Intrebarea saptamanii

"As dori sa stiu daca floricelele, mierea, alunele, nucile si semintele(de dovleac si floarea soarelui) sunt permise persoanelor cu colesterol mare...
"As dori sa stiu daca floricelele, mierea, alunele, nucile si semintele(de dovleac si floarea soarelui) sunt permise persoanelor cu colesterolmare (280). Va multumesc! - Angela".

Dr. Adrina Elisei, medic specialist MG/MF, SOS Medical & Ambulance ,raspunde:
Alunele, fisticul, nucile, semintele de floarea-soarelui sau dovleaculcontin grasimi dar de origine vegetala. Floricelele de porumb absorb inprocesul de preparare suficient ulei pentru a fi consumate de o persoanacu colesterol mare.
Acestea sunt contraindicate relativ pentru ca o persoana cu un colesterolde 280 mg% ori mananca prea multe grasimi dar de origine animale orieste o dislipidemie, o boala a metabolismului lipidic in care organismulproduce colsterol in cantitati marite.
Mierea de albine este foarte buna daca nu sunteti diabetica.

Daca vrei sa afli care este cea mai apropiata farmacie de unde potiachizitiona un anumit medicament, apeleaza la motorul de cautare aflatin paginile Eva.ro.

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ioana pe 7 Ian 2009, 04:35
    reteta simpla de muesli

    Un mic dejun sanatos preparat in casa : muesli 32 de portii Aveti nevoie de un borcan sau un container de plastic care sa aibe capac ermetic. 7 cani si jumatate de fulgi de ovaz simpli( rolled oats) 2 cani de fulgi de secara sau arpacas ( barley flakes or rye flakes) in lipsa puteti mari cantitatea de 2 cani de fulgi de ovaz in plus 1/2 jumate de cana de seminte de susan 1 cana si 1/3 migdale taiate ( se gasesc taiate foarte subtiri) 1 cana germen de grau ( toasted wheat germ) daca nu gasiti puteti adauga putine tarate de grau 1 cana 1/2 jumate de fructe uscate amestecate ( caise, piersici, prune, mere) 2 cani de stafide uscate 1/2 jumate de cana de seminte de dovleac uscate 1 cana de seminte de floarea soarelui neprajite Preparare" 1. Incalziti cuptorul la 180 grade celsius( 350 fahrenheit) .Intr-o tava de aragaz intindeti fulgii de ovaz si cei de arpacas sau secara.Coaceti la cuptor timp de 10 minute amestecand de cateva ori , pana fulgii de ovaz sunt putin galbui.Scoateti din cuptor. Imprastiati-i sa se raceasca in alta tava sau castron. 2. Puneti semintele de susan si migdalele in tava si coaceti 3 minute amestecand ocazional or pana sunt umpic galbui.Scoateti din cuptor si lasati la racit. 3.Amestecati fulgii de ovaz, fulgii de secara, fulgii de arpacas,semintele de susan , migdalele cu restul ingredientelor dupa ce s-au racit . Se pastreaza in borcan sau container de plastic inbchis la gura timp de o luna. Pt cantitati mai mici ajustati dupa preferinta ingredientele predominand fulgii in reteta , semintele si fructele doar ca sa nu mancati fulgi simpli si ca sa fie mai nutritivi.

    0
    0

  • Ioana pe 7 Ian 2009, 04:07
    Raspuns pt Nadia - reducerea colesterolului

    Draga Nadia, In SUA medicii recomanda persoanelor cu colesterolul marit cat celor fara probleme sa consume zilnic la micul dejun fulgi de ovaz (oatmeal ) preparat ca un terci la care poti adauga o lingurita de fructe uscate si scortisoara dupa ce le-ai fiert 5 minute in apa. Reteta : jumate de cana de fulgi de ovaz simpli , o cana jumate de apa le pui intr-o craticioara pe aragaz la foc mediu si ii amesteci ca sa nu se lipeasca timp de 5-10 minute .Poti adauga stafide uscate ,caise, fructe de merisor uscate ( sunt foarte bune pt prevenirea infectiilor urinare) .Cand sunt gata ca un terci poti adauga un varf de scortisoara macinata ( e buna pt inima si circulatie).:La inceput poti adauga o lingurita de miere pana te obisnuiesti cu gustul. Aici se gasesc cerealele procesate " Cherrios " care au in continut fulgi de ovaz dar cei mai indicati sunt fulgii simpli de ovaz.Mancati regulat timp de 1luna- 2 luni, garantat nivelul colesterolului din sange v-a fi redus.Fibra din ovaz ajuta la curatarea sangelui de acele grasimi saturate care ridica nivelul colesterolului.Ii poti servi calzi sau poti pregati de seara si servi la temperatura camerei.Ajuta si la slabit daca suntem atenti ce consumam zi de zi si cu miscare.Succes! Iti scriu din proprie experienta.

    0
    1

  • nadia pe 12 Apr 2008, 23:12
    colesterol

    buna sunt nadia .si am colesterolul foarte mare de patru sute varog ajutatima astept raspuns .

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod