Nu abuza de telefonul mobil!

Literele s, f, h, t si z sunt greu de receptat de cei care vorbesc la mobil mai mult de o ora pe zi.
Persoanele care folosesc frecvent telefonul mobil mai mult de o ora pe zi ar putea avea probleme cu auzul, deoarece acestea receptioneaza mai greu cuvintele, mai ales pe cele care au mai multe consoane sau cele care sunt alcatuite din literele: s, f, h, t si z. Aceasta este concluzia unui studiu prezentat la conferinta anuala a Academiei Americane de Otorinolaringologie.

Cercetatorii au comparat auzul a 100 de persoane, care folosesc telefonul mobil, cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani cu auzul a 50 de persoane care nu folosesc telefoane mobile.
Studiul a dus la concluzia ca persoanele care folosesc telefonul mobil au intampinat dificultati la receptionarea sunetelor de frecventa inalta. In principal, aceste persoane au avut probleme cu urechea dreapta, deoarece aceasta este cel mai des folosita in convorbirile telefonice.

"Este posibil ca radiatiile la care ne expunem prin folosirea indelungata a telefonului mobil sa provoace leziuni ale urechii interne. Intentia noastra nu este sa-i speriem pe oameni, dar acestia ar trebui educati sa folosesca telefonul mobil doar cand este necesar.
Trebuie mai intai sa repetam studiul pe un numar mai mare de persoane", a declarat Naresh Panda, unul dintre cercetatorii care au efectuat studiul.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod