Galeria de fotografie „Mâini cu viaţă” inspirată din poveştile pacientelor cu poliartrită reumatoidă

Impactul pe care îl are poliartrita reumatoidă asupra calităţii vieţii pacienţilor şi a societăţii, dar şi nivelul scăzut de informare stau la baza campaniei „Mâini cu viaţă”. Prin acţiuni dedicate pacienţilor şi publicului larg, campania îşi propune să crească notorietatea bolii şi adresabilitatea către medicul reumatolog. „Mâini cu viaţă” este o campanie iniţiată de Liga Română contra Reumatismului, în parteneriat cu Societatea Română de Reumatologie şi AbbVie.

Proiectul foto trage un semnal de alarmă: pe de o parte îşi propune să crească notorietatea poliartritei reumatoide, dar, în egală măsură, să demonstreze că un tratament adecvat şi un plan de management al bolii pot creşte calitatea vieţii şi pot încetini procesul de evoluţie al acesteia.



Fotograful Alex Mazilu a surprins în 14 imagini artistice poveştile a trei paciente cu poliartrită reumatoidă în contexte de viaţă obişnuite. Vizitatorii pot afla din expoziţie detalii despre afecţiune şi simptome, dar şi poveştile pacientelor.

Campania este susţinută şi de Ilinca Obădescu, prezentatoarea rubricii „Ce faci în weekend?” din cadrul ştirilor Kanal D. Ilinca a fost impresionată de poveştile şi provocările pacienţilor cu poliartrită reumatoidă, astfel s-a alăturat ca Ambasadoare. Proiectul foto este realizat cu sprijinul Sun Plaza şi Frey Wille.

Tot cu ocazia Zilei Mondiale a Artritei, cei care intră pe contul de Facebook al campaniei pot trimite „Handselfies” (fotografii cu mâinile lor) arătându-şi susţinerea pentru pacienţii cu poliartrită reumatoidă.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod