Esti alergica la soare?

Ai tinut un regim special inainte de a pleca in concediu, ai investit ingarderoba ta de vara si toate astea doar pentru a-ti etala pielea frumosbronzata. Dar in locul unui bronz minunat, una din sase femei capata unbronz nu tocmai perfect, ba mai mult, pielea sa este alergica la soare.

Ne place sa stam la soare, dar pielea multora dintre noi nu tolereazarazele acestuia, chiar daca este protejata de creme si lotiuni. Iritatiilecare pot sa apara sunt cauzate de o multime de motive - de la simpleexpuneri la soare, pana la folosirea unor anumite pastile sau lotiuni.

Iata si un ghid al alergiilor provocate de soare si ce trebuie sa facipentru a le evita sau pentru a le trata.

Eruptia
Este cel mai des intalnita. Una din sase dintre noi sufera de asa ceva.Cum arata? Pete mici, rosii, mai des intanite la femei decat la barbatisi apar de obicei pe piept. Odata ce ai capatat asa ceva, vei suferi deea in fiecare vara.

Ce este? Este o reactie a pielii tale provocata de soare. Candsoarele intra in contact cu pielea cauzeaza o schimbare a celuleloracesteia. Corpul reactineaza, incearca sa opreasca aceste schimbari side aici apare iritatia.

Cum trebuie tratata? Atunci cand te expui la soare trebuie sa folosesti ocrema de protectie 25. Cremele ce contin titan pot fi si mai folositoaredeoarece blocheza contacul razelor cu pielea.
Alta solutie ar fi sa te expui la soare treptat. Incepe cu doar catevaminute pe zi si asa pielea ta va reusi sa fie mai rezistenta. Sau aiputea sa incepi sa te expui inca de primavara, cand soarele nu este atatde puternic, iar ea va reactiona mai bine la soarele din timpul verii.Daca iritatia este destul de puternica, trebuie sa iei legatura cu unmedic care te va indruma ce sa faci.

Medicamentele ce produc sensibilitate la soare
O alta forma de alergie se poate manifesta la persoanele care iau anumitemedicamente concomitent cu expunerea la soare.Cum arata? Pete rosii pe zonele care au fost expuse la soare. Nu lipsestemancarimea.
Ce este? Este o iritatie ce apare atunci cand consumi anumite medicamentesi apoi te expui la soare. Mai mult de 50 de medicamente duc la o astfelde iritatie daca intra si soarele in discutie. Printre ele se numarasi Doxacilina, alte antibiotice, medicamentele diureice, cele pentrutensiune.
Pielea poate reactiona in doua feluri in astfel de situatii. In unelecazuri chimicalele din medicamente combinate cu lumina soarelui potcauza o reactie alergica.Iar cel mai des, medicamentele reduc rezitenta pielii la razelesoarelui. Medicii nu pot intelege de ce se intampla acest lucru.Cum trebuie tratata? Simptomele inceteaza daca se renunta la medicamentulrespectiv, dar acest lucru se face numai daca medicamentul nu esteesential pentru sanatatea ta. De aceea in astfel de situatii trebuiesa te adresezi unui medic, care, daca situatia este mai grava te poateindruma spre un alt tratament.

Alergiile la anumite produse
Aceasta reactie este mai rar intalnita decat cele prezentate maisus. Apare atunci cand anumite parti ale corpului intra in contact cuunele produse pentru igiena si apoi sunt expuse la soare.

Cum arata? Piele devine rosie si apare senzatia de mancarime pe zonelecare au intrat in contact cu substanta respectiva - cum ar fi sapun,parfum sau alte produse de igiena - si apoi au fost expuse la soare. Inunele cazuri pot aparea si basici.

Ce este? Este o reactie alergica a unei substante chimice cu soarele,reactie ce irita pielea.



Cum trebuie tratata? Incearca sa afli sursa problemei tale. Afla careeste produsul care reactioneaza asa si nu il mai folosi.De asemenea trebuie sa nu mai stai la soare pentru o perioada de timp,sa speli zonele afectatae si apoi sa le aplici o lotiune calmanta.

Daca stii ca suferi de asa ceva, atunci cand pleci in concediu folosestenumai produsele de care esti sigura, renunta la cele din hotel.Este important sa descoperi produsul care iti povoaca alergia pentru casa fii sigura ca nu este alta cauza.Ar trebui totusi sa vizitezi si un dermatolog.

"Inflamatia intepatoare"
Multi confunda aceasta inflamatie cu eruptiile. De fapt acesta este multmai rara.

Cum arata? O eczema cu basici care provoaca mancarime.Ce este? Aceasta iritatie apare atunci cand glandele sudoripare alepielii sunt "blocate". In loc sa fie eliminata asa cum ar fi normal,sudoarea se colecteaza in aceste basicute sub piele.Cum trebuie tratata? Aria afectata trebuie curatata si apoi spalatafrecvent cu apa rece.
 

Comentarii (8)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • era pe 30 Apr 2013, 09:35
    sufar!!!!!!!!!!!!

    Buna,si eu sufar de la soare si sufletul meu.Acum aprx 8 ani mi-a iesit alergia prima data ,pe fata,am aratat de parca eram toata arsa,de atunci in fiecare an am de suferit,si mor incet pt ca imi place soarele enormde mult.Am pielea ffff alba si de o viata tot imi doresc sa ma bronzez cu adevarat,dar nu se poate.Si acum mi-a iesit ,cum apare soarele,imiascund bratele cu camasa de in sau bumbac 100%,lejere,culoare deschisa si astept sa-mi treaca.sanatate va doresc

    0
    0

  • era pe 30 Apr 2013, 09:33
    sufar!!!!!!!!!!!!

    Buna,si eu sufar de la soare si sufletul meu.Acum aprx 8 ani mi-a iesit alergia prima data ,pe fata,am aratat de parca eram toata arsa,de atunci in fiecare an am de suferit,si mor incet pt ca imi place soarele enormde mult.Am pielea ffff alba si de o viata tot imi doresc sa ma bronzez cu adevarat,dar nu se poate.Si acum mi-a iesit ,cum apare soarele,imiascund bratele cu camasa de in sau bumbac 100%,lejere,culoare deschisa si astept sa-mi treaca.sanatate va doresc

    0
    2

  • Nicoleta pe 13 Mar 2012, 21:35
    alergie la soare

    buna;si eu sunt alergica la soare cum incepe primavara incepe sa imi apara pete mari pe frunte si fatza si ma mananca rau de tot .am incercat destule dar tratamentul este de moment cand incepe iar primavara iar apare/nu stiu ce sa mai fac imi creeaza o stare de discomfort plus ca in clipa aparitiei alergiei am dificultati in respiratie.asi dorii un sfat medical daca se poate .un remediu ptr calmare mancarimilor

    0
    2

  • ankaleksya pe 3 Sep 2011, 11:47
    alergii solare

    Buna fetelor. Tocmai m-am confruntat si eu cu o situatie similara vara acesta dupa ce m-am intors de la mare. Nu am avut nimic 5 zile cat am fost la plaja iar la intoarcere acasa observasem pe brate pana la cot niste pete rosii dar care nu se simteau la pipait. A doua zi se transformasera in bubite rosii pline cu apa si foarte foarte multe si evidente pe dosul palmei pana la incheietura mainii. Acum, cam dupa 2 saptamani mi s-au retras si nu mai am nimic si nu am folosit decat un spray pe care il aveam in casa de mai demult pentru arsuri. Va trimit si un link ca sa vedeti cum arata flaconulhttp://www.natur.ro/products/PANTHENOL-FORTE-SPRAY-6%25-150ML.html#. Nu mai aveam indeajuns de mult decat pentru 3 zile sa ma dau inainte de culcare iar efectul s-a vazut in timp. Daca mai incearca cineva si functioneaza, astept un raspuns.

    4
    0

  • mire pe 18 Iun 2011, 23:50
    alergie de la soare

    buna!anul trecut am facut plaja cateva zile la rand intre orele dupa amiezei iar dupa cateva zile am facut o alergie urata!mi-au aparut mii si mii de bubite umplute cu apa!acum cand fac contact cu soarele imediat imi apare!nu mai pot sta la soare si asta nu imi place deloc!ce pot face sa profit de un soare frumos in continuare fara complicati?am facut si o alergie urata de la vopsea1mi s-a umflat capul si acum nu mai pot folosii nici un fel de vopsea1ce pot face?va rog mult ajutati-ma!va multumesc!

    3
    5

  • nicoleta pe 20 Aug 2010, 19:49
    alergiile solare

    am fost la mare si dupa 3 zile de plaja a inceput sa-mi apara mici bubite rosii la inceput nu foarte pronuntate dar a doua zi de expunere la soare deja ma usturau foarte tare este al 3lea an la randb in care patesc asa . ce ar trebui sa fac tanand cont ca inainte de apleca la mare m-am mai expus la soare dar nu au aparut aceste alergii multumesc.

    15
    5

  • mya pe 4 Aug 2010, 10:59
    buna

    buna sunt maria si am 27 de ani si sunt insarcinata in 20 sapt.acum 2 zile am fost cu sotul la pescuit si am cam stat in soare dar m-am uns cu o crema cu factor de protectie 30.si cu toate astea pe butica mi-au aparut mici bubite rosii care m-a mananca .pot folosi alcool mentolat pt calmarea mancarimii?sau ce trebuie sa fac?

    17
    7

  • Larisa pe 8 Mai 2010, 19:52
    Sufar de alergie la soare

    Lucrez ca vinzatoare,vind"second hend"sub cerul liber de acu 3 ani la rind.In timpul verii i-mi apare alergie sub forma de basici pe brate si git.Demincarimea si usturimea,provocata de alergie nu pot dormi noaptea.Cine cunoaste vre-un remediu ca sama ajute,rog sa-mi scrie-ti.Multumesc anticipat

    22
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod