Lucruri din dormitor care cauzează cancer

Există atât de multe lucruri pe care le putem face pentru a preveni cancerul, de la alimentele pe care le consumăm la produsele pe care le folosim. Unele dintre aceste lucruri sunt mai evidente, dar multe alte produse care cauzează cancer ar putea fi ascunse în casele noastre fără să știm. Iată la ce lucruri din dormitor ar trebui să renunți!

La ce lucruri din dormitor care cauzează cancer ar trebui să renunți?


1. Așternuturi și fețe de pernă din bumbac


Bumbacul reprezintă una dintre culturile cu cele mai multe pesticide, iar unul dintre cel mai frecvent utilizate erbicide are ca ingredient activ glifosatul. Glifosatul a fost corelat cu cancerul de-a lungul timpului, dar oamenii încă mai consumă și folosesc lucruri care au reziduuri de glifosat pe ele. Există nenumărate alternative la bumbacul convențional, inclusiv bambusul și bumbacul organic.

2. Mobilier din imitație de piele


Imitația de piele derivă din PVC, un disruptor endocrin, și alte substanțe chimice, care conțin adesea ingrediente toxice pentru sănătatea ta. În plus, acest tip de mobilier este adesea ignifug, indiferent dacă este din piele sau din imitație de piele.
Mulți agenți de ignifugare prezintă probleme pentru sănătate, incluzând cancerul, tulburările hormonale și efectele negative asupra dezvoltării creierului.

3. Dispozitive electronice


Dormi cu telefonul lângă pat? Probabil că nu ești singura persoană care are acest obicei. În plus, dacă ai și alte dispozitive electronice în dormitor, cum ar fi televizorul, uscătorul de păr, ceasul deșteptător, routerul de internet, poți să crești expunerea la radiații. Acestea reprezintă un agent cancerigen, iar multe studii susțin această afirmație.
Câteva soluții ușoare ar fi să ții telefonul pe modul avion, să îl oprești sau să îl ții în altă cameră. În acest fel, vei îmbunătăți calitatea somnului și vei reduce expunerea la radiații.

4. Jucării de pluș


Un alt obiect frecvent pulverizat cu substanțe ignifuge este reprezentat de jucăria de pluș. Iar copiii sunt expuși la aceste substanțe chimice toxice de la o vârstă fragedă. Multe persoane tind să păstreze jucăriile de pluș, însă s-ar putea să îți schimbi părerea după ce citești aceste rânduri.

5. Sprayuri de cameră relaxante


Odorizantele de cameră sunt întâlnite peste tot în casele oamenilor, de la dormitoare la băi și mașini. În mod obișnuit, acestea sunt realizate cu parfum sintetic, cunoscut și sub numele de parfum.
Parfumul este un cocktail de substanțe chimice toxice. Iar multe companii ascund ingredientele dăunătoare, multe dintre ele fiind cunoscute ca agenți cancerigeni.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod