Detoxifierea colonului: o necesitate

Cu totii stim ca o igiena corporala adecvata ne protejeaza de boli infectioase sau virale. Putini insa stiu ca la fel de importanta este igiena sau curatirea intestinala. Daca pentru igiena corpului avem nevoie de apa si sapun, pentru igiena intestinala avem nevoie de o alimentatie echilibrata, bogata in fibre, dar si de o serie de proceduri specifice de curatire a colonului cu produse din plante si fibre alimentare.

Colonul intoxicat, "groapa de gunoi" a organismului

Numeroase boli apar pe fondul intoxicarii organismului cu toxine provenite din alimentele procesate, care contin multi aditivi, din medicamente, din apa si aerul poluat, din cosmeticele si detergentii pe care ii folosim. Cea mai mare cantitate de toxine se acumuleaza in colon. In lipsa functionarii corespunzatoare, colonul nu mai poate elimina la timp resturile alimentare, care fermenteaza si intra intr-un proces de putrefactie prelungit, transformand colonul in "groapa de gunoi" a organismului.

In aceste conditii, detoxifierea colonului este obligatorie. Altfel, intoxicarea organismului isi pune amprenta nu doar asupra interiorului, ci si asupra exteriorului. Pe acest fond apar problemele de tranzit intestinal, constipatia, oboseala cronica, ficatul obosit, obezitatea, iar pe termen lung chiar unele forme de cancer.


85% dintre adulti sufera de constipatie

Statisticile Organizatiei Mondiale a Sanatatii arata ca in 60%-80% dintre cazurile de cancer sunt implicate substante toxice. Aceleasi statistici semnaleaza ca 80% din populatie are imunitatea scazuta, factor foarte important fiind distrugerea florei intestinale pe fondul acumularii de toxine in organism. De asemenea, 85% din persoanele de varsta adulta sufera de constipatie. Riscurile sunt cu atat mai mari in constipatie, cu cat in acest caz, toxinele nu mai sunt eliminate, ci stagneaza in colon si sunt repuse in circulatie afectand si alte organe, contribuind la aparitia diferitelor boli ale pielii. Acest proces se numeste autointoxicare si are ca efect obosirea ficatului, prin supraincarcarea acestuia cu toxine, ceea ce duce in timp la scaderea imunitatii si crearea conditiilor pentru aparitia diverselor afectiuni acute sau cronice.


Sanatate si frumusete prin detoxifierea colonului

Se spune ca frumusetea vine din interior. In cazul in care in colon se gaseste un exces de toxine si organismul este intoxicat, frumusetea are de suferit: pielea si parul isi pierd stralucirea, ochii isi pierd limpezimea.

Curatirea intestinala este foarte cunoscuta la Hollywood, unde vedetele folosesc in mod frecvent curele de detoxifiere si curatire a colonului, atat ca metoda de pastrare a sanatatii, de prevenire a bolilor, cat si ca metoda de infrumusetare si de pierdere a kilogramelor in plus.


Detoxifierea colonului, o necesitate

In Romania, detoxifierea colonului a devenit o necesitate avand in vedere dieta dezechilibrata urmata de tot mai multi romani. Alimentatia saraca in fibre, dar bogata in fainoase si amidon, in zahar, carne si alimente cu multe E-uri face ca incidenta afectiunilor cardiovasculare si a diabetului sa fie intr-o crestere continua. Ultimele statistici indica faptul ca 50% dintre romani au colesterolul marit, 30% dintre ei au glicemia ridicata, fiind predispusi la diabet. De asemenea, jumatate din populatia de varsta adulta sufera de constipatie.


Fibrele regleaza tranzitul intestinal

Fibrele regleaza tranzitul intestinal, fiind indicate atat in constipatie, cat si in diaree. De asemenea, trateaza si amelioreaza majoritatea problemelor tubului digestiv: balonari, gastrite, reflux gastro-esofagian, crampe, parazitoze, sindromul colonului iritabil, hemoroizi. Specialistii recomanda consumul de alimente bogate in fibre, precum: legume, fructe, cereale integrale, paine integrala, "cantitatea optima recomandata fiind de 30g/zi", spune prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare din Bucuresti. 

Fibrele ajuta organismul sa elimine reziduurile nedigerate, care pot intra in fermentatie si pot impiedica absorbtia nutrientilor la nivel intestinal. Aceste fibre reduc senzatia de foame, fiindu-le de ajutor si persoanelor care vor sa slabeasca.

Articole utile:
Hidrocolonterapia
Vrei idei pentru dieta de detoxifiere?
Dieta de detoxifiere
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Doina pe 23 Nov 2012, 12:02
    Detoxifiere

    In colon, se aduna toxine, care incep sa se descompuna, favorizand aparitia parazitilor, a colonului iritabil si a cancerului colo-rectal. Toxinele adunate in colon sunt vinovate si pentru constipatia cronica, pentru demineralizarea osoasa, pentru oboseala, scaderea capacitatii de concentrare sau scaderea generala a rezistentei organismului. Daca alimentele tranziteaza tubul digestiv in 48-72 ore, vorbim despre un tranzit intestinal lent. Daca tranzitul dureaza peste 72 de ore, vorbim deja despre constipatie. In concluzie, curatarea colonului de toxine este vitala http://www.ekilibrium.ro/subcategorie/Pachete/Pachet_Dr._Clark_-_colon-0.html

    0
    0

  • d_benone pe 15 Iun 2009, 21:37
    da

    interesant articol, dar cam scurt metodele de tratament.

    0
    0

  • mariana pe 5 Iun 2009, 20:32
    d-na

    intotdeauna imi plac articolele dv, si invat din ele sunt foarte utile pentru cine vrea sa fie in top cu sanatatea,multumim mult de tot

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod