Hepatita de tip C este o boala tratabila

Hepatita de tip C este o infectie virala severa cauzata de virusul hepatitic C (HCV) si reprezinta una dintre cele mai serioase probleme de sanatate care afecteaza ficatul, cu aproximativ 130-170 de milioane de persoane estimate a fi infectate cronic si 3 pana la 4 milioane de peroane nou infectate in fiecare an.
Hepatita de tip C este o infectie virala severa cauzata de virusul hepatitic C (HCV) si reprezinta una dintre cele mai serioase probleme de sanatate care afecteaza ficatul, cu aproximativ 130-170 de milioane de persoane estimate a fi infectate cronic si 3 pana la 4 milioane de peroane nou infectate in fiecare an.
 

Comentarii (12)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Florin Herban pe 20 Oct 2014, 18:03
    Hepatita C cronica, invinsa

    http://drnaturasanatatefrumusete.blogspot.ro/2013/11/hepatita-c-cronica-invinsa-in-8.html

    1
    0

  • Elena pe 30 Sep 2014, 16:08
    vhc

    Oameni buni,treziti-va!interferonul nu omoara virusul,il aduce doar in stare de latenta!cu ce riscuri?dupa cativa ani,el recidiveaza si vai de vai!as vrea sa aud un pacient,care a facut interferon de peste cativa ani buni,si este cu virusul la starea de latenta!unde este tripla terapie?de ce la noi in tara nu s-a aprobat inca?nu meritam?

    0
    0

  • Olga pe 15 Apr 2014, 21:12
    H.c

    am 13 ani si sunt bolnava de Hepatità virala C....nu dà Doamne nimeni sa aiba o asa boala...e insuporabila boala...sunt la tratament antiviral "Pegintron"am deja 8 luni decind il injectez si mai am doar 2 luni si termin tratamentul , sper sa fie totul bine si sà ma simt si eu bine ca si cei lalti copii...

    1
    0

  • DOINA pe 17 Mar 2014, 08:29
    hepatitaC

    Spuneti-mi si mie care sunt pasii de urmat pentru a fii prins in tratarea cu interferon.Unde merge dosarul, cine il aproba, dupa cat timp se aproba?

    1
    0

  • i.m. pe 30 Apr 2013, 13:52
    Sanatos

    Am avut virusul acum 9 ani.Viremie vreo 60000 iar transaminazele aproape de 3 ori fata de nivelul normal.Recunosc ca nu ma dadeam in laturi de la un pahar de vin sau bere si nici regim alimentar nu tineam ptr.ca nu stiam ca eram infectat.Dupa 11 luni de tratament,n-am mai avut nici pe dracu'. Am facut 2 teste de viremie in perioada tratamentului iar 1 dupa 6 luni de la tratament si a iesit nedetectabil, Stiti ce mi-a spus dr,Ditoiu de la spitalul Fundeni,cel ce mi-a prescris tratamentul cu Pegasis si Ribavirina la inceput?...."Daca pe parcursul tratamentului mai tii si regim cu branza si legume,te duci pe copca.Tratamentul e foarte puternic si ai nevoie sa-l intaresti.Mananca tot ce poti dar fara sa faci abuz de grasimi,prajeli,dulciuri,tot ce contine cofeina si renunta la alcool si fumat.Ficatul o sa-ti"spuna"tot ce-i prieste sau nu."De fumat,nu fumam,alcool-ul l-am dat deopare,iar de mancat,normal. Acum sunt in viata,analizele le fac anual si totul e perfect. E adevarat ca vreo 5 ani de zile dupa tratament,n-am pus gram de alcool in gura,dar acum,duc o viata normala si ocazional mai beau un pahar....Deci,se poate..... Sa fiti iubiti si sanatosi!

    3
    0

  • knocky pe 8 Sep 2012, 14:51
    Si totusi...

    ...Sunt unul dintre nefericitii care s`au ales cu acest virus!Partea buna e ca,am facut tratamentul(interferon+ribavirina)timp de 6 luni(asta pt ca viremia mea initiala a fost de 293000ui/l,si nedetectabila dupa 4 saptamani de tratament)!In ianuarie 2012,am terminat tratamentul si acum la 6 luni dupa,viremia mi`a iesit tot nedetectabila(sa dea domnul sa ramana la fel)!In concluzie,se poate vindeca!...Totul depinde de genotipul virusului(1,2,3sau 4) si de raspunsul organismului la tratament!Succes la toti,si SANATATE MAXIMA!

    1
    0

  • Manu pe 8 Iul 2011, 00:06
    Nu puteam scapaa

    Bunicul meu a murit recent din cauza hepatitei C pe care a luat-o de la un dentist. Injectia care a fost folosita asupra lui a mai fost folosita pentru un pacient care suferea de acest sindrom. Acum trebuie sa merg si eu sa imi fac analizele sa vad daca am luat si eu hepatita C. Mai am mult de trait si as vrea sa imi contiunui viata

    1
    0

  • corina pe 24 Iun 2009, 21:50
    fara scapare..in romania

    Sotul meu a murit pe 04.04. 2009 de ciroza ...din cauza hepatitei c....luata de la spitalul militar bucuresti ..fiind pilot.nu mai credetzi in ceea ce spun doctorii , am facut tot ce se poate face pt al putea salva...interferon, ribavirina, biobran etc....totul e o amageala...VINOVATI SUNT CEI CARE LUCREAZA IN DOMENIUL MEDICAL ...MINISTERUL...DOCTORII, ASITENTELE CARE NU SE UITA LA TINE DECAT DACA II INDESI DE BANI...RUSINE NENOLROCITILOR CARE ATI MAI DEPUS SI JURAMANTUL LUI SOCRATE... AU FOST INFESTATI DIN CENTRUL MEDICAL DE AVIATIE BUCURESTI APROX 15 PILOTI CU HEPATITA C SI B...TRANSPLANT?..GLUMITI...SE FACE NUMAI IN ELVETZIA LA SUME COLOSALE PT UN MURITOR DE RAND..PT CA ACOLO SE CURATZA TOT SANGELE INFESTAT ...DAR NU TOTI SUNTEM "MARELE CRISTI MINCULESCU" SA NE DEA STATUL BANIi.....CONCLUZIE...FERITIVA DE SPITALELE DIN ROMANIA...SUNT FOCARE DE INFECTIE...SI STIU CE SPUN...

    4
    1

  • anonim pe 15 Iun 2009, 21:56
    Ripostare

    Tatal meu are 63 de ani si i-a fost aprobat tratamentul cu interferon, cu toate ca peste 60 de ani se zice ca nu se aproba.Au trecut 6 luni si se simte bine.Analizele sunt bune iar cand si-a facut viremia a iesit nedetectabil, Intradevar tine un regim strict , avand si un pui de diabet dar cred cu speranta ca peste un an virusul o sa vie nedetectabil. Succes celor cu aceasta problema si sa nu dispere...........

    4
    0

  • Ioana pe 15 Iun 2009, 16:17
    Informatii suplimentare

    Informatiile sunt clare dar nu suficiente.Rugaminte pentru medicii mentionati in aceasta prezentare : -ce-i asteapta pe cei infectati cu virus hepatita C (depistati intamplator prin analize facute cu plata ),cu varsta peste 65 ani,inafara de ciroza,cancer hepatic si "regretul" ca si-au facut analiza ? Cred ca sunt multi in aceasta situatie. Va rog din suflet raspuns la aceasta intrebare. Va multumesc.

    1
    1

  • eszte pe 15 Iun 2009, 11:10
    ma bucur

    ma bucur ca in sfarsit cineva publica informatii si despre boala asta ce afecteaza chiar asa mare parte a populatiei Romaniei. Chiar nimeni nu dezbate tema asta si sunt prea putine date si informatii despre ea ce se pot gasi chiar si pe net. bravo, chiar mi-a placut articolul

    7
    1

  • S.D. pe 15 Iun 2009, 10:47
    Apreciere

    Este excelent articolul si cuprinde cam tot ce trebuie sa stim, dar lipseste o indicatie clara, utila si eficienta pentru conduita celor care nu au raspuns la tratamentul mentionat si care duc o viata ireprosabila. Ce pot face in afara de a se astepta sa faca una din cele 2 complicatii fatale:ciroza sau cancer. Multumesc!

    1
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod