Descoperire medicală. Un test de sânge rapid care depistează boala Alzheimer din timp

Încă nu există pe piaţă, dar cercetătorii susţin că în scurtă vreme va fi disponibil, favorizând astfel o diagnosticare precisă a acestei maladii.

O descoperire recentă ar putea ajuta în depistarea precoce a maladiei Alzheimer, o boală gravă care determină degradarea constantă a creierului, informează site-ul medicinenet.com  Aceste noutăţi au fost prezentate la o întâlnire a Asociaţiei Americane de Osteopatie care a avut loc weekendul trecut în Orlando, Florida.

Este vorba despre un test de sânge care ar ajuta persoanele afectate de maladia Alzheimer să o descopere în stadiu incipient când primele simptome nu-şi fac simţită prezenţa.

Astfel, se poate încetini foarte mult procesul de degradare a creierului, luând măsuri preventive din timp, susţin cercetătorii care au făcut această descoperire. Aceste măsuri pot să fie legate şi de stilul de viaţă, astfel că persoana care prezintă un risc crescut în urma efectuării testului va fi nevoită să-şi controleze greutatea, să-şi ţină sub control diabetul, trigliceridele şi colesterolul.

Testul va analiza auto-anticorpii din sânge care sunt prezenţi într-o cantitate diferită la fiecare persoană, în funcţie de sex, vârstă şi prezenţa anumitor afecţiuni. Aceşti auto-anticorpi se leagă de neuroni şi favorizează formarea de depozite anormale de peptide beta-amiloide, semn distinctiv pentru maladia Alzheimer.


Potrivit cercetătorilor, acest test ar putea să fie util şi pentru depistarea altor afecţiuni grave, cum ar fi Parkinson, scleroza multiplă şi cancerul la sân.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod