Infectiile vulvei si vaginului

Vulva si vaginul sunt sediul a numeroase infectii produse de o mare varietate de germeni. Aceste infectii, adesea recidivante, trebuie sa fie diagnosticate pentru a evita riscul de complicatii.

Consultul ginecologic implica examinarea sistematica a vulvei si a vaginului. Unele afectiuni se manifesta prin prurit, uneori dureri, dar o parte dintre ele nu au nici un semn.

Infectiile vulveiVulva este constituita din organele genitale externe ale femeii (labii mari, labii mici, clitoris). Alcatuita din tegument, ea asigura protectia organelor genitale interne. In afara cancerelor (rare), poate fi sediul a numeroase boli. Mancarimea (prurit) este principalul simptom al afectiunilor vulvei, din care cele mai frecvente sunt infectiile.

Vulvita. Este o inflamatie a vulvei, care poate avea diferite cauze. Cea mai frecventa este vulvita produsa de ciuperca Candida albicans, care produce prurit, roseata, edem responsabil de durerea din timpul contactului sexual (dispareunie) si arsuri la sfarsitul mictiunii. Aceste leziuni survin frecvent dupa un tratament antibiotic si sunt favorizate de diabet. Alte vulvite sunt produse de paraziti (Trichomonas vaginalis), de bacterii (gonococ, Hemophilus vaginalis); ele pot fi produse si de iritatii sau alergii (tratament local, produse de igiena etc.). In functie de cauza identificata, tratamentul consta in aplicarea locala de creme antipruriginoase sau antiseptice, tratament antimicotic, antibacterian etc. In formele cu transmitere sexuala, se recomanda tratamentul partenerului. Tratamentul vulvitelor produse de iritatii sau alergii consta in identificarea si eliminarea cauzei.

Herpesul genital. Herpesul genital, al carui agent principal este virusul Herpes simplex 2 (HSV2), este o boala cu transmitere sexuala a carei frecventa este in crestere in intreaga lume. Primo-infectia se manifesta prin arsuri intense la nivel vulvar, asociate cu o eruptie veziculara caracteristica. Aceasta lasa locul unor ulceratii superficiale zemuinde, al caror lichid este foarte contagios. Tratamentul este local si general (antiviral). Recidivele sunt frecvente.

Condiloamele (sau creasta-de-cocos). Condilomul genital este o tumora cutanata sau mucoasa de origine virala (papillomavirus). El poate avea diferite forme, dintre care excrescentele cutanate rozate sau cenusii sunt usor de recunoscut. Tratamentul acestei boli cu transmitere sexuala este local (pomada), fiind folositi diferiti agenti fizici pentru distrugerea excrescentelor. Se impune tratarea partenerilor sexuali.

Bartholinita. Cele doua glande Bartholin se afla in muschiul constrictor al vulvei (muschi superficial al peretelui vaginal). Canalul excretor al glandelor se deschide intre labiile mici si himen. Rolul lor este de a secreta permanent, dar mai ales in timpul contactului sexual, un lichid incolor care contribuie la lubrifierea vaginului. Inflamarea glandelor Bartholin (bartholinita) se manifesta prin tumefierea rosie si dureroasa a portiunii posterioare a vulvei, asociata cu febra. In continuare se poate forma un abces, cu tumefactie si puroi subiacent. La debut, tratamentul consta in administrarea de antibiotice. Daca exista abces, tratamentul este chirurgical. In caz de recidiva sau de infectie cronica, este necesara deschiderea canalului excretor (marsupializare) sau ablatia glandei.

Infectiile vaginuluiVaginul are o capacitate remarcabila de aparare, gratie unui ecosistem bacterian, flora Doderlein, care creeaza un mediu de protectie fata de infectii. Vaginitele (inflamatia peretilor vaginali) apar atunci cand echilibrul florei vaginale este distrus, in general ca urmare a unei infectii. Ele sunt in majoritate asociate cu infectia vulvei; in acest caz vorbim de vulvo-vaginite. Semnul principal de vaginita este secretia exagerata, uneori urat mirositoare, albicioasa (leucoree sau poala alba). La aceasta se adauga uneori sangerari, senzatie de arsura, prurit si durere la contactul sexual.

Vaginozele bacteriene. Produse de bacteria Gardnerella vaginalis, ele se manifesta prin secretie abundenta, cenusie si mirositoare, fiind tratate cu antibiotice.

Vaginitele micotice cu Candida. Infectia vaginala cu ciuperca Candida albicans este frecventa. Ea produce inrosirea vulvei, secretie albicioasa abundenta, prurit local intens si uneori dureri la mictiune. Analiza secretiei vaginale permite identificarea germenului, iar tratamentul consta in antifungice pe cale locala (vaginala) sau generala. Se trateaza si partenerul sexual.

Vaginitele parazitare cu Trichomonas vaginalis. Infectiile cu acest parazit sunt foarte frecvente si produc prurit, secretie abundenta cu miros neplacut. Tratamentul pacientei si al partenerului sexual permite evitarea recidivelor.

Importanta supravegherii medicaleInfectiile vaginale sunt adesea discrete si prezinta risc de diseminare la intregul aparat genital. Ele sunt, de exemplu, implicate direct in aparitia salpingitelor acute (infectii ale trompelor uterine), care prezinta risc de sterilitate. Este deci importanta urmarirea regulata de catre ginecolog (sau medic de familie).Daca este depistata o infectie, trebuie tratati si partenerii sexuali. Fara aceasta masura de precautie elementara, riscul de recidiva sau de transmitere a infectiei este major.

Informatii furnizate de www.raobooks.com din cartea "Viata Sexuala", aparutala Editura Rao

Daca vrei sa afli care este cea mai apropiata farmacie de unde potiachizitiona un anumit medicament, apeleaza la motorul de cautare aflatin paginile Eva.ro.
 

Comentariile 151-200 din 307

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • adriana pe 16 Mai 2010, 19:57
    ce tratament as putea lua?

    am o secretie vaginala urat mirositoare,culoarea este alb-galbuie,in timpul menstruatiei dispare dupa cateva zile reapare, ce tratament as putea lua? va multumesc

    2
    2

  • elena pe 11 Mai 2010, 22:33
    infectie sau nu?

    De ceva vreme indelungata am o secretie vaginala albicioasa-galbuie, dar nu am niciun fel de dureri sau intepaturi. Aceasta scurgere a inceput o data cu menarha. Poate fi vorba despre o infectie uterina????

    0
    2

  • r pe 2 Mai 2010, 18:44
    buna

    de vreo 2 ani am o secretie vaginala urat mirositoare albicioasa,iar dupa menstruatie vreo doua trei zile am scurgeri maronii foarte urat mirositoare.precizez k am aceste scurgeri de cand eram virgina insa akum 4 luni miam inceput viata sexuala.este posibil ca prietenul meu sa contecteze ceva boala sexuala?

    0
    2

  • Madalina pe 18 Apr 2010, 11:01
    scurgere vaginala

    De ceva vreme am o scurgere alba galbuie uneori mai inchisa, urat mirositoare iar cateodata ma inteapa tare in partea dreapta. dk imi puteti spune despre ce ii vorba...?

    0
    1

  • crina pe 14 Apr 2010, 12:25
    usturimi

    de o luna ma confrunt cu usturimi vaginale ce imi recondati sa fac ?am fost la medic am facut tratament si tot asa sunt

    2
    3

  • adelina pe 6 Apr 2010, 14:59
    un raspuns va rog

    de 2 zile am o secretie anormala urat mirositoare ....ce pot sa fac va rog ajutati ma

    0
    1

  • Bianca pe 26 Mar 2010, 16:47
    scurgere vaginala

    De un an si ceva ma confrunt cu o scurgere albicioasa si urat mirositoare, cateodata mai am si niste intepaturi ca niste fulgere prin burta. Am fost acum un an la ginecolog si mi-a dat ceva tratament cu ovule, dar nu mi-a trecut. As vrea sa stiu cum am putea sa scap de ea si daca imi poate afecta vreun organ?

    1
    1

  • maria pe 19 Mar 2010, 00:36
    prurit

    Buna. am un prurit intim de 2 zile si as dori un trtament si un sfat inainte sa ajung la ginecolog Va multumesc.

    2
    3

  • Catalina pe 15 Mar 2010, 19:24
    buna

    v-as fii foarte recunoscatoare daca m-ati ajuta sa-mi dau seama de ce,dupa menstruatie mi-au aparut mancarimi,rareori usturimi iar zona vaginala este rosiatica si usor umflata....plus o scurgere tare ciudata de culoare alba,consistenta dar nu urat mirositoare....miros de medicamente,cu toate ca nu am luat medicamente in ultimul timp...va rog frumos sa ma ajutati sa imi dau seama ce am,si cu ce ma pot trata....:(

    0
    1

  • Catalina pe 15 Mar 2010, 19:22
    buna

    v-as fii foarte recunoscatoare daca m-ati ajuta sa-mi dau seama de ce,dupa menstruatie mi-au aparut mancarimi,rareori usturimi iar zona vaginala este rosiatica si usor umflata....plus o scurgere tare ciudata de culoare alba,consistenta dar nu urat mirositoare....miros de medicamente,cu toate ca nu am luat medicamente in ultimul timp...va rog frumos sa ma ajutati sa imi dau seama ce am,si cu ce ma pot trata....:(

    10
    5

  • flori pe 11 Mar 2010, 00:40
    scurgere vaginala

    buna ziua. am o problema cu care ma confrunt de 8 luni. dupa aproximativ 2 saptamani de la menstruatie imi apare o scurgere galbuie solida urat mirositoare care dureaza cam 1 saptamana.in acest timp am mancarimi usturimi si se formeaza in jurul vaginului ca o exema.in urma cu 3 ani am avut infectie cu candida albicans si am tratato dar mia ramas pielea din jurul vaginului foarte uscata si pt contactul sexual am nevoie de lubrifianti .poate fi vreo urmare la acea infectie?. am fost la ginecolog si mia facut toate analizele si miau iesit bine. ajutati-ma va rog ca nu stiu ce pot sa fac

    7
    3

  • Gabi pe 7 Mar 2010, 21:51
    infectie vaginala (cred)

    eu am printen de 3 ani si am relati sexuale cu el el o fost primu cu care am facur sex si parinti nu stie si de 3 zile am observat ca jos in partea stinga sub buza niste mancarimi si cand mam spala am dat cu degetu sub buza si am abservat parca niste borboane cam asa ceva si am pus degetu si in partea aia lalta dar am vazut ca acolo nu am nimic si ma si putina mincarime nustiu ce e va rog sami spuneti ce sa fac sunt putin cam speriata va rog sa am ajutatima astept raspunsu va rog frumos

    4
    2

  • Alexandra pe 24 Feb 2010, 01:17
    buna

    am si eu o problema care ma sperie si nu imi pot da seama ce poate fi...de la un timp am niste usturimi ingrozitoate in vagin si din cauza asta in momentul in care vreau sa fac dragoste cu viitorul meu sot nu pot duce mai departe dinc auza ca ma ustura foarte rau si ma inrosesc foarte rau in vagin.ce poate fi va rog sa imi raspundeti tin sa va mai dau un detaliu ca acum vreo o luna de zile am fost la ginecolog la consultatie si mi-a gasit o infectie la urina si mi-a dat sa fac niste injectii polidin si niste antibiotic si imi revenisem iar acum vad ca am simtomele astea care nu le mai suport.va rog astept si eu un raspuns pe adresa mea de e-mail

    4
    10

  • bertoti alice marcela pe 6 Feb 2010, 19:29
    candida

    si mie mi-a aparut de trei saptamini unlichid alb si uneori mirositor prima data mai putin ma-m speriat si-am luat antibiotice si curge mai tare si cind am ciclu miroase ingrozitor ,oare e gandela albinosa,nu sint acasa nu pot merge la medic decit in tara ce sa fac?

    0
    4

  • sarbu elena pe 22 Ian 2010, 09:56
    infectie vaginala

    Va rog sa ma ajutati, am o nepotica de 3 ani si a fost diagnosticata in urma unei analize a secretie cu Gardnerella, se zice ca numai la femei ar trebui sa apara, este posibil asa ceva. Dr. ginecolog ne-a trimis la pediatrie ca nu stie ce medicament sa-dea si ce doza. A mai avut cineva aceasta problema si ce a facut?

    0
    2

  • SIMINA pe 18 Ian 2010, 16:24
    am scurgeri vaginale de culoare alba si in cantitate destul de mare care miroase uratun sfat va rog

    cred ca o sa primesc macar un sfat

    1
    3

  • Ema pe 10 Ian 2010, 01:26
    Raspunsuri

    In primul rand...usturimea in vagin apare mai ales datorita faptului ca nu sunteti destul de umede:) .Pentru informatia voastra,preludiul este cea mai importanta parte ,deoarece daca nu exista excitare,nu exista lubrifiere...si fara lubrifiere nu exista placere.Asa ca incercati sa va obisnuiti partenerii sa acorde o mare importanta excitarii voastre :) In al doilea rand,cele care aveti mancarimi,ustuimi sau alte simptome consultati totusi un medic.Daca aveti candida e foarte posibil ca si partenerul vostru sa aibe. In al treilea rand,cele cu scurgerile vaginale,,sa stiti ca sunt cat se poate de normale.Anormale sunt atunci cand sunt verzui sau maronii.Si aceste scurgeri nu miros urat..:) asa credeam si eu.E un miros placut chiar daca e diferit.Nu mai folositi geluri,sapunuri sau mai stiu eu ce alte produse care va fac rau. Aa da,si sa stiti ca e foarte important sa aveti grija de voi.Igiena,lenjeria din bumbac,protectia in timpul actului sexual,precum si alte detalii(nu stati cu picioarele goale pe suprafete reci..o sa raciti..si nu ma refer la o simpla raceala..o sa raciti acolo jos,si o sa simtiti usturimi si dureri de burtica:) ) Si folositi prezervativul!Este mai mult decat un accesoriu

    0
    3

  • marina pe 4 Ian 2010, 13:21
    ...

    de cand a fost eclipsa de luna ...31.12.2009..mia aparut iritatii pe labiile inferioare..am mancarime si dupa urinare simt k ma ustura...nu am niciun fel de scurgere in schimb miau aparut un fel de bubite lungi, de culoarea pieli care tinde sa se extinda as vreau sa aflu si parerea d-voastra ...

    0
    2

  • ana pe 15 Dec 2009, 19:14
    infectie cred...

    Si eu am luat antibiotice acum vreo doua saptamani.am o iritatie la intrare in vagin,mai exact pe labii atat superioare cat si inferioare...exista si mancarime si durere...am incercat sa gasesc cva despre asta dar..nu am gasit mare lucru. Va rog sa.mi dati un sfat...ce ar trebui sa fac...la ginecolog vreau sa merg dar in perioada asta e super aglomerat si ar insemna sa astept vreo saptamana si cva..pt o eventuala programare. Exista un unguent ceva...pt ca e chiar incomoda senzatia pe care o am....astept raspuns la adresa de email..Va multumesc :*

    5
    1

  • Lorena pe 13 Dec 2009, 22:41
    infectie

    Acum o saptamana am fost racita si am luat antibiotice si de cateva zile mi-au aparut niste bubite albe la intrare in vagin si o secretie alba si am mancarimi! Va rog frumos sa ma ajutati , sa imi spuneti ce as putea lua sa-mi trecaca! Nu siu ce sa mai fac !M-am dat cu clotrimazol crema dar nimic. Va multumesc.

    1
    2

  • daaaa pe 27 Nov 2009, 15:59
    ce am?>???

    pai acum cateva zile am observat ca in zona vaginului mia aparut un fel de buba...nu ma manaca nu nimic..si am doar una..nu e ff mare buba..dar e ffff tare...si dak apas nu doare...parca ar fi o biluta de piatra..ceva..si e asa un pic sub piele...ar putea fi o ,,adunarura de grasime" sau ce e??.....si mai ales ca eu sunt virgina deci nu am avut contact sexual cu nimeni......miati putea spune ce e???

    0
    0

  • papusik7 pe 11 Nov 2009, 18:55
    buna fetelor

    sa nu va fie rusine,ducetziva la ginecolog sa va controleze sa nu se agraveze mai incolo!voi nu vreti sa aveti o viata frumoasa cu copii sanatosi?tratativa!daca va miroase inseamna ca aveti candida decat o saptaman dureaza tratamentu..max 2:D.ducetiva la ginecolog fetelor si baietii la dermatolog va sfatuiesc fara rusine:P...puuuup aveti grija de voi

    0
    0

  • mari86 pe 2 Nov 2009, 11:07
    scurgere vaginala

    am si eu o intrebare de cateva zile am o scurgere albicioasa galbuie si urat mirositoare si am si o usturime dupa urinat .va rog sa-mi dati un raspuns.va multumesc

    0
    1

  • alexandra21 pe 25 Oct 2009, 19:28
    dureri-zona vaginului

    intr-o luna mi-a venit ciclul de 2 ori la incepu si la sfarsit si in plus am deja 3 sapt cand am dureri dupa ce urinez,si usturime.va rog sa-mi dati un raspuns .multumesc

    0
    0

  • dana pe 14 Oct 2009, 12:59
    scurgere vaginala

    asi dori un sfat ce sa fac.am scurgere albicioasa si branzoasa si urat mirositoare a peste si rar ami apar testuri si mancarimi nu stiu ce sa fie boala sau infectie.Mie cam frica sincer vreau un sfat ce poate fi, am facut si analize si mi-au zis ca sunt bune, ce sa iau sa nu mai am scurgerea, MULTUMESC

    0
    0

  • alina pe 11 Oct 2009, 17:24
    umflarea labiilor

    am si eu o nedumerire,de ieri mi s-au imflat putin labiile,ma dor si ma mananca...ast un rasp si un tratament cat se poate de repede...multumesc

    0
    0

  • dori pe 8 Oct 2009, 20:57
    pt tina

    e bine sa faci un examen citologic pt ca in cel mai fericit caz,ai o infectie dobandita si care se trteaza cu antibiotic 2 saptamani ambii parteneri iar tu vei avea si niste pilule locale iti doresc curaj si sanatate

    0
    0

  • TYNA pe 7 Oct 2009, 14:39
    AJUTATI_MA

    De aproximativ 10zile am o durere in zona genitala, insotita de mancarime.Zona genitala este iritata, are o culoare rosiatica si secretiile sunt ceva mai abundente decat de obicei, de culoare alba. Mentionez ca eu si partenerul meu folosim in mod frecvent prezervativul, ne protejam la fiecare contact sexual. Sunt ingrijorata pentru ca ma tem sa nu fie ceva grav,sa nu am vreo boala grava, va rog mult de tot sa imi raspundeti la mesaj si sa imi spuneti ce medicament as putea folosi in acest caz. Va multumesc anticipat.

    0
    0

  • dragan cristina pe 7 Oct 2009, 14:37
    ajutati_ma

    buna,am si eu o problema..si va rog sa ma ajutati..de 6 luni am contacte sexulale cu prietenul meu.si nu am avut nici u problema pana acum..insa acum am dureri in timpul actului sexual ,si ma mananca dar nu foarte inauntru ci la intrarea in vagin .(.Eu am fost la un control medical inaite sa imi incep viata sexuala si ginecologul mi-a recomamdat Nidoflor,(spunea ea k mi-ai prescris acel nidoflor pt usturimi la urina dar eu nu am avut asa ceva si nu am fosolit nidoflor), A si acum urmez un tradatemnt de antibiotice )..va rog sa imi raspunde-ti ce ai putea sa fak ?eu si rpetenul meu sunte-mi foarte ingrijorati.de problema mea.(.mai ales parinti mei nu stiu k mi-am inceput viata sexuala)

    0
    0

  • arrwen pe 6 Oct 2009, 11:01
    Pt. Ana

    Cel mai indicat este sa mergi la medic. Candida este o ciuperca aflata in mod normal pe piele si mucoase, care poate determina aparitia mirosului neplacut. Poti citi mai multe despre candidoza aici: http://www.eva.ro/sanatate/afectiuni-ginecologice/candidoza-cauze-si-remedii-articol-5080.html Sanatate

    1
    0

  • SIGARDSON ANA pe 6 Oct 2009, 03:26
    CE FEL DE TRATAMENT AR TREBUII SA FAC ?

    AM O BACTERIE URAT MIROASITOARE AN CORP CHIAR DACA FAC DUSURI TOT ASA MIROS OARE SA AM INFECTIE LA FICAT ?AM AVUT HEPATITA CRONICA SI NU AM TINUT REGIM ,VA ROG SA-MI DA-TI RASPUNS. MULTUMESC O ZII BUNA !

    0
    0

  • dorolly2000 pe 3 Oct 2009, 14:05
    Inflamare interior vagin

    Buna! Am si eu o mica intrebare.... am o inflamatie la intrarea in vagin, putin pe partea dreapta si foarte dureros la contacte sexuale. Am fost la gineco si mi-a spus ca nu stie ce poate fi, prin urmare nu mi-a dat nici un tratament. Mentionez faptul ca in mod obisnuit nu ma doare deloc, nici la urinare, sau atingere. Mi-a spus insa ca e posibil sa fie de la tratamentul cu antibiotice pe care l-am din cauza unei infectii cu gardnerella sau din cauza anticonceptionalelor (Diane 35), luate pentru vindecarea unui chist de 4 cm. Ar mai putea fi de asemenea din cauza unei infectii locale sau a unei raceli. Nu am mai patit niciodata asa ceva, si sunt nelinistita pentru ca o am de mai bine de o luna si s-a micsorat foarte putin. Siti cumva ce analize trebuie sa fac sau la ce medic sa apelez pentru vindecare? Va multumesc!

    2
    0

  • maria pe 21 Aug 2009, 22:09
    usturime

    ma ustura in vagin cand ma freaca cu penisu

    4
    0

  • lala pe 9 Aug 2009, 21:34
    mancarimi` usturimi si altele

    bine ` mai fetelor dar daca unele fete care si` au inceput viatza sexuala sunt minore ` atunci ce trebuie sa faca ` ?Va rog fetelor care stiti ce tratament trebuie luat pt asa ceva :D:D spuneti-ne si noua ...:X:X

    0
    2

  • lala pe 9 Aug 2009, 21:32
    mancarimi` usturimi si altele

    bine ` mai fetelor dar daca unele fete care si` au inceput viatza sexuala sunt minore ` atunci ce trebuie sa faca ` ?Va rog fetelor care stiti ce tratament trebuie luat pt asa ceva :D:D spuneti-ne si noua ...:X:X

    0
    0

  • nico pe 9 Aug 2009, 18:53
    durere , usturimi, intarzie menstruatia 7,8 zile

    buna fetelor am o problema de o saptama am niste dureri, usturimi, si arsuri in vagin menstruatia nu mia venit .luna trecuta mia venit pe data de 4 si acum suntem in 9 si nu a venit. urinez foarte putin des si ustura ingrozitor. poate fi vriun chist sau e vorba de o sarcina?????? va rog raspundetimi urgent pe email.va rog.....

    0
    0

  • nadia pe 27 Iun 2009, 00:17
    scurgeri albe

    ce e papanicolau

    0
    0

  • Mariana pe 16 Mai 2009, 22:00
    intrebare

    Buna fetelor ma numesc Mariana si vreau sa va dau un sfat tuturor , ducetiva la medicul ginecolog , nu neglijati infectiile faginale ca sint foarte periculoase . Pastrativa un singur partener . Stiati ca sexul cu mai multi parteneri poate cauza cancerul uterin? Faceti papanicolau .la revedere si multa sanatate.

    0
    0

  • elena pe 14 Mai 2009, 11:52
    infectii vaginale

    buna! am o infectie vaginala nu mai am scurgeri ca inainte.... s.a ingrosat ca o pasta de branza! c tratament trebuie sa iau? ajutati.ma va rog

    0
    0

  • anutza pe 12 Mai 2009, 12:53
    infectie

    buna fetelor! am o mare problema:de ceva timp am o scugere vaginala,am fost la ginecolg si m-a linistit spunandu-mi ca mai toate femeile o au,dar de cateva zile ma mananca si nu mai am scurgeri ca inainte...sa ingrosat si e ca o pasta de branza! nu stiu ce sa fac...cat e de grav? daca aveti informatii va rog ajutati-ma! va multumesc! :*

    0
    0

  • alina pe 5 Mai 2009, 18:41
    ajutor

    De cateza zile imi curge o substanta alicioasa si f urat mirositoare.Ce pot sa fac ca sa scap de asta?Nu pot sa merg la ginecolog din motive personale.Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns.

    2
    1

  • andreea pe 30 Apr 2009, 16:59
    am infectie?

    de aproape 2 ani am mancarimi ingrozitoare inauntru,dureri de ovare,secretie albicioasa abundenta,mult mai groasa si f urat mirositoare,ce se intampla cu mine?e vorba de o infectie?poate fi grav?nu am fost la medic,mama imi da de la ea niste antibiotice dar nu dau niciun rezultat!am fost la cabinetul medical din scoala pt k aveam dureri insuportabiule de ovare si mi`au spus k e posibil sa am o anexita,sau chist pe ovar!!!mai pot avea copii daca am infectie sau anexita? va rog sa-mi raspundeti,sunt ingrijorata!

    0
    0

  • roxana pe 11 Apr 2009, 23:00
    secretie

    buna seara!va rog mult de tot sa ma ajutati cu un sfat!in urma cu cateva luni am fost depistata cu Candida care a fost tratata!de o luna de zile am o secretie abundenta,fara miros,alba,branzoasa, in zona intima ma ustura fff rau si sunt rosie.contact sexual nu am mai avut de 3 luni,precizez ca am grija de igiena intima...de la ce sa fie?astept un raspuns

    0
    0

  • Isabella Nicoleta pe 2 Apr 2009, 02:52
    nu stiu ce se intampla cu mine!

    De aproximativ 8zile am o durere in zona genitala, insotita de mancarime.Zona genitala este iritata, are o culoare rosiatica si secretiile sunt ceva mai abundente decat de obicei, de culoare alba. Mentionez ca eu si partenerul meu folosim in mod frecvent prezervativul, ne protejam la fiecare contact sexual. Sunt ingrijorata pentru ca ma tem sa nu fie ceva grav,sa nu am vreo boala grava, va rog mult de tot sa imi raspundeti la mesaj si sa imi spuneti ce medicament as putea folosi in acest caz. Va multumesc anticipat.

    0
    0

  • adriana pe 1 Apr 2009, 21:55
    va rog sa ma ajutatzi

    de vreo 3 zile am niste mankrimi ingrozitoare inauntru...usturimi si imi vine sa urinez mereu...iar la urinat simt o durere enorma...nu stiu ce sa fac si imi e frica sa merg la ginecolog...va rog din suflet ajutatzi.ma...spunetimi un tratament sau ceva...va pup

    1
    0

  • bombonica pe 24 Mar 2009, 14:59
    doctor

    Stimate fete, va rog din tot sufletul duceti-va la doctor !!!!!!!!!Ca nu degeaba au terminat o facultate !!!!! Si eu am ezitat la inceput ca mi-e frica rusine .....si uite nu am murit .... credeti ca suntem singurele care ne urcam pe capra aia ...?Nu! sunt alte si .. si mai si .. asa ca duceti-va ca viata e scurta !

    0
    1

  • anonim pe 22 Mar 2009, 11:54
    infectie

    ma puteti cumva ajuta nu inteleg am o secretie maronie foarte ciudata si nu inteleg de la ce vine... menstruatia intarzie sa apara in schimb am aceasta secretie imi puteti explica de la c vine si cum se poate trata fara a ma duce la ginecolog??? va rog mult sa ma ajutati...

    0
    0

  • elenar pe 18 Mar 2009, 08:17
    scurgere alba,

    fetita mea , in varsta de 16 ani,mi-a aratat ca are o scurgere alba , legata , de consistenta unei branze topite, este foarte speriata si ii este frica sa mearga la medic deoarece este virgina si ultima data i s-a faut tuseu rectal si este foarte specriata.Ce ma sfatuiti sa facem. Va multumim foarte mult .

    0
    1

  • Ivee pe 16 Mar 2009, 16:48
    am uitat

    am uitat sa specific tratamentul de antibiotice este Moldamin pt u injectie in gat si aslo ridicat..va rog sa ma ajuta-ti cu problema mea scriisa mai sus..si sper k ati inteles va multumesc

    0
    0

  • Ivee pe 16 Mar 2009, 16:45
    ajutati-ma

    buna,am si eu o problema..si va rog sa ma ajutati..de 6 luni am contacte sexulale cu prietenul meu.si nu am avut nici u problema pana acum..insa acum am dureri in timpul actului sexual ,si ma mananca dar nu foarte inauntru ci la intrarea in vagin .(.Eu am fost la un control medical inaite sa imi incep viata sexuala si ginecologul mi-a recomamdat Nidoflor,(spunea ea k mi-ai prescris acel nidoflor pt usturimi la urina dar eu nu am avut asa ceva si nu am fosolit nidoflor), A si acum urmez un tradatemnt de antibiotice )..va rog sa imi raspunde-ti ce ai putea sa fak ?eu si rpetenul meu sunte-mi foarte ingrijorati.de problema mea.(.mai ales parinti mei nu stiu k mi-am inceput viata sexuala)

    0
    0
Pagina « 1 2 3 4 5 6 7 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod