Endometrioza - boala enigmatica

Endometrioza reprezinta, simplist vorbind, o afectiune ginecologica caracterizata prin prezenta de tesut endometrial functional in afara cavitatii uterine. Cu alte cuvinte, tesutul care in mod normal captuseste cavitatea uterina poate fi gasit, la anumite femei, in mod anormal, si in alte locatii situate extrauterin.

Localizarea acestor tesuturi ectopice poate sa fie atat in zone adiacente aparatului genital feminin (ovare, ligamente largi, ligamente uterosacrate, peritoneul pelvin, septul rectovaginal, vezica urinara, etc.), cat si in locuri absolut imprevizibile, precum ar fi Sistemul Nervos Central, plaman sau tesut miocardic.

Desi este o boala recunoscuta si descrisa cu destula acuratete de mai bine de 300 de ani, ea ramane inca cea mai controversata afectiune ginecologica si in prezent, lucru sustinut cu tarie si de catre formularile cu care este "alintata" endometrioza de catre majoritatea autorilor de articole, studii sau carti dedicate acesteia: boala enigmatica, o enigma invelita in mister, puzzle etc.

Endometrioza este o boala nu numai cu o modalitate de manifestare proteana, dar si un proces fiziopatologic contrastant. Este o boala benigna, insa are toate caracteristicile malignitatii: infiltratie locala, invazivitate si capacitate de diseminare remarcabila.

Ceea ce se stie cu siguranta la ora actuala despre endometrioza este faptul ca este o boala extrem de grava. Din pacate, ea nu este perceputa asa, nefiind o afectiune terminala precum cancerul si, in acelasi timp, nefiind inteleasa de multi dintre ginecologi, astfel ca ea este tratata, la ora actuala, ca un fel de Cenusareasa a ginecologiei.

Este, aparent, o boala incurabila - continua sa fie imprecis tratata, cel putin pana in prezent metodele de tratament fiind, in majoritatea lor, paleative si reconstructive. Medicamentele sunt inca folosite pentru tratamentul fazelor avansate ale bolii, desi nu exista nici o dovada a eficacitatii lor, iar histerectomia este inca practicata pentru tratarea unei boli care este prin definitie extrauterina.

Endometrioza are un potential invalidant urias, femeile afectate fiind stigmatizate din mai multe puncte de vedere:

fizic: leziunile in sine, aderente, distorsiuni arhitecturale si histologice ale organelor de reproducere;

emotional: dureri care uneori pot atinge limita insuportabilului, infertilitate si deci incapacitatea femeii de a-si realiza unul dintre telurile existentei sale, procreerea;

mental: iritabilitate, integrare deficitara in societate, constienta invaliditatii sale, cu consecinte majore asupra randamentului sau economic etc.;

alte manifestari pe cat de particulare pe atat de grave, precum crizele epileptice, hemoptizii sau aritmii cardiace, in functie de localizarea leziunilor.

Ceea ce nu se stie despre endometrioza este cauza aparitiei sale, acest lucru determinand de-a lungul timpului aparitia a numeroase teorii vizand etiopatogenia sa.

In materialul de lunea viitoare vei putea citi despre cauzele aparitiei acestei boli.
 

Comentariile 51-100 din 720

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • mariana haisan pe 26 Oct 2013, 19:02
    endometrioza

    buna fetelor.nu v am mai scris de multa vreme.intre timp mi am scos ovarul stang si uterul asta se intampla in iunie.de 2 saptamani au revenit durerile in partea stanga si pe picior si soldul stang,am luat lutenyl dar acum l am oprit nu mai avea rost sa iau daca tot ma durea.am si eu cartea dar nu reusesc in totalitate s o tin e o dieta stricta.acum i am scris dr din franta daca tot zice Silvia ca e bun macar sa vb si eu cu el poate mi prescrie ceva ca eu bani de interventie in Franta nu am.ce sa zic intr un cuvant vai de noi cu boala asta numai Dumnezeu ne poate usura suferinta cat timp ea va exista si credetima ca ea va exista cat timp noi vom exista .asta moare odata cu noi .va pup si sanatate.

    0
    0

  • ramona pe 14 Oct 2013, 10:45
    Buna ziua

    Va rog frumos as dori si eu cartea zoei brown.Va multumesc din suflet.

    0
    0

  • Luiza pe 10 Oct 2013, 17:51
    spital Franta

    Buna, Sy, te rog, ajuta-ma si pe mine cu informatii despre clinica din Franta: nume, adresa, numele medicului care te-a operat, costuri, etc. Am suferit o laparoscopie in luna iunie, au urmat 3 luni de injectii cu Dipherelline, dar acum mi-au revenit durerile ingrozitoare de dinainte de operatie si ma gandesc cu groaza ca in Romania ca operez degeaba!!!! Va rog ajutati-ma si cu cartea lui Zoe Braun. adresa mea de mail este micatusca@yahoo.com. Multa sanatate!

    1
    0

  • anca pe 9 Oct 2013, 16:50
    cartile Zoei Brown

    Fetelor care aveti cartile va rog frumos sa mi le timiteti si mie. anca_m_1102@yahoo.com

    0
    0

  • felicia pe 4 Oct 2013, 00:07
    cartea lui Zoe Brown

    Va rog sa ma ajutati sa procur si eu cartea "Endometrioza Bibliei și Protocolul Violet ".multumescv Adresa mea de email este heresanufelicia@ymail.com

    0
    0

  • felicia pe 4 Oct 2013, 00:05
    cartele Zoe Brown

    Va rog frumos sa-mi trimiteti si mie cartile " Endometrioza Bibliei și Protocolul Violet "

    0
    0

  • cata pe 15 Sep 2013, 10:09
    cartea

    Buna! Citesc cu mare interes acest subiect deoarece ma numar printre "fericitele posesoare" ale acestei boli.Am 9 zile de la interventie si sper ca totul sa fie bine de acum... As dori sa va rog sa imi trimiteti si mie faimoasa carte despre care tot citesc! Va multumesc anticipat! Muuuulta sanatate va urez! Adresa de mail: catalina_ctln@yahoo.com

    0
    0

  • nico23 pe 10 Sep 2013, 20:31
    pentru sy si fetele cu endo

    Draga mea, cum sa folosesti oestrogel (estrogen) in menopauza cu diphereline, cand tocmai de aceea suntem in menopauza ca sa scapam de estrogen. Da, pentru o femeie sanatoasa, care este in menopauza e buna crema oestrogel, dar nu pentru noi fetele cu endometrioza...Si eu am stat 9 luni cu diphereline, nu a fost usor dar am trecut peste tot cu rabdare. Endometrioza se hraneste cu estrogen...

    0
    0

  • nico23 pe 10 Sep 2013, 20:31
    pentru sy si fetele cu endo

    Draga mea, cum sa folosesti oestrogel (estrogen) in menopauza cu diphereline, cand tocmai de aceea suntem in menopauza ca sa scapam de estrogen. Da, pentru o femeie sanatoasa, care este in menopauza e buna crema oestrogel, dar nu pentru noi fetele cu endometrioza...Si eu am stat 9 luni cu diphereline, nu a fost usor dar am trecut peste tot cu rabdare. Endometrioza se hraneste cu estrogen...

    4
    0

  • sanatate pe 9 Sep 2013, 05:01
    endo

    Am uitat sa va intreb. Ati auzit careva de dr. Zorela Sgarbura, din bucuresti? Ce pareri aveti? E in privat. Cica in Franta s-a specializat.

    1
    0

  • sanatate pe 9 Sep 2013, 04:55
    endo

    Salut fetelor. Ca si voi, ma confrunt cu aceeasi problema. Am banuit ca am endometrioza, dar doctorii (5 la numar), au zis ca nici pomeneala de asa ceva. Am 3 sarcini pierdute,(2 extrauterine), un chiuretaj luna trecuta. Sangerez de 45 zile continuu, dureri tot tacamul. Si am hotarat sa calatoresc peste 11 ore ca sa vin la bucuresti, la specialist (al 6-lea dr.).poimaine snt programata la operatie, am citit parerile voastre, unele m-a incurajat, altele nu, dar am decis ca tot ce tine de mine sa fac, si sa ma las in mana Lui Dumnezeu. Sora mea a fost operata de cateva luni,si nu e bine. Trimiteti-mi va rog si mie adresa spitalului din Franta si detalii de contact, pe sovre.sovre@yahoo.ro si daca se poate si cartea aceea. Suntem 2 in fam cu asa ceva si nu avem copii. Multumesc anticipat, Dumnezeu sa ne ajute pe toate. Va imbratisez, fiti curajoase.

    1
    0

  • Teo pe 5 Sep 2013, 12:10
    Endometrioza

    Sy, multumesc foarte frumos pt informatii. Iti las si eu adresa mea de e-mail pt adresa dr. din Franta, desi sper din suflet sa nu fie cazul... adresa: taucean_teodora@yahoo.com. Iti multumesc inca o data. O zi buna si multa sanatate!

    4
    0

  • Sy pe 3 Sep 2013, 22:31
    endometrioza

    Teo, eu am facut prima injectie la 1 mai si abia acum 30 august am avut menstruatie.Apropo de efecte secundare, am mai scris ca se trateaza cu crema OESTROGEL, costa 12 lei si e nemaipomenita! se foloseste cutanat in zonele indicate in prospect iar eu nu am mai simtit nimic dupa ce am folosit-o pe toata perioada celor 3 luni. pentru fetele interesate de spitalul din Franta va trimis adresa doctorului pe mail. Multa sanatate!

    0
    0

  • Teo pe 3 Sep 2013, 13:55
    Endometrioza

    Buna ziua. Ieri am primit ultima injectie , eu am avut norocul de a primi doar 3 injectii. Puteti sa imi spuneti dupa cat timp imi revine menstruatia(aprox)? Si dupa cat timp scap de efectele adverse pe care le am de la injectii? Trompele nu au fost afectate si sper din suflet sa am bebe cat mai repede. Va multumesc mult.

    2
    1

  • floricica pe 2 Sep 2013, 21:37
    operatie endometrioza

    m-am operat de chist de endometrioza si acum doctorul imi recomanda diphereline. aud ca are reactii urate si nici nu garanteza nimeni ca esti vindecat,ci doar stopata pt momentan boala. ce ma sfatuiti si pe mine?am 29 ani,nu am copii.

    0
    0

  • Vlad Alina pe 17 Aug 2013, 16:58
    endometrioza

    Buna ziua, am o prietena diagnosticata de curand cu aceasta ``enigmatica boala`` si din ceea ce am citit pe majoritatea forumurilor cel mai nou tratament in stoparea acestor boli este cartea Zoei Brown.Va rog din suflet daca are cineva cartea si mi-o poate trimite si mie pe adresa mea de mail alinapopy20012007@yahoo.com sau daca imi puteti recomanda un doctor specialist pe acest diagnostic.Va multumesc anticipat!

    0
    0

  • Corina pe 17 Aug 2013, 10:30
    Pentru Sy

    Buna, Sy!Ma confrunt si eu cu endometrioza din 2003, am facut 4 operatii, intai 2 clasice si apoi 2 laparoscopii, ultima in august 2012. Am facut si 6 luni de Diphereline, cu efectele de rigoare, pe care inca le mai resimt desi ultima injectie a fost in februarie, dar dupa revenirea ciclului, au revenit si durerile de burta, starile de rau etc., iar in urma unei ecografii s-a constatat recidiva bolii pe ovarul stang...posibil ca in curand sa fie nevoie si de a cincea operatie!Am citit ca tu ai beneficiat de operatie si tratament cu rezultate bune la un spital din Franta, fiind operata de un medic roman, din cate am inteles.Imi poti spune numele spitalului si al medicului la care ai fost? Adresa mea de mail este corynna79@yahoo.com.Iti multumesc ff mult!Sanatate multa iti doresc si o zi frumoasa!

    0
    0

  • Taly pe 16 Aug 2013, 19:54
    endo

    sy...ai scris de un spital in franta. adresa me este a.talida@gmail.com. te rog mult contacteaza-ma sa aflu mai multe. te rog.

    0
    0

  • Teo pe 15 Aug 2013, 12:00
    endometrioza

    Buna fetelor! Am 22 de ani si am fost deja operata laparoscopic in iunie. Mie mi-a descoperit dr intamplator aceasta boala in noiembrie 2012. Am primit tratament cu anticonceptionale Karissa timp de 6 luni, iar la urmatorul control mi s-a spus ca au crescut si ca ar fi indicata laparoscopia...am simtit ca innebunesc. Asta s-a intamplat marti, iar joi am fost la alt medic care mi-a spus ca nu e asa grav si sa fac bebe, nu am fost linistita si am consultat al 3-lea dr din Ungaria care a spus cuvant cu cuvant ca si primul. Am hotarat sa ma operez, am fost foarte agitata dupa operatie si foarte violenta...dupa cateva ore mi-am revenit si am vorbit cu dr. Era de gr 2... in partea stg 3/4 cm si s-a extins pe peretele abdominal iar in partea dreapta 1/2 cm, la o luna am fost la control si nu se vedea nici urma de endometrioza. Am luat deja 2 injectii de dipherelin si mai am una... au aparut efectele adverse : insomnii, bufeuri, transpiratie excesiva. Sper din tot sufletul sa vina barza si la mine. Daca sunteti din Tm sau Ar il recomand pe dr Moldovan Sabin, pe mine m-a ajutat. Multa sanatate va doresc si bebelasi sanatosi!

    1
    0

  • Sy pe 14 Aug 2013, 21:03
    endometrioza

    Eu am descoperit cartea lui Zoe Brown de ceva timp si am incercat sa respect cat mai mult partea de dieta ce o recomanda , iar in plus am avut un tratament naturist care au tinut in frau chisturile, dar nici un caz nu m-a vindecat. pot spune ca am pierdut 2 ani din viata crezand ca voi scapa de operatie

    1
    0

  • Sy pe 14 Aug 2013, 20:53
    endometrioza

    In Franta mi-au descoperit chiar si dupa un an de la laparoscopia din Romania endometrioza de gradul patru pe intestine si colon cu doua zone foarte inguste aproape de ocluzie intestinala. in urma operatiei mi-au fost extirpate cele doua zone, dupa o operatie si o recuperare foarte dificile. asa ca fetelor nu mai stati ca aceasta boala nu are limite , nu o subestimati cum eu am acest regret! ii multumesc lui Dumnezeu ca am avut aceasta sansa si ca acum sunt sanatoasa si ma uit cu groaza inapoi la ce am trecut.. . Astept trecerea efectului de Diphereline sa va pot da vesti bune :) nu vreau sa fac nici o reclama nimanui, dar e bine sa stiti de aceasta sansa , iar acolo este un spital de stat demn de toata increderea unde am intalnit mai multe romance care au avut sansa sa ajunga la timp si sa nu faca nici o operatie in Romania cu efecte mai putin placute ca ale mele...

    1
    0

  • Sy pe 14 Aug 2013, 20:41
    endometrioza

    Buna fetelor! as dori sa impartasesc experienta mea cu privire la aceasta boala doagnosticata in 2005. din pacate doar in 2009 am inceput sa iau masuri dupa ce am vazut ca nu pot ramane insarcinata dupa umblat la multi doctori am facut laparoscopie in 2012 in care mi-a descoperit o trompa infundata si ambele ovare cu chisturi de 60 si 40 mm. Dar asta nu m-a ajutat cu nimic ca la scurt timp am descoperit din nou ambele trompe infundate si chisturi mici pe ovarul stang. asa ca am inceput din nou drumul la doctori si asa mi s-a recomandat o clinica din Franta unde am descoperit un minunat doctor roman specialist in endometrioza ce opereaza cu plasma. imi doresc mult sa va impartasesc aceasta experienta ce merita si nu este foarte costisitoare , dar mai ales ca multe dintre noi nu avem acces la aceasta informatie si in Romania nimeni nu te indeamna catre adevaratii specialisti ci fiecare se baga sa trateze aceasta boala fara sa stie prea multe . Asa am desoperit ca operatia din Romania m-a lasat cu o trompa si un ovar sectionate fara ca macar sa fiu informata. Am vazut ca ati luat Diphereline si ca au fost reactii urate. stiati ca pentru eliminarea lor se foloseste Oestrogel, precum si la evitatea osteoporozei pentru ca mananca calciu din oase ?!

    1
    0

  • Claudia pe 12 Aug 2013, 16:12
    Endometrioza

    Buna fetelor, eu am 33 ani si eu am fost identificata cu prezenta unor chisturi ovariene- 2 endometriozice de 3 si 4 cm, si multe chisturi mici, care par a fi cu lichid. Ma duc sambata cu rezultatul la doctor sa vedem daca o sa-mi faca laparoscopica sau clasica, si daca poate sa mi le extraga pe toate la operatie. Eu sper sa fac la paroscopica si cel mai probabil este posibil sa am si eu endometrioza, am inteles ca doar la operatie se observa. Daca cineva ar putea sa-mi trimita si mie pe mail cartea lui Zoe Brown. Sper din tot sufletul sa nu-mi afecteze fertillitatea, oricum deocamdata nu am gasit persoana potrivita. Multa sanatate va doresc

    0
    0

  • maria pe 25 Iul 2013, 16:52
    despre endo

    Salut fetele, ca si voi si eu ma confrunt cu aceeasi problema cu endo (operatii, dureri, medicamente, ceaiuri, Vitamine, frustrari, traumele de rigoare etc...deja nici nu mai stiu ce sa fac si ce sa iau?!!!) va inteleg perfect si stiu prin ce treceti! daca cumva aveti cartea zoei Brown va rog frumos sa mi-o trimiteti si mie pe adresa miadmoraru@gmail.com...am cautat-o pe net sa o descarc, dar nu am gasit-o...am gasit doar site-ul, dar fara posibilitatea de a descarca aceasta carte. va multumesc tare frumos si va doresc tuturor multa multa sanatate! :)

    0
    0

  • Corina pe 23 Iul 2013, 14:05
    carte zoe brown

    Buna, din 2010 ma lupt cu aceasta afectiune, sper sa pot sa am un bebe, dar cel mai mult imi doresc sa fiu bine, la fel va doresc si voua tuturor. Va rog sa imi transmiteti si mie cartea, adresa mea este pacurar.corina@personal.ro. Va multumesc, Corina

    1
    0

  • mihaela pe 22 Iul 2013, 20:12
    endometrioza

    Buna, Si eu sufar de endometrioza. M-am operat in 2010 si acum 2 saptamani, am aflat ca a revenit boala. Va rog sa imi trimiteti si mie cartea lui Zoe Brown. Adresa mea de mail este mihaelapatrahau@yahoo.com. Multumesc,

    1
    0

  • Andreea pe 20 Iul 2013, 18:42
    Carte Zoe Brown

    Buna, am 26 de ani si tocmai m-am operat laparoscopic de un chist endometriozic, insa la operatie mi-au fost depistate mai multe si mi-au fost cauterizate. Citind comentariile voastre si vazand cate operatii ati suferit m-am ingrozit..am 2 prietene care s-au operat una acum 9 ani iar una acum 1 an si la nici una din ele nu a recidivat aceasta boala insa imi este foarte frica sa nu-mi recidiveze, motiv pentru care v-as ruga fparte mult sa-mi trimiteti si mie materialele si cartea Zoei Brown..adresa de mail andy_rscr@yahoo.com Multumesc mult!

    1
    0

  • Veres Rozalia pe 18 Iul 2013, 18:17
    carte zoe brown

    Buna fetelor. Va rog sa imi trimiteti si mie cartea pe adresa de email vk2001@freemail.hu. Multumesc anticipat.

    1
    0

  • Monica pe 23 Iun 2013, 00:08
    Endometrioza

    Imi poate spune si mie cineva cat costa aceasta operatie?Nu am gasit nicaieri.

    4
    0

  • dulcik_rap pe 17 Iun 2013, 16:25
    endometrioza

    Buna fetelor. Ma numesc Diana, am 25 de ani si acum o luna, pe 17 mai m.am operat de endometrioza la Sp Militar Bucuresti la dr. Panaite Bogdan, Este posibil ca la 3 saptamani de la operatie sa imi apara chist? Doctorul mi-a spus ca mi-a curatat ambele ovare si mi-a desfundat si trompele. Mentionez ca nu mi-a venit ciclul de la operatie. Am luat 5 zile tratament cu orgametril si flamexin si inca astept sa vina ca sa pot sa incep tratamentul cu anticonceptionale. Maine trebuie sa merg din nou la control sa vad daca s-a eliminat chistul. Va rog, daca puteti sa imi trimiteti si mie cartea pe adresa dulcik_rap@yahoo.com. Va multumesc si sanatate multa.

    0
    0

  • Ioana pe 12 Iun 2013, 15:42
    Endometrioza

    Buna.Si eu sufar de aceasta nenorocire de boala.De 21 de ani,aceleasi dureri groaznice,insuportabile.Am senzatia ca toata viata mea este controlata de endometrioza.Va rog frumos daca puteti sa-mi trimiteti si mie cartea lui Zoe Brown,poate ca va fi mai bine ,caci speranta moare ultima nu-i asa? Mail:pufi0707@yahoo.com Multumesc

    1
    0

  • Deea pe 8 Iun 2013, 14:58
    chist endometriozic

    buna fetelor, tocmai am fost diagnosticata cu endometrioza si am un chist de 5 cm. as vrea sa incerc un tratament naturist. ma puteti ajuta cu cartea despre endometrioza? va rog foarte mult!!!!! adresa pe yahoo.com: aletheia_n. va multumesc!

    4
    0

  • Andreea Cristina pe 25 Mai 2013, 14:21
    endometrioza

    Va rog mult cine dispune de cartea dr.Zoe Brown trim.si mie pe e-mail: c_christy22@yahoo.com.Si eu am aceasta mare problema cu endometrioza,as aprecia f.mult dc.imi puteti trimite cartea. O zi buna!

    1
    0

  • haisan mariana pe 12 Mai 2013, 16:19
    endometrioza

    buna fetelor,ce mai faceti?eu ma gandesc din ce in ce mai mult sa fac hiserectomie.amai facut cineva?in cazul endometriozei este oare indicata.mai vreau sa aud si alte pareri/multumesc

    1
    1

  • Dana Vlad pe 28 Apr 2013, 12:42
    Rugăminte - Carte Zoe Brown

    Aș dori și eu cartea. Mulțumesc! adresă mea: danavlad69@yahoo.com

    0
    0

  • MONICA pe 23 Apr 2013, 10:59
    as dori cartea

    doresc si eu cartea. Va multumesc, multa sanatate!!!

    0
    0

  • diana pe 8 Apr 2013, 16:12
    carte zoe brown

    Buna fetelor. Cele care doresc cartea lui Zoe Brown, sa imi scrie pe adresa lazeadana07@yahoo.com si v-o trimit. Sanatate multa!

    0
    0

  • Corina pe 6 Apr 2013, 12:04
    Pt. Vali

    Buna!Scrie o adresa de mail unde putem trimite cartea!

    0
    0

  • vali pe 1 Apr 2013, 23:46
    Endometrioza

    va rog sa imi trimiteti si mie pe mail cartea despre endometrioza de zoe brown , incerc sa o ajut pe iubita mea.

    0
    0

  • gabi pe 27 Mar 2013, 22:20
    2 operatii endometrioza intr un an si stari de rau permanente sunt disperata!

    buna fetelor.intr un an am facut 2 operatii peste chisturi endometriozice una laparo alta clasica si am ramas doar cu jumatate de ovar.chisturile endometriozice erau extinse si pe colon uretra plus amble ovare pline.dupa ca e de a doua operatie am urmat 6 injectii cu diphereline dar starle mele de rau continua zilnic stari de voma dureri de cap de burta oboseala cronica.efectiv nu stiu ce sa mai ma fac ca aceata boala mi a afectat intreaga viata nu ma simt buna de nimic.am auzit de niste pastile agnucaston in tratarea ensometriozei stie cineva de ele?este o planta vitex agnus castus care cica reface echilibrul hormonal.va rog mult as dori si eu sa mi trimiteti cartea despre endometrioza a lui zoe brown la adresa de mail:ionescu_gabi@rocketmail.com sanatate multa la toate va doresc!

    1
    2

  • Mirabela pe 22 Mar 2013, 15:07
    Endometrioza si sarcina

    Buna fetelor, imi pare rau pt voi ca inca va chinuiti cu endometrioza asta pacatoasa stiu cum e , m-am chinuit 2 ani faceam naveta mereu la bucuresti la controale foarte dese si tratam nu mai zic si m-am operat clasic de endometrioza dar D zeu pana la urma mi-a dat un copil am ramas fara nici un tratament cum toata lumea ma intreba cum de am ramas ca ramai greu cu endometrioza si cu chist ca il aveam de 3 cm acum a disparut, fac analize importante de sarcina la regina maria o clinica privata foarte scumpa si la 3 luni cat am eu mi-au spus ca voi avea o fetita cateodata imi vine sa plang de bucurie ca numai eu stiu cat m-am chinuit prin spitale sa ma fac bn si sa-mi dea si mie d zeu un bebe acum am o burtica draguta mititica sper sa va ajute d zeu si pe voi care sunteti in situatia mea, stiu sigur ca dupa nastere iar o iau de la capat cu chisturile dar cel putin 9 luni ma simt bine si uit ce inseamna durerile , va pup si sper ca cineva sa faca ceva pt chisturile astea ca suntem atatea femei care ne chinuim

    8
    1

  • germinad pe 20 Mar 2013, 11:05
    2%

    Buna fetelor, Vreti sa donati cei 2% care se duc la stat catre Asociatia Infertilitatea ce lupta impotriva infertilitatii, pentru cei care isi doresc un copil si nu il pot avea, pentru ontinuarea subprogramului FIV i pentru facilitarea adoptiilor? Daca doriti va pot trimite pe mail formularul sau imi puteti da mie datele pe adresa de mail germina_matza@yahoo.com si eu ma voi ocupa de completarea si deunerea declaratiilor. Va multumesc! Va doresc multa sanatate si multi bebei sanatosi!

    2
    0

  • cori pe 12 Mar 2013, 14:36
    carte

    credeti ca ma puteti ajuta si pe mine cu cartea Zoei Brown ? va multumesc coristoica@yahoo.com

    7
    0

  • Andreea pe 9 Mar 2013, 21:44
    endometrioza

    Buna fetelor. Astept si un pe adresa de mail andreeasept10@yahoo.com cartea d-nei zoe brown. Va multumesc,

    1
    0

  • Apostu Ana-Maria pe 6 Mar 2013, 17:05
    Endometrioza

    Buna! Numele meu este Ana-Maria si sufar de endometriza. Imi poate trimite si mie cineva cartea doamnei Zoe? Adresa mea de mail este anamariailiuta@yahoo.com. Multa sanatate, multumesc!

    0
    0

  • nico23 pe 5 Mar 2013, 16:25
    pt. Cristina

    Draga Cristina, te inteleg perfect, dar sa stii ca eu am facut un fiv nereusit in 2011, iar durerile mari au devenit crunte, efectiv in cele doua saptamani de stimulare cu injectii mi-i s-au marit toate implanturile si mi-a aparut alt chist pe ovarul pe care nu aveam nimic. Nu as mai face alt fiv in vecii vecilor! Oricum sunt grad IV si printr-o minune si probabil ajutata de dieta si suplimente antiestrogenice am ramas gravida natural, iar acum sunt in luna a opta. Dar cum spui si tu ne-am operat, am stat in menopauza, dar apoi ce facem? Ca se reface din nou daca nu avem un tratament adecvat, iar in centrele mari din afara tarii cazurile grave se trateaza cu progestative din cate am auzit eu.

    1
    0

  • cristina pe 5 Mar 2013, 13:06
    3 operatii?!?

    Ma chinui de 7 ani cu aceasta boala - de cinci ani incerc sa raman insarcinata si nu se intampla. Am suportat 2 operatii laparoscopice pana acum (2011 si 2012) si mi s-a recomanadat o a treia pt inlaturarea unui chist de 7 cm. Am luat si Dipherelline 6 luni. Problema este ca aceste chisturi se refac an de an la dimensiuni din ce in ce mai mari, iar in ceea ce priveste tratamentul nu da nici un rezultat - cu toate antibioticele, antiinflamatoarele si ceaiurile luate starea mea se deterioreaza pe zi ce trece. Nu imi face bine decat perna electrica care a devenit cea mai buna prietena a mea !!! In rest moralul e la pamant, nervii asemeni, pastile cu pumnul de 2 luni si investigatii de peste 1200 ron numai anul asta de la inceput. CEA MAI MARE FRUSTRARE? INCOMPETENTA MEDICILOR Si una peste alta atata timp cat am aceste chisturi, nimeni nu imi face FIV. Asa ca ma gandesc din ce in ce mai serios la Adoptie! Sanatate tuturor!

    6
    0

  • haisan mariana pe 4 Mar 2013, 17:59
    endometrioza

    stie cineva profesorul Blidaru de la fundeni opereaza si endometrioza?

    6
    0

  • Diana pe 28 Feb 2013, 16:52
    Endometrioza

    Si eu am fost diagnosticata cu endometrioza acum un an si jumatate, dupa o lupta disperata pentru o sarcina, acum o luna am obtinut o sarcina ... extrauterina.... si acum imi vine sa urluu.... in urma operatiei mi s-au curatat si ovarele de endometrioza, chisturi,... ieri la un control ginecologic le-am vazut iar pe ecran.... simt ca inebunesc, in primul rand pt ca-mi doresc disperata un copil, si nu as suporta sa pierd a 3-a sarcina. Nu stiu ce sa fac, incotro sa ma indrept... nu stiu... As vrea sa stiu despre ce este vorba in cartea lui Zoe Braun. Adresa mea este diana2003_ro@yahoo.com . Multumesc oricarei persoane care m-ar putea indruma sau ajuta sa iau o decizie.

    2
    0

  • Mirabela pe 25 Feb 2013, 17:15
    Endometrioza

    Da intr-adevar e posibil si cartea care ziceti sa fie buna eu am tinut endometrioza pe loc datorita anticoceptionalele si cum le-am intrerup in cateva zile a reaparut dar spre norocul meu e ca am ramas insarcinata ce va fi dupa D-zeu cu mila e foarte dureroasa endometrioza stiu nu as mai vrea o alta operatie o sa iau inca vreo 5 ani anticoceptionale apoi sa vedem o dau si eu pe carti, tin sa precizez ca pana acum n-am tinut nici un fel de regim, dar controale faceam din 3 in 3 luni toate sa vad cum evolueaza endometrioza si eu am de grad I , nu mi s-a imprastiat

    5
    0
Pagina « 1 2 3 4 5 6 7 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod