Dormi mai mult în weekend? Află dacă e bine sau nu pentru sănătate

Este unul dintre cele mai bune obiceiuri pentru sănătatea ta! Dacă dormi mai mult în weekend ca să te recuperezi după oboseala din timpul săptămânii poți să trăiești mai mult, arată un studiu recent.
Somnul de recuperare din timpul weekend-ului are o importanță deosebită pentru sănătatea noastră, arată o cercetare care a cuprins mai mult de 38.000 de adulți și a fost realizată de cercetătorii de la Stockholm University din Suedia. 

Cercetătorii au descoperit că riscul de deces prematur era mult diminuat în cazul celor care se odihnesc bine în timpul liber și preferă să doarmă mai mult în weekend-uri. „Durata somnului este foarte importantă pentru sănătatea noastră.
Presupunerea este că somnul din weekend reprezintă un somn de recuperare”,
a spus Torbjörn Åkerstedt, coordonatorul studiului, citat de publicația The Guardian
 
Cercetarea publicată în Journal of Sleep Research s-a întins pe o perioadă de peste 13 ani. Specialiștii au descoperit o rată mai mare de mortalitate în rândul adulților tineri și de vârstă mijlocie care dormeau mai puțin de cinci ore pe noapte. Însă, atunci când aceștia recuperau somnul în timpul weekend-ului, riscul de deces prematur s-a dimunuat considerabil. 

Un alt lucru interesant semnalat de specialiști este legat de faptul că prea mult somn nu ne face bine.
Cei care au dormit mai mult de nouă ore pe noapte aveau de asemenea o rată mai mare a mortalității premature decât cei care dormeau mai puţin. Însă, acest lucru se întâmplă întrucât unele persoane aveau şi alte probleme de sănătate care stăteau la baza oboselii constante.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod