Lucruri despre corpul femeilor pe care oamenii nu le înțeleg

Oamenii de știință au studiat diferențele biologice dintre bărbați și femei de-a lungul timpului și au constatat că există în general deosebiri în modul în care își exprimă emoțiile, rezolvă conflictele, comunică și experimentează regretul.
Cercetătorii au descoperit, de asemenea, caracteristici unice ale corpului femeilor, unele dintre acestea fiind greu de înțeles. Iată câteva lucruri despre corpul femeilor pe care oamenii nu le înțeleg!

Ce nu înțeleg oamenii când vine vorba despre corpul femeilor?


Sistemul imunitar rapid și puternic al femeilor


Te-ai întrebat vreodată de ce o mamă poate să fie răcită și tot reușește să își lase copiii la școală, să meargă la serviciu și să facă cina, în timp ce partenerul său poate avea aceeași răceală și va sta în pat pentru zile întregi? Acest fenoment a fost numit gripa bărbaților în glumă. De fapt, corpul femeilor are un sistem imunitar deosebit de rapid și de puternic, motiv pentru care femeile nu sunt atât de dărâmate de răcelile obișnuite.
Din nefericire, sistemul imunitar al femeilor poate provoca și probleme. În cazul unora, sistemul imunitar poate ataca organismul. Există un risc mult mai mare ca femeile să dezvolte boli autoimune, iar sistemul imunitar puternic al acestora poate fi motivul.

Pragul de durere


Pentru ca femeile să poată naște, trebuie să aibă un prag al durerii destul de ridicat, nu? Deși nu poate fi dezbătută intensitatea durerilor din timpul nașterii, credința că femeile au o toleranță mai mare la durere a fost dezbătută în mai multe studii. Într-o cercetare realizată cu ajutorul a 11.000 de pacienți, cercetătorii au reușit să furnizeze dovezi solide că femeile raportează dureri mai mari decât bărbații în mai multe cazuri.
Desigur, este vorba doar despre un eșantion de durere raportată. S-ar putea oare ca femeile să admită mai des decât bărbații că simt durerea și să caute o soluție pentru a trata problema? Un studiu a analizat aceste lucruri, iar dovezile sugerează că există potențiale prejudecăți de gen în tratamentull durerii. În timp ce știința pare să indice că bărbații au un prag de durere mai mare, acesta încă este un subiect care nu este pe deplin înțeles.

Asimetria sânilor


Ți se pare normal să ai un sân mai mare decât celălalt, dar știai că acest lucru este valabil pentru toate femeile din lume? Un chirurg a confirmat că 100% dintre femei au asimetrie a sânilor. Acesta a explicat de ce se întâmplă acest lucru.
Este doar o dezvoltare normală anatomică care are ca rezultat asimetria pe o parte a corpului. Diferitele dimensiuni sau forme ale sânilor, precum și diferitele volume de țesut mamar pot fi întâlnite. O inegalitate mai mare poate rezulta din alăptare, dacă bebelușul a fost hrănit mai mult pe o parte.

Celulita


Deși celulita nu este o afecțiune care afectează toate femeile, 90% dintre acestea au de-a face cu această problemă. Potrivit medicilor, celulita apare odată ce nivelul de estrogen începe să scadă. Când se întâmplă acest lucru, pierzi receptorii din vasele de sânge și ai parte de o circulație scăzută, ceea ce înseamnă o producție mai mică de colagen și de oxigen. În tot acest timp, celulele grase se măresc și încep să împingă prin colagen, apărând astfel celulita.
Între vârsta de 25 și 35 de ani, cele mai multe femei încep să vadă cum se formează celulita în zona genunchilor, șoldurilor, coapselor și posteriorului. Dacă te întrebi de ce afectează celulita în principal femeile, ar trebui să știi că estrogenul produce grăsime, în timp ce testosteronul descompune grăsimea. În timp ce bărbații au doar un strat de grăsime pe tot corpul, femeile au trei straturi în zonele în care apare frecvent celulita.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod