venelor la diferite nivele. Venele varicoase sunt vase largite anormal,iesite in relief,bombate,albastrui si noduroase,adesea asociate cu dureri surde si sacaiatoare.Rezulta din proasta funcionare a valvelor din interiorul venelor.Daca valvele nu functioneaza corect,circulatia este ingreunata,iar sangele se aduna in vene si se dilata. Terenul varicos se mosteneste familial,dar apare si se intretine prin obiceiuri de viata daunatoare (tip activitate sedentara,statul prelungit in picioare,fumat,consum exagetrat de proteine de origine animala). Greutatea in exces,caratul greutatilor, si sarcina pun o presiune mare asupra picioarelor,sporin conditiile pentru formarea venelor varicoase.Constipatia,insuficienta cardiaca,bolile de ficat uu un rol important in aparitia venelor varicoase. Este interesant de remarcat faptul ca in tarile in care regimul obisnuit al oamenilor este bogat in alimente naturale, neprelucrate,nici macar nu s-a auzit de aceasta afectiune.Aceasta se datoreaza partial cantitatii mari de fibre prezente in alimentatie,precum si abundentei de alimente care contin antioxidanti naturali,ce mentin tesuturile puternice si sanatoase.Alimentele care au efect dilatator si epuizant asupra celulelor,precum zaharul,faina alba,alcoolul,ceaiul si cafeaua ar trebui evitatate. Tratament natural : -vitamina c cu flavonoide -rutinul -complexul de antioxidanti -afinele -castanul salbatic si cel comestibil -sulfina -polenul si hrisca (datorita continutului in rutin) -ghimpele -gotu kola Alte indicatii : -purtati haine care nu impiedica circulatia sangelui -tineti picioarele ridicate deasupra nivelului inimii timp de 20 minute -evitati sa stati picior peste picior,sa carati greutati -tineti picioarele ridicate in timp ce stati jos Pentru retete personalizate,contactati-ma pe adresa plantevindecatoare@gmail.com Adrian Udrea,fitoterapeut,nutritionist,Timisoara

    0
    0

  • mia pe 5 Aug 2012, 23:40
    varice

    am dureri in zona talpii.eu stau foarte mult in sezut si cred ca asta e cauza.au aparut vene ingrosate (nu sunt exagerate) si vene micute rosii si astea imi provoaca dureri foarte dese.am inceput sa folosesc lioton gel si altceva nu prea stiu ce sa fac.poate o sa outeti sa mi dati un sfat.va rog mult,astept

    0
    0

  • andreea pe 20 Apr 2009, 21:23
    cum pot trata varicele

    am 17 ani sunt bucuresti si am si eu varice asa zic eu dar nu stiu sigur dak sunt varice sunt niste vene mii mov-roz,eu am pe picioare nu am multe am si sub sani,si asta ma sperie sper sa nu se agraveze,o prietena mi-a sp k e de la prea mult stat in picioare,eu intradevar stau f mult in picioare k muncesc si am muncit undeva unde sttea 17ore in picioare si ma dureau mult

    2
    1

  • l68dani pe 14 Oct 2008, 13:17
    varice

    am incercat mai multe tipuri de unguente.Pe mine ma dor la schimbarea vremii mai ales si mai profunde si dureroase sint cele de la glezna.Ce tratament se mai poate face?

    0
    1

  • lummyu pe 18 Sep 2008, 09:18
    varice

    eu am folosit Hepathrombin si a dat rezultate

    1
    1

  • diana pe 17 Sep 2008, 20:57
    pt alexandra_22

    in legatura cu crema pentru tratarea varicelor, cum se numeste si unde o pot gasi? poate lasi mai multe detalii aici...

    0
    1

  • anutaa pe 16 Sep 2008, 17:44
    varice

    va rog daca se poate sa-mi spune-ti ce tratament se poate folosi pt tratarea varicelor,, multmesc,,

    0
    0

  • alexandra_22 pe 9 Sep 2008, 20:32
    si tu le poti trata....

    si eu am avut asa cva..dar am folosit o crema de la skin doctors si mi-au trecut

    6
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod