Modificarile hormonale asociate procesului de imbatranire

Este asociat cu variatii ale hormonului de crestere, o substanta asociata cu somnul. In contrast, nivelul crescut de cortizol (hormonul cel mai important legat de stres) a fost observat in cateva studii dar nu in cazul tuturor. Contrar primelor banuieli, nivelele de melatonina, un hormon secretat de glanda pineala care este asociat cu somnul, nu apar scazute la aceasta varsta.

Sindromul somnului tardiv (Delayed Sleep-Phase Syndrome). Persoanele care sufera de aceasta boala adorm foarte tarziu seara sau spre dimineata la primele ore, dar ei dorm normal.


Afectiuni ale picioarelor. Problemele legate de picioare care apar in timpul noptii, cum ar fi sindromul picioarelor obosite sau crampele musculaturii picioarelor,sunt o cauza obisnuita a insomniei, mai ales la persoanele in varsta.

Factori genetici. Problemele de somn ale gemenilor univitelini (identici genetic) sunt frecvent aceleasi, in comparatie cu gemenii bivitelini (diferiti genetic) ceea ce indica ca tulburarile de somn au probabil si o componenta genetica.

Insomnia din copilarie.
Parintii care nu au un program de somn stabil pot obtine acelasi efect in cazul copiilor lor. In aceste cazuri totusi insomnia este usoara si ocazionala. Tulburarile grave de somn ale copilui sunt asociate cu temperamentul. Copiii cu asemenea probleme sunt mai incordati si mai irascibili decat altii. Aceste probleme pot aparea si ca o consecinta a starilor conflictuale din familie.

Pentru consultatii de specialitate si analize de laborator, American Medical Center va sta la dispozitie de luni pana vineri intre 8 - 20.
Programari la telefoanele: 210.49.23, 210.27.06, 094.342.903.
Dr.
Catalin Gavrila, medic specialist medicina generala: 092.641.845.

Conditii care produc insomnie permanenta
Insomnia psihofiziologica
Tratamentul insomniei
Terapiile neconventionale
Totul despre insomnii
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • calin florin pe 1 Sep 2012, 06:21
    insomni

    cam da vreo 2 saptamani nu pot dormi, ziua ma simt tare obosit iar nuaptea nu am nimic ce pot face

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod