Nu te neglija!

Aproximativ 39 milioane de americani au grija de alte persoane, care au depasit varsta de 50 de ani. Astfel, pentru 75% dintre familii principala sarcina a celor care au grija de cei in varsta este lasata pe umerii femeii.
Din acesta cauza 2-3 femei echilibreaza acest rol solicitant cu servicul. Stresul celei care are grija de altii conduce, frecvent, la neglijarea de sine. Totodata, aceste femei sufera deoarece au probleme cu somnul, putand fi afectate de insomnie, sunt extenuate si irascibile.

Tine minte, cel mai bun mod de a avea grija de cei pe care ii iubesti este acela de a avea grija si de tine insati.


Pasii care au grija de tine
:

  1. Cauta si accepta ajutorul prietenilor, familiei si organizatiilor, numai din partea acestora pot primi o mana de ajutor.
  2. Pastreaza legatura cu societatea, numai vorbind cu ceilalti si bucurandu-te alaturi de ei te vei simti conectata la societate si stresul va fi diminuat.
  3. Gaseste-ti timp pentru a face zilnic exercitii fizice, si manaca din belsug: fructe, legume si cereale integrale.
  4. Mergi la doctor si controleaza-te regulat, de asemenea, vorbeste cu acesta daca ai simptome de imbolnavire sau depresie.
  5.  Alatura-te unui grup de persoane, care au persoane varstnice in grija, deoarece acestia se afla intr-o situatie similara cu a ta, ca de exemplu, persoanele care au parintii bolnavi de Alzheimer. Numai acesteia iti pot da cele mai bune sfaturi si iti inteleg experienta prin care treci.
  6. Cand esti la serviciu nu considera ca este un timp mort, deoarece nu ai grija de cei care au nevoi de tine, ci vorbeste cu angajatii sau colegii de munca despre Familie si Remedii Medicale Uitate.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod