Oboseala inexplicabila: 7 cauze posibile

Dormi suficient, dar tot resimti o stare de oboseala permanenta... Inainte de a da vina pe programul incarcat si responsabilitatile multiple de la serviciu, gandeste-te ca exista o multitudine de alti factori care stau la baza oboselii inexplicabile. Afla care sunt acestia si ia masurile necesare de precautie!
"Sunt atat de obosit/a, nu mai sunt in stare sa fac lucrurile pe care obisnuiam sa le fac cu atata usurinta", "As vrea sa merg, insa ma simt epuizat/a", "Sex? Chiar trebuie acum?" ... Daca iti sunt cunoscute aceste replici si nu sunt cauzate de lipsa de somn sau de responsabilitatile extenuante permanente, atunci ai nevoie de un control medical pentru a depista cauza exacta a starii de oboseala inexplicabila cu care te confrunti.

Expertii sustin ca daca starea de oboseala si epuizare inexplicabila se intinde pe o perioada mai lunga de o saptamana este recomandata consultarea unui specialist. De cele mai multe ori, ea poate sa fie declansata de probleme de sanatate minore care pot fi tratate relativ repede. Iata 7 dintre principalele cauze care ar putea-o declansa:

1. Oboseala inexplicabila: Anemia

Femeile care se afla in anii reproductivi, care au menstruatie abundenta, tumori fibroide, polipi uterini sau cele care au nascut recent pot dezvolta anemie, care este una dintre principalele cauze ale starii de oboseala.  

Problemele apar in momentul in care sangerarile conduc la o deficienta a hemoglobinei care transporta oxigenul, absorbit din aer in plamani, catre toate tesuturile si organele din organism. In cazul in care acestea nu sunt alimentate cu o cantitate suficienta de oxigen, oboseala isi face aparitia.

Alte cauze care "stimuleaza" dezvoltarea anemiei sunt: hemoragia interna, deficienta de fier, acid folic si vitamina B12 din organism.
De asemenea, bolile de rinichi se pot manifesta si prin aparitia anemiei si a simptomelor de ameteala, frisoane si stari de nervozitate.

Pentru a pune diagnosticul de anemie, doctorul va face un test de sange, iar de obicei tratamentul consta in administrarea suplimentelor de fier (daca acesta este factorul declansator) si consumul alimentelor bogate in fier (spanac, broccoli, carne rosie).

Vestea buna: in urma unui tratament adecvat, starea de oboseala va disparea in maxim o luna.

2. Hipotiroidismul

Daca ai adesea stari de epuizare si usoara depresie, expertii sustin ca o tiroida lenesa poate sa fie explicatia cea mai plauzibila. Cea mai frecventa boala a tiroidei este hipotiroidismul, care apare in momentul in care glanda nu reuseste sa produca o cantitate suficienta de hormoni tiroidieni. Metabolismul este lent, motiv pentru care functiile organismului sunt incetinite.

Cea mai frecventa cauza a hipotiroidismului la adult este tiroidita lui Hashimoto, afectiune cauzata de o dereglare a sistemului imunitar, care produce anticorpi care, pur si simplu, distrug tiroida.

3. Oboseala inexplicabila: Infectia de tract urinar (ITU)

De obicei, cele mai multe femei au tendinta de a asocia o infectie la nivelul tractului urinar cu simptome precum senzatia de usturime sau necesitatea de a urina frecvent. Insa, expertii sustin ca si oboseala inexplicabila trebuie sa-ti dea de gandit si uneori se dovedeste a fi un simptom asociat cu acest tip de infectie.


Nu fiecare femeie resimte in mod evident simptomele standard in cazul unei infectii de tract urinar. Trebuie sa stii ca uneori acestea nu se manifesta sau sunt putin evidente, trecand neobservate foarte usor. Insa, nu si cand este vorba despre o stare de oboseala inexplicabila care se prelungeste cu saptamanile... Acest lucru trebuie sa-ti dea serios de gandit si sa te determine sa consulti un doctor.

Cel mai adesea, o infectie la nivelul tractului urinar este cauzata de prezenta bacteriilor in tractul urinar, care apar ca rezultat al nerespectarii unei igiene intime adecvata. De asemenea, actul sexual poate sa contribuie la cresterea riscului de aparitie a infectiei, deoarece antreneaza patrunderea bacteriilor din vagin in uretra.

Daca in urma unui consult specialist, diagnosticul este infectie de tract urinar, trebuie sa efectuezi un test de urina. Tratamentul este rapid si usor, implicand de obicei administrarea unor antibiotice orale. Daca oboseala inexplicabila pe ai simtit-o in ultimul timp a fost cauzata de acest tip de infectie, dupa urmarea precisa a tratamentului, va disparea in maxim o saptamana.

Trebuie sa fii foarte atent/a la reaparitia oboselii, deoarece exista cazuri in care infectia de tract urinar este cronica. In aceasta situatie discuta cu medicul de familie despre posibilitatea unui tratament preventiv, inclusiv administrarea unor antibiotice in doze reduse.

4. Cafeina

Majoritatea persoanelor apeleaza la cafea sau o cola pentru un plus de energie, insa uneori efectul obtinut este contrar asteptarilor. Este recunoscuta actiunea stimulanta a cafeinei, insa in cantitati ridicate nu va face decat sa accentueze starea de oboseala.


Solutia: redu cat mai mult consumul de cafea si in doze cat mai mici. Cel mai recomandat sfat ar fi acela de a elimina pe cat posibil atat cafeaua, cat si ciocolata, ceaiul si sucurile carbogazoase (care pot sa contina "urme" de cafeina) din regimul alimentar.

5. Alergiile alimentare

Cu toate ca alimentatia echilibrata este menita de a ne da energia necesara organismului pentru a functiona la capacitate maxima, unii doctori considera ca intoleranta la alimente si reactiile alergice pot cauza efectul advers - de oboseala si somnolenta usoara.

Chiar si o intoleranta usoara la unele alimente poate declansa somnolenta si starea de oboseala inexplicabila.  

Sfatul expertilor este sa renunti la alimentele care iti dau o stare de somnolenta la un interval de 10-30 de minute de la consumarea lor.

6. Oboseala inexplicabila: Apneea de somn

Este justificata oboseala ta, in cazul in care ai petrecut cateva nopti albe sau daca nu ai respectat orele de somn. Dar, daca dormi "bustean" toata noaptea, care ar putea fi explicatia? Sindromul de apnee in somn (SAS)... Este o afectiune a aparatului respirator caracterizata prin pauze respiratorii repetate, frecvente in timpul somnului. Astfel, starea de oboseala intervine, indiferent de cate ore ai dormi pe noapte.

Acest sindrom intervine cel mai des in cazul persoanelor supraponderale si obeze. Daca te confrunti cu aceasta problema, medicul iti va recomanda schimbarea stilului de viata, incluzand si necesitatea de a urma un regim de slabire si renuntarea la fumat.
Daca nu este trata la timp, apneea de somn mareste riscul de a suferi un atac de inima.  

7. Boli cardiovasculare nediagnosticate

Daca simti ca obosesti mult prea usor in urma unor activitati pe care inainte le efectuai fara probleme, este timpul sa iti faci un control la inima ... pentru orice eventualitate. Expertii sustin ca daca oboseala intervine dupa activitatile obisnuite pe care le efectuezi in fiecare zi (curatenie in casa, gradinarit, serviciu) inseamna ca inima ta iti trimite semnale ca ar avea nevoie de o ingrijire medicala.

Nu trebuie sa intrii in panica de fiecare data cand simti starea de oboseala, deoarece aceasta nu este o cauza principala a bolilor de inima, ci are mai degraba legatura cu vreo afectiune mai putin serioasa. Insa, daca resimti oboseala si nu ti se pare justificabila, atunci cel mai potrivit ar fi sa te duci la un consult specialist.
 

Comentariile 51-83 din 83

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • loretta pe 20 Sep 2010, 21:29
    oboseala cronica

    of Doamne...sufar de stari groaznice de oboseala mai ales psihica, de vreo 20 de ani. Pur si simplu nu stiu ca sa mai fac, ce sa mai iau ca sa ma simt mai in putere. Am si perioade mai bunicele dar in general as dormi pana la loc comanda, adica mai tot timpul daca sunt lasata. In momentele de oboseala crunta simt si o stare de depresie cu manifestari fizice, dureri, ameteli dde de slabiciune, stare dee anxietate pronuntata, nevoia de a plange in hohote

    18
    8

  • emi pe 30 Iul 2010, 19:49
    oboseala

    incercati cu putin sport zilnic,minim 30min.....da randament

    14
    12

  • nicu pe 25 Iul 2010, 21:12
    oboseala

    Eu am insomnie de multa vreme...daca dorm 2 ore e bine...oare la modificarile fizice ale naturii,sa gandit cineva...sunt multe lucruri pe net,despre aceste fenomene...comprimarea timpului...etc...!!!..nu exista sa nu ne afecteze...!!!...

    5
    5

  • Marius pe 7 Iul 2010, 16:43
    oboseala inexplicabila

    De vreo 3 luni ma trezesc super obosit,fara chef de nimic,cu alte cuvinte dorm pe mine.Indiferent daca dorm 5 ore,10 ore sau 15 ore ma trezesc la fel de obosit.Treaba e ca am cam pierdut noptile inainte,dormeam 3 ore pe zi si atat.Da de saptamani dorm cate 8-10 ore pe noapte si tot obosit ma trezesc.Pot sa stiu si eu ce am???????

    20
    4

  • irina pe 27 Mai 2010, 10:41
    obosita mereu

    am 17 ani si imi este somn incontinuu vin la 1 30 d la scl iar la 2 deja sunt in pat dorm pana la 6 si ma trezesc f obosita apoi la 22 adorm iar dim ma trezesc la 6 30 ....noaptea dorm normal nu am insomniii dar cand ma trezesc sunt foarte obosita .......sincera sa fiu nu prea mananc am 1.65 si 46 de kg dar pana acum nu am mai avut starea asta .cateodaa am dureri de cap urmate de tulburari de vedere .....am fost la oftalmolog si mi a spus ca nu am nim la ochi dar aveam o sinuzita pt care am urmat un tratament dar dupa o perioada durerile au reinceput ...........partea urata este ca nu am doctor de fam caci m am mutat in alt orash si unt la inceput aici si cred ca va mai dura panA imi voi face un doctor de fam.nu stiu mama mi a spus ca prea mult somn imi va afecta ficatul.ce pot face?astept sfatul dvs .............

    11
    11

  • Radu pe 18 Mai 2010, 13:09
    Stare nasoala

    De obicei eram un om foarte activ, mergeam, veneam, vorba aia nu aveam stare mai deloc, dar de la o vreme incoace parca tot timpul sunt obosit, ma ustura ochii incepand de pe la vreo 11-12 ziua. Am o stare tare ciudata, de dormit dorm lejer 8 ore, dar ma simt al naibii de obosit si parca plictisit de tot, nu-i vb de depresie sau alte magarii ci pur si simplu lipsa totala de aproape orice in afara de sentimentul acela ca tot timpul as vrea sa dorm si sa dorm si iar sa dorm...

    13
    9

  • rodica pe 13 Mai 2010, 00:29
    ma simt obosita

    de 1 an ma simt obosita am 33 de ani inainte eram o femeie de viata acum nam chef de nimic dorm ma trezesc parca nas fi dormit deloc ma trezesc mai obosita de cum ma puneam in pat eu lucrez in franta la curatenie cate 10 ore pe zi in difetite case cu diferite persoane cate odata ma gandesc ca poate si de asta ma simt asa obosita va doresc multa sanatate la toti si dumnezeu sa ne ajute la insanatosire

    19
    5

  • crys pe 28 Apr 2010, 17:06
    buna

    Am 21 de ani si la fel simt o oboseala care ma distruge. Ma enervez repede cateodata fara nici un motiv. Cand vin de la munca trebuie sa dorm astfel imi este rau si ma doare capul.Am examene si nu ma pot concentra deloc...Vreau sa i-au memo plus...este eficient astept un sfat

    14
    6

  • raluca pe 26 Apr 2010, 20:50
    buna ziua

    si eu am aceeasi problema ma simt f obosita, fara chef de nimic dar in acelasi timp si agitata..daca ma pun in pat simt ca imi bate inima f rpd...dorm 6-7 ore pe noapte dar nu am un somn linistit..ma trezesc de multe ori in timpul noptii iar dimineata la prima ora ma simt ok dar de la 9 la 12 ma simt lesinata fara putere...ma fortez sa mananc pentru ca nici pofta de mancare nu prea am dimineata...de fapt in general nu mananc f mult pt k ma satur repede eu sunt si mai slaba am 21 de ani 1,60 si 44 kg...eu sunt si nervoasa de fel de cand eram mica...in afara de asta am unele zile in care chiar nu am kef de nimic de parca as fi depresa..eu locuiesc cu prietenul meu in italia...adevarul ca inca nu lucrez si nici prieteni nu prea am..nu pot spune ca imi lipsesc ff mult parintii pentru ca prietenul meu ma face f fericita...chiar nu stiu de ce sunt asa nervoasa pentru ca nu am motive...dar eu ma enervez din orice si sunt irascibila si geloasa...as vrea mult sa ma skimb dar nu stiu cum sa fac...am citit pe net despre posibilele cauze ale simptomelor mele si ma gandeam ca poate sunt putin anemica sau am lipsa de magneziu ..sau chiar tiroida avand in vedere ca sunt asa slaba si nervoasa....inca nu mi'am facut analizele pentru ca am tot sperat ca o sa ma simt mai bine..dar sapt aceasta o sa le fac... oricum eu am luat vitamine ,saruri minerale,fier care intr'adevar mi'au dat energie dar si starea de agitatie noaptea ...din motivul careia oboseala& slabiciunea dimineata... sper sa treaca perioada asta ca nu mai suport :(

    15
    6

  • eu pe 11 Apr 2010, 21:01
    cel descris

    manifestarile descrise pot fi foarte bine mersi si de la parazitozele intestinale ,

    11
    2

  • ghetu elena pe 29 Mar 2010, 09:15
    oboseala

    am 41 de ani si ma simt foarte obosita, noaptea nu prea ma odihnesc si ma trezesc f,f, obosita si fara putere,ma dor oasele, mana la cot si umar drept, coloana un pic picioprul drept, am facut o radiografie la plamani si m-au gasit cu noduli la plamani acum 2 luni.

    6
    4

  • mia pe 22 Oct 2009, 15:42
    somnul

    si mie mi-e somn in special dupa ora 12.iar seara cand ma pun in pat adorm de parca n-as mai fi dormit de catva timp.nu am un program incarcat dar somnul imi prinde bine mereu

    5
    11

  • de eu pe 1 Oct 2009, 18:57

    trebuie sa te reculegi si sa ai puterea sa invingi singur viata sa nu depinzi de cei apropiati sau sa fii legat de un trecut trebuie sa te desprinzi de el

    2
    4

  • bogdan pe 19 Aug 2009, 14:28
    oboseala

    Salut. nu stiu ce sa mai zic.de un an ma cam doare in spate dreapta sus,sa zic... osul din spate si se cam transmite pe mana dreapta ,cica am o nevralgie,pe langa asta ma trezesc si obosit,pana si vederea o am mai slaba ... nu mai sunt cum eram acum 1 an sau 2 :( m-am si ingrasat de la 90 la 107 la doar 1.77m , am 21 ani ,ce sa mai zic, vreau sa trec si pe la psiholog,sunt stresat de mic......asa e felul meu,de altfel ..prietenos si glumetz dar au fost etape in viata cand am pierdut oameni din familie care imi mentineau optimismul.

    8
    3

  • mariana pe 12 Mai 2009, 22:05
    oboseala

    ce tratament sa iei ptr oboseala

    11
    9

  • dana pe 22 Nov 2008, 19:37
    Oboseala

    Tratament pt oboseala vreau si eu saimi spuneti, ma confrunt si eu cu o stare de oboseala psihica ma mult pt ca fizic nu am o munca obositoare ci chiar foarte lejera.

    10
    2

  • Aurelia pe 12 Nov 2008, 15:23
    Referitor la stare de oboseala

    Si eu ma confrunt cu o stare de oboseala nejustificata si agitatie, in acelasi timp. Noaptea dorm binisor, desi ma trezesc la cel mai mic zgomot. Ziua incerc iar sa dorm, in speranta ca o sa ma trezesc mai odihnita, dar nu reusesc... imi vine sa dau tot timpul din picioare si ma foiesc intr-una. Cateodata ma apuca frica, din te miri ce... ca si cum astept sa mi se intample ceva rau. Astazi m-am speriat cand a sunat telefonul. Pofta de mancare am... nu ma plang. Aproape tot timpul rontai cate ceva... si nu mananc nesanatos. Nu stiu ce se intampla cu mine. Nu lucrez de mai bine de 7 ani, de cand am nascut, singurele ocupatii pe care le am sunt curatenie, gatit si copilul... dar abia daca fac fata. Oare ce se intampla cu mine?

    9
    5

  • cristina pe 25 Oct 2008, 18:50
    Oboseala

    Am stari de oboseala de 2 ani am facut analize de toate tipurile toate ok dar eu ma simt terminata fara energie si oricit as dormi ma trezesc tot obosita par mai batrana cu 10 ani nu stiu ce sa mai fac am luat vitamine minerale, fier, B Complex tratament psihiatric si nimic starea de oboseala e ma distruge medicul da din umeri si eu comtinui viata disperata de ceea ce as putea avea de ma simt asa nu mai pot sa ma ajute cineva va implor nu mai rezist zi de zi cu starile astea am pus si 10 kg de la cite vitamine si alte medicamente luate... este cineva care sa ma poata ajuta... astept vesti va multumesc

    16
    5

  • nina pe 18 Oct 2008, 13:08
    Oboseala

    Eu am de vreo 6 ani stare de oboseala; Am facut diverse analize- inima, plamani, tiroida, cap, ficat, splina, rinichi si toate au iesit bine. Mi-a dat de la psihiatru... diverse tratamente, dar nu am scapat de oboseala, dimpotriva, ma simteam mai fara vlaga. Chiar nu stiu ce sa mai fac. Consulti 10 medici, te alegi cu 10 diagnostice si niciun rezultat. In Romania nu mai exista interes general, ci doar personal. Te-ai imbolnavit si nu ai bani... ramane problema ta. Desigur nu vreau sa devina problema altora, ci doar sa ma ajute sa aflu cauza oboselii si un tratament adecvat. Probabil cer prea mult. Sanatate tuturor!

    8
    2

  • azira pe 15 Aug 2008, 13:45
    Oboseala

    Buna. Sotul meu resimte deseori oboseala, chiar daca nu face efort prea mare. Oboseala e accentuata de o insuficienta respiratorie. Care poate fi cauza si ce remediu ar fi?

    11
    1

  • cico pe 26 Nov 2007, 10:21
    Nada

    Am o fetita de 1 an iar de cateva zile da semne de oboseala...

    4
    1

  • moni pe 18 Nov 2007, 17:29
    moni

    si eu simt stari de oboseala de cateva zile obosesc foarte repede cu inima nu am problema ca mi-am facut control de 2luni si tot la 2 sapt ma duc la control dar am dureri de gat de abia mai pot inghiti sa fie oare de la gat?

    0
    4

  • mariana pe 10 Nov 2007, 14:09
    buna

    si eu simt stari de oboseala fregvente cea ce inainte la mine nu era .am facut analizele la sange ,mi-a iesit o anemie mica ,am facut tratamentul dar tot obosita ma simt. nu stiu de ce? eu nu lucrez.am o fetita de 5 ani care merge la gradinita.sa fie oare pentru ca stau prea mult in casa?

    1
    6

  • ioana pe 9 Nov 2007, 14:15
    buna,

    eu iti spun sincer sa nu te ingrijorezi pentru ca e vorba suta la suta de o anemie pe care nu ai simtit-o cumulandu-se. Am avut aceeasi problema si dormea chiar somn de amiaza de 2 ori adica ma trezeam la 9 ma puneam la somn la 2 apoi la 6 inca o ora si jumatate. Situatia mea a fost mult mai grava si de aceea iti spun sincer ca e pur si simplu anemie depinde de felul ei dar asta e nu te ingrijora. Du-te fara grija la medic pt o analiza de sange! Te va linisti si dupa putin tratament va disparea incredibil toata starea de somnolenta! Si ca sa te incurajez eu acum lucrez 24/48 si rezist foarte bine avand in vedere cum eram inainte..deci.. Ai grija de la aimentatia ta si e mai bine pt orice eventualitate parerea medicului! numai bine ioana

    3
    1

  • gabi pe 9 Nov 2007, 10:01
    off

    eu dorm de la 12 noaptea pana la la 9 dimineataza si oricat as dormi tot obosita ma trezesc!dorm foarte bine noaptea nu ma trezesc sau sa am insomnii cum ma pun in pat adorm instantaneu... si in ultima perioada nici pofta de mancare nu mai am...:((

    0
    0

  • tepo pe 9 Nov 2007, 01:49

    totul este corect.m ar interesa tratamentul doctorului BACIU cu diferite picaturi pt diferite boli...de unde se pot procura picaturile.multumesc

    0
    0

  • Liliana pe 7 Nov 2007, 13:07
    somnul

    Eu n-am nici o sansa sa nu fiu obosita intrucat ma trezesc la 6 sau 5.45 ca sa plec la serviciu, unde se intra la 7..si autobuzul vine la 6.25.. Dar pt domnisoara studenta ii recomand doar sa doarma de la 22(23) pana la 8.00(9.00) si nu o sa mai fie asa de obosita.Si lecitina se zice ca este buna contra oboselii si pt concentrare, atentie etc.

    0
    0

  • simona pe 6 Nov 2007, 17:12
    aceeasi situatie

    si la mine este asemanator....am 21 de ani,dar am o stare permanenta de oboseala iar dimineata ce sa mai spun de trezit...imi e foarte greu sa ma ridic si sa imi fac activitatea de zi cu zi,iar de multe ori sfarsesc prin nu a mai merge la facultate,doar pentru a dormi mai mult....mai mult la mine insemnand chiar si pana pe la 12 la amiaza...e drept ca noaptea ma culc de obicei doar pe la 1..poate si mai tarziu...analizele le-am facut inainte de a avea aceasta stare,,,examenul la urina a iesit bine,dar in schimb s-au descoperit ceva chisturi la rinichi....nu stiu ce sa fac ca sa ies din aceasta stare ingrozitoare...astept sfaturi...ms

    0
    0

  • Adela pe 5 Nov 2007, 14:33
    Ajutor

    am 25 ani si ma confrunt de cateva luni cu niste stari de agitaie , nu pot sa imi dau seama sau sa va explic aceste simptome,ideea este ca mi sa prescris de catre medicul de familie pastile xanax,pe care nu le iau dupa prescriptia medicului, deoarece mi sau dat intr-o concentratie mult prea mare si mi-au dat stari de ameteala si tulburari de vedere, de aceea le iau intr-o concentratie foarte mica ,o data pe zi , si ma simt excelent. Intrebarea mea este daca aceste pastilute creeaza dependenta, si care ar fi solutia, sau efectiv de la ce sunt starile acestea de agitatie, lipsa de concentrare, si efectiv parca sunt stressata in acele momente groaznic, parca nu imi gasesc linistea si nici locul!, Va rog ajutati-ma! Multumesc!

    1
    3

  • alina pe 4 Nov 2007, 20:52
    da,este adevarat

    am 26 de ani si ma simt foarte obosita, kiar fara sa fac nimic, de ex. iar daca incep un lucru, obosesc imediat, nu mai spun de urcat pana la et. 3. mi am facut ekg-uri , nu le mai cunosc nr. la rinichi la fel, la plamani, dar mi se da de fiecare data acelasi ' diagnostic": NU AI NIMIC. ESTI SANATOASA TUN! Acum eu ce pot sa inteleg din toate astea?

    3
    0

  • daniela pe 1 Nov 2007, 12:05
    oboseala

    ^-7 luni este o perioada mare.Probabil ca aveti nevoie de investigatii suplimentare.Este posibil ca starea de oboseala sa fie data si de probleme personale care au actionat ca agenti stressori .Supararile,necazurile,neimplinirile pot sa va dea o stare de epuizare.

    3
    0

  • andrag pe 1 Nov 2007, 10:38
    si ma confrunt cu oboseala....

    am o perioada de timp (cam de 6 / 7 luni) de cand ma confrunt cu aceasta problema. am fost la cardiolog si mi-a zis ca nu sunt probleme (mai degraba mi-au gasit stari de panica) insa nu stiu ce sa mai cred si unde sa ma duc ...??? dupa o zi de lucru sau chiar daca stau acasa, sunt ...."varza", iar dimineata ma trezesc de multe ori de parca nu am dormit deloc...

    3
    2

  • sas viorica pe 1 Nov 2007, 09:14
    ref. stare de oboseala

    Este un articol interesant si instructiv. Eu insami m-am regasit intr-una din motivele care pot da stare de oboseala. Astfel am primit un posibil rapsuns! Grozav!

    11
    3
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod