Masajul picioarelor. 7 beneficii importante

După o zi lungă, masajul picioarelor îți poate oferi acel răsfăț de care ai nevoie pentru a te relaxa. Nu doar că te face să te simți bine, ci are și beneficii majore pentru sănătate.
Se poate spune că piciorul uman este o adevărată minune a evoluției - are 42 de mușchi, 26 de oase, 33 de articulații, 50 de ligamente și tendoane și aproape 15.000 de terminații nervoase. 

Picioarele sunt cele care ne susțin toată greutatea și ne ajută să ne deplasăm, dar cu toate acestea avem tendința de a le acorda mai puțină atenție decât ar trebui. Dacă pe mâini aplici cremă seară de seară, probabil picioarele și tălpile nu beneficiază de același răsfăț. 

Un simplu masaj de numai câteva minute este suficient pentru a reduce stresul și a îmbunătăți sănătatea picioarelor.
Iată ce beneficii îți oferă masajul picioarelor:

Stimulează circulația sanguină


Din cauza stilului de viață sedentar, mulți oameni nu își folosesc suficient musculatura picioarelor, ceea ce afectează circulația sanguină. De asemenea, pantofii înguști, cu vârfuri ascuțite, în special cei cu toc, afectează circulația normală a sângelui. Un masaj al picioarelor de numai zece minute, realizat zilnic, va stimula circulația și va asigura oxigenarea adecvată a musculaturii și eliminarea toxinelor.

Te ajută să te relaxezi


După o zi obositoare, masajul picioarelor este o metodă simplă de a te relaxa, mai ales dacă ai stat în picioare mult timp sau ai mers.
Unele cercetări au arătat că masajul picioarelor are efecte pozitive asupra stării de spirit, reduce stresul și anxietatea.

Citește și: Punctele de masaj care pot ameliora durerea menstruală, stresul și alte probleme

Îmbunătățește somnul


Cel mai bun moment în care să-ți faci un masaj al picioarelor este înainte de culcare. Pentru că te ajută să te relaxezi, masajul picioarelor este un ritual simplu pe care să-l încerci în fiecare seară pentru a avea un somn mai bun. 

Reduce durerea


Cercetătorii au descoperit că masajul picioarelor poate reduce durerea. În cadrul unui studiu, persoanele cărora li s-a făcut masaj la nivelul picioarelor au avut un nivel redus al durerii și au avut nevoie de mai puține analgezice după operația de îndepărtare a apendicelui. 

Îmbunătățește starea de spirit și combate depresia


Cum poate face masajul picioarelor acest lucru? Organismul uman este un sistem complex, iar totul este conectat.
Masajul picioarelor activează sistemul nervos, ceea ce duce la eliberarea endorfinelor la nivelul creierului. Aceste substanțe oferă o stare de bine și sunt în strânsă legătură cu serotonina, hormonul fericirii.

Menține sănătatea picioarelor


Pentru că stimulează circulația, masajul menține mușchii și țesuturile sănătoase, grăbind vindecarea. Ajută la relaxarea musculaturii și a tendoanelor, ceea ce reduce durerea la nivelul picioarelor.

Reduce edemul


Masajul picioarelor efectuat cu regularitate poate reduce efectul de picioare umflate care apare în timpul sarcinii și nu numai. Edemul, care este cauzat de acumularea de fluide la nivelul gleznelor și tălpilor, este o problemă des întâlnită în timpul sarcinii, în special în trimestrul trei de sarcină.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod