Diagnosticarea

Primii care pot descoperi ceva anormal in comportamentul micutilor sunt parintii. Avand in vedere faptul ca fiecare copil are propriul ritm de dezvoltare, aceasta este o sarcina destul de dificila. Cei care pot da verdictul final sunt specialistii.

Poate te intrebi ce ramura a medicinii se ocupa de aceasta problema. In prima faza, este indicat sa te prezinti cu puiul tau la medicul pediatru sau la medicul de familie. Acestia sunt cei care te pot indruma, cel mai probabil, sa consulti un psihiatru, psiholog sau neurolog. Psihiatrii pot diagnostica si prescrie tratamentul medicamentos adecvat, psihologii te pot ajuta cu sedinte de terapie, iar neurologii se ocupa exclusiv de functionarea corecta a creierului uman si care pot, de asemenea, sa diagnosticheze aceasta boala.

Cauze

Atunci cand un parinte afla ca prichindelul lui are o suferinta, se intreaba daca a gresit cu ceva.
Specialistii sustin ca motivele pentru care apar aceste dezechilibre sunt multiple. Studiile arata ca tigarile si alcoolul consumat de mama in timpul sarcinii au legatura cu ADHD-ul. S-a descoperit o incidenta mare de ADHD la copiii care au intrat in contact cu o cantitate mare de plumb. O alta cauza ar fi posibilele leziuni de la nivelul creierului, provocate de caderi sau diverse accidente.

Nu sunt de neglijat nici aditivii alimentari sau zaharul care, cu siguranta, nu au un efect pozitiv asupra sanatatii copilului. Un alt domeniu incriminat in aparitia sindromul ADHD este genetica. Studiile au aratat ca 25% dintre cei diagnosticati cu ADHD, au avut in familie cel putin inca un caz.

Tratament

Copiii cu ADHD au nevoie de tratamente complexe.
Uneori copilul poate avea reactii adverse in urma tratamentului cu un anumit medicament. Mai mult decat atat, daca prichindelul trece si prin stari depresive sau anxioase, tratamentul medicamentos trebuie neaparat combinat cu sedintele de terapie.

Fiecare copil trebuie tratat separat, studiindu-se istoricul bolii asa cum s-a manifestat in cazul lui. O procedura corecta il va ajuta pe micut sa-si controleze toate problemele specifice bolii de care sufera.

Sfaturi pentru a-ti ajuta copilul cu ADHD:

Acest copil are nevoie de un program bine stabilit, valabil pentru fiecare zi. Programul trebuie sa includa timp pentru studiu, dar si pentru joaca;
Pune fiecare lucru la locul lui si ai grija ca acesta sa nu se schimbe;
Inventeaza si formuleaza reguli pe care sa le poate intelege.
Daca regulele sunt respectate ofera-i mici recompense;
In general, acesti copii asteapta si accepta critici sau laude. Cand a facut ceva bine, arata-te multumita si incurajaza-l;
Tu esti "avocatul" copilului tau, de aceea trebuie sa cunosti totul despre ADHD, ca sa-l poti reprezenta in societate, la scoala, chiar si acasa;
In primele zile de scoala din viata lui, stai de vorba cu invatatoarea si pune-o la curent cu problemele copilului.

Ce este ADHD si cum poti sa-l ajuti pe copilul care are acest sindrom?
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • zavoianu daniela liliana pe 29 Feb 2012, 21:34
    adhd

    am si eu un baietel de 7 ani si as dori si eu un sfat ce sa fac sal ajut a fost depistatat cu adhd si incepem un tratament o sa ie bine va multumesc aticipat

    0
    3

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod