Mirosul neplacut al picioarelor

Mirosul neplacut al picioarelor poate fi nu numai stanjenitor, dar si foarte inconfortabil. Mai ales in anotimpurile calduroase, mirosul devine si mai persistent, in cazul in care obisnuiesti sa porti incaltaminte inchisa sau care acopera o mare parte din laba piciorului.
Pentru a diminua acest miros neplacut, trebuie in primul rand sa intelegem ce il cauzeaza... Mirosul de picioare are doua motive: purtarea incaltamintei si transpiratia. Interactiunea dintre transpiratie si bacteriile care se dezvolta in interiorul incaltamintei si in soseste genereaza acest miros.

Picioarele si mainile au mult mai multe glande sudoripare decat orice alta parte a corpului (aproximativ 3000 de glande pe aproape 3 cm patrati, ceea ce inseamna ca produc o cantitate mare de transpiratie). Mainile, ca urmare a faptului ca nu sunt acoperite, nu produc un miros neplacut, transpiratia uscandu-se relativ repede in contact cu aerul.

Mirosul neplacut al picioarelor poate aparea si in urma unei afectiuni, numite hiperhidroza sau transpiratie excesiva, care apare in special la barbati. In plus, transpiratia poate sa devina mai abundenta in cazul in care esti stresat/a, iei anumite medicamente sau treci printr-o schimbare hormonala.


Cum previn mirosul neplacut?

In mod normal, pasii care trebuie facuti pentru prevenirea mirosului picioarelor sunt simpli si eficienti si tin de igiena proprie.

  • Pentru a mentine un nivel scazut al bacteriilor, ai grija in primul rand de igiena ta;

  • Spala-ti picioarele in apa calduta zilnic, folosind un sapun bland. Sterge-ti picioarele de fiecare data;

  • Schimba-ti sosetele si incaltamintea macar o data pe zi;

  • Pudreaza-ti labele piciorului cu o pudra de bebelusi. De asemenea, aplicarea unui unguent antibacterian poate ajuta;

  • Verifica daca nu cumva ai o ciuperca intre degete sau pe talpa. Daca observi portiuni de piele inrosite sau uscate, programeaza-te neaparat la un doctor;

  • Poarta soseste subtiri si moi. Cel mai bun material este bumbacul;

  • Evita folosirea sosetelor de nailon sau din oricare alta fibra sintetica sau a incaltamintei din cauciuc. In loc, poarta incaltaminte din piele, panza, plasa sau orice alt material care lasa piciorul sa respire;

  • Nu purta aceeasi incaltaminte doua zile la rand. Daca esti genul care poarta incaltaminte sport, alterneaza incaltarile, ca sa le lasi sa se usuce. Lasa-ti incaltamintea sa respire cel putin 24 de ore. Daca mirosul tot nu se duce, renunta la respectiva incaltaminte;

  • Intotdeauna poarta sosete atunci cand te incalti in pantofi sau adidasi.


Cum scap de mirosul neplacut?

Mirosul neplacut persistent poate indica o infectie usoara sau o forma severa de transpiratie excesiva mostenita. In aceaste cazuri, doctorul poate sa iti prescrie un unguent special, pe care sa-l aplici inainte de culcare, dupa care iti invelesti picioarele intr-un material impermeabil, cum ar fi folia de plastic de uz casnic.

De asemenea, un bun remediu este inmuierea picioarelor in ceai negru concentrat pentru 30 de minute. Acidul tanic, prezent in ceaiul negru, omoara bacteriile si inchide porii, mentinandu-ti picioarele uscate mai mult timp. Este indicat sa folosesti doua plicuri de ceai la aproape 500 de ml de apa. Fierbe amestecul pentru 15 minute, apoi adauga 2 litri de apa rece. Inmoaie-ti picioarele in solutia rece.

Alternativ, inmoaie-ti picioarele intr-o solutie din o parte otet si doua parti apa.

 

Comentariile 51-100 din 101

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • buratino pe 1 Sep 2008, 19:11
    Spray pentru picioare

    Am incercat un spray pentru picioare transpirate a avut efect vreo luna dar a trecut si nu mai are efect am auzit ca e bun si formolul [dar in viata] o sa incerc si va spun cum e.

    1
    0

  • eu pe 16 Aug 2008, 02:48
    Ionoforeza

    Am auzi ca ionoforeza este foarte buna. Poate stiti vreun cabinet.

    0
    0

  • dascalescu roxana pe 10 Iul 2008, 18:57
    transpiratia mainilor si picioarelor

    si eu am probleme cu transpiratia de mica am urmat un tratament homeopat dar nu a avut rezultate ff bune acum o sa incerc cateva dintre produsele enumerate de voi oare o sa gasesc o solutie sau este cineva care a facut injectii cu botulina ast raspuns

    0
    0

  • florin pe 30 Iun 2008, 01:17
    Problema

    Sunt ospatar de multi ani si am aceasta problema de cand ma stiu... Cred ca sunt zile in care ma spal si de 5-6 ori, ce sa mai spun de schimbatul sosetelor... am 4 pungi pline cu ciorapi... Problema e ca nu pot scapa de mirosul asta, care nu de putine ori m-a facut sa refuz niste invitatii... de nerefuzat. Poate cineva sa ma sfatuiasca, please??

    1
    0

  • leonardo pe 18 Iun 2008, 08:51
    transpiratia excesiva

    lucrez in bocanci de protectie cu talpa metalica si presupun ca asta e cauza mirosului. ce sa fac... pentru ca la bocanci nu pot renunta..

    0
    0

  • marian pe 7 Iun 2008, 02:31
    Nu mai suport........

    Stau o zi intreaga incaltat... lucrez intr-un bar si seara cand ajung acasa nici nu imi vine sa ma descalt... si imi iau incaltaminte noua, sosete din bumbac... dar tot transpir. Ajutati-ma va rog ca nu mai stiu ce sa fac.

    0
    0

  • valentina pe 21 Mai 2008, 10:50
    miros picioare controlat

    picioarele mele transpira excesiv orice as face. am un serviciu solicitant, cam 10-12 ore pe zi, fara posibilitate de dusuri, etc. practic, doctorii mi-au dat diferite solutii, niciuna satisfacatoare. "metoda" mea care mi-a redat speranta intr-o viata normala, in sfirsit: purtarea exclusiva de ciorapi bumbac de buna calitate, schimbarea zilnica a pantofilor, pantofi cu sistem aerisire, discuri metalice "shoe women" montate in pantofi in zona scobiturii piciorului, igiena perfecta, spalarea in ciclu apa calda-rece inainte de culcare, "deplasare" in casa numai in picioarele goale pentru aerisire si relaxare. experienta mea, sper sa fie de folos.

    2
    0

  • ana pe 14 Mai 2008, 14:33
    Botox

    Singura metoda sigura este toxina botulinica, dar care costa 750 euro fiola, isi face efectul vreo 6 luni, apoi trebuie repetat de cateva ori (la interval de 6 luni, sau cate luni or fi la fiecare organism....)dar la picoare nu are efect, doar la palme si axile.

    0
    0

  • daniela pe 20 Apr 2008, 14:18
    Hiperhidroza palmelor si picioarelor

    De cand ma stiu imi transpira mainile si picioarele, nu stiu ce sa mai fac, sunt viitoare profesoara si vreau sa ma simt bine la catedra. Am gasit pe un alt forum un gel impotriva transpiratiei, persoanele care vb despre el sp ca este f bun, eu il am de 3 zile dar deocamdata nu o dat rezultate prea bune, gelul se numeste apaxil, cine mai cunoaste alte remedii sa lase un mesaj. Va multumesc

    0
    0

  • geanina pe 15 Apr 2008, 21:49
    Transpiratia picioarelor

    Si sotzului meu ii miros picioarele ingrozitor. Imi vine sa ies din casa cand se descalta. O sa incercam cu borozin. Multumim pt sfaturi

    0
    1

  • Ina Diaconu pe 27 Mar 2008, 19:32
    Calcaie_sugestie

    Faptul ca pielea ta nu are aspect normal este clar semn de suferinta. Fa-ti programare la un dermatolog, rapid. Cu cat intarzii, cu atat e mai greu de tratat. Nu neglija nimik din ce corpul iti transmite ca si mesaj. Nu trebuie sa te transformi intr-un "ipohondru" (termenul corect este hipocondriac) dar ATENTIE! Corpul ne da semnale, daca vrem sa fim bine si traim in mediul iritant de acum, cat au trait bunicii nostri, trebuie sa ne adaptam mediului de azi. Ei nu mergeau la doctor, pt ca nu aveau viata noastra. Succes.

    0
    0

  • l pe 15 Mar 2008, 22:31
    Calcaie

    Eu am o problema cu calcaiul piciorului drept, pare ciudat insa stangul nu mi da niciun fel de probleme, am observat ca pielea de pe calcaie e alba, gaurita si cu un miros foaret neplacut si puternic, cand ajung acasa seara si am descalt, ce pot sa fac cau care poate fi cauza.

    0
    0

  • ana pe 2 Mar 2008, 21:30
    Transpiratia picioarelor

    Nu vad de ce ne-am simti complexati din cauza asta... cel mai important este sa cerem sfatul celor care ne pot fi de ajutor si mai ales sa incercam sa trecem peste asta. Cu multa bunavointa vom reusi...

    0
    0

  • valea pe 26 Ian 2008, 19:46
    Miros urat de picioare

    Am observat ca daca ma spal de cel putin 3 ori pe zi, sterg bine picioarele, port numai sosete de bumbac (iarna, in cisme, pun mai intii sosete de bumbac si apoi dresul) si schimb zilnic incaltamintea am scapat de mirosul puternic la picioare. Dar eu cred ca am o ciuperca care mi-a afectat si tot traectul digestiv. Am capatat aceasta ciuperca dupa un tratament intensiv cu un antibiotic puternic si mi-a aparut ciuperca pe limba. Fac tratament, scap de ea dar in momentul in care iau un antibiotic reapare ciuperca. Imi face impresia ca aceasta ciuperca are legatura si cu mirosul de picioare. Ce parere aveti ?

    0
    0

  • Adrian Cuzmei pe 23 Nov 2007, 09:24
    Solutie nou si eficienta

    In problema transpiratiei excesive si mirosurile care se degaja datorita acestui fapt, numai solutiile bazate pe principii naturale pot da rezultate multumitoare si fara efecte secundare. de curand folosesc produse de la enova.ro si sunt incantat de rezultate. in sfarsit, gata cu experimentele si cautarile stresante.

    0
    0

  • gaby46 pe 30 Sep 2007, 11:33
    Gel contra miros neplacut al picioarelor

    Cel mai usor mod de a scapa de mirosul neplacut al picioarelor este un gel de picioare cu namol si minerale de la Marea Moarta se numeste Legs Dream , nu se gaseste in comert dar va dau adresa de email al directoarei de acolo si puteti sa-l comandati ,m-am dat de citeva ori si nu mai am probleme.adresa este capraneera@yahoo.com sau tel 0740669930

    0
    0

  • vali pe 22 Aug 2007, 22:18
    transpiratia excesiva

    se poate vindeca transpiratia excesiva la nivelul mainilor si picioarelor daca este implicat sistemul nervos si daca este genetica?

    0
    0

  • cristina pe 20 Aug 2007, 20:30
    transpiratie

    Pentru a elimina transpiratia folositi un deo roll cu aloe vera de la forevar.Este cel mai bun produs gasit de mine.

    0
    0

  • andreea pe 16 Aug 2007, 10:50
    transpiratie

    va rog sa-mi spuneti si mie daca se poate cum sa scap de transpiratia excesiva de la sub brat care este in cantitate f mare si fara miros excesiv!va multumesc!!

    0
    0

  • ioana pe 29 Iul 2007, 11:04
    TRANSPIRATIA PICIORELOR

    AM SI EU O INTREBARE.CATE FRUNZE DE NUC SE PUN LA LITRU DE APA? MULTUMESC

    0
    0

  • ioana pe 29 Iul 2007, 11:03
    TRANSPIRATIA PICIORELOR

    AM SI EU O INTREBARE.CATE FRUNZE DE NUC SE PUN LA LITRU DE APA? MULTUMESC

    0
    0

  • lucia nicoara pe 28 Iul 2007, 23:00
    toate remediile naturiste sunt excele4nte...

    da,este adevarat,ceaiul de nuc,ceaiul de rostopasca,si de cimbrisorul de gradina,sunt superioare oricaror unguente,dar foarte important este tratamentul cu glicerina si ulei de masline,dupa o prealabila clatire a picioarelor cu suc de lamaie ,din lamaie nu cel comercializat la tub de plastic..mai exista oun unguent foarte bun cu ulei de ricin si extract de castan salbatec,produs de faberlic romania...excelent...eu l-am folosit cu succes si il am aprovizionat pt.un an .ca sa stiu ca sunt fara grija o perioada ....eu folosesc numai produse naturale,plantesi legume...chimicalele pt.mine sunt ...mortale..supravietuiesc doar datorita atentiei sporite...nimic chimic...nimic fals..scrieti-mi daca sunteti interesat de o mai larga paleta de motive..

    0
    0

  • NECULA82IULIA pe 6 Iul 2007, 11:45
    INTREBARI

    Ce trebuie facut atunci cand pielea de pe talpa se ingalbeneste si se usucasi crapa?

    0
    0

  • lore pe 28 Iun 2007, 20:39
    e o problema

    nu stiu sigur dar cred ca din cauza unor basici de pe piciare,mai precis de pe laba piciorului,mirosurile urate se amplifica mai ales ca din cauza transpirTIEI SE PRODUC ACESTE BASICI este foarte greu sa scapi de ele ce se recomanda?

    0
    0

  • pieree pe 22 Iun 2007, 15:49
    incercati

    De asemenea pentru transpiratia abundenta si urit mirositoare a picioarelor eu am folosi o metoda mai deosebita. Adica , in fiecare seara dupa ce mi-am spalat picioarele cu apa si sapun mi-am pudrat picioarele cu oxid de zinc cumparat dela chimicale. Dupa circa zece zile nu am transpirat abundent si nu mi-au mai mirosit picioarele.

    0
    0

  • aritina pe 12 Iun 2007, 20:17
    o sa incerc

    cred ca este cel mai neplacut lucru ,dar asta e !nimeni nu e perfect:) o sa incerc "borozin" multumesc1

    0
    0

  • ana pe 2 Iun 2007, 14:43
    transpiratia picioarelor

    Impotriva mirosului folositi Borozin plicuri (este o pudra)de la farmacie(costa cam 5lei plicul)dar inlatura chiar si mirosul neplacut din incaltaminte chiar si adidasi.Eu sunt foarte multumita.

    0
    0

  • ana pe 2 Iun 2007, 14:40
    transpiratia picioarelor

    Impotriva mirosului folositi Borozin plicuri (este o pudra)de la farmacie(costa cam 5lei plicul)dar inlatura chiar si mirosul neplacut din incaltaminte chiar si adidasi.Eu sunt foarte multumita.

    0
    0

  • cristi pe 28 Mai 2007, 12:30

    mie imi miros picioarele din cauza incaltamintei de proasta calitate. desii dupa fiecare purtare efectiv ii spal...cand ii iau a 2-a zis...mirosul revine...

    0
    0

  • dientuuuza pe 1 Mai 2007, 00:03
    greu de .rezolvat

    sper ca aceste sfaturii sa dea rezultate...pt ca am amre nevoie va pup:)

    0
    0

  • Madi pe 20 Apr 2007, 17:53
    remediu impotriva mirosului picioarelor

    Dupa ce te speli, da-ti cu deodorant solid, cu pudra, daca se poate. Garantat vei scapa de miros. Asta trebuie facut in fiecare zi.

    0
    0

  • criss pe 7 Apr 2007, 20:39
    adevarat

    in mare parte este adevarat

    0
    0

  • fluturu pe 19 Mar 2007, 09:37
    bun subiect

    cred ca este o problema des,mai ales la barbati,dar aveti in totaliate dreptate .eu folosesc o pudra de picioare cand stiu ca este f cald afara si totul e k,bineinteles igiene este cea mai importanta

    0
    0

  • matei aglaia pe 14 Mar 2007, 16:46
    transpirtia picioarelor

    Foarte interesant mutumim din suflet pentru minunatele sfaturi interesante pentru multi dintre noi ,nu neaparat nespalati .....

    0
    0

  • noname pe 12 Mar 2007, 21:47
    transpiratia picioarelor

    Legat de faptul ca s-a "tratat" cu clor 'ACE',bine ca nu a scapat de icioare (cu totul...)

    0
    0

  • carmen buzau pe 10 Mar 2007, 21:18
    transpiratia picioarelor

    sotul meu a scapat de mirosul urat al picioarelor ungandule cu clor ''ACE'' le lasa sa se zvinte 15 min. si apoi le clatea cu apa si sapun...

    0
    0

  • mihai_chelariu2006 pe 27 Feb 2007, 14:02
    transpiratia picioarelor

    nu stiu cum sa scap de acest blestem ca alt fel nul pot numiam bagat picioarele si in formol de am napirlit ca sarpele si tot degeaba dacap puteti sami recomandati ceva vasi fi tare recunoscator va multumesc

    0
    0

  • carisma pe 23 Ian 2007, 13:31
    transpiretia picioarelor

    Am auzit ca dac ai o ciuperca la picior si iti misos urat picioarele c,poti pune in apa de limpezit pe picioare si bicarbonat de sodiu.,dar igiena e importanta.

    0
    0

  • adrianova pe 21 Nov 2006, 19:28
    transpiratia picioarelor

    Sfatul meu estesa se faca baie la picioare in fiecare seara cu ceai de -coada calului.O alta optiune este sa-ti cumperi un antipespirant, pe care sa-l folosesti numai pt picioare,adica seara si dimineata, dupa spalarea picioarelor te dai cu antipespirant. Succes si sa-mi dai de veste daca te-a ajutat sfaturile mele.

    0
    0

  • roby pe 19 Nov 2006, 15:32
    nu mai am speranta

    De foarte mult timp ma confrunt cu o transpiratie excesiva la piciore care m-a complexat si nu ma lasa sa vorbesc despre asta cu nime ni,ma facea sa ma simt prost si incomfortabil in orice loc as fi fost.SPERANTA CICA MOARE ULTIMA DAR NU PREA IMI VINE SA CRED CA MAI EXISTA LEAC SI SI SA SPER LA MINUNI.IGENA E FOARTE IMPORTANTA IS TATICU EI DAR TRANSPIRATI NU O PT INLATURA CU NIMIC DOAR DACA IMI IAU UN VENTILATOR:)CRED CA O SA-MI CUMPAR UNUL.POATE POATE........

    0
    0

  • oana c pe 15 Nov 2006, 19:34
    sfat

    ar trebui sa se dea cu pudra de talc pe maini inainte de a incepe ora.Este o solutie

    0
    0

  • popa aurelia pe 6 Oct 2006, 13:48
    transpiratia

    Fiica mea transpira extraordinar de mult la picioare si mai ales la mainii incat nu poate scrie fara sa ude foaia de hartie,ce poate face ca sa simte groaznic de rau in aceasta situatie mai ales in clasa cand tb sa scrie f repede si nu are timp sa se stearga mereu...astept sfaturi...ms

    0
    0

  • Vlad pe 24 Sep 2006, 13:24
    Transpiratia

    Transpir la greu la picioare, da la barbati e ceva normal(si sunt sigur ca si la femei), e ceva de la mers mult, agitatie... Daca port sosete de nylon e dezastru, cade cainele de afara... Transpir mult, in general, si ma mira cand vad oameni la munte care nu trasnpira...

    0
    0

  • sgl pe 4 Sep 2006, 21:11
    ciupercile trec greu

    ciupercile trec foarte greu, eu am o ciuperca care imi apare doar cind port incaltaminte inchisa,vara imi trece,cit despre miros in combinatie cu vreo soseta de plastic e fatal si daca ma dau cu pudra mi se usuca in ultimul hal picioarele si imi rani

    0
    0

  • HAZAPARU MARIA pe 1 Sep 2006, 13:49
    mirosul neplacut

    igiena conteaza foarte mult ,ciorapi si icaltamintea

    0
    0

  • ada pe 31 Aug 2006, 22:33
    parerea mea

    nu trebuie sa purtam ciorapi care nu sunt de bumbac

    0
    0

  • tasia pe 31 Aug 2006, 20:46
    salut

    dupa spalare folositi spirt medicinal.cel mai bun deodorant

    0
    0

  • Meriana pe 29 Aug 2006, 22:14
    solutie impotriva transpiratiei picioarelor

    eu am folosit un spray de la Avon care este fff bun

    0
    0

  • alice pe 3 Aug 2006, 22:16
    pentru picioare mirositoare

    igiena zilnica, spalat si pus ciorapei , unguent de tataneasa sau cu catina , sau cu arnica de la plafar,(in jur de 2 Ron cutia)

    0
    0

  • valeria pe 1 Aug 2006, 11:13
    ceai de nuc

    este bun si pentru continutul de iod,pentru tiroida

    0
    0
Pagina « 1 2 3 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod