Endometrioza - boala enigmatica

Endometrioza reprezinta, simplist vorbind, o afectiune ginecologica caracterizata prin prezenta de tesut endometrial functional in afara cavitatii uterine. Cu alte cuvinte, tesutul care in mod normal captuseste cavitatea uterina poate fi gasit, la anumite femei, in mod anormal, si in alte locatii situate extrauterin.

Localizarea acestor tesuturi ectopice poate sa fie atat in zone adiacente aparatului genital feminin (ovare, ligamente largi, ligamente uterosacrate, peritoneul pelvin, septul rectovaginal, vezica urinara, etc.), cat si in locuri absolut imprevizibile, precum ar fi Sistemul Nervos Central, plaman sau tesut miocardic.

Desi este o boala recunoscuta si descrisa cu destula acuratete de mai bine de 300 de ani, ea ramane inca cea mai controversata afectiune ginecologica si in prezent, lucru sustinut cu tarie si de catre formularile cu care este "alintata" endometrioza de catre majoritatea autorilor de articole, studii sau carti dedicate acesteia: boala enigmatica, o enigma invelita in mister, puzzle etc.

Endometrioza este o boala nu numai cu o modalitate de manifestare proteana, dar si un proces fiziopatologic contrastant. Este o boala benigna, insa are toate caracteristicile malignitatii: infiltratie locala, invazivitate si capacitate de diseminare remarcabila.

Ceea ce se stie cu siguranta la ora actuala despre endometrioza este faptul ca este o boala extrem de grava. Din pacate, ea nu este perceputa asa, nefiind o afectiune terminala precum cancerul si, in acelasi timp, nefiind inteleasa de multi dintre ginecologi, astfel ca ea este tratata, la ora actuala, ca un fel de Cenusareasa a ginecologiei.

Este, aparent, o boala incurabila - continua sa fie imprecis tratata, cel putin pana in prezent metodele de tratament fiind, in majoritatea lor, paleative si reconstructive. Medicamentele sunt inca folosite pentru tratamentul fazelor avansate ale bolii, desi nu exista nici o dovada a eficacitatii lor, iar histerectomia este inca practicata pentru tratarea unei boli care este prin definitie extrauterina.

Endometrioza are un potential invalidant urias, femeile afectate fiind stigmatizate din mai multe puncte de vedere:

fizic: leziunile in sine, aderente, distorsiuni arhitecturale si histologice ale organelor de reproducere;

emotional: dureri care uneori pot atinge limita insuportabilului, infertilitate si deci incapacitatea femeii de a-si realiza unul dintre telurile existentei sale, procreerea;

mental: iritabilitate, integrare deficitara in societate, constienta invaliditatii sale, cu consecinte majore asupra randamentului sau economic etc.;

alte manifestari pe cat de particulare pe atat de grave, precum crizele epileptice, hemoptizii sau aritmii cardiace, in functie de localizarea leziunilor.

Ceea ce nu se stie despre endometrioza este cauza aparitiei sale, acest lucru determinand de-a lungul timpului aparitia a numeroase teorii vizand etiopatogenia sa.

In materialul de lunea viitoare vei putea citi despre cauzele aparitiei acestei boli.
 

Comentariile 251-300 din 720

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Matanie Nadiusa pe 7 Aug 2012, 00:55
    Doresc sa ma informez in legatura cu aceasta bola

    Buna ,eu am fost operata de endometrioza si febron utrein in anul 2008 .As dori sa stiu daca aceasta boala poate sa reevolueze daca eu nu mai am uter ovare si nici trompe nimic si sunt la menopauza de 4 anii multumesc.Am o virsta de 47 anii

    0
    0

  • angela pe 7 Aug 2012, 00:01
    endometrioza

    buna fetelor,as vrea sa-mi spuna cineva daca endometrioza are tratamente naturiste si care ar fi. astept raspunsul unui spec.

    0
    0

  • nico23 pe 6 Aug 2012, 17:00
    pt. mariana haisan

    tot laparoscopie, am endometrioza grad IV sever, cu chisturi, cu implante in tot peritoneul, in rect, unde nu a putut curata medicul.

    0
    0

  • mariana haisan pe 6 Aug 2012, 15:06
    endometrioza

    Buna Nico.Zi te rog tot laparoscopie ai facut si tu?sau op clasica ?

    0
    0

  • nico23 pe 6 Aug 2012, 08:08
    pt mariana haisan

    parerea mea este ca laparoscopia este necesara ca sa stii exact cum stai, mai ales daca ai si dureri. Operatia mea a fost foarte grea, a durat mult si a fost cu anestezie generala. Iti tin pumnii si sa ne dai vesti.

    0
    0

  • mariana haisan pe 5 Aug 2012, 20:27
    endometrioza

    buna fetelor.am fost si eu programata pt laparoscopie pe 10 august la sp .Giulesti la dr Ion .la mine nu se stie cat de avansata e endo.si pe unde e pozitionata .dr a zis ca pt a vedea e nev de aceasta interventie.ce ziceti ?o fac degeaba?ma enerveaza ca e neclar .dr spune ca s ar putea sa fie si pe intestin de aceea e nev sa vada .ce stiti anestezia e generala ?la mine nu e nimic clar nu s au vazut chisturi.cat tre sa dai la dr,dar la anestezist vreau pareri concrete.va pup

    0
    0

  • ioana pe 4 Aug 2012, 22:52
    endo

    buna am si eu aceeasi problema ca si a voastra ,imi puteti trimite si mie dieta zoe brown,multumesc

    0
    0

  • Alinutza pe 4 Aug 2012, 11:17
    endometrioza

    Buna fetelor. Am 35 de ani si eu am fost operata acum 2 sapt.laparoscopic pentru un chist de 5/5 si mi-au iesit analizele ca am endometrioza. Mi s- a prescris Diphereline 3,75mg timp de trei luni dupa care o sa incerc din nou sa fac un bebe. Va rog sa imi trimiteti si mie care aveti cartea cu dieta lui Zoe Brown pe adresa de mail: aleeyna@yahoo.de. va multumesc din suflet ca ne impartasiti din experientele voastre pentru a putea trece mai usor prin aceasta etapa.

    0
    0

  • Ioana pe 30 Iul 2012, 21:22
    Cartea lui Zoe Brown

    Buna Nico, Poti sa-mi trimiti si mie cartea lui Zoe Brown pe adresa oanaradulescu75@yahoo.com.Multumesc mult.

    0
    0

  • nico23 pe 28 Iul 2012, 07:41
    ioana

    da-mi adresa ta de mail

    0
    0

  • Ioana pe 25 Iul 2012, 21:08
    cartea zoe brown

    Buna fetelor, as dori si eu cartea lui Zoe Brown.Multumesc mult.Daca stabiliti o zi de întâlnire as dori sa particip.

    0
    0

  • nico23 pe 24 Iul 2012, 11:29
    sonia

    da, eu am facut un an sunt bunicele, nu m-au ajutat in endo, merge mai bine pe raceli, anexite.

    0
    0

  • sonia pe 24 Iul 2012, 09:16
    A incercat cineva tratamentul cu Carpicon?

    Am gasit pe net un tratament pentru endometrioza. Atasez linkul respectiv http://www.carpicon.ro/default.asp?appid=1545&news=10202 . Am vazut ca sunt atat de multe plante din care trebuie sa faci ceai incat ar trebui sa iti faci plafar acasa. A incercat cineva totusi? Da rezultate?

    1
    0

  • miky pe 23 Iul 2012, 17:10
    endo

    buna fetelor...astazi am vb cu o prietena...care este asistenta la un spital..si ea cu 3 operatii laparo...tot endometrioza...insa ea nu vrea bebe ca are.Vroiam sa va spun ca ma rugat sa nu ma agit..pt ca injectiile sunt bune daca vrem bebe...sa facem tratamentul...si dupa cu teste de ovulatie trecem la atac....eu sper in minuni..pina ieri plingeam..astazi lupt..si voi lupta...pt ca meritam sa luptam si sa fim fericite...va doresc la toate multa sanatate..pupici

    1
    0

  • mariana haisan pe 21 Iul 2012, 21:03
    endometrioza

    pt. mariana.o sa te tin la curent .pe 1 august la ora 17 si 30 minute voi fi la Bucuresti la consultatie.in functie de ce imi va spune voi vedea ce voi face mai tarziu .oricum eu as vrea s o rezolv in august cat timp mai sunt in vacanta .va pup pe toate.

    2
    0

  • miky pe 20 Iul 2012, 01:12
    hi

    Eu m am operat la Elias doamna Aida Petca.

    1
    0

  • miky pe 20 Iul 2012, 01:06
    hi

    Buna.Sunt operata a doua oara de endo..am 9 zile de la operatie.voi urma 4 luni tratamentul cu dephereline..Am citit cazuri in care facem degeaba imjectii(((eu o iau razna cind ma gimdesc ca vreau copil si ma rog dupa acwste injectii sa ramin gravida ..chiar nimeni nu are rezultat bun(((?vreau si eu cartea aceea...vreau detali de boala...am si pe intestin..plus trompa stinga legata...doar pattea dreapta mai este ok(vreau detalii...ce facem noi femeile!?chiat trebuie sa facem mereu atitea operatii???eu o iau razna(((.....adresa mea hotangelxxx1@yahoo.com

    0
    0

  • Sonia pe 19 Iul 2012, 15:46
    Chist endometriozic

    Si eu am fost diagnosticata cu un chist endometriozic de 7 cm. Am incercat sa scot din alimentatie carnea si dulciurile si acum ma simt foarte bine. Iau si un tratament naturist -- Biosept capsule (este un antibiotic natural prudus de Fares) si de doua saptamani am scapat de durerile din zona lombara. Am baut in perioada asta si multe ceaiuri de galbenele, coada calului si coada soricelului. Puteti incerca si voi! Va tin la curent cu ce o sa mai iau si da rezultate.

    4
    0

  • mariana pe 18 Iul 2012, 23:10
    marianei haisan

    Buna mariana, pe mine m-a operat doctorul Dimitriu de la Pantelimon, e un om extraordinar. De doctorul Ion de la Giulesti am auzit numai lucruri bune, esti pe maini bune, iti tin pumnii. Sa revii cu o postare dupa consultatie sa imi spui ce ai facut. Multa sanatate!

    4
    0

  • haisan mariana pe 18 Iul 2012, 19:04
    endometrioza

    Buna Maria.As vrea sa stiu cine te a operat pt ca si eu sunt programata pt o consultatie deoacamdata,la dr Ion de la Giulesti.Sa vedem ce va decide el si mai vb .Cat despre endometrioza e scarboasa boala.Eu sunt mai in varsta ca voi am 37 de ani si o fata de 15 ani care tocmai a intrat la liceu.Dar si asa sufar niste dureri groaznice.la intalniri eu nu iau parte la ele pt ca sunt tocmai din Roman.te pup si mai vb.

    0
    0

  • maria pe 17 Iul 2012, 19:17
    as vrea sa stiu mai multe despre endometrioza

    buna fetelor, sunt Maria, sunt din Bucuesti. Am fost diagnosticata cu endometrioza grad IV si am fost operata pe 6 iulie. Doctorul mi-a zis ca este imposibil sa am un copil, am avut focare de endometrioza pe vezica, pe ansele intestinale si in sacul douglas. Mi-au facut anexectomie pe partea stanga si au curatat tot ce se putea de pe ovarul drept, pt a u fi nevoiti sa imi scoata ambele ovare. Am inteles ca v-ati intalnit, eu am ajuns azi din greseala pe site-ul acesta si m-am bucurat sa vad cat de mult comunicati si mai ales ca v-ati intalnit. Va rog dati-mi un semn daca mai organizati o intalnire, o sa ajung si eu cu siguranta. Multa sanatate!

    1
    0

  • nico23 pe 13 Iul 2012, 12:25
    pt. mariana haisan

    eu stiu ca vitexul nu se i-a cat timp esti sub diphereline sau cat timp iei anticonceptionale sintetice.

    3
    0

  • kyky24 pe 13 Iul 2012, 11:53
    rugaminte!

    Buna, am mai scris pe acest forum cu ceva timp in urma. Si eu ca si voi am fost diagnosticata cu endo, doctorul meu mi a spus ca nu e o forma avansata,dar trebuie monitorizata sa vedem cum evolueaza, drept urmare as dori si eu cartea cu dieta Zoe Brown poate prin aceasta dieta se opreste din evolutie cine o are poate sa mi-o trimita la adresa quiqui1986@yahoo.com. Multumesc!

    1
    0

  • mariana haisan pe 12 Iul 2012, 20:23
    endometrioza

    Buna fetelor.Eu nu mi mai doresc copii la 37 de ani ai mei am o fata de 16 ani , de aceea as face orice sa mai scap de durerile astea .pe 1 august am programare la dr Ion de la Giulesti sa vad ce mi zice si dansul.Deocamdata iau MSM pt imunitate si constipatie si Vitex fruit .nu am cum sa stiu mare lucru deoarece sunt si la menopauza de la diferiline.e ultima inj pe care am facut o din cele 4 pe care mi le a dat .sa vad poate imi face vreo laparoscopie.va pup si mai vb.

    2
    0

  • nico23 pe 12 Iul 2012, 14:37
    endo

    pe prospectul de la indole3carbinol (secom), scrie ca transforma estradiolul in estriol , un estrogen mai slab. Dar nu e indicat daca vrei sa ramai gravida. Citeste prospectul pe net. Omega se poate lua oricand. La orice vreti sa luat cititi mereu prospectul mai intai. Sa incercati sa intelegeti cauza endometriozei, atunci veti sti ce trebuie facut. Sanatate va doresc!

    0
    0

  • germinad pe 12 Iul 2012, 10:03
    pt toate fetele

    buna fetelor. eu dupa operatie nu ma simt f bine. am din nou durerile dinainte. Astazi mi a venit prima data menstruatia dupa operatie si e groaznic. Imi puteti s[une si mie cum se iau pastilel de indole si omega pe care le luati majoritatea. Eu o sa incerc sa raman insarcinata si sa stiu sa nu ma afecteze intr un fel,. Va multumesc. Sper ca a ieist bine intalnirea. Va pop.

    1
    0

  • nico23 pe 11 Iul 2012, 19:29
    endo

    Fetelor, am colega care dupa 5 operatii de endometrioza, dupa 15 ani de inflamatoare, care au efecte adverse, dupa dureri infernale, zilnice, a ajuns in stare jalnica in Franta, la o clinica specializata de endometrioza, la profesorul Michelle Cannis, care a operat-o timp de 4 ore, iar cand s-a trezit i-a pus in mana niste pastile de progesteron natural. I-a spus ca daca nu mai vrea sa-i avanseze endo si daca nu vrea sa mai aiba dureri sa i-a acele pastile de progesteron natural pana la menopauza ei naturala. De atunci nu a mai avut dureri, dar i-a zilnic pastilele de progesteron natural. Medicii nostri ne dau anticonceptionale, dar ele contin si estrogen, iar endo se hraneste cu estrogen...!!!. Trageti voi concluzia. Eu am endo grad 4 si cu dieta lui Zoe Brown (care include si progesteron natural) sunt mai ok.( Mai trebuie sa-mi gasesc prog. natural si tin dieta complet). Va salut.

    3
    0

  • haisan mariana pe 8 Iul 2012, 19:55
    pt lavinia. endometrioza

    Buna Lavinia, spune mi si mie in ce a constat tratamentul naturist pt endometrioza.pup

    7
    0

  • mariana haisan pe 7 Iul 2012, 23:51
    endometrioza

    buna fetelor.sunt mariana din roman . si eu ca si voi am fost diagn cu endometrioza in urma unui control .de 4 luni iau diferiline ,deci sunt la menopauza indusa,durerile sunt f mari mereu ca la ciclu desi eu nu l mai am acum partea stanga e mai dureroasa.recomandati mi si mie un dr bun unde sa merg.am auzit de dr ion dar acum e in concediu .va rog ajuati ma cumva .trimiteti mi si mie cartea .haisan_mariana@yahoo.com

    0
    0

  • andreea pe 5 Iul 2012, 12:26
    pentru apetrei lavinia

    Buna Lavinia, poti sa ne spui si noua in ce a constat tratamentul naturist pe care l-ai luat, poate este o noua solutie pe care putem sa o incercam, multumim

    1
    0

  • Roxana pe 4 Iul 2012, 11:39
    carte

    buna, pot sa primesc si eu cartile? adresa de email: roxana.ene@gmail.com. Multumesc foarte mult

    1
    0

  • Anca pe 4 Iul 2012, 10:07
    endometrioza

    buna, Draga apetrei lavinia, ma intereseaza si pe mine un tratamentul naturist sau mai multe detalii despre astfel de tratamente. Te rog da-ne cateva informatii, site, medic, etc.. multumesc si multa sanatate.

    0
    0

  • ramo ramo pe 4 Iul 2012, 01:44
    chist endometriozic

    buna fetelor!va rog sa ma ajutati cu sfaturi dak se pooate, am fost operata de chist endometriozic in feb iar in iunie am mers din nou la control unde am avut surpriza sa-mi spuna ca s-a refacut!acum are 3,5 cm si mi-a dat tratament cu anticonceptionale...mi-e teama ca nu va functiona, stiti cumva si alte remedii?dr mi-a recomandaat o sarcina pt a scapa de endometrioza..

    1
    0

  • apetrei lavinia pe 4 Iul 2012, 00:45
    endometrioza

    buna fetelor!sufar de endometrioza de ani buni si am fost operata in2006.am 28 ani si din pacate boala a recidivat.am avut chist pe ovarul drept de 6cm/8cm si am urmat tratament naturist dat de o dr din bucuresti.in tei luni nu am mai avut chistul.acum sunt pe drumul cel bun si-i multumesc luiDumnezeu ca mi-a trimis oameni care sa ma ajute.pt detalii ma imi puteti trimite email.sanatate si Doamne ajuta!

    4
    0

  • Dana pe 3 Iul 2012, 09:45
    Schimbam ora intalnirii

    Ca sa ajunga toata lumea, schimbam ora la 18.30!!!!

    2
    0

  • dana pe 2 Iul 2012, 20:38
    intalnire grup suport - endometrioza

    pt. Andreea Constantin, Neli, Carmen Ramane pentru maine ora 16.30, la Team Pub Lipscani, adresa: Strada Lipscani, nr 36, colt cu Selari, sector 3, Bucuresti. Puteti da o cautare pe google si gasiti imediat. Andreea scrie-mi pe adresa da_na2002@yahoo.com, da-mi nr. tau de tel. ca sa vorbim. Pt. Germinad, draguta du-te la dr., si vorbim dupa, sper ca aceasta sa fie o prima intalnire si data viitoare sa fim mai multe. Eu zic ca:" unde-s multi puterea creste". Va scriu si pe mail. Daca aveti intrebari eu o sa mai intru pe grup sa vad ce ati mai scris. Sa ne vedem cu bine.

    1
    0

  • andreea constantin pe 2 Iul 2012, 19:20
    intalnire

    Buna as dori sa vin si eu la intalnire, eu sunt din Bucuresti

    7
    0

  • Anca pe 2 Iul 2012, 14:50
    Terapia Bowen (Bautech)

    Buna, sunt si eu din categoria celor care au aceasta afectiune. Ma bucur ca pot sa aflu atat de multe despre experientele voastre, ale tuturor. Am fost diagnosticata cu endometrioza in februarie 2011, de atunci am avut destul de multe interventii chirurgicale si mai multe variante de tratament. O parte din acestea nu au functionat deloc, simptomele au ramas aceleasi, nici macar nu s-au redus, bachiar s-au amplificat. Insa din mai 2012 merg la terapia Bowen sau Bowtech, este un fel de masaj, mai bine zis presopunctura, iti stimuleaza prin apasare anumiti centrii nervosi. Este o terapie promitatoare, nu stiu daca o sa reusesc sa ma fac bine insa cert este ca din mai si pana acum ma simt mult mai bine, simtomele s-au diminuat foarte mult si sunt mai relaxata, ceea ce este foarte bine. Mentionez ca nu am intrerupt tratamentul cu medicamente pe care il urmez acum si cred ca o sa ma operez pentru extirparea unu focar de endometrioza. Dar eu sper ca o sa fie ok pana la urma. Va recomand sa incercati aceasta terapie sunt terapeuti in toata tara. Merita si doar pentru relaxare, destresare, care sunt foarte importante pentru noi. http://www.bowtech.ro/ro/. Multa sanatate.

    1
    0

  • germinad pe 2 Iul 2012, 00:11
    intalnire

    Imi pare rau eu nu pot veni marti. Am progr la medic si nu o pot amana.

    1
    0

  • dana pe 1 Iul 2012, 21:55
    intalnire grup suport - endometrioza

    Fetelor, puteti venii Marti?? cum propus Neli?

    0
    0

  • neli pe 1 Iul 2012, 18:23
    intalnire grup suport - endometrioza

    buna seara, eu as propune ziua de marti pentru intalnire, miercuri imi este imposibil sa ajung si as vrea tare mult sa fiu si eu alaturi de voi. am mai incercat sa scriu asta si saptamana trecuta, dar nu am reusit sa postez... de asta ma gandesc sa facem un grup - se comunica mai usor si mai sigur prin mailuri. o seara frumoasa!

    0
    0

  • germinad pe 1 Iul 2012, 00:39
    pt dana

    Eu pot veni la intalnire. Ast detalii.

    0
    0

  • germinad pe 1 Iul 2012, 00:37
    pt laura

    Buna..eu am fost operata Pe 14 iunie la giuoeati TOT de Dr ion ionuy. Eu sapt asta am putut sta in fund dat nu foate mult timp. Nu mai am dureri decat daca fac miscari bruste sau ma aplec. Si daca stau mult in picioare si ma agit. eu sunt si acum acasa si marti o sa ma reintorc la serviciu. Sunt curioasa. Cum o sa reusesc sa stau pe scaun 8 ore. Multa sanatate.

    1
    0

  • Laura pe 30 Iun 2012, 15:19
    cat timp resimtim durerile dupa operatia laparo' de chisturi endometriozice ?

    Buna ! In cat timp revenim la stilul de viata de inainte dupa o operatie de chist endometriozic facut la laparo'? Dupa cat timp de la operatie trec durerile de burta , discomfortul cauzat de operatie ? Si inca o intrebare va rog : la cat timp dupa operatie ati revenit la servici ? Sunt recent operata , am durerea de burta si tendinta de a merge inca cocosata si tinandu-ma de burta si cateva alte stari inconfortabile de pe urma laparoscopiei desi au trecut 6 zile . A fost destul de extinsa endometrioza , am 4 incizii mici si am fost operata la Giulesti de dl dr Ion Ionut , un om si un profesionist de nota 20. Multumesc si astept raspunsul oricareia dintre voi care a avut o experienta similara . Sanatate multa !

    0
    0

  • dana pe 28 Iun 2012, 20:21
    intalnire grup suport - endometrioza

    Fetelor ce spuneti, ne vedem Miercuri, 04.07, ora 18:30? Locatie: Team Pub Lipscani. Puteti sa imi scrieti si pe adresa de mail: da_na2002@yahoo.com

    1
    0

  • aura pe 28 Iun 2012, 11:24
    despre diphereline3,75 mg

    Fetelor in ce zi a ciclului menstrual ati facut injectia cu diphereline si dupa cate zile vi s/a oprit menstruatia? o zi buna va doresc!

    5
    0

  • germinad pe 26 Iun 2012, 01:49
    pt dana si restul fetelor

    In legatura cu operatia..endometriiza a fost doar Pe partea dreapta din fericire..daca pot spune asa..Pe ovar si Pe trompe...si a descoperit ca ovarele nu ovuleaza..nu iei explica dc aveam dureri asa de mari..urmeaza sa aflu daca o sa ma mai doara dupa..dupa operatie m am simtit cat de cat ok..din fericire.. m a durut cateva zile burta cand mergeam la baie..Dar dupa a fost ok..acum mai am problema cu statul in fund..nu prea reusesc ca ma doare burta...a ramas sa incercam sa facem in bebe si daca nu reusim in 2-3 luni sa merg sa mai fac cateva investigatii. In legatura cu intalnirea: si eu sunt disponibila sapt viitoare! Va pup

    0
    0

  • Carmen pe 25 Iun 2012, 22:10
    intalnire grup suport - endometrioza

    Eu pot sa vin saptamana viitoare sunt pentru. Dana poti sa imi trimiti pe adresa mea de mail de mai jos numarul tau de telefon pentru a putea comunica mai usor. Multumesc!!!

    1
    0

  • dana pe 25 Iun 2012, 21:50
    intalnire grup suport - endometrioza, pt. neli, carmen, germinad si alte fete interesate

    Buna fetelor! Ce ziceti de o iesire la o cafea, fresh, apa plata cu lamaie..in centrul vechi, Bucuresti? Saptamana viitoare, intre 2.07 - 06.07.12, seara ora 18.30 sau 19:00, terasa Team Pub. Pot da ulterior detalii despre locatie. Este doar o propunere.

    1
    0

  • Carmen pe 24 Iun 2012, 19:14
    carte Zoe Brown

    Buna, as dori si eu cartea cu dieta Zoe Brown cine o are si poate sa mi-o trimita la adresa carmen_dinculita@yahoo.com. Eu sunt din Bucuresti si sunt si eu interesata sa vin la intalniri in care sa discutam despre endometrioza si cam ce a facut fiecare in acest sens. Multumesc!

    14
    0
Pagina « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod