Dr. Oz: 5 sfaturi practice ca să nu suferi din cauza alergiilor

Schimbarea frecventă a lenjeriei de pat, îndepărtarea perdelelor şi a draperiilor pot să împiedice înrăutăţirea simptomelor.
De la strănut până la lăcrimarea frecventă a ochilor sau nasul permanent înfundat, alergiile se manifestă în special în acest sezon şi sunt foarte supărătoare. Ca să nu suferi din cauza lor sau să atenuezi simptomele, iată ce-ţi recomandă celebrul Dr. Oz:

1. Stai în casă dimineaţa

Atunci când este posibil este bine să îţi petreci dimineţile în casă şi să eviţi activităţile afară la începutul zilei când polenul se regăseşte din plin în aer. O cantitate mare de polen se degajă în aer şi în zilele călduroase, cu aer uscat sau cu vânt puternic, astfel că este de preferat să nu petreci multe ore afară pe cât posibil.



2. Acordă o atenţie sporită aşternuturilor!

Spală lenjeria de pat o dată pe săptămână în apă fierbinte, deoarece acest obicei îţi va uşura simptomele cauzate de alergie.


3. Cu cât ai mai multe pe pat cu atât mai rău

Scapă de pernele în plus sau păturile care adună foarte mult praf, deoarece cu cât ai mai multe lucruri în camera în care dormi cu atât îţi poate înrăutăţi problema.


4. Evită să deschizi des geamurile

Dimineaţa şi în zilele cu vânt puternic evită deschiderea geamurilor, deoarece polenul poate intra foarte uşor în casă şi îţi poate înrăutăţi problema.
Când ajungi acasă este bine să te schimbi de haine pe hol şi să le pui la spălat pentru a împiedica pe cât posibil răaspândirea polenului de pe haine în casă sau dormitor.


5. Duşul este esenţial înainte de somn


Astfel vei îndepărta alergenii din păr şi de pe corp, împiedicând transportarea lor în pat. Astfel, riscul de a avea simptome accentuate pe timpul nopţii este mult mai mic.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod