Endometrioza - boala enigmatica

Endometrioza reprezinta, simplist vorbind, o afectiune ginecologica caracterizata prin prezenta de tesut endometrial functional in afara cavitatii uterine. Cu alte cuvinte, tesutul care in mod normal captuseste cavitatea uterina poate fi gasit, la anumite femei, in mod anormal, si in alte locatii situate extrauterin.

Localizarea acestor tesuturi ectopice poate sa fie atat in zone adiacente aparatului genital feminin (ovare, ligamente largi, ligamente uterosacrate, peritoneul pelvin, septul rectovaginal, vezica urinara, etc.), cat si in locuri absolut imprevizibile, precum ar fi Sistemul Nervos Central, plaman sau tesut miocardic.

Desi este o boala recunoscuta si descrisa cu destula acuratete de mai bine de 300 de ani, ea ramane inca cea mai controversata afectiune ginecologica si in prezent, lucru sustinut cu tarie si de catre formularile cu care este "alintata" endometrioza de catre majoritatea autorilor de articole, studii sau carti dedicate acesteia: boala enigmatica, o enigma invelita in mister, puzzle etc.

Endometrioza este o boala nu numai cu o modalitate de manifestare proteana, dar si un proces fiziopatologic contrastant. Este o boala benigna, insa are toate caracteristicile malignitatii: infiltratie locala, invazivitate si capacitate de diseminare remarcabila.

Ceea ce se stie cu siguranta la ora actuala despre endometrioza este faptul ca este o boala extrem de grava. Din pacate, ea nu este perceputa asa, nefiind o afectiune terminala precum cancerul si, in acelasi timp, nefiind inteleasa de multi dintre ginecologi, astfel ca ea este tratata, la ora actuala, ca un fel de Cenusareasa a ginecologiei.

Este, aparent, o boala incurabila - continua sa fie imprecis tratata, cel putin pana in prezent metodele de tratament fiind, in majoritatea lor, paleative si reconstructive. Medicamentele sunt inca folosite pentru tratamentul fazelor avansate ale bolii, desi nu exista nici o dovada a eficacitatii lor, iar histerectomia este inca practicata pentru tratarea unei boli care este prin definitie extrauterina.

Endometrioza are un potential invalidant urias, femeile afectate fiind stigmatizate din mai multe puncte de vedere:

fizic: leziunile in sine, aderente, distorsiuni arhitecturale si histologice ale organelor de reproducere;

emotional: dureri care uneori pot atinge limita insuportabilului, infertilitate si deci incapacitatea femeii de a-si realiza unul dintre telurile existentei sale, procreerea;

mental: iritabilitate, integrare deficitara in societate, constienta invaliditatii sale, cu consecinte majore asupra randamentului sau economic etc.;

alte manifestari pe cat de particulare pe atat de grave, precum crizele epileptice, hemoptizii sau aritmii cardiace, in functie de localizarea leziunilor.

Ceea ce nu se stie despre endometrioza este cauza aparitiei sale, acest lucru determinand de-a lungul timpului aparitia a numeroase teorii vizand etiopatogenia sa.

In materialul de lunea viitoare vei putea citi despre cauzele aparitiei acestei boli.
 

Comentariile 351-400 din 720

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • nico23 pe 25 Mai 2012, 17:31
    pt. Dana, Mihaela di fetele

    Draga Dana, revin din nou. am vorbit ieri cu o farmacista sa se intereseze daca este progesteron natural. Mi-a spus ca nu este la noi. Insa, mi-a spus de mladite de zmeur (plant extract) 2 ml dimineata si 2 ml seara, dar fara pasta de dinti cu mentol si sa nu bei cafea cam 2 ore dupa ce ai luat. Spune ca are efect de progesteron natural, dar nu se i-a pe perioada de ciclu. Eu il voi lua pe langa vitex. Te pup.

    0
    0

  • nico23 pe 25 Mai 2012, 15:32
    pt. Dana si fetele

    Dana draga, daca te-ai decis sa iei indole3carbinol, eu am citit ca s-au facut studii si ca doza recomandata ar fi de 80-100mg pe zi. Eu mi-am cumparat de la firma Solaray, mai este de la Provita si are in plus DIM. Nu stiu care e mai bun, dar daca capsula e de 200mg eventual s-o golesti jumate din ea intr-o lingurita, daca vrei( are gust de varzaaaaa!!!). Sa nu te sperii, in primele zile poate iti ies niste "bubite" inseamna ca detoxifica puternic ficatul . Mie mi-au iesit dar au trecut. Sa bei multa apa. bafta.

    1
    0

  • germinad pe 25 Mai 2012, 14:14
    pt nico 23

    germina_matza@yahoo.com Multumesc frumos. Multa sanatate.

    1
    0

  • nico23 pe 25 Mai 2012, 13:13
    pt. Dana,

    Exact asa este. Te rog sa ma crezi ca in Oradea, am ajuns la urgente la maternitate, de cateva ori intr-o stare jalnica, tremurand de dureri, am fost la cabinete private luni de zile si nici un medic nu si-a dat seama ca am endometrioza ( asa buni specialisti sunt). Apoi, am gasit pe net o clinica (destul de scump) in Timisoara, iar la control intr-un minut medicul mi-a zis ca am "endo". Se gasesc si medici specialisti dar foarte putini din pacate!

    1
    0

  • dana pe 25 Mai 2012, 09:42
    pt. nico si fetele

    Nico, si mie mi se pare prudent sa mai astepti putin inainte sa iei crema cu prog., sa fii sigura ca ai eliminat din viata ta produsele care contin xenoestrogeni. Eu nu iau anticonceptionale si nici alt tratament hormonal, si chiar astazi ma duc sa-mi iau Indole + Omega. Doctora cu care colaborez mi-a spus ca endo este o problema moderna, a timpurilor noatre, si ca din cauza ca nu s-a facut o statistica se considera ca este putin raspandita, dar de fapt din ce in ce mai multe tinere ajung in spital cu prob. asta. Ar trebui doctorii sa se implice mai mult si sa cerceteze aceasta prob., sunt sigura ca se pot gasii solutii. Dar vorba lui Zoe: it a men world. Va pup.

    2
    0

  • nico23 pe 25 Mai 2012, 08:23
    pt dana, mihaela si fetele

    fetelor, cred ca am mai scris despre asta, dar mi se pare infiorator ca am citit in mai multe articole straine, ca 90% din ceea ce mancam intra in ficat, iar ceea ce punem pe piele(creme, parfumuri, cosmetice), se absorb 100%!!!

    4
    0

  • nico23 pe 25 Mai 2012, 08:07
    pt dana, mihaela si fetele

    dragele mele, in legatura cu crema de progesteron naturala ( ca trebuie sa elimini toti xenoestrogenii sa nu se obtina efectul invers), eu m-am gandit si am vorbit si cu sotul , dupa ce imi vine ciclul voi lua vitex (zilele16-26), inca vreo 3, 4 luni pana voi considera ca am eliminat bine xenoestrogenii. Bineinteles, asta inseamna alte cheltuieli in plus...crema de corp deja am schimbat, folosesc de la forever crema albastra( e ok si e naturala). Mai raman destule de schimbat...Dar nimic NU se compara cu ce face acest "monstru" de boala cu noi! Va salut.

    2
    0

  • nico23 pe 25 Mai 2012, 07:57
    pt germinad

    da-mi adresa de mail si iti trimit cartile

    3
    0

  • germinad pe 24 Mai 2012, 22:24
    dieta

    Am Citit in comm ca majoritatea ati inceput aceasta dieta "minune". Ma puteti ajuta si Pe mn cu cartile despre care vorbiti? Multumesc

    0
    0

  • nico23 pe 24 Mai 2012, 22:06
    pt dana, mihaela si fetele

    eu am stat in menopauza 9 luni in total (3 luni inainte de operatie si 6 luni dupa operatie). Primele 3 luni mi-a cazut parul, aveam ameteli, apoi am inceput dieta zoe brown , am luat omega3-6-9, mi-a fost mult mai bine, dar in ultimile 2 luni de menopauza efectiv imi trosneau umerii, genunchii, ma dureau oasele destul de rau. De aceea vreau sa incerc ca la carte absolut tot (ma refer la dieta si violet protocol). Si daca mai gasesc ceva eu o sa va scriu. Sanatate

    1
    0

  • nico23 pe 24 Mai 2012, 21:55
    pt.dana,mihaela liviutza

    referitor la crema de progesteron din cartea lui zoe, asa am citit in mai multe articole straine si chiar zoe spune asa. Si mi-e mi-e putin frica, chiar e greu sa te feresti complet de xenoestrogeni! Ar trebui si produsele de curatat sa fie bio, dar e greu financiar !

    3
    0

  • nico23 pe 24 Mai 2012, 21:44
    pt dana, mihaela si fetele

    omega3-6-9 e pentru regenerare celulara, echilibrare hormonala, eu iau de aproape 7 luni zi de zi . Parca nici parul nu mai cade cum imi cadea inainte.

    3
    0

  • nico23 pe 24 Mai 2012, 21:39
    pt dana, mihaela si fetele

    Dana draga, daca nu iei anticonceptionale sau alt tratament hormonal si ai dureri eu ma gandesc ca poti lua indole3 carbinol. Iti spun sincer ca eu doar cu indole reusesc sa nu am dureri zilnice. Eu iau 80-100mg pe zi dimineata dupa ce mananc.De fapt capsulele sunt de 200mg, dar eu le impart in doua. Nici sanii nu ma mai dor tare de cand iau indole. Dar nu am gasit nicaieri daca se i-a sau nu pe durata ciclului? Te salut

    1
    0

  • dana pe 24 Mai 2012, 20:07
    pt. nico

    Nico si eu am tot 33 ani, la fel nu am copii, desi imi doresc..Doctora mea mi-a spus ca trebuie neaparat sa fac laparoscopica ca sa vada cum e sit. inauntru si trompele si tot. Eu am notat tot ce ai scris tu aici despre dieta, am cartile, despre Indole pe care ma gandesc sa incep sa-l iau si eu. As lua si Omega 3-6-9. In schimb apropo de ce ai spus despre crema cu prgesteron, eu folosesc cosmetice, detergenti si altele...

    1
    0

  • nico23 pe 24 Mai 2012, 19:53
    pt. mihaela, dana, liviutza

    De evitat plantele phitoestrogenice : afine, lemn dulce, marar, rodia, anason, lavanda, arbore de ceai, trifoi rosu, fenicul, hamei, scortisoara, otet! In articole straine am citit ca daca vrei sa folosesti crema progesteron natural trebuie cu 3 luni de zile sa-ti detoxifici corpul de xenoestrogeni( din cosmetice, coloranti, conservanti) astfel s-ar putea sa obtii efectul invers. Nu-i de gluma! Femeile cu endo ar trebui sa manance minim 12 portii fructe pe saptamana, adica minim 2 fructe pe zi, pentru ca ar fi 40% sanse ca endo sa nu revina asa repede. Este foarte indicat avocado, nuci seminte dovleac , zmeur...

    3
    0

  • Germina pe 24 Mai 2012, 12:37
    pt Elena care s a operat la giulesti

    Buna elena..si eu urmeaza sa ma operez la giulesti cu doctorul ion. Am o intrebare: Dr mitran era doctorul tau inainte si a participat la operatie? Adica opereaza amandoi? Si eram curioasa daca ti se explica ceva inainte de operatie..ca eu sunt in ceata...ultimele dati am fost la spital la dr ion si nu prea ai timp sa vb acolo tot ce vrei..Vreau sa stiu cum sa ma pregatesc sufleteste si financiar.... Multuemsc frumos

    3
    0

  • Germina pe 24 Mai 2012, 12:09
    endometrioza

    Buna fetelor.. Eu sunt in asteptarea operatiei pentru diagnosticarea endomtriozei..Totul a inceput acum cativa cu dureri de burta ingrozitoare in zilele in care imi venea menstruatia..in restul zilelor..durerea era prezenta tot timpul dar suportabila..acum patru luni nu mai puteam sa merg de durere..mi au spus ca am trompele imflamate. Dupa tratamentu cu antibiotice in doua srii..durerea era la fel. Acum o luna am mers din nou la ecograf si mi au gasit un chist de 4 cm pe ovarul stang..endometriozic au is ei. La prima mentra ciclul a disparut..am facut un tratament cu antibiotic,,iar..cu alt doctor de data aceasta sa se convinga ca nu are nici un efect...dupa 10 zile de tratament..nimik nu s a schimbat si a ramas ca l aprima menstra sa fiu programata pt laparoscopic..: suspiciune endometrioza. De pe 27 aprilie an intrerupt duphastonul si mentar nu mi a venit nici acum. Ieri am fost din nou la doctor..si am descoperit ca in nici o luna a aparut un alt chist de 45 mm pe ovarul drept. Acum iau iar duphaston si ast in 10 zile sa imi vina si sa merg la laparoscopic ..sunt speriata..imi doresc foarte tare un bebe..si vreau ca dupa operatie sa incep sa lucrez la un bebe:) as vrea sa stiu care sunt procedurile dupa operatie.. multumesc

    1
    0

  • nico23 pe 24 Mai 2012, 09:41
    pt dana, mihaela si fetele

    Voi stiti de ce am eu foarteee mare INCREDERE in dieta Zoe Brown ? Am un model din familie (bunicul doamne odihneste-l) care la varsta de 50 ANI i-au scos un rinichi, iar celalalt rinichi a ramas plin de piatra, chisturi. Doctorul l-a trimis acasa sa se pregateasca ca va muri. Bunicul meu, a devenit vegetarian+ceaiuri +iaurt viu zilnic (ala de casa din lapte prins) si a trait sanatos pana la 90 ANI!

    2
    0

  • nico23 pe 24 Mai 2012, 09:09
    pt dana, mihaela si fetele

    acum 30-40 de ani endometrioza era considerata boala rara. Acum e considerata boala frecventa . Oare de ce?

    1
    0

  • nico23 pe 24 Mai 2012, 08:49
    pt dana, mihaela si fetele

    Sunt din Oradea. La mine in oras medicii nici nu mi-au zis ca as avea endo, iti dai seama? Apropo, eu mai iau tot de 6 luni jumatate si Omega 3-6-9 din in (Nature's Way") (echilibrare hormonala + regenerare celulara). Dupa operatie la aprox. 6 luni m-am dus la control (Timisoara) mi-a zis chirurgul "v-ati refacut foarte, foarte bine inauntru" si cred ca numai de la naturistele astea. Dana, fereasca Dumnezeu sa ajungi cu dureri zilnice, eu le-am avut tot anul trecut, durerile de ciclu erau nimic pe langa alea zilnice! ma intelegi de ce sunt disperata sa gasesc tratamente naturiste? Mie mi-a zis medicul ca ar trebui sa stau fara ciclu de acum inainte si am doar 33 de ani.

    2
    0

  • dana pe 24 Mai 2012, 08:36
    pt. nico - dureri

    Da, dr. mea mi-a spus ca in timp si la mine vor deveni permanente. Poate daca iau aceste masuri nu o sa ajung acolo. Nico locuiesti in Buc.?

    2
    0

  • nico23 pe 24 Mai 2012, 07:48
    pt dana, mihaela si fetele

    Despre indole 3 carbinol am citit in articole straine se i-a cam 7-8luni doza recomandata = 80mg pe zi. Dar aceasta substanta se gaseste in familia cruciferelor: varza, broccoli, varza bruxelles, varza creata, conopida in procent de 20 mg .

    3
    0

  • nico23 pe 24 Mai 2012, 07:42
    pt dana, mihaela si fetele

    Si eu simteam durerea in bazin, in spate si radia pana in picior stang si pana in coaste ZILNIC!

    2
    0

  • nico23 pe 24 Mai 2012, 07:38
    pt dana, mihaela si fetele

    Da, eu iau zilnic indole3 carbinol 80mg-100mg pe zi (firma Solaray) ,+mananc zilnic putina varza, broccoli, sau varza bruxelles. Si am inceput sa iau si enzima (firma Doctor" s Best) conform Violet Protocol (acel Tabel din Endometriosis Bible.). Voi lua si crema progesteron Natural dupa ce o sa-mi vina ciclul ziua 16-26. Acest indole 3 carbinol dupa faptul ca nu mai am dureri (in spate) se pare ca scade ESTROGENUL RAU din endo. Asa imi explic ca nu mai doare implantul ramas in spate. De fapt, chiar pe prospect scrie ca " transforma estradiolul(care e cel mai puternic estrogen) in estriol(un estrogen mai slab). INDOLE3CARBINOL +CREMA PROGESTERON + ENZIMA NU SE IAU cat timp esti sub tratament cu Diphereline sau anticonceptionale!!!

    3
    0

  • nico23 pe 24 Mai 2012, 07:17
    pt nicoleta

    ti-am trimis cartile

    2
    0

  • dana pe 23 Mai 2012, 22:44
    pt. nico

    Draga Nico, esti extraordinara..multumim ca ne impartasesti toate aceste lucruri. Eu nu v-am mai scris pt. ca..ghiciti ..sunt la menstuatia si a inceput cosmarul, iau acum afalamil si clafen dimineata si seara, dar tot nu-mi tree de tot durerea, doar o face mai suportabila. La mine durerea o resimt in bazin si pe piciorul stang. Vineri imi fac analizele si Luni sau Marti am interventia laparoscopica, prima a mea. Cred dupa dureri ca am un stadiu avansat. Nico draga, te rog mai spune-mi , deci tu pe lanaga dieta , pe care am inceput-o si eu acum , mai iei zilnic indole 3 carbinol?

    0
    0

  • mihaela pe 23 Mai 2012, 17:42
    pt nico23 si fetele

    Si eu tot endo grad 4 am … dar nu trebuie san e pierdem speranta. Numai cu optimism ne vom atinge telul! Cartile mi se par extrem de interesante dar din pacate nu sunt intr-un stadiu avansat cu lecturatul lor.

    3
    0

  • nico23 pe 23 Mai 2012, 17:00
    pt. mihaela, dana, liviutza si fetele

    Crede-ma fara indole-3 carbinol nu as putea sa stau o zi, asa dureri am unde nu m-a putut curata doctorul(pe intestin), pe langa mai mananc zilnic varza sau broccoli. Indole 3 Carbinol se i-a cam pe 7-8 luni, apoi pauza( asa am citit in articole straine). Sper ca enzima aceea sa-mi curete din acele implante de pe intestine. Mie mi-a taiat doctorul si nervul Utero-Sacrat, si tot am dureri fara indole3carbinol. Asa se explica "chestia" cu estrogenul Mare din endo si din implantele de endo. Stie Zoe Brown ce spune!

    6
    0

  • nico23 pe 23 Mai 2012, 16:48
    pt. mihaela, dana, liviutza si fetele

    Te inteleg perfect... La histerosalpingografie mi-a iesit trompa stanga infundata, nici trompa dreapta nu e chiar buna. Atunci mi-a mai ramas sa incerc aceasta varianta(dieta+ violet protocol). De fapt, medicul mi-a zis ca daca nu as vrea copii ar trebui sa stau in MENOPAUZA fara ciclu, asa severa mi-e endometrioza. Dar mi-a dat sa stau pe anticonceptionale si sa-mi strang bani pt. FIV. Eu am facut FIV anul trecut in vara si nu am ramas. Oricum am auzit si de cazuri in care cu endo grad 4 au cate doi copii, sau cu trompele infundate au ramas dupa un timp. Nu-mi pierd speranta, ma incred in tratamentul Zoe Brown. Eu chiar simt efecte pozitive!

    10
    0

  • mihaela pe 23 Mai 2012, 16:16
    pt nico23, dana, liviuta

    Si eu imi doresc foarte mult sa raman insarcinata in mod natural desi doctorii mi-au dat slabe sanse avand in vedere stadiul avansat al endometriozei mele de acum.

    5
    0

  • nico23 pe 23 Mai 2012, 13:20
    pt. mihaelasi fetele

    Scuze, crema de progesteron o voi lua din zilele 16-26 pt. ca vreau sa mai incerc sa raman gravida. Daca nu vrei sa ramai gravida se i-a din ziua 6-26.

    7
    0

  • nico23 pe 23 Mai 2012, 12:42
    pt. mihaela si fetele

    Indole 3 Carbinol NU SE I-A cu Diphereline! Cât timp stai in menopauza sau cu anticonceptionale NU IEI NIMIC, doar te tii strict de DIETA, iti echilibrezi organismul cu dieta (Endo-Rezolved). Apoi, cand iesi din menopauza, DOAR daca NU vrei sa stai cu anticonceptionale, ca sa tii ESTROGENUL sub control se i-a INDOLE 3 CARBINOL 80sau 100mg pe zi( Endometriosis : Online References For Health Concerns). Si doar daca NU vrei sa stai cu anticonceptionale, atunci urmezi Violet Protocol (Endometriosis Bible), cu acea enzima+crema de progesteron. Ti-am zis ca eu vreau sa mai incerc sa raman gravida si doar asa se poate in mod natural, plus ca NU am dureri cu indole 3 carbinol. Daca renunt la indole 3 carbinol imi creste estrogenul si-mi apar durerile lombare zi de zi. O sa-mi cumpar si crema de progesteron natural dupa ce-mi vine ciclul si o voi folosi in zilele 6-26 (Violet Protocol). Va salut

    2
    0

  • nicoleta pe 23 Mai 2012, 12:28
    pentru nico 23-dieta

    buna nico 23!eu sunt nicoleta si acum 10 zile am fost operata de chist end.de cand am intrat pe forumul vostru am inceput sa nu mai consum produse cu gluten,zahar si lactate dar vreau sa te rog frumos sa-mi trimiti si mie exact dieta sau cartile..adresa mea e steliancorneliu@yahoo.com.crede-ma ca sunt inspaimantata numai gandindu-ma ca ar putea sa reapara.acum astept sa fac prima injectie cu diphereline.sanatate multa si numai bine iti doresc din toata inima

    9
    0

  • cristina pe 23 Mai 2012, 11:55
    pt nico23

    multumesc din suflet pt carticele

    4
    0

  • mihaela pe 23 Mai 2012, 10:30
    pt Nico 23

    Vreau in sa te felicit Nico23 pentru ca impartasesti cu noi experienta ta! esti un model de urmat! bafta multa in continuare! Chiar aveam nevoie de experiente pozitive dupa atatea probleme. As vrea sa incerc si eu Indole 3 carbinol dar vreau sa stiu daca ai luat acest tratament in acelasi timp cu Diphereline. Iti multumesc.

    1
    0

  • nico23 pe 22 Mai 2012, 19:58
    pentru mihaela, dana, liviutza

    Vreau sa specific ca vitexul il voi lua doar dupa ce imi vine ciclul din ziua 16. Eu abia am iesit din menopauza cu diphereline , de aproape o luna.

    3
    0

  • nico23 pe 22 Mai 2012, 19:06
    pentru cristina

    ti-am trimis cartile.

    1
    0

  • cristina pe 22 Mai 2012, 08:18
    pt Nico23-dieta

    vreau si eu cartea cu dieta ,multumesc mail : cristi2flor@yahoo.com

    1
    0

  • nico23 pe 21 Mai 2012, 17:56
    pentru mihaela, liviutza si dana

    Eu aplic Dieta de 6 luni, iar Violet Protocol (Endometriosis Bible) aplic de aproape 1 luna( cu acea ENZIMA care ajuta la dizolvarea implantelor si chisturilor), doar ca in loc de crema progesteron natural mi-am cumparat vitex(firma secom), nu-mi vine sa cred ca incep sa am rezultate POZITIVE. Anul trecut luam zilnic antiinflamatoare, analgezice.. ca pe bomboane si tot aveam dureri MARI. Ti-am zis ESTROGENUL il tin sub control cu substanta Indole3Carbinol din varza, broccoli(sau mananci foarteee multa varza si broccoli pe zi, iar PROGESTERONUL cu vitex (dar ar trebui crema de progesteron natural, o sa ma interesez de unde sa cumpar). Endometrioza SE HRANESTE cu estrogen de aceea trebuie sa il tinem SUB CONTROL(ma refer la estrogen). Acest lucru e posibil (in mod natural) cu "varza, broccoli, varza creata, conopida+progesteron natural si sa ajutam ovarele sa produca mai MULT progesteron. Doar asa vom putea sa tinem aceasta boala sub control. Mie doctorul mi-a dat sa iau anticonceptionale, pe care Nu VREAU SA LE IAU DEOCAMDATA. Vreau sa lupt in mod natural! Peste o luna sau doua imi fac ecografie sa vad cum stau. Si mai sper sa raman gravida, desi trompele nu-mi sant chiar bune de la endo. MIHAELA DRAGA SI CELELALTE FETE legat de partea psihica stiu ca este foarte greu de dus aceasta boala, dar trebuie sa mergem inainte, sa incercam sa privim pozitiv (gandeste-te la Zoe Brown), sa incercam sa ne traim viata asa cum se poate si sa ne ajutam chiar si cu un sfat. Va salut.

    2
    0

  • mihaela pe 21 Mai 2012, 15:31
    pt nico23, dana, liviuta

    Eu de cand mi s-a pus acest cumplit diagnostic m-am operat in fiecare an. Nu stiu ce ma doare mai tare.....suferinta fizica....sau cea psihica....care continua si dupa operatie. Am inceput sa citesc cartea si mi se pare foarte interesanta. Ati inceput sa aplicati ceea ce este scris in ea?

    11
    0

  • nico23 pe 21 Mai 2012, 12:09
    pentru mihaela, dana, liviutza

    E bine sa te operezi laparoscopic daca ai dureri si endo este extinsa, dar eu am o INTREBARE: Ne operam aproape in fiecare an? Ce ne ramane? Doar sa stam cu anticonceptionale sintetice sau in menopauza??? Noi trebuie sa luptam cale naturala s-o incetinim , s-o stopam cumva, sa echilibram organismul.

    17
    0

  • nico23 pe 21 Mai 2012, 11:49
    pentru mihaela, dana, liviutza

    Gelul e minunat pentru detoxifiere, ai inceput bine, ti-am spus ca in ficat se metabolizeaza hormonii, apoi in intestine. Dar toate impreuna actioneaza, Zoe e specialista in nutritie si a reusit sa tina endo sub control. Endometrioza revine de fiecare data din pacate, de aceea trebuie s-o tinem sub control. Vitexul NU SE I-A cu Diphereline sau Anticonceptionale sintetice.

    10
    0

  • mihaela pe 21 Mai 2012, 11:08
    pentru nico23

    Am primit cartile si iti multumesc. Evolutia endometriozei tale este asemanatoare cu a mea. Si eu am avut a doua interventie in luna martie si ma pregatesc de a treia interventie pentru la toamna. Endometrioza s-a reactivat de fiecare data si acum este extinsa in toata cavitatea abdominala. Sunt la a treia injectie cu diphereline si mai am inca trei. Am inceput un tratament de detoxifiere a organismului cu aloe gel dar deocamdata nu simt nici o schimbare. Incerc sa renunt la dulciuri, carne si lactate sis a consum cat mai multe fructe si legume proaspete. De Vitex am auzit darn u stiu daca e recomandat in timpul tratamentului cu diphereline. Ati fost la apifitoterapeut? Eu am incercat reflexoterapia si nu a avut nici un efect.

    7
    0

  • nico23 pe 21 Mai 2012, 09:52
    pentru dana

    Daca Zoe a reusit (bineinteles ca sub acest tratament natural si pe viata) trebuie sa reusim si noi. Efectele se vor simti incet, dar sigur. Dieta lucreaza pe echilibrare hormonala (estrogenul mare din endo), apoi curatare de implante, tesuturi moarte, chisturi (referitor la acea ENZIMA din VIOLET PROTOCOL). Dar uitate cu atentie la acel Tabel din Violet Protocol mai este crema de progesteron natural aplicata in zilele 6-26 ale ciclului. Mai exista si Vitex agnus cactus, care ajuta ovarele sa produca progesteron si se i-a in zilele 6-26, dar sa citesti prospectul. Toate acestea SUNT NATURALE!!!

    15
    0

  • dana pe 20 Mai 2012, 23:38
    nico23

    Am primit cartile. Multumesc f.f mult. Va tin la curent cu efectele. Ma bucur foarte mult ca v-am gasit intr-un moment in care credeam ca o sa intru in depresie. Va pup.

    10
    0

  • nico23 pe 20 Mai 2012, 12:40
    mihaela

    Ti-am trimis. Bafta!

    3
    0

  • nico23 pe 20 Mai 2012, 12:34
    pentru mihaela, dana, liviutza

    dupa cum v-am spus si eu am ramas dupa laparoscopia de anul trecut cu un implant de endo pe intestin, iar dupa menopauza cu diphereline a inceput sa ma doara in zona lombara din nou. Cum anul trecut dupa atatea inflamatoare antibiotice... mi-am distrus stomacul nu pot sa mananc atata varza, broccoli ... am citit din articole straine despre substanta indole 3 carbinol (de la firma Solaray) care contracareaza estrogenul mare din endo (substanta e obtinuta din varza, broccoli, conopida...). Eu am inceput sa iau jumate doza pe zi(100mg) si se pare ca FUNCTIONEAZA nu mai am dureri in spate + acea enzima din cartea lui Zoe Brown. Dar va rog sa cititi prospectul cu atentie!!!. Va doresc sanatate si noroc in aceasta lupta.

    1
    0

  • mihaela pe 20 Mai 2012, 11:53
    pt. nico23 - dieta

    adresa mea de mail: michelle_stud@yahoo.com. Iti multumesc.

    11
    0

  • liviutza pe 20 Mai 2012, 11:48
    pt nico

    multumesc din suflet pentru carti imi sunt de mare folos.multa sanatate iti doresc!

    1
    0

  • nico23 pe 20 Mai 2012, 10:38
    pentru liviuta si dana

    buna fetelor, v-am trimis pe mail cartile.

    3
    0
Pagina « 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod