De ce trebuie să-ți cureți căștile imediat?

Probabil că folosești căștile în fiecare zi, pe drumul dinspre casă spre muncă și invers. Și este ușor de înțeles, de multe ori reușeșc să-ți îmbunătățească starea de spirit sau să-ți facă experiența de vorbit la telefon mai ușoară.
Însă, de fiecare dată când le pui și le scoți din geantă sau din buzunar, se poate să nu te gândești că trebuie să-ți cureți căștile foarte des. Deloc surprinzător, căștile intraauriculare pot transmite bacterii de la o persoană la alta, în cazul în care acestea sunt folosite de mai mulți oameni, iar în unele cazuri pot chiar provoca și infecții ale urechii. În mod evident, trebuie să-ți cureți căștile, dar care este cea mai bună modalitate pentru a face acest lucru? Nu poți pune un program scurt la mașina de spălat pentru căști, însă am descoperit câteva sugestii care s-ar putea să te ajute.
Iată care sunt acestea!

Cum să-ți cureți căștile?


Folosește un agent de curățare delicat, cum ar fi apă caldă și săpun. Nu este nevoie să folosești substanțe mai puternice pentru a curăța căștile. De asemenea, poți dizolva și puțin detergent de vase în apă caldă. Înmoaie puțin o cârpă moale în amestecul de apă cu săpun, astfel încât aceasta să fie doar umedă, să nu curgă apă din ea. Iar când vine vorba despre ponderea ingredientelor pentru amestecul de curățare, ar trebui să știi că o cantitate prea mare de săpun poate lăsa reziduuri pe căști după ce se usucă, iar prea multă apă nu te va ajuta foarte mult să cureți căștile, ci poate doar să înmulțești bacteriile regăsite pe ele.

Dacă observi că partea metalică a căștilor este plină de praf sau de murdărie, încearcă să o cureți cu o periuță de dinți uscată, pentru a îndepărta praful.
Limitează-te la mișcări gentile, pentru a nu strica plasa de protecție a căștilor. 

Unele tipuri de căști intraauriculare vin la pachet cu niște căpăcele din silicon detașabile, așa că încearcă să le scoți pe acestea și să le cureți separat. După ce se usucă, atașează-le din nou căștilor tale.

Nu scufunda niciodată căștile în apă. Vei deteriora cablajul. Aceeași regulă se aplică și pentru cazul în care te gândești că ținerea căștilor sub un robinet cu apă, chiar și pentru o secundă, nu le poate deteriora.

De asemenea, nu uita să cureți căștile decât atunci când sunt deconectate de la telefon, laptop sau alte dispozitive pe care le folosești.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod