Ingrijirea pe timp de iarna

Cu totii ne simtim mai mult sau mai putin odihniti dupa vacanta de iarna. Sarbatorile au fost pline, am mancat pe saturate, am consumat bauturi carbogazoase si alcoolice si am uitat de regimul de exercitii fizice pe care in timpul anului il pastram cu sfintenie. Ca atare, ai nevoie de cateva reguli care sa te ajute sa te mentii in plina forma si sanatoasa pe parcursul lunilor de iarna.

Mai multe ore de somn

Daca de obicei dormi 6 ore pe noapte, fa-ti un obicei din a mari numarul de ore de somn la 8. Iarna, lumina zilei este semnificativ redusa, iar organismul percepe acest lucru drept un semn de "hibernare". Bineinteles, poti rezista tentatiei de a dormi ramanand activa 18 ore pe zi, dar este mult mai sanatos sa iti faci somnul asa cum se cuvine.

Probabil ca in lunile reci, cu lumina putina, simti ca nu este cazul sa iti pierzi timpul dormind, insa vei constata ca, facand acest lucru, te vei simti mult mai bine si vei reusi sa duci la bun sfarsit mai multe sarcini, atat pe plan personal, cat si profesional. Un lucru care te va ajuta fantastic la inceput de an, cand revenirea la serviciu este destul de dificila...

Mai mult soare

Daca soarele se incapataneaza sa isi faca aparitia, cel artificial, respectiv solarul, il poate inlocui cu succes. Chiar daca esti de acord cu parerea doctorilor, potrivit careia expunerea exagerata la soare aduce cu ea o sumedenie de probleme de sanatate, poti uita de acest lucru in timpul iernii. Atentie insa si nu apela la solar mai mult de cateva minute (maximum 5-8 minute)!

Soarele este un excelent antidepresiv - te ajuta sa te trezesti vesela dimineata si sa adormi zambind seara. In plus, vei capata o culoare frumoasa si sanatoasa in obraji, iar tenul tau se va uniformiza.

Pentru a evita orice posibile neplaceri si probleme medicale, tine cont de sfatul medicilor si trateaza solarul cu respect si, mai ales, moderatie!

Mai multa sauna

Sauna sau baile sunt excelente si oricare dintre aceste variante este mai mult decat bine venita. Aceasta este una dintre cele mai bune metode de detoxifiere a organismului - dupa o sauna fierbinte, te vei simti o persoana plina de viata si fericita. O distractie care merita, nu-i asa?

Pentru a avea o piele catifelata si perfecta, dupa sauna sau baie este recomandabil sa folosesti o lotiune de corp, o crema hidratanta sau emolienta, deoarece pielea risca sa se deshidrateze excesiv iarna.

Mai mult sport

Din fericire, iarna iti pune la dispozitie o sumedenie de variante de relaxare cu ajutorul activitatilor sportive. De la patinaj pana la timpul petrecut pe pistele de schi si snowboard, alaturi de cei dragi si prieteni, o varianta excelenta (si la indemana) o reprezinta si sala de fitness. Psihologii afirma ca sportul, mai ales cel de echipa sau cel practicat alaturi de partener, intareste relatiile personale si imbunatateste comunicarea si intelegerea la nivel social.

Sedintele de Yoga sau Pilates te vor ajuta sa iti tonifici musculatura si, de asemenea, sa pacalesti depresia si starea de nervozitate. In plus, pasii de mai sus te vor pregati asa cum se cuvine pentru primavara, care, pana la urma, nu este atat de departe pe cat pare acum...
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod