Dr. Oz: 5 simptome grave pe care nu trebuie să le ignori niciodată

Simptomele prin care corpul îşi anunţă problemele sunt diverse şi pe multe dintre ele le ignorăm. Însă, există câteva semnale pe care nu ar trebui să le ignori niciodată. Află de la celebrul Dr. Oz care sunt acestea!

Simptomele prin care corpul îşi anunţă problemele sunt diverse şi pe multe dintre ele le ignorăm. Însă, există câteva semnale pe care nu ar trebui să le ignori niciodată. Află de la celebrul Dr. Oz care sunt acestea!

 

Unele simptome cu care ne confruntăm frecvent le trecem cu vederea, însă Dr. Oz avertizează cu privire la câteva semnale pe care organismul le trimite atunci când suferă şi pe care nu este bine să le ignorăm. Iată care sunt acestea şi ce afecţiune pot să ascundă ele:

1. Durere bruscă şi intensă în capul pieptului la dreapta
Afecţiune: pietre la fiere


Colecistul (fierea, vezica biliară) este unul dintre cele mai mici organe din corp, spune Dr. Oz. Este situat în partea dreaptă a abdomenului, chiar sub ficat şi are rolul de a colecta bila, esenţială în digestia grăsimilor. Atunci când colesterolul este prezent peste măsură în bilă, riscul ca pietrele să se formeze este unul foarte ridicat.

Pietrele la fiere dau dureri îngrozitoare, senzaţii de greaţă şi vomă, dar predispun organismul la infecţii şi diverse complicaţii care se pot extinde la ficat sau pancreas.

Adresează-te de urgenţă medicului dacă te confrunţi cu aceste dureri în capul pieptului, pe partea dreaptă. Uneori, această durere poate să fie asociată cu febra.


2. Vedere înceţoşată şi dublă
Afecţiune: diabet


Odată cu înaintarea în vârstă, vederea este afectată şi acest simptom poate să fie uşor trecut cu vederea. Însă, în unele cazuri acest simptom poate să ascundă o boală gravă cum este diabetul. Atunci când nivelul de zahăr din sânge este unul foarte crescut, el poate să afecteze toate vasele de sânge din corp, inclusiv pe cele de la nivelul ochilor. Astfel, că vasele oculare fiind distruse, sângele nu mai ajunge în acea zonă.

Mergi la un control dacă ai aceste simptome, deoarece printr-o verificare a nivelului de zahăr din sânge şi menţinerea unui nivel optim, acest simptom nu îţi va afecta sănătatea.



3. Durere de cap pesistentă
Afecţiune: anevrism cerebral


Ca să o deosebeşti de o durere de cap obişnuită, durerea pesistentă cauzată de un anevrism este una foarte puternică şi care nu trece uşor cu calmante. Anevrismul cerebral este o dilataţie a unei artere cerebrale. Persoanele care au hipertensiune arterială au un risc mare de a suferi de anevrism cerebral. De asemenea, menopauza este un considerată un alt factor de risc, avertizează Dr. Oz care spune că acest risc este dat de scăderea nivelului de estrogen din corp.

Dr. Oz îţi recomandă să mergi la medic dacă ai constatat dureri deasupra ochilor, dureri la nivelul cefei sau amorţeli pe o parte a feţei.

 
4. Gingii care sângerează
Afecţiune: leucemie


În condiţii normale, măduva osoasă produce celule imature (stem) în mod controlat. Acestea se maturizează şi se specializează, transformându-se într-un anumit tip de celule sangvine (globule roşii, globule albe sau plachete sangvine sau trombocite).
Atunci când îmbătrânesc, aceste celule mor în mod natural şi sunt înlocuite de altele noi, într-un ciclu continuu. În cazul leucemiei, producerea de celule sangvine devine anarhică, necontrolată, rezultând o producţie excesivă de globule albe de către măduva osoasă. La început, aceste globule albe funcţionează în mod normal. Dar ele nu se maturizează complet şi în timp, se acumuleazî, suprimând în cele din urmă producţia de celule sangvine normale. Astfel, persoanele cu leucemie sunt vulnerabile la infecţii şi hemoragii (gingii, nas). 

 

5. Greaţa persistentă
Afecţiune: atac de inimă


Cu toate că durerea în piept este cel mai cunoscut simptom atunci când vine vorba despre atacul de inimă, Dr. Oz avertizează că greaţa persistentă poate să fie un alt semnal pe care-l dă organismul. Dr. Oz oferă o listă cu simptomele resimţite cu o lună înainte de peste 95% dintre femeile care au suferit un atac de inimă, iar printre acestea se numără şi senzaţia de greaţă şi vomă.

Alte simptome care pot anunţa un atac de inimă şi pe care Dr. Oz ne sfătuieşte să nu le ignorăm dacă le întâlnim frecvent sunt: durere şi senzaţie de apăsare în piept, durere care radiază în partea stângă a corpului, dificultatea de a respira, ameţeli, senzaţii de leşin, transpiraţie abundentă, slăbiciune, oboseală persistentă, vedere înceţoşată, tuse şi palpitaţii.

Dacă ai aceste simptome, Dr. Oz te sfătuieşte să suni la urgenţe şi până vine ambulanţa să mesteci o aspirină şi să stai întinsă. 

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Diana pe 11 Oct 2012, 16:43
    @Niko

    Buna, dupa parerea mea, ar trebui sa mergi sa faci niste analize de sange si anume pentru TSH (glanda tiroida). Asta trebuia sa fie recomandarea medicului, in primul rand niste analize de sange pot spune mai bine ce anume iti lipseste sau care pot fi problemele. De asemenea fa-ti si un control la inima, ca nu strica. Multa sanatate!

    0
    0

  • Niko pe 10 Oct 2012, 22:01
    Si eu patesc sa nu am aer

    EXact asa patesc si eu.Am 19 ani si de cand am suferit un soc am momente cand simt ca nu pot sa respir,ca parca nu-mi ajunge aerul.Aveam momente si cand simteam furnicaturi in maini si am mainile si picioarele reci tot timpul.Cand am fost la medicul de familie si i-am zis despre aceste simptome a spus ca am lipsa de calciu si magneziu,am luat niste suplimente dar situatia e la fel.S-ar putea sa fie altceva?

    7
    0

  • Ionica pe 9 Oct 2012, 18:33
    nu am aer

    de multe ori mi se pare ca nu am aer si ma cuprinde o frica si mi se apasa in capul pieptului am 51 ani am intrat in menopauza inainte nu am patit asa dar de cind sint in menopauza nu am aer tin sa va multumesc pt toate cite imi trimiteti legat de sanatate si mi le iau lucrurile in serios si le respect imi merge bine tin sa va multumesc mult ca aveti grija si de mine cu respect Ionica

    3
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod