Este posibil să previi artrita? În ce condiţii

Este o afecţiune caracterizată de inflamarea articulaţiilor, favorizată de o varietate de factori şi cu manifestări specifice.
Artrita poate fi prevenită, în anumite circumstanţe.

Artrita, o boală tot mai răspândită


Există o multitudine de tipuri de artrite, categorisite în funcţie de zona pe care o afectează, dar şi de cauzele declanşatoare. De altfel, denumirea generică de "artrită" înglobează peste 100 de boli inflamatorii ale articulaţiilor, cu simptome similare - durere, tumefacţie, creşterea temperaturii locale, înroşirea tegumentelor periarticulare, cât şi limitarea mobilităţii articulaţiei afectate -, cele mai cunoscute şi răspândite fiind osteoartrita, artrita reumatoidă, artrita gutoasă (guta) şi artrita infecţioasă (septică).

Studiile arată că, în ultimele decenii, numărul de cazuri de artrită a crescut alarmant la nivel mondial, printre factorii predispozanţi aflându-se speranţa mai mare de viaţă (artritele sunt favorizate de înaintarea în vârstă), dar şi de stilul de viaţă tot mai sedentar.

Nu în ultimul rând, alimentaţia pare să joace şi ea un rol important în apariţia diferitelor tipuri de artrite.
Astfel, specialişti precum Earl Mindell, autor al cărţii "Mica biblie a nutriţiei", publicată în 2012, susţin că există alimente care favorizează inflamaţiile articulaţiilor, iar eliminarea lor din dietă poate scădea considerabil riscul de apariţie a artritei.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod