De ce ți-e frig tot timpul: cauze și tratament

Dacă ți-e frig atunci când sunt temperaturi scăzute afară sau aerul condiționat este dat prea tare, este normal.
Însă dacă ți-e frig tot timpul, mâinile și picioarele sunt mereu reci, cu toate că persoanele din preajma ta se simt bine, este timpul să investighezi puțin situația. Femeile sunt mai sensibile la frig, din cauza fiziologiei lor. Însă, mai jos, am enumerat câteva dintre motivele pentru care ți-e frig tot timpul. 

Motivele pentru care ți-e frig tot timpul:


1. Ești prea slabă.


Greutatea corporală mică poate fi unul dintre motivele pentru care ți-e frig tot timpul. Când ești subponderală, îți lipsește un nivel adecvat de grăsime corporală, pentru a-ți izola organismul de temperaturile scăzute. Atunci când consumi puține calorii, metabolismul nu poate crea suficientă căldură pentru corp.
Ia în considerare îngrășarea cu câteva kilograme, cu ajutorul alimentelor integrale sănătoase, care conțin proteine, grăsimi și carbohidrați.

2. Ai probleme cu tiroida.


Hipotiroidia poate fi depistată cu ajutorul intoleranței la frig. Această afecțiune rezultă din cauza faptului că tiroida nu secretă o cantitate suficientă de hormon tiroidian. Fără un nivel corect al acestui hormon în organismul nostru, metabolismul este încetinit, prevenind organismul de la a produce căldură. Alte semne ale hipotiroidei sunt: subțierea firelor de păr, pielea uscată și oboseala. 

3. Nu ai suficient fier în organism.


Nivelurile scăzute de fier din organism sunt unul dintre cele mai comune motive pentru frigul pe care îl simți mereu. Fierul este un mineral cheie care ajută celulele roșii din sânge să transporte oxigenul în organism, aducând căldura și elementele nutritive în fiecare celulă.
Când nu ai suficient fier în organism, celulele roșii nu își pot face treaba în mod eficient și începi să tremuri. Vorbește cu medicul tău, în vederea recomandării unor suplimente de fier.

4. Ai circulația proastă.


Dacă mâinile și picioarele tale sunt mereu reci ca gheața, dar restul corpului se simte confortabil, atunci probabil că ai o problemă de circulație, care împiedică sângele să curgă prin extremitățile corpului. Bolile cardiovasculare pot fi una dintre cauze - inima nu pompează sângele în mod eficient sau există un blocaj la nivelul arterelor, care nu lasă sângele să ajungă la degete.

5. Ești deshidratată.


Știai că apa ajută la reglarea temperaturii corpului? Dacă te hidratezi corespunzător, apa va reține căldura și o va elibera treptat, menținând temperatura corpului la un nivel confortabil. Atunci când organismul tău are un nivel scăzut de apă, devine sensibil la temperaturile extreme. 

Ce tratamente te pot ajuta dacă ți-e frig tot timpul


În cazul în care ți-e frig tot timpul, chiar și când ești într-un loc călduros sau la mult timp după ce ai venit de afară, de la temperaturi scăzute, discută cu medicul tău, pentru a afla ce se întâmplă. Tratamentul pentru această răceală cronică depinde foarte mult.
De exemplu, dacă suferi de o tulburare a vaselor de sânge și fumezi, renunțarea la fumat îți poate rezolva problema. În cazul în care frigul constant este cauza de afecțiuni ale tiroidei, s-ar putea să ai nevoie de un tratament medicamentos. Poate fi vorba și de diabet sau alte afecțiuni.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod