Este cucui sau comotie?

Uneori o vanataie aparuta la nivelul capului este doar o vanataie, insa alteori pot sa aparea comotii, cunoscute si sub numele "leziune inchisa la cap".
De fiecare daca cand le lovesti la cap trebuie sa mergi la doctor pentru a primi cateva sfaturi medicale, recomandari pentru ingrijire si indicatii in cazul in care urmai un tratament in timp incidentului.


Care sunt simptomele comotiei?


Daca in urma unei lovituri la cap treci prin experienta de a face comotie, iti pierzi constiinta pentru o scurta perioada de timp, apar durerile de cap, te simti umilita si confuza. Simptomele pot aparea imediat sau la cateva zile, sau poatre chiar saptamani, de la eveniment.



Care sunt simptomele care apar in caz de urgenta?


Daca durerile de cap se inrautatesc, te simti slabita, simti cum iti amorteste corpul, vomiti in mod repetat sau ai problemem de orientare suna-ti medicul si apoi trebuie sa ajungi la camera de urgenta. Alte semne grave sunt: nu poti sta treaza sau nu te poti trezi, pupilele se dilata neegal, ai convulsii, atac de apoplexie, nu vorbesti coerent si esti intr-o stare de agitatie continua.

La nou-nascuti apar aceleasi simptome, la care se adauga imposibilitatea de a fi consolati, plang continuu si refuza sa manace.
 

Comentarii (13)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • tarkan pe 19 Feb 2015, 20:08
    un cucui

    am un cucui de vro 2"3 ani si cand e moale cand e tare si acum imi ese ceva din el un fel de puroi cu sange va rog daca sti tii ce pote fi anutatii ma...!!

    0
    0

  • liliana gherghe pe 13 Apr 2014, 22:58
    rana la cap

    Am o problema care ma peocupa mult.Cind aveam 3 ani am cazut si mi sa zmuls o suvita de par din cap.Pina la virsta de 30 ani nu ma deranjat cu nimic,locul era neted si curat .Dupa 30 de ani a inceput sa se inroseasca si treptat a devenit ca o rana ,cum o ating iese un lichid alb si singe si cum apas ma doare tot capul.As dori un sfat de la un specialis, ce trebuie sa fac si la ce riscururi ma pot astepta daca nu ma tratez ..Va multumesc

    0
    0

  • loredana p. pe 17 Aug 2013, 15:17
    gilma la cap

    acum doua zile mi-a iesit o gilma la cap in spate cam trei degete de la ureche si cind ating ma doare.Dar am dureri de cap,stari de voma si ameteli.Ce ar trebui sa fac?

    0
    0

  • gabriel pe 3 Aug 2013, 11:44
    g

    AM UITAT SA SPUN NU MA DOARE DELOC

    7
    4

  • gabriel pe 3 Aug 2013, 11:43
    a

    DE 3 ZILE AM URECHEA VANATA [PARTEA DIN SPATE]SI NU STIU CE SA FAC: IN CAT TIMP DISPARE

    0
    0

  • eli pe 5 Iun 2013, 21:21
    Umflatura la cap

    Buna seara,abea am descoperit o umflatura in partea stanga a capului,nu stiu daca o am de mult dar sincer sunt foarte speriata,va rog URGENT sa ma sfatuiti ce sa fac sau sa imi ziceti daca este ceva grav.O seara placuta

    1
    4

  • sorin pe 1 Ian 2012, 07:55
    un fel de umflatura

    buna de vreo un an mia iesit o umflatura in cap si nu se mai duce parca sa si marit putin ce as putea face in cazul acesta ieste ceva tratament

    36
    14

  • ioana pe 25 Oct 2011, 13:58
    un fel de galma

    buna.mi-a aparut o galma in cap,iar la atingere ma doare putin,nu m-am lovit niciodata akolo,va rog sa imi spuneti ce este,sau ce trebuie sa fac in cazul asta.

    39
    10

  • marina pe 25 Sep 2011, 23:38
    un fel de cucui

    Buna..mi-a crescut dintr-o data un fel de cucui in partea dreapta a capului.Nu m-am lovit niciodata acolo...cateodata ma mai doare in locul acela..ce sa fac??Sunt speriata...astept raspuns.

    27
    13

  • cosmina pe 20 Apr 2010, 17:48
    CUCUI

    imi apare mereu ceva in cap...ca un fel de cucui si imi apare fara sa ma lovesc....dupa ce trece imi apare altul...ce este? va rog frumos...sunt speriata..

    37
    8

  • C Andreea pe 19 Mai 2008, 18:52
    Galma

    Un cunoscut avea acum doua zile o galma in cap. Azi mi-a spus ca i-a mai aparut una. Ce risc poate avea asa ceva? Cea veche e putin rosie iar cealalta nu are nimic, ai putea spune ca este un cucui. Va rog frumos, sunt speriata.

    16
    3

  • razvan pe 6 Ian 2008, 16:34
    Lavitura la cap

    Am si eu o intrebare am fost la fotbal acum cateva zile si m-am lovit cu capul de bara. Pare stupid dar sa intamplat si mi-a crescut un cucui. Sunt cam speriat ca sa nu fie ceva mai rau, nu vomit, nu mi-am pierdut cunostintza, ma doare capul doar cand pun mana acolo unde m-am lovit. Nu stiu... cred ca mai bine ma duc la un doctor sa vad ce poate sa imi spuna...dati-mi si mie va rog un sfat... ca sunt cam speriat. Va rog.

    20
    6

  • mari pe 23 Dec 2007, 10:52
    Simptome

    am cazut de curand ... prima zapada si m-am lovit foarte tare la ochi si tampla, m-am invinetit rau dar mi-a trecut ochiul si acum nu-mi simt o jumatate de cap ce pot oare sa fac? In afara de neurologie pentru ca acum sunt sarbatori si e peste tot inchis? Am fost la urgenta am facut radiologie dar nu mi-a recomandat nimic... doar neurologie.

    30
    5

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod