Febra la adulți: de ce apare și ce trebuie să faci

Cu siguranță, fiecare dintre noi a experimentat măcar o dată în viață un episod de febră.
Creșterea temperaturii corpului nu e însă un semn care să ne alarmeze, cel puțin nu atunci când nu depășește pragul de 39 de grade. Dimpotrivă, medicii specialişti consideră că febra reprezintă, de fapt, o reacție cât se poate de pozitivă a organismului, un răspuns al sistemului imunitar în lupta cu infecția.

Află din rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre febră, dar și care sunt tratamentele recomandate pentru febra la adulți! Îți decodăm unul dintre cele mai comune fenomene care se petrec în corpul nostru.

Ce este febra la adulți și de ce apare


Febra la adulți reprezintă un răspuns al sistemului imunitar, de cele mai multe ori provocat de o infecție care a afectat corpul uman.
Conform specialiștilor, aceasta este produsă atunci când o zonă a creierului, numită hipotalamus și localizată în encefal, ridică temperatura corpului la un nivel superior. Pentru a atinge valoarea necesară, corpul va resimți o senzație de frig, determinându-te astfel să te înfofoleşti, sau frisoane, care vor crește temperatura corpului prin intermediul mișcării constante cauzate de tremur. Citește continuarea pe Divahair.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod