Nici hrana sanatoasa nu mai este sanatoasa

Cand ajung in faza procesarii, cele mai sanatoase alimente sunt din ce in ce mai nocive sanatatii. Astfel, pestele, cerealele integrale, iaurtul si alte alimente considerate benefice pentru organism devin nesanatoase.
Pizza

La noi este aceasta pare ca este facuta din "resturi" gasite prin frigider, dar la italieni exista legi care definesc acest fel de mancare. Astfel, o pizza adevarata trebuie sa contina: faina, rosii, mozzarella, ulei de masline, busuioc si oregano, ingrediente care aduc un aport de vitamine organismului nostru.


Cerealele  

Adevaratele cereale, precum graul, orzul si ovazul ar trebui sa constituie principala si cea mai importanta hrana a oamenilor. Cu toate acestea, cerealele au fost denaturate de producatori, deoarece pentru a le face mai aspectuoase si mai gustoase, acestia au adaugat cantitati semnificative de zahar, sirop de porumb, sare si multi conservanti.



Painea

Painea adevarata este fabricata din faina si apa, un varf de sare si drojdie. Acum, la moda este painea feliata, frumos ambalata in pungi de plastic, care contine pe langa ingredientele de baza: zahar, sirop de porumb si o multime de alte ingrediente. De cele mai multe ori aceste noi ingredinte ii dau o valabilitate mai mare painii, insa, in acelasi timp, ne expune riscului de a ne imbolnavi de diabet sau de a deveni obezi.


Popcorn


In prezent, traditionalele floricele nu se mai fac in tuci, ci la microunde, si nu mai sunt bogate in fibre, ci in zahar, sare si grasimi.
Astfel, noile floricele sunt un adevarat pericol pentru sanatatea noastra.


Ceaiul verde

Studiile arata ca acesta contine antioxidanti si alte substante, care previn aparitia cancerului, a bolilor de inima si a altor boli asociate cu imbatranirea. Insa, din cauza gustului nu tocmai placut acesta nu era cumparat de oameni. Motiv pentru care producatorii de bauturi au actionat si i-au adaugat: zahar si alti conservanti, iar mitul ca cealiul verde este bun pentru organism a fost spulberat.


Supa la cutie

Acesta nu este altceva decat un amestec de sare, grasimi, aditivi, conservanti, apa si cel mult o bucatica de morcov sau o ceapa degerata.
Numai o portie de astfel de supa contine jumatate din cantitatea de sare permisa intr-o zi.


Iaurtul

Adevaratul iaurt este bogat in proteine, calciu si vitamine si poate fi consumat la orice ora fiindca oricate grasimi ar avea, acestea nu fac rau organismului. Insa, astazi in magazine se vinde iaurtul-desert, fabricat din fructe procesate si zahar din belsug. Mai sanatos este sa cumparam iaurt simplu si sa adaugam singuri fructele.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • petrica elena pe 20 Sep 2007, 10:23
    o boala sigura

    sunt de aceiasi parere cu dumneavoastra,eu una incerc sa caut sa cumpar grau ,ovaz adevarat fara ajutati,gustul ,ba din contra imi place,in secolul care traim sa modernizat,dar mai usor ne va distruge fara sa ne dam seama uni ca ceea ce consmam e o adevarata sursa de imbolnavire,de aceea in ziua de astazi trebie sa citesti multe articole de informare,dar sucurile naturale de fructe?au acelasi pericol nu? va urez o zi placuta

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod