Fumatul dăunează grav frumuseţii!

Pe lângă nenumăratele afecţiuni pe care le favorizează, fumatul îţi afectează şi aspectul fizic...
Pe lângă nenumăratele afecţiuni pe care le favorizează, fumatul îţi afectează şi aspectul fizic. Efectele nocive ale tutunului nu influenţează doar sănătatea a diferite organe, ci acestea ajung şi la nivelul pielii, dinţilor şi părului. 
 
Dacă faci parte dintre fumători şi încă ai nevoie de motive pentru a renunţa la acest viciu dăunător, iată câteva dintre acestea.
 

Provoacă îmbătrânirea prematură a pielii

 
Ţigările conţin peste 4.000 de substanţe toxice, iar multe dintre acestea sunt absorbite direct în sistemul circulator şi sunt conduse de sânge în structura pielii. Astfel, fumatul provoacă îngroşarea vaselor de sânge din stratul extern al pielii, îngreunând circulaţia sanguină şi golind sângele de oxigen şi importanţi nutrienţi, cum ar fi vitamina A.
De asemenea, fumatul conduce la pierderea unei cantităţi importante de colagen şi elastină din piele (nutrienţi importanţi pentru fermitatea şi elasticitatea pielii). Toate acestea duc la îmbătrânirea prematură a pielii şi la apariţia ridurilor.
  
Pe măsură ce pielea îşi pierde din elasticitate şi fermitate, pielea de la nivelul braţelor cât şi sânilor se lasă. Cercetătorii au descoperit că fumatul reprezintă una dintre principalele cauze ale lăsării sânilor.

 
Ţi se pare sexy modul în care ţii ţigarea? Dacă au trecut deja câţiva ani de la prima ţigară, uită-te cu atenţie la mâinile tale. Degetele au început să se îngălbenească? Fumatul pătează atât pielea cât şi unghiile. Vestea bună este că aceste pete tind să dispară după ce ai renunţat la ţigări.
 

Dinţii galbeni, efect al fumatului

 
Culoarea galbenă a dinţilor reprezintă una dintre caracteristicile fumătorilor înrăiţi, însă acesta nu reprezintă singurul rău pe care îl face fumatul dinţilor. Bolile gingivale, halitoza sau respiraţia urât mirositoare sunt doar câteva dintre problemele la care sunt predispuşi fumătorii.
Potrivit cercetătorilor, riscul de pierdere a dinţilor este de două ori mai mare la fumători.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Mihaela pe 1 Oct 2010, 14:17
    Motive

    ...tocmai ti le-ai zis. Adauga si ca o sa te uratesti foarte devreme si daca esti destul de matura o sa te lasi imediat. Acum, daca AI zeci de milioane pe care sa le dai in cabinete de infrumusetare mai ai o sansa...dar nu cu boala. Ca sa te lasi de tigari trebuie sa te lasi pur si simplu, sa nu zici ca mai fumez o tigara pe saptamana...nu, le-ai lasat si gata. Strange banutii pe care i-ai da pe tigari si ia-ti ceva dragut, lucruri de calitate, un parfum bun, da-i pe un abonament la fitness/aerobic

    2
    0

  • teo pe 29 Sep 2010, 23:16
    fumatul

    vreau sa ma las de tigari dar nu stiu cum stric foarte multi bani p ele si imi fac sing rau

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod