Infectiile vulvei si vaginului

Vulva si vaginul sunt sediul a numeroase infectii produse de o mare varietate de germeni. Aceste infectii, adesea recidivante, trebuie sa fie diagnosticate pentru a evita riscul de complicatii.

Consultul ginecologic implica examinarea sistematica a vulvei si a vaginului. Unele afectiuni se manifesta prin prurit, uneori dureri, dar o parte dintre ele nu au nici un semn.

Infectiile vulveiVulva este constituita din organele genitale externe ale femeii (labii mari, labii mici, clitoris). Alcatuita din tegument, ea asigura protectia organelor genitale interne. In afara cancerelor (rare), poate fi sediul a numeroase boli. Mancarimea (prurit) este principalul simptom al afectiunilor vulvei, din care cele mai frecvente sunt infectiile.

Vulvita. Este o inflamatie a vulvei, care poate avea diferite cauze. Cea mai frecventa este vulvita produsa de ciuperca Candida albicans, care produce prurit, roseata, edem responsabil de durerea din timpul contactului sexual (dispareunie) si arsuri la sfarsitul mictiunii. Aceste leziuni survin frecvent dupa un tratament antibiotic si sunt favorizate de diabet. Alte vulvite sunt produse de paraziti (Trichomonas vaginalis), de bacterii (gonococ, Hemophilus vaginalis); ele pot fi produse si de iritatii sau alergii (tratament local, produse de igiena etc.). In functie de cauza identificata, tratamentul consta in aplicarea locala de creme antipruriginoase sau antiseptice, tratament antimicotic, antibacterian etc. In formele cu transmitere sexuala, se recomanda tratamentul partenerului. Tratamentul vulvitelor produse de iritatii sau alergii consta in identificarea si eliminarea cauzei.

Herpesul genital. Herpesul genital, al carui agent principal este virusul Herpes simplex 2 (HSV2), este o boala cu transmitere sexuala a carei frecventa este in crestere in intreaga lume. Primo-infectia se manifesta prin arsuri intense la nivel vulvar, asociate cu o eruptie veziculara caracteristica. Aceasta lasa locul unor ulceratii superficiale zemuinde, al caror lichid este foarte contagios. Tratamentul este local si general (antiviral). Recidivele sunt frecvente.

Condiloamele (sau creasta-de-cocos). Condilomul genital este o tumora cutanata sau mucoasa de origine virala (papillomavirus). El poate avea diferite forme, dintre care excrescentele cutanate rozate sau cenusii sunt usor de recunoscut. Tratamentul acestei boli cu transmitere sexuala este local (pomada), fiind folositi diferiti agenti fizici pentru distrugerea excrescentelor. Se impune tratarea partenerilor sexuali.

Bartholinita. Cele doua glande Bartholin se afla in muschiul constrictor al vulvei (muschi superficial al peretelui vaginal). Canalul excretor al glandelor se deschide intre labiile mici si himen. Rolul lor este de a secreta permanent, dar mai ales in timpul contactului sexual, un lichid incolor care contribuie la lubrifierea vaginului. Inflamarea glandelor Bartholin (bartholinita) se manifesta prin tumefierea rosie si dureroasa a portiunii posterioare a vulvei, asociata cu febra. In continuare se poate forma un abces, cu tumefactie si puroi subiacent. La debut, tratamentul consta in administrarea de antibiotice. Daca exista abces, tratamentul este chirurgical. In caz de recidiva sau de infectie cronica, este necesara deschiderea canalului excretor (marsupializare) sau ablatia glandei.

Infectiile vaginuluiVaginul are o capacitate remarcabila de aparare, gratie unui ecosistem bacterian, flora Doderlein, care creeaza un mediu de protectie fata de infectii. Vaginitele (inflamatia peretilor vaginali) apar atunci cand echilibrul florei vaginale este distrus, in general ca urmare a unei infectii. Ele sunt in majoritate asociate cu infectia vulvei; in acest caz vorbim de vulvo-vaginite. Semnul principal de vaginita este secretia exagerata, uneori urat mirositoare, albicioasa (leucoree sau poala alba). La aceasta se adauga uneori sangerari, senzatie de arsura, prurit si durere la contactul sexual.

Vaginozele bacteriene. Produse de bacteria Gardnerella vaginalis, ele se manifesta prin secretie abundenta, cenusie si mirositoare, fiind tratate cu antibiotice.

Vaginitele micotice cu Candida. Infectia vaginala cu ciuperca Candida albicans este frecventa. Ea produce inrosirea vulvei, secretie albicioasa abundenta, prurit local intens si uneori dureri la mictiune. Analiza secretiei vaginale permite identificarea germenului, iar tratamentul consta in antifungice pe cale locala (vaginala) sau generala. Se trateaza si partenerul sexual.

Vaginitele parazitare cu Trichomonas vaginalis. Infectiile cu acest parazit sunt foarte frecvente si produc prurit, secretie abundenta cu miros neplacut. Tratamentul pacientei si al partenerului sexual permite evitarea recidivelor.

Importanta supravegherii medicaleInfectiile vaginale sunt adesea discrete si prezinta risc de diseminare la intregul aparat genital. Ele sunt, de exemplu, implicate direct in aparitia salpingitelor acute (infectii ale trompelor uterine), care prezinta risc de sterilitate. Este deci importanta urmarirea regulata de catre ginecolog (sau medic de familie).Daca este depistata o infectie, trebuie tratati si partenerii sexuali. Fara aceasta masura de precautie elementara, riscul de recidiva sau de transmitere a infectiei este major.

Informatii furnizate de www.raobooks.com din cartea "Viata Sexuala", aparutala Editura Rao

Daca vrei sa afli care este cea mai apropiata farmacie de unde potiachizitiona un anumit medicament, apeleaza la motorul de cautare aflatin paginile Eva.ro.
 

Comentariile 51-100 din 307

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • nicoleta pe 14 Iun 2011, 10:27
    am o ploblema

    Acum 2 zile ma prins ploaia pe drum am venit acasa am inceput sa am frisoane acum urinez foarte des ma ustura jos si am o secretie nisipoasa pot spune nu este sange dar doare foarte tare nu stiu ce sa fac sunt disperata nu mai suport sa stau intr-un loc daca nu merg nu ma simnt bine imi vine sa merg la baie din minut in minut.un sfat se poate va rog frumos.Stima

    18
    6

  • Mada pe 7 Iun 2011, 21:19
    ...

    nu stiu ce mi s`a intamplat , da` de cam o saptamana am racit jos.. adica am nevoie la baie foarte des si urinez foarte putin.. uneori chiar ma doare.. nu stiu ce sa mai fac. ma puteti ajuta, va rog?

    19
    9

  • anonim pe 2 Iun 2011, 14:25
    infectii

    am si eu o mare problema de ceva timp miau aparaut niste arsuri si mancarimi in zona pubiana in afara nu imi pot explica de la ce ?miam luat o crema canesten gyn am vazut ca este buna dati-mi un sfat

    7
    11

  • mirela pe 3 Mai 2011, 20:37
    caderea parului

    buna ziua,sunt mirela si ma confrunt cu o problema :caderea parului.am folosit m.mprodese,am cautat pe net dar nimic nu func-za.ce pot face?ce pot folosi?deci vreau sa folosesc un produs ptr regenerare si-n potriva caderii parului.va multumesc.cu respect mirela din anglia.

    18
    7

  • gabriela pe 10 Apr 2011, 16:16
    Mancarimi...

    Buna ziua ! De vreo 3 zile cred ca am o infectie.. simt ca labiile mici s-au mai lasat putin si parca s-au cam umflat... mai tot timpul ma mananca si cateodata ma ustura. cand urinez nu simt nimic ciudat. dar cand stau jos pe scaun, pe pat ma deranjeaza. Am observat cateodata, imi curge un lichid galben, apos. Am incercat sa fac "ceva" cu prietenul, dar nu am putut ca ma durea.. este foarte urata senzatia...si nu stiu ce sa mai fac. la ginecolog nu as vrea sa ma duc.. prietenul meu zice ca este o raceala si o sa treaca.. dar imi este frica sa nu fie ceva mai grav

    35
    22

  • ANONIM pe 24 Mar 2011, 20:15
    o problema

    buna...am si io o problema...de catva timp ma confrunt cu o mancarime si am o secretie alba.....ce tratament imi recomandati? am fost deja la medic, mi-a fost dat un tratament..a functionat o vreme dar apoi au revenit si mancarimile si secretia.va multumesc

    56
    20

  • mihaela pe 16 Mar 2011, 14:03
    scurgere vaginala ciudata

    buna ziua..am si eu o mare nelamurire...acum o saptamana jumate am facut candida..m-am dus la doctor si mi-a dat tratament flomizin ovule(cred) si pastile..dupa ce am terminat fluomizinu am inceput cu viviflor..dar imediat dupa ce am terminat fluomizinu am inceput sa am o scurgere verde inchis iar dupa 2 zile aproape neagra,fara miros...puteti sa-mi spuneti va rog ce este..mai am cateva zile pana merg iar la doctor.multumesc

    28
    17

  • Ella pe 14 Mar 2011, 21:57
    ...

    De vreo 2 zile cred ca am o infectie vaginala.Dupa ce urinez simt un fel de intepatura foarte puternica in zona vaginului .Iar dupa ce urinez , apar cateva picaturi de sange (deschis la culoare) . O sa merg cat mai curand la ginecolog dar asa avea nevoie de o parere .(Am 16 ani ) .Multumesc! Astept raspuns ..

    24
    7

  • gina pe 17 Feb 2011, 14:30
    doar intrebari fara raspuns?

    as dori sa stiu daca aici si raspunde cineva intrebarilor sau doar asa cu presupusul celor afectate de cate ceva?

    22
    12

  • Roxana pe 15 Feb 2011, 09:36
    Urgentttttt

    Buna.VA rog sa-mi da-ti o mana de ajutor.De cateva zile,de cand mi-a venit mi-au aparut in zona genitala,cateva bubite de genul cosurilor care ma supara ingrozitor,ma ustura groaznic la urinare.M-am spalat cu ceai de musetel si am folosit si un alt produs recomandat de farmacist.Ce pot sa fac?Astept un raspuns va rog din suflet!!!!!!

    38
    3

  • tania pe 12 Feb 2011, 12:33
    !!!!

    am si eu o intrebare...am 19 ani si de un an mi-am inceput viata sexuala ....pe parcursul acesta am luat 7 pastile de a 2zi ce mi se poate intampla???va rog frumos sa imi raspundeti pe email,va multumesc!!!

    34
    10

  • Anonim pe 11 Feb 2011, 22:30
    :(

    mi ai aparut niste bube in vagin sunt multe si micutze asa si am labile rosii de vreo luna ca si cum ar fi arse ma ustura ma doare....voi merge la ginecolog ca ma lupt de mult timp cu aceasta probleme pana acum nu am avut bube in vagin erau doar mancarimi si arsuri dar este ceva grav?

    16
    9

  • liliana pe 11 Feb 2011, 20:53
    ajutati-ma!!

    Va rog frumos sa ma ajuta-ti deoarece sunt ff speriata..asta-seara am observat cand am facut baie ca mi-a aparut o buba ..este in piele la vagin dar in momentul cand pun mana acolo ma doare f tare. Nu stiu ce sa fac .Ajutati-ma voi va rog frumos !!

    34
    18

  • OANA pe 8 Feb 2011, 17:44
    AJUTATI-MAAAAAAAAAAAA VA ROGGGGG

    Buna ziua!VA ROG AJUTATI-MA.AM O PROBLEMA K MAJORITATEA FETELOR.AM SCURGERII,MANCARIMI SI USTURIMI INGROZITOARE MI SE UMFLA SI UNA DIN LAMBII ,LA FEL SI LA CONTACTUL SEXUAL .DAR AM NUMAI PERIOADE DE GENUL ASTA 3-4 ZILE DUPAIA NU MAI AM NIMIC, DUPA INCA 3-4 ZILE INCEP IARASI .VA ROG DIN INIMA AJUTATI-MA

    34
    15

  • Cirss2582 pe 1 Feb 2011, 18:17
    mincarimi si usturari groaznice!!!!

    ajutati-ma va rog!! am mincarimi si usturari groaznice,nu pot merge ma ustura ..in zona labiilor mici si a vulvelor..mai apoi aparuse si nishte bubite albe si plus la asta skurgeri brinzoase urit mirositoare.. voi apel la doctor numaidecit,dar la moment nushtie nimeni vre-un unguent pentru usturimi,caci de ja e nerabdator..

    41
    17

  • pisicutza_kiss pe 26 Ian 2011, 20:58
    buna

    de 1 saptamana, imi curge un lichid alb ,ma mananca labiile ingroziitor, ssi ma ustura , dupa urinare , ma sterg sii ma ustura , nu stiu ce am si ma ustura la contactul sexual.va rog sa ma ajutati

    30
    7

  • Byanka pe 26 Ian 2011, 20:16
    BARTHOLINITA

    AM SI EU O INTREBARE DAK MA PUTETI AJUTA(sper),DE LA VARSTA DE 17 ANI(AKUM AM 27) TOT FAK INCONTINUU CHISTURI PE PARTEA DREAPTA,AM FOST SA MA OPEREZ DE VREO 6 ORI,NUMAI ANUL TRECUT AM FOST DE 2 ORI,MI S-A FACUT SI EXCIZIE SI TOT DEGEABA,AM INTELES K EXISTA UN VACCIN PT ACEASTA PROBLEMA...MA PUTETI AJUTA?VA ROG MULT..MULTUMNESC!

    19
    3

  • Eli98 pe 23 Ian 2011, 05:59
    andreea pe 22 Ian 2011, 11:53

    Multumesc ca mi-ai raspuns... mi-a trecut , nu am facut nimic , adica, nu mi-a trecut , dar nu ma mai mananca, si acum mi se scurge lichidu ala alb foarte foarte putin , akm am alta problema:( dupa ce urinez ma mananca :-s si am senzatsia ca dupa ce am urinat am nevoie sa mai urinez o data si nu pot :-s :-s

    31
    10

  • andreea pe 22 Ian 2011, 11:53
    pt Eli98

    Eli98 pe 2 Ian 2011, 22:41 Ma mananca si ma ustura :( ajutatima va rog din suflet) . cel mai probabil este candida... nu te speria, este ceva frecvent la femei..este tratament cu ovule vaginale si unguent local (nidoflor, clotrimazol etc). Daca nu ti-ai inceput inca viata sexuala poate ar trebui sa mergi la ginecolog pt tratament.

    18
    6

  • razvan pe 11 Ian 2011, 00:39
    iritatii vaginale

    Buna ziua.Mi-am inceput viata sexuala cu noua mea partenera de o luna.De cateva zile imi spune ca are dureri abdominale si senzatia de menstruatie dar dupa calendarul ei ciclul trebuie sa ii vina la sfarsitul lunii,iar astazi avand din nou senzatia aceea sa dus la baie si a avut o scurgere de culoare maronie.Va rog sa imi dati si mie un sfat ca ii foarte speriata.Multumesc!

    13
    5

  • ela pe 7 Ian 2011, 14:30
    ref: umflare labie dupa operatie bartholin

    Am avut o interventie chirurgicala pentru curatarea glandei bartholen care era inflamata. A trecut aproximativ o luna de la interventie.Ma simt mai bine, numai ca ieri seara am descoperit ca labia dreapta unde a fost operatia s-a umflat.Mentionez ca urinez des, a usturat la inceput acum insa nu mai ustura, si ca labiile sunt curate, nu sunt rosii.Poate imi oferiti si mie o explicatie, pentru ca as muri sa stiu ca mai fac inca o data bartholinita

    14
    6

  • Bianca pe 3 Ian 2011, 21:45
    !!!

    Buna. Va rog ajutati-ma am o problema. De vreo 1 saptamana am mancarimi in jurul vaginului si o roseata. Nu ma ustura cand urinez si nu mi-am inceput viata sexuala. Habarnuam ce poate fi va rog ajutati-ma.

    11
    3

  • Eli98 pe 2 Ian 2011, 22:41
    Ma mananca si ma ustura :( ajutatima va rog din suflet

    Am 13 ani , sii de 1 saptamana, imi curge un lichid alb , branzos, ma mananca labiile ingroziitor, ssi ma ustura , dupa urinare , ma sterg sii ma ustura , nu stiu ce am , mie rusine sa-i spun mamei , mi-e jena , cu ce as putea scapa , ? ca mi-e foarte frica, daca nu ma duc la doctor , si ma spal de mai multe ori pe zi, imi schimb lenjeriia in fiecare zi , dupa dush , as putea scapa ? Va rog:( Ca nu mai stiu ce sa fac

    20
    11

  • maia pe 16 Dec 2010, 14:54
    vulvita

    buna am si eu o pb. acum cateva zile cand m-am spalat a inceput sa ma usture,dupa asta a inceput sa ma manance foarte tare dar nu ma ustura,pana ieri cand m-am spalat si au inceput niste usturimi ingrozitoare,si in timpul actului sexual ma durut . eu cred ca poate fi de la prod. de igiena..oare ce am?poate fi grav?

    27
    6

  • Ariana pe 25 Nov 2010, 23:53
    Nu mai folositi antibiotice la orice durere

    parerea mea ar fi ca Liliana daca este medic pediatru sa va vorbeasca altfel. Voi daca aveti o probleme nu mai stati duceti-va neaparat la doctor si la orice mica problema nu mai luati antibiotice, ptr infectie urinara gasiti la Plafar un sirop Merisor care trebuie sa luati in fiecare dimineata pe stomacul gol,si trebuie oricum sa va duceti la doctor k poate fi si din cauza rinichiilor,tot la Plafar gasiti un ceai care contine 7 feluri de plante (ceaiuri) in ele si este foarte bun,iar ptr secretii vaginala exista ovule Flagil (dar din nou consultati un medic)

    11
    3

  • ama pe 24 Nov 2010, 20:57
    iritatia vulvei , si durere

    fetita mea are doar 5 ani . si are probleme de cateva luni. labiile ii sunt iritate si rosii, si o ustura rau. am incercat nidoflor dar nu prea are efect. ajutati-ma va rog !

    25
    7

  • Amy pe 21 Nov 2010, 22:20
    dureri si usturimi cand urinez

    am urmat un tratament cu antibiotic si am inceput sa am usturimi si dureri cand urinez precum si dureri abdiminale ,mentionez ca culoarea urinei este incolor, am facut spalaturi cu ceai de galbenele si coada soricelului, iar acum spalaturi cu bicarbinat si tot nu a trecut, va rog imi puteti da un sfat?

    24
    0

  • Amy pe 21 Nov 2010, 22:20
    dureri si usturimi cand urinez

    am urmat un tratament cu antibiotic si am inceput sa am usturimi si dureri cand urinez precum si dureri abdiminale ,mentionez ca culoarea urinei este incolor, am facut spalaturi cu ceai de galbenele si coada soricelului, iar acum spalaturi cu bicarbinat si tot nu a trecut, va rog imi puteti da un sfat?

    7
    3

  • liliana pe 20 Nov 2010, 20:45
    PT CORINA

    Femeie mai dute la ginecolog sa vezi ce zice...spalatul in vagin nu este bun foarte des pentru ca distruge flora vaginala adica bariera de protectie impotriva diferitilor germeni...nu are legatura cu igiena....se poate face o infectie de la ce mancam, de la o alergie, de la chiloti tanga, de la pantaloni prea stramti, de antibiotice, de la anticonceptionale, de la n factori,...fiecare om este sensibil in felul lui nu are legatura cu spalatul...marea majoritatea a femeilor care au asemenea probleme le au din cauza ca se spala excesiv inauntru...ceea ce nu este normal....dar e greu ce sa zic...mai documenteazate sa vezi cum sta treaba ...e adevarat ca inainte erau mai rare problemele de genul asta dar asta din cauza ca lumea nu putea socialaza ca acuma si nu se stiau problemele fiecaruia..... faptul ca fetele au probleme ginecologice nu au neapart legatura cu spalatul...eu sunt medic pediatru...dar trecand si prin medicina generala am invatat si aparatul genital .....mai citeste ca mai ai pana la momentul la care poti da tu sfaturi

    5
    2

  • liliana pe 20 Nov 2010, 20:30
    pentru " eu"

    Draga mea exista tratament medicamentos e care poti sa il urmezi impreuna cu prietenul tau dupa cum urmeaza: fasigin pastile, doasa unica 2 mg pe care o reiei la 2 zile..dupa care la 1 saptamana repeti faza...trebuie as ia si iubitul tau si poti folosi Ovule, meclon sau meclodin care contin Metronidazol si Clotrimazol, precum si o crema pentru exterior se numeste Medater.....cam asta ar fi tratamentul daca iubitul tau nu il urmeaza si el problema o sa reapara.dar prieteneste Mergi la ginecolog nu tre sa stie mama ta neaparat...la ginecolog te primeste si fara mama ta..iar ceea ce iti va face acolo nu e nimik rusions poti alege un doctor ginecolog femeie..desi barbatii sunt mult mai buni in domeniu.

    6
    1

  • liliana pe 20 Nov 2010, 20:20
    ileana

    in primul rand este important de stiut in decurs de un an de ate ori ai luat pastila de a 2-a zi. in al 2-lea rand daca ti-a venit menstruatia dupa ce ai luat pastila inseamna ca ai avut bebe. 3: este posibil sa fi facut o infectie vaginala de la pastila de a 2-a zi pentru ca sunt foarte puternice...si mare grija. Dute la ginecolog

    4
    1

  • liliana pe 20 Nov 2010, 20:15
    pentru Oana

    esti sigura ca sunt usturimi vaginale? pipi nu prea patrunde in vagin....Mai repede cred ca ai niste usturimi la nivelul iesirii de pipi...asta poate sa fie o infectie urinara, o cistita mai bine mergi la medicul de familie si spune-i ce te supara exact, probabil iti va da trimitete la Urologie sa lasi niste monstre de pipi sa iti faca Antibiograma si chiar sumarulllpot exista si pietre la rinichi....pipi este mai inchis la culoare decat normal? dca da atunci ai infectie urinara trebuie facuta analiza si stabilit la ce este sensibil virusul , se trateaza doar cu antibiotic...nu uita daca iei antibiotice sa iei si nizoral ca sa nufaci candida.

    6
    1

  • liliana pe 20 Nov 2010, 20:03
    PENTRU TOATE FETELE

    indiferent de varsta daca ati inceput viata sexuala la cea mai mica problemuta sau suspiciune mergeti la ginecolog lasati prostiile si rusinea sunt fete care se duc cand nu se mai poate face nimic pentru ca le este rusine. Cat despre produsele naturiste da sunt bune dar pe termen scurt orice problema revine. odata inceputa viata sexuala faceti testul BPN 1 data pe an, nu doare, nu musca, nu este riscant, costa 60 de lei, pentru sanatatea voastra cred ca banul nu conteaza.ganditiva ca sunt fete de 25 de ani si mai tinere diagnosticate cu cancer de col nu mai amanati consultul medical va poate salva viata, relatia si bucuria de a fi mamici intr-o zi.

    8
    1

  • liliana pe 20 Nov 2010, 19:59
    miha

    toate tratamentele in cazuri de candica, sau trichomonas avnd in vedere ce spui tu e cam trichomonas...mergi la ginecolog si trebuie sa ia si partenerul tau acelasi tratament pentru ca degeaba te tratezi tu...barbatii sunt asintomatici ei nu simt nimik, nu se manifeta. Cu alte cuvinte tu te tratezi si el iti readuce probleme iar si iar si iar....Mergi la ginecolog urgent...lasati rusinea aici nu e de rusine, cu rusinea mori de foame..in cazul asta poate fi mai grav.

    5
    1

  • liliana pe 20 Nov 2010, 19:55
    Dya85......

    Probabil ca ai o candidoza vaginalis ( Candida)....te sfatuiesc sa mergi la ginecolog..pana atunci in cazul in care nu poti suporta poti sa faci spalaturi interne cu bicarbonat de sodiu, ceai de musetel si poti folosi o crema numita Medacter. Deasemenea ovulele Meclon sau Meclodin sunt foarte eficiente...ia si pe gura pastile Nizoral sunt foarte bune. Candida ocupa tot tractul intestinal nu doar Vaginul

    5
    1

  • liliana pe 20 Nov 2010, 19:51
    Roxana....

    Ai facut o ecografie? posibil sa ai un uter polichistit si din aceasta cauza sa ai probleme cu mentruatia. cred ca trebuie sa mergi la un medic care sa iti facao ecografie sa vada in ce stadiu sunt ovarele tale. cat despre sarcina eu zic sa rezolvi intai problema de sanatate si pe urma bebe.

    6
    2

  • liliana pe 20 Nov 2010, 19:49
    pentru andra

    andra este posibil sa ai o candidoza sau poate chiar trichomonas....nu lasa problema in repaus fa-ti programare la ginecolog mai ales daca ai si sangerari obligatoriu sa faci testul BPN( Babes Papanicolau)

    2
    1

  • liliana pe 20 Nov 2010, 19:46
    candidoza vaginalis ( poala alba)

    Este o ciupercuta care se dezvolta din cauza antibioticelor, iginei necorespunzatoare sau a excesului de igienta interna. In vagin trebuie sa va spalati dar nu zilnic pentru ca distrugeti flora vaginala.

    2
    1

  • liliana pe 20 Nov 2010, 19:45
    Mergeti la ginecolog la timp

    De la probleme minore se ajunge la probleme mari erodare de col uterin si in final sterlitate sau chiar cancer de col. Nu neglijati problemele care le avti faptul ca puneti intrebari aici nu rezolva nimik.

    2
    1

  • liliana pe 20 Nov 2010, 19:43
    Mergeti la ginecolog

    Mergeti la ginecolog fetelor, nu aveti de ce sa va fie rusine, este ceva normal sa mergeti cel putin la 6 luni la un control ginecologic pentru ca orice mica bubitza ne tratata poate duce la complicatii si chiar la sterilitate ca sa nu mai vrbim de erodarea colului uterin si de aici la cancer de col. Odata inceputa viata sexuala este obligatoriu cel putin un control ginecologic pe an

    2
    1

  • eu pe 16 Nov 2010, 15:27
    infectie..cred raspuns urgent! va rog

    de cateva zile..am niste scurgeri alb galbuie foarte urat mirositoare.mentionez ca am 18 ani si mi`am inceput viata sexuala acum 2-3 luni. mai am si cateva mancarimi inauntru dar nu des, deobicei dupa mestruatie. va rog..sa ma ajutati.mi`e foarte frica sa merg la ginecolog, iar sa-i spun mamei..mi`e rusine! va rog mult AJUTATI`MA!

    1
    2

  • Roxanna pe 13 Nov 2010, 17:29
    infectie?:(

    sa va explic.. am in jur de 6 luni 7, de cand am niste mancarimi si inauntru si inafara ''gaurii'' sa va explic asa:|, ma spal la 1 zi cateodata knd sunt f obosita la 2 zile si ma epilez mereu decate ori fac baie.. nuj ce e ..si mie frica sa le zic la doctori sau mamei cum este normal:-s..ajutati-ma!

    2
    3

  • dya85 pe 12 Nov 2010, 11:52
    mancarime vulvara

    de cateva zile am o mancarime in jurul vulvei si niste scurgeri albicioase,nu am mai patit asa ceva pana acum mai ales ca de 2 luni am nascut si contact sexual nu prea am avut...as dori sa-mi dati un raspuns

    3
    1

  • oana_donna pe 10 Nov 2010, 16:13
    infectii vaginale

    Intr-adevar, doamna corina nu ar trebui sa faca asemenea comentarii...Curios ca intra pe forum...Infectiile vaginale apar din cauza diferitilor factori, printre care si o igiena prea riguroasa, in vagin avem bacterii saprofite(buni) si paraziti(rai)... Daca ne spalam prea des si cu produse prea "acide", se poate intampla ca saprofitii sa fie distrusi si in felul asta parazitii se dezvolta in mod rapid, producand un dezechilibru al florei vaginale, dand nastere, logic, infectiilor! La asta se adauga si alti factori: o viata neechilibrata, dormit putin, stress, fumat, excesul de cafea si dulciuri! Va doresc sanatate la toate, multi pupici! PT DIANA: bacilii DODERLEIN sunt bacili buni, de care are nevoie vaginul nostru pt a mentine echilibrul normal al florei! Deci fii bucuroasa esti ok!!!si celulele epiteliale sunt tot la fel, fac parte din flora vaginala!

    6
    4

  • diana pe 6 Nov 2010, 21:03
    :)

    as vrea sa stiu si eu ce inseamna daca la analize mi-a iesit numeroase celule epiteliale si frecventi bacili deoderleini?mi`a luat lama sa vad ce e cu secretia ce o aveam.mi`a iesit negativ la ce mi`a scris doctorita pe foaie dar nu stiu ce inseamna acele celule si bacili frecventi

    3
    1

  • Corina pe 4 Nov 2010, 21:44
    infectie?

    Buna..am si eu o problema...de 1sapataman,cam asa..labiile mici sunt rosii..adica in interior spre intrarea in vagin.. nu stiu exact ce-ar putea sa fie..o sa ma duc la un consult dar pana atunci as vrea sa stiu niste pareri de ce ar putea sa fie.deci nu ma ustura,nu ma doar..e doar o mancarime si roseata(la modu rosu rosu).multumesc!astept cu nerabdare un raspuns ceva

    6
    2

  • AlLorY pe 25 Oct 2010, 15:19
    Infectie?

    buna!as avea si eu nevoie de aajutor....cred ca si eu am aceeasi problema care au avut o multe fete de aici.nush exact dak se numeste infectie vaginala sau altceva...dar ma mancanca si e un pic inflamata .La cntactul sexulam ma doare,e cam urata senzatia...si nush ce sa mai fac.Am citit mai sus ca nu e bine sa ma spal asa des acuma,eu credeam ca poate in trece dak ma spal de fiaecare data cand ma duc la baie.Ce as putea sa fac?sau dak este la farmacie ceva de cumparat ,cum se numeste??va multunesc mult!

    3
    1

  • violeta pe 23 Oct 2010, 06:57
    infectie

    va rog ajutati-ma am niste arsuri ingrozitoare in interiorul vaginului am facut o infectie urinara urita care si acuma sufar dupa mai multe antibiotice luate

    5
    4

  • Carmen pe 18 Oct 2010, 16:07
    Infectie

    De cateva saptamani am o scurgere albicioasa si mirositoare...mama mea nu stie ca mi-am inceput viata sexuala si nu prea ma incanta ideea de a merge la ginecolog ....ce as putea sa fac in privinta asta?

    5
    2

  • Ioana pe 14 Oct 2010, 19:30
    problema

    Buna...am si eu o problema... acum jumatate de an am avuth o infectie vaginala... am fost la ginecolog, mi`au fost prescrise niste ovule...dupa ce le`am luat...vreo luna nu am mai avut nimic, nici macar secretie... acum am din nou dureri, mancarimi si secretie albicioasa abundenta..igiena este zilnica... de 2 ori pe zi... ce sa fac?

    2
    3
Pagina « 1 2 3 4 5 6 7 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod