Dr. Oz: 4 soluţii simple ca să dormi bine şi să te trezeşti frumoasă

Vrei să ştii de ce te trezeşti lipsită de energie? Un somn de proastă calitate sau alimentaţia ta sunt două dintre cele mai importante motive care te storc de energie, susţine Dr. Oz care oferă câteva soluţii care te vor revigora.

Vrei să ştii de ce te trezeşti lipsită de energie? Un somn de proastă calitate sau alimentaţia ta sunt două dintre cele mai importante motive care te storc de energie, susţine Dr. Oz care oferă câteva soluţii care te vor revigora.

 

Un somn de calitate este esenţial dacă vrei ca dimineaţa să te trezeşti frumoasă. Mai mult, respectând câteva reguli simple de nutriţie, ziua ta poate să înceapă într-un mod plăcut şi tu să fii plină de energie.

 

Iată ce sfaturi îţi oferă Dr. Oz ca să dormi bine şi să nu mai stai cu ochii pe pereţi, încercând cu disperare să adormi:

 

1. Cina trebuie luată cu două ore înainte de somn

Stabileşte-ţi un program ordonat, astfel încât după masa de seară să treacă mai mult de două ore înainte aă mergi la somn. De asemenea, Dr.

Oz recomandă să eviţi la cină produsele procesate şi acide care îţi pot perturba somnul, din cauză că provoacă acid la stomac sau indigestie.

 

2. Nu vorbi la telefon înainte de a te pune la culcare

Este recomandat să eviţi telefonul mobil odată ce te-ai pus în pat la somn. De asemenea, păstrează-l cât mai departe de pat pe timpul nopţii, sugerează Dr. Oz care explică faptul că radiaţiile emise de telefonul mobil pot să-ţi perturbe somnul.

 

3. Păstrează o temperatură normală în cameră, pe timpul nopţii

Este recomandat ca temperatura în camera în care dormi să nu urce peste 20 de grade Celsius. De asemenea, Dr.

Oz recomandă să dormi cu şosete în picioare, deoarece astfel păcăleşti corpul că este cald, iar temperatura lui scade şi-ţi va permite să ai un somn odihnitor.

 

4. Fă o baie fierbinte cu sare Epsom şi bicarbonat de sodiu

Amestecă în apa din cadă o cană cu săruri de baie Epsom şi o cană cu bicarbonat de sodiu care au rolul de a relaxa musculatura. Aplică această reţetă înainte de culcare pentru a avea un somn odihnitor.

 

Pe lângă aceste trucuri care sunt menite să te ajute să dormi mai bine şi să te trezeşti fresh, Dr. Oz are câteva soluţii pentru a avea mai multă energie:

 

  • Înlocuieşte cafeaua de dimineaţă cu ceaiul alb care îţi oferă o energie pe parcursul întregii zile.
  • În loc să bei o cafea după prânz ca să te revigorezi, Dr. Oz îţi recomandă suplimentele cu guarana.
  • Consumă fructe şi legume bogate în apă pentru a preveni deshidratarea organismului (pepene, pere, căpşuni, zucchini, ardei, ţelină beţe).
  • Înlocuieşte grăsimine nesănătoase cu cele care îţi dau energie, cum ar fi uleiul de cocos sau cel din seminţe de palmier.
  • Combate oboseala cu ajutorul suplimentelor nutritive cu L-Carnitina, un aminoacid care joacă un rol important în metabolizarea grăsimilor şi în oxigenarea organismului.
  • Îmbunătăţeşte funcţionarea tiroidei consumând carbohidraţi complecşi, cum ar fi amarantul, quinoa, meiul, cerealele integrale sau pastele din grâu integral.
  • Redu riscul de inflamaţii în organism consumând suc din coacăze negre.
 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod