Endometrioza - boala enigmatica

Endometrioza reprezinta, simplist vorbind, o afectiune ginecologica caracterizata prin prezenta de tesut endometrial functional in afara cavitatii uterine. Cu alte cuvinte, tesutul care in mod normal captuseste cavitatea uterina poate fi gasit, la anumite femei, in mod anormal, si in alte locatii situate extrauterin.

Localizarea acestor tesuturi ectopice poate sa fie atat in zone adiacente aparatului genital feminin (ovare, ligamente largi, ligamente uterosacrate, peritoneul pelvin, septul rectovaginal, vezica urinara, etc.), cat si in locuri absolut imprevizibile, precum ar fi Sistemul Nervos Central, plaman sau tesut miocardic.

Desi este o boala recunoscuta si descrisa cu destula acuratete de mai bine de 300 de ani, ea ramane inca cea mai controversata afectiune ginecologica si in prezent, lucru sustinut cu tarie si de catre formularile cu care este "alintata" endometrioza de catre majoritatea autorilor de articole, studii sau carti dedicate acesteia: boala enigmatica, o enigma invelita in mister, puzzle etc.

Endometrioza este o boala nu numai cu o modalitate de manifestare proteana, dar si un proces fiziopatologic contrastant. Este o boala benigna, insa are toate caracteristicile malignitatii: infiltratie locala, invazivitate si capacitate de diseminare remarcabila.

Ceea ce se stie cu siguranta la ora actuala despre endometrioza este faptul ca este o boala extrem de grava. Din pacate, ea nu este perceputa asa, nefiind o afectiune terminala precum cancerul si, in acelasi timp, nefiind inteleasa de multi dintre ginecologi, astfel ca ea este tratata, la ora actuala, ca un fel de Cenusareasa a ginecologiei.

Este, aparent, o boala incurabila - continua sa fie imprecis tratata, cel putin pana in prezent metodele de tratament fiind, in majoritatea lor, paleative si reconstructive. Medicamentele sunt inca folosite pentru tratamentul fazelor avansate ale bolii, desi nu exista nici o dovada a eficacitatii lor, iar histerectomia este inca practicata pentru tratarea unei boli care este prin definitie extrauterina.

Endometrioza are un potential invalidant urias, femeile afectate fiind stigmatizate din mai multe puncte de vedere:

fizic: leziunile in sine, aderente, distorsiuni arhitecturale si histologice ale organelor de reproducere;

emotional: dureri care uneori pot atinge limita insuportabilului, infertilitate si deci incapacitatea femeii de a-si realiza unul dintre telurile existentei sale, procreerea;

mental: iritabilitate, integrare deficitara in societate, constienta invaliditatii sale, cu consecinte majore asupra randamentului sau economic etc.;

alte manifestari pe cat de particulare pe atat de grave, precum crizele epileptice, hemoptizii sau aritmii cardiace, in functie de localizarea leziunilor.

Ceea ce nu se stie despre endometrioza este cauza aparitiei sale, acest lucru determinand de-a lungul timpului aparitia a numeroase teorii vizand etiopatogenia sa.

In materialul de lunea viitoare vei putea citi despre cauzele aparitiei acestei boli.
 

Comentariile 151-200 din 720

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • carmen pe 7 Nov 2012, 12:22
    endometrioza

    buna.si eu am fost operata in 2010 de chist endometriotic dupa care m urmat tratamentul cu Dephereline 3 luni.in afara ca m-am ingrasat dupa aceste injectii nu au fost f.grele reactiile adverse.din 6 in 6 luni merg la control si deocamdata sunt bine.trebuie sa incerc sa fac bebe,dar deocamdata nu am persoana potrivita langa mine.sper sa nu fie problema.va pup si sanatate multa.

    3
    0

  • Andreea pe 4 Nov 2012, 19:26
    Pentru Corina

    Multumesc mult Corina pentru informatie. Ma speriasem dar am citit si prospectul si am vazut ca nu e ceva anormal. Eu doar trei injectii am de facut. Si sper ca dupa ce le termin sa incerc sa raman insarcinata. Am 32 ani si nu am copii. Sanatate si numai bine!

    1
    0

  • Corina pe 3 Nov 2012, 23:24
    Pt. Andreea

    Buna, Andreea!Ma bucur ca ai rezolvat cu compensarea Diphereline-ului.Nu te speria, sangerarea este absolut normala, tine cam 7-8 zile, apoi o sa se opreasca si nu va mai veni nimic.Aceasta sangerare apare deoarece in organism inca este un nivel crescut de estrogen si progesteron, pana isi face medicamentul efectul si cantitatea de hormoni scade, astfel incat sangerarea se va opri.Este posibil sa te si doara nitel burta cateva zile, sa nu te sperii, o sa treaca. Sa iei calciu cu vit. D, Magne B6, vit. C, ca sa mai combati din efectele adverse ale tratamentului (stari de nervozitate, dureri de cap, dureri de oase, bufeuri, insomnii etc.). Eu tot pe 25 oct. am facut a doua doza de Diphereline. Eu am de facut 6 doze.Sanatate multa iti doresc!

    1
    0

  • Andreea pe 3 Nov 2012, 10:36
    Pentru Corina

    multumesc pentru informatia cu modul de obtinere diphereline compensat. am rezolvat si am facut deja prima injectie joia trecuta pe 25 oct. problema e ca la mine a aparut o sangerare. cred ca nu e normal.

    5
    0

  • Cristina pe 2 Nov 2012, 09:53
    Endometrioza

    Buna tuturor, tocmai am fost si eu diagnosticata si tare imi doresc cartea lui Zoe Brown. Eu am si alta boala la activ care ma pune in mare pericol in cazul unei anestezii generale si nu as vrea sa ma operez. Asa ca va rog sa imi trimiteti si mie la adresa lupukris@gmail.com cartea. Mersi si multa sanatate.

    0
    0

  • nico23 pe 31 Oct 2012, 12:48
    pentru fetele cu endometrioza

    Cartile care ma ajuta pe mine sunt Endo-Resolved si cartea lui Zoe Brown ( Endometriosis Bible), unde gasesti de ce anume trebuie sa te feresti, inclusiv substante din cosmetice, sampoane...care cresc estrogenul si mai mult, iar boala avanseaza mai repede.

    2
    0

  • anamaria pe 31 Oct 2012, 12:01
    Multumesc Sonia

    Multumesc de lamurire Sonia. Eu stau si ma gandesc de ce medicii la care mergem nu ne spun sa avem grija ce mancam. Eu spre exemplu am fost la cel putin 4 medici renumiti din Bv si nici unul nu a spus nimic de faptul ca ar trebui sa evit alimentele care determina producerea de estrogen ( carne, oua lapte, paine). Toti mi-au dat anticonceptionale la greu

    33
    0

  • germinad pe 31 Oct 2012, 11:20
    hey

    Buna fetelor. Eu am fost dupa laparoscopia din iunie al control si totul este in ordine..nu a mai aparut nimik nou legat de endometrioza..problema..nu am reusit sa raman insarcinata. Dl dr a spus ca ar trbui sa ne gandim la inseminare..ca stim care sunt cauzele si nu ar trebui sa mai astept..momentan imi monitorizeaza ovulatia si astept rezultatul spermogramei sa vdm daca e totul in regula...:( a mai reusit cineva sa ramana insarcinata avand enodmetrioza? multa sanatate va doresc

    8
    0

  • Corina pe 29 Oct 2012, 20:32
    Pt. Elena

    Buna, Elena!Ti-am trimis cartea lui Zoe Brown si alte materiale despre endometrioza. Le-am trimis prin Transfer.ro, caci este volum mare si nu incape pe mail.Spor la citit si sanatate multa!

    2
    0

  • elena pe 29 Oct 2012, 16:34
    pentru Corina

    Stiu ca nu ne cunoastem, dar te rog din suflet trimite-mi si mie pe mail cartea lui Zoe Brown, despre endometrioza. Adresa mea de mail este: elena_palade_2005@yahoo.com. Please. Multumesc

    4
    0

  • Sonia C pe 29 Oct 2012, 11:58
    Seminte de in

    Pt. Anamaria Am gasit in cartea lui G. Mencinicopschi (Alimente pt. o viata sanatoasa) ca semintele de in fac parte din categoria lignanilor si au efect antiestrogenic in tesuturile reproductive (uter, ovar, prostata). Semintele de in si cele de susan sunt cele mai importante surse de lignani vegetali, inul fiind de opt ori mai concentrat decat susanul si de o mie de ori mai concentrat decat broccoli, varza sau secara. In alt articol de pe net am gasit ca mai contin lignani semintele de floarea soarelui si cerealele integrale (secara, ovaz, orz, grau).

    1
    0

  • Anamaria pe 28 Oct 2012, 18:53
    o mare nelamurire

    Buna fetelor am o mare nelamurire pana la urma semintele de in si de floarea soarelui sunt sau nu recomandate in cazul endometriozei, am gasit articole pe net pro si contra si nu mai inteleg nimic.

    11
    0

  • elena pe 28 Oct 2012, 15:21
    carte zoe

    rog pe cineva sa-mi trimita si mie cartea lui Zoe Brown despre tratamentul endometriozei pe adresa de mail elena_palade_2005@yahoo.com

    1
    0

  • Corina pe 27 Oct 2012, 23:00
    Andrada

    Cu mare placere!:)Multa sanatate iti doresc!

    0
    0

  • andrada pe 26 Oct 2012, 23:42
    cartea zoe

    am primit multumesc din suflet!!!!!

    0
    0

  • Corina pe 26 Oct 2012, 18:10
    Pt. Andrada

    Buna, Andrada!Ti-am trimis inca o data cartea lui Zoe Brown si alte materiale despre endometrioza, sper sa le primesti!Le-am trimis prin Transfer.ro. Sanatate multa!

    0
    0

  • andrada pe 26 Oct 2012, 16:07
    cartea zoe

    buna anamaria eu nu am primit daca te rog mai imi trimiti odata? sweet_andradella@yahoo.com inca ceva vorbesc cu o tipa si imi tot zice de bowen ca ar trata endo voi ce ziceti?

    1
    0

  • Corina pe 26 Oct 2012, 13:30
    Andreea

    Buna, Andreea!Eu am fost operata de 4 ori pentru endometrioza, ultima operatie acum 2 luni. Sunt si eu in tratament cu Diphereline de 3, 75 mg pentru 6 luni, am facut deja a doua doza. Eu l-am obtinut compensat in felul urmator. De la casa de asigurari Bucuresti (eu fiind din Bucuresti) mi-au dat un formular de referat medical tipizat, special pentru aprobarea acestui medicament, pe care mi l-a completat un medic ginecolog de la o policlinica (deoarece medicul care m-a operat ultima data era chirug si nu ginecolog, iar referatul asta trebuie completat de medic ginecolog).Cu acest referat completat, copie de pe biletul de externare din spital, copie de pe rezultatul de la biopsie care confirma endometrioza, copie de pe buletinul de identitate si adeverinta de asigurat de la serviciu am mers iar la casa de asigurari si le-am depus, iar intr-o saptamana am avut aprobarea, pe 6 luni (6 fiole de Diphereline). Cu copie de pe acesta aprobare, m-am dus la medicul ginecolog care mi-a facut referatul, si mi-a dat reteta compensata, cu care am luat Diphereline-ul la jumatate de pret (220 lei fiola).Si la farmacie, pe langa reteta compensata, trebuie o copie de pe aprobare. In fiecare luna, trebuie sa ma duc la medicul ginecolog sa imi dea reteta compensata, apoi la farmacie cu reteta si copie de pe aprobare sa iau fiola. Tu fiind operata la Bucuresti, si fiind din Buzau, trebuie sa gasesti un dr. ginecolog la tine in oras care sa iti completeze acel referat, ca sa fie valabil pentru casa de asigurari a judetului. Mai vb.!Sanatate multa iti doresc!

    2
    0

  • Corina pe 26 Oct 2012, 13:07
    Anamaria

    Cu placere, sa iti fie de folos!Sanatate multa si tie, toate cele bune!

    3
    0

  • Anamaria pe 25 Oct 2012, 18:03
    pt Corina

    mii de multumiri pt carti, iti doresc multa sanatate!!!!!!!!!!!!

    0
    0

  • Andreea pe 25 Oct 2012, 11:25
    endometrioza

    Buna fetelor! Si eu am fost operata laparoscopic de un chist ovarian de 6,3 cm si in urma interventiei mi-au depistat si endometrioza pelvina de grad 2. Dr. mi-a prescris Diphereline 3 fiole de 3,75 timp de 3 luni. Problema mea e legata de compensarea acestui medicament care costa vreo 1300 lei necompensat (400 si ceva lei fiola). Eu am fost operata la Spitalul Univ. Bucuresti si sunt din Buzau. Am inteles ca se depunde un dosar la Casa de asigurari dar trebuie un referat aprobat de un medic specialist din Buzau si alte acte. In urma aprobarii dosarului de catre casa de asig se merge la medicul de familie care prescrie reteta compensata. Eu am doar o scrisoare medicala de la medicul care m-a operat. Astept un raspuns va rog in legatura cu modul de obtinere a Diphereline compensat.

    0
    0

  • Andreea pe 25 Oct 2012, 11:15
    endometrioza

    Buna fetelor! Si eu am fost operata laparoscopic de un chist ovarian de 6,3 cm si in urma interventiei mi-au depistat si endometrioza pelvina de grad 2. Dr. mi-a prescris Diphereline 3 fiole de 3,75 timp de 3 luni. Problema mea e legata de compensarea acestui medicament care costa vreo 1300 lei necompensat (400 si ceva lei fiola). Eu am fost operata la Spitalul Univ. Bucuresti si sunt din Buzau. Am inteles ca se depunde un dosar la Casa de asigurari dar trebuie un referat aprobat de un medic specialist din Buzau si alte acte. In urma aprobarii dosarului de catre casa de asig se merge la medicul de familie care prescrie reteta compensata. Eu am doar o scrisoare medicala de la medicul care m-a operat. Astept un raspuns va rog in legatura cu modul de obtinere a Diphereline compensat.

    0
    0

  • Corina pe 24 Oct 2012, 11:57
    Anamaria si Andrada

    Buna, fetelor!Stiu cat de urata este boala asta, eu ma lupt cu ea de 10 ani, am facut 4 operatii, iar acum sunt in tratament cu Diphereline pt. 6 luni...cu speranta ca mai opreste evolutia bolii. Din pacate, este o boala care nu are un tratament de vindecare, ci doar de ameliorare. Trebuie sa invatam sa traim cu ea si sa luptam cu ea, ca sa mai crestem perioadele dintre recidive si sa nu ajungem sa facem nu stiu cate operatii... Va trimit diseara (caci acum sunt la serviciu) cartea lui Zoe Brown si alte materiale despre endometrioza - sunt in limba engleza, nu am traducerea lor. Insa este un limbaj destul de accesibil.Si cu un dictionar englez-roman alaturi, va veti descurca :) Sanatate multa va doresc!Toate cele bune!

    1
    0

  • andrada pe 24 Oct 2012, 00:14
    zoe brown

    buna fetelor puteti sa imi dati si mie cartea zoe brown biblia endometriozei va rog:( adresa mea e sweet_andradella@yahoo.com inca ceva oare nu se gaseste la librarii tradusa in romana?:( si eu am endometrioza si tare as vrea sa scap de ea cumva :(

    8
    0

  • Anamaria pe 23 Oct 2012, 21:38
    ajutooorrrrr! am nevoie de carte Zoei Brown

    fetelor va rog sa-mi datisi mie cartile acestea pe ionutanamaria@yahoo.com Eu am fost diagnosticata cu endometrioza acum 3 ani, am fost operata acum 2 ani dar pe atunci nu stiam cat de urata este aceasta boala, iar cand am fost operata dl doctor in afara de faptul ca nu a venit sa-mi vada ochisorii dupa operatie nici macar nu mi-a spus daca a gasit endometriza sau nu, dupa ce aprimit banutii a spus ca " o sa fie bine". Am fost la alt medic care mi-a prescris Cerazett pt 6 luni pt ca au reaparut chisturile pe ambele ovare. Dupa 6 luni de Cerazett s-a micsorat putin chistul dar de operatie nu scap. Am ajuns sa am depresii din cauza faptului ca nu raman insarcinata.............Stie cineva ceva de doamna dr Vaida de la Cluj? Am sunat-o pt ca am auzit despre ea si a avut rabdare sa stea de vorba cu mine la telefon si sa-mi explice anumite lucruri..mai raa asa ceva. Va pup fetelor, sanatate multa si sa nu ma uitati cu cartile VA ROG

    2
    0

  • cretu anamaria pe 23 Oct 2012, 10:20
    carte zoe brown

    buna fetelor! ma numesc Anamaria si sufar de endometriza ma poate ajuta si pe mine cineva cu cartea doamnei Zoe? adresa mea de mail este ionutanamaria@yahoo.com. Va multumesc si sanatate multa

    3
    0

  • inclum pe 18 Oct 2012, 17:38
    carte Zoe Brown

    Daca vrea cineva cartea am gasito in engleza

    0
    0

  • florin pe 18 Oct 2012, 16:15
    buna ziua

    As dori si eu aceasta carte( Zoe Brown),adresa mea de mail fiind:florin_83puk@yahoo.com,multa sanatate sa aveti!

    1
    0

  • Tati pe 18 Oct 2012, 11:48
    Carte

    Buna Nico. Nevasta mea a fost operata cu endometrioza. Te rog mult, sa-mi trimiti si mie cartea lui Zoe Brown, eventual si altele legat de aceasta boala. Multumesc mult. penznet@yahoo.com

    0
    0

  • geanina pe 15 Oct 2012, 23:14
    corina

    sarut-mana pt incurajari!!!pup si eu si bafta multa multa maine..si .sa dea dumnezeu sa fie totul in regula!!astept vesti de la tine,daca vrei poti sa-mi scrii pe adresa:steliancorneliu@yahoo.com

    0
    0

  • Corina pe 15 Oct 2012, 21:37
    Geanina

    Buna, Geanina!:)Probabil organismul tau isi reia mai greu functia de ovulatie dupa perioada de tratament cu Diphereline si de aceea inca nu a venit ciclul, desi ai 2 luni si jumatate de la ultima injectie...daca dr. ti-a zis ca e ok, sa nu te ingrijorezi, caci va veni curand. Sper din suflet sa iti fie bine si sa nu mai ai dureri!!Eu am in continuare acea sangerare...am citit si eu in prospect ca pot aparea sangerari usoare, insa nu asta ma ingrijoreaza ci faptul ca de ieri ma doare ff tare burta, si in zona lombara, de abia stau in picioare!Asa ca am vb. cu dr. meu si maine dimineata merg sa ma vada si sa imi faca o ecografie.Si eu tot in prima zi a ciclului am facut Dipherelin-ul, dupa care a mai curs inca o zi si s-a oprit...insa acum au aparut sangerarea asta si durerile, care ma cam sperie. Sa vad ca imi zice maine dr.!Te pup si mai vb.!O seara placuta!

    0
    0

  • geanina pe 15 Oct 2012, 13:34
    corina

    buna corinus!!!ma bucur sa aud ca esti bine si ca nu e chiar asa rau cum te asteptai!!!!!!!!eu sunt bine inca astept sa-mi vina c.m .deja am facut 2 luni jumate de la ultima injectie.am luat legatura si cu doc.meu din tara si a zis sa mai astept putin ca e ceva normal dar totusi parca a trecut prea mult timp....in sfarsit ..asta e..cu dumnezeu inainte!!in legatura cu sangerarea pe care o ai nu stiu ce sa zic ..eu am inceput dipherilin-ul in prima zi de ciclu.a mai curs vreo 3 zile nu foarte mult si s-a oprit!de atunci adica din iunie pana la ora actuala nu am mai avut.ai incercat sa-l intrebi pe doc?da-i un telefon ca sa fii sigura si sa nu mai stai in stres!dar sigur totul e in regula -)))) si sunt doar reactii le tratamentului si daca nu ma insel scrie si in prospect de sangerari usoare!!!te pupic dulce si tinem legatura

    0
    0

  • Corina pe 13 Oct 2012, 21:14
    Mesaj aparut de 2 ori

    Vad ca mesajul meu a aparut de doua ori si nu inteleg de ce...am vrut doar sa corectez un cuvant si a aparut tot mesajul inca o data..cu scuzele de rigoare, dar nu stiu cum sa sterg unul din ele...

    0
    0

  • Corina pe 13 Oct 2012, 21:09
    Pt. Geanina

    Buna, Geanina!:)Da, am inceput sa fac Diphereline, prima doza a fost la sf. lunii septembrie...urmeaza curand a doua doza.Am ceva reactii de la el, nu foarte urate, dar sunt - dureri de cap, ameteli usoare, hipoglicemie - simt nevoie mereu de a manca ceva dulce, dureri de oase, stari de apatie, somnolenta, iar in loc de bufeuri vad ca deocamdata am frisoane si mi-e frig incontinuu:))) Or veni ele si bufeurile dupa urmatoarea doza..Ceea ce ma ingrijoreaza este ca de vreo 4-5 zile asa am o sangerare usoara, fara legatura cu c.m., caci sunt doar 15-16 zile de cand am avut c.m. si am facut prima doza de Diphereline...ma gandesc ca o fi din cauza variatiilor hormonale.Tu ai mai avut sangerari pe parcursul tratamentului?Dureri de burta mai am, dar au mai scazut usor in intensitate. O sa merg la dr. sa fac o ecografie, sa vedem cum se prezinta ovarele, asta probabil spre sfarsitul lunii. Tu cum te simti?Ai mai facut vreo ecografie?Te pup si mai vb.!O seara placuta si o duminica frumoasa iti doresc!

    0
    0

  • Corina pe 13 Oct 2012, 21:09
    Pt. Geanina

    Buna, Geanina!:)Da, am inceput sa fac Diphereline, prima doza a fost la sf. lunii septembrie...urmeaza curand a doza doza.Am ceva reactii de la el, nu foarte urate, dar sunt - dureri de cap, ameteli usoare, hipoglicemie - simt nevoie mereu de a manca ceva dulce, dureri de oase, stari de apatie, somnolenta, iar in loc de bufeuri vad ca deocamdata am frisoane si mi-e frig incontinuu:))) Or veni ele si bufeurile dupa urmatoarea doza..Ceea ce ma ingrijoreaza este ca de vreo 4-5 zile asa am o sangerare usoara, fara legatura cu c.m., caci sunt doar 15-16 zile de cand am avut c.m. si am facut prima doza de Diphereline...ma gandesc ca o fi din cauza variatiilor hormonale.Tu ai mai avut sangerari pe parcursul tratamentului?Dureri de burta mai am, dar au mai scazut usor in intensitate. O sa merg la dr. sa fac o ecografie, sa vedem cum se prezinta ovarele, asta probabil spre sfarsitul lunii. Tu cum te simti?Ai mai facut vreo ecografie?Te pup si mai vb.!O seara placuta si o duminica frumoasa iti doresc!

    0
    0

  • geanina pe 13 Oct 2012, 09:13
    pt corina

    buna corina!ce faci?cum te mai simti? ai inceput tratatamentul cu dipheriline?te pupic si sa ai o zi buna

    0
    0

  • Corina pe 12 Oct 2012, 20:42
    Pt. Elena

    Buna, Elena!Pentru a confirma diagnosticul de endometrioza, ar fi necesar sa faci o laparoscopie, ocazie cu care medicul va vedea clar daca este sau nu endometrioza, va da la biopsie tesut de acolo si va curata ceea ce gaseste. Nu ai chisturi, caci la tine probabil este vorba de focare mici de endometrioza, localizate in alte zone din pelvis, nu la nivelul ovarelor...repet insa, fara o laparoscopie, cam greu de pus un diagnostic clar.Posibil ca sarcina sa nu apara si din alte cauze (trompe infundate, tulburari hormonale, etc.), de aceea ar trebui sa faci mai multe investigatii.Mai cere si opinia altor medici, parerea mea.Numai bine, sanatate multa!

    0
    0

  • Elena pe 11 Oct 2012, 16:01
    Endometrioza

    Buna fetelor am si eu o intrebare incerc sa raman insarcinata de aproape doi ani.In noiembrie anul trecut mi s-a spus k am endometrioza,dar nu am chist.Mi s-a dat un tratament cu anticonceptionale 6 luni.Dupa aceea mi s-a spus sa ma apuc sa fac bebe ceea ce nu am reusit.M-am intors inapoi la doctor si a zis sa fac 3 luni teste de ovulatie care mi-au iesit negativ.Nu stiu ce sa mai fac sunt disperata.Va rog sa imi dati sfaturi.

    0
    0

  • dana pe 8 Oct 2012, 20:54
    Intalnire

    Am facut rezervare la bistro&cafe - Les Bourgeois - pentru Miercuri, incepand cu ora 18:00. Adresa: Str. Smardan, Nr. 20. - Centru vechi, Bucuresti. Scrieti-mi va rog pe adresa: dnnaa@ymail.com

    0
    0

  • dana pe 7 Oct 2012, 18:27
    Intalnire

    Marea majoritate a fetelor au fost de acord cu propunerea mea de a ne vedea Miercuri 10.10, la ora 18:00. Locatia ramane Centru Vechi, o sa revin maine cu detalii dupa ce fac rezerare. Daca aveti intrebari sau doriti mai multe detalii va rog sa-mi scrieti pe adresa: dnnaa@ymail.com

    7
    0

  • Sonia pe 6 Oct 2012, 21:29
    endometrioza

    Buna seara, Trebuie sa va marturisesc ca ma bucur ca am gasit mai multe femei care sufera de aceeasi boala ca mine, cu toate ca e nefiresc sa spun asta, dar si eu ca si alte femei, cand povestesc despre durerile pe care le am la menstruiatie simt ca nu intelege nimeni de fapt cat de mult sufar. Am aceasta boala din 2005 si la activ 2 operatii una clasica si alta prin metoda minim invaziva. Acum chistul s-a refacut si are 6 cm. Dr. la care merg este dl.dr. Ion de la Giulesti, singurul care m-a putut ajuta in a avea acum un baietel. Probabil ca voi face o noua operatie. Imi doresc foarte mult sa iau legatura cu voi mai ales ca am vazut ca va si intalniti. As vrea sa particip la intalnirile voastre chiar si virtuale si sa ne impartasim experientele. Va doresc multa sanatate si putere de a lupta cu aceasta boala crunta.

    2
    0

  • Sonia pe 5 Oct 2012, 19:47
    Pt. Alina

    Alina, sa ne lasi si o adresa de mail ca sa iti trimitem cartea si ce materiale mai avem despre endometrioza. Pupici!

    0
    0

  • Alina pe 5 Oct 2012, 19:00
    cartea cu dieta ZOE BROWN

    Buna! Ma confrunt cu aceeasi problema ca si voi (chist endometriozic de 7.8cm pe care urmeaza sa-l operez) si as dori si eu cartea cu dieta ZOE BROWN sau alte carti despre tratamente sau alimantetie in cazul acestei boli. Va multumesc si va doresc multa sanatate!

    0
    0

  • Dana pe 4 Oct 2012, 21:44
    Intalnire

    Ma gandeam ca intalnirea sa fie saptamana viitoare, incepand cu ora 18:00. Ce spuneti? Astept de la voi propuneri in ce zi mai exact sa fie. Multumesc pentru mesaje. Mai astept si alte fete interesate (dnnaa@ymail.com)

    0
    0

  • Dana pe 2 Oct 2012, 14:37
    Intalnire

    Daaa, m-am gadit sa stabilesc o a doua intalnire. M-am gandit deocamdata sa pastram aceeasi locatie - Bucuresti - centru vechi. Daca sunteti interesate va rog sa-mi scrieti pe adresa de mail: dnnaa@ymail.com

    1
    0

  • Corina pe 27 Sep 2012, 20:35
    Sonia

    Astept mail de la tine. Adresa mea este corynna79@yahoo.com.Te pup, o seara placuta!

    7
    0

  • Sonia pe 26 Sep 2012, 22:12
    Corina

    Iti scriu maine pe mail ca nu vreau sa acapez tot site-ul cu problemele mele. O seara placuta! Pupici!

    1
    0

  • Corina pe 25 Sep 2012, 10:54
    Pt. Sonia

    Buna!:) Neaparat sa te duci la ecografie sa vezi cat de mare mai e acum chistul acela...caci la 7 cm, era destul de mare!Stiu ca si problemele cu dintii trebuie sa le rezolvi, dar evolutia chistului musai trebuie urmarita. Dr. a zis ca ar trebui operat cand te-a vazut data trecuta?La ce dr./ spital mergi?Stiu ca nu e placuta operatia, fie ea si laparoscopie, dar daca acel chist nu a scazut in dimensiuni si dr. spune ca e de operat, opereaza-l!Nu de alta, dar este destul de mare si riscul este sa plesneasca, sa faci hemoragie interna, cu dureri mari, febra, stare de rau...si ajungi in urgenta la spital, unde nu mai sta nimeni sa faca laparoscopie, ci operatie clasica!Eu asa am patit la prima operatie...de aia m-au operat clasic. Nu vreau sa te sperii, dar aceste chisturi endometriozice sunt imprevizibile si cam greu de tratat, daca au dimensiuni maricele.Tratamentul naturist nu dauneaza, din contra, te ajuta f. mult!Insa cel mai bine este de scos acel chist daca nu s-a micsorat, apoi mentinut tratamentul naturist si ce mai da si medicul, ca sa nu mai apara altul. Te pup, sanatate multa si astept vesti!O zi frumoasa!

    0
    0

  • Sonia pe 24 Sep 2012, 21:01
    Pt Corina

    In octombrie o sa fac alta ecografie. Pana atunci mai am de facut niste vizite la stomatolog si nu vreau sa ma mai stresez si cu chistul. Intre timp mai vreau sa incerc si tratamentul cu ceaiuri de pe site-ul cu produsele Carpicon. Cert e ca azi am fost la Plafar si am venit acasa cu o punga plina de cutii de ceaiuri (vreo 12). Cred ca am innebunit de tot ;-)

    0
    0

  • Corina pe 24 Sep 2012, 15:11
    Pt. Mariana

    Buna, Mariana!:) Eu sunt cea cu operatia la Spit. Giulesti si care am avut probleme, de nu mai vreau sa mai calc in acest spital cate zile mai am. Nu m-a operat dr. Ion, ci dr. Marinescu, nu stiam atunci de dr. Ion, era prin 2007.Mai multe amanunte despre ce patanii am avut eu la acest spital, iti scriu pe mail, asa ca daca vrei, da-mi adresa ...a mea e corynna79@yahoo.com. Am vazut ca dr. Ion e un medic dragut si care se ocupa cum trebuie de paciente...daca as fi stiut de el... Tu cum te mai simti? Mai ai asa dureri mari?Cum te-ai simtit in perioada in care ai facut Diphereline..ce reactii adverse ai avut?Trebuie sa il incep si eu cat de curand...sper sa il pot suporta..am de facut 6 luni. Te pup si ne auzim!O zi frumoasa sa ai!

    0
    0
Pagina « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod