Fată nud

De ce e bine să dormi dezbrăcată? 7 motive

Studiile arată că doar 30% dintre oameni dorm fără haine, iar restul preferă să-şi cumpere pijamale confortabile.

Acest subiect este încă în dezbatere şi există argumente pro şi contra în ceea ce priveşte dormitul fără haine. Unii afirmă că aduce o mulţime de beneficii sănătăţii, pe când alţii spun că această regulă nu e valabilă pentru toată lumea. În orice caz, cert este că există persoane care pur şi simplu vor să scape de haine pentru că aşa se simt mai bine.

De ce e bine să dormi fără haine:


Te ajută să dormi mai profund
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Amsterdam au descoperit că scăderea temperaturii pielii creşte calitatea somnului şi reduce numărul de treziri din timpul nopţii. Să dormi dezbrăcat este o modalitate bună de a reduce temperatura pielii fără să modifici temperatura din dormitor. În plus, pijamalele îţi limitează libertatea de mişcare. A dormi gol înseamnă că nu trebuie să te îngrijorezi că ţi se va răsuci cămăşuţa de noapte, iar asta te ajută să dormi mai bine şi mai adânc.

Te poate ajuta să pierzi în greutate
Din nefericire, nu poţi să slăbeşti doar prin somn, dar în combinaţie cu dieta şi sportul regulat, el te poate ajuta să pierzi puţin din kilogramele în plus.

Potrivit cercetătorilor afiliaţi Institutului Naţional de Sănătate, somnul la temperaturi scăzute stimulează metabolismul şi previne progresia diabetului zaharat. În plus, nivelul de cortizol, hormonul de stres, are un rol important aici. Dacă dormi la temperaturi mari, nivelul cortizolului rămâne ridicat. Acesta, la rândul său, poate duce la creşterea în greutate, la anxietate şi chiar la dorinţa de a consuma alimente nesănătoase.

Îţi ajută pielea
Toată ziua, picioarele şi zonele intime sunt acoperite cu haine. Scăpând de ele pe timpul nopţii, oferi corpului şi în special zonelor care tind să transpire mai mult şansa de a respira. Acest lucru poate scădea, de fapt, riscul unor boli de piele, cum ar fi piciorul atletului, care este cauzat de pielea umedă. În plus, dormitul la temperaturi mai scăzute protejează celulele şi are efect anti-îmbătrânire. Acest lucru se întâmplă datorită melatoninei, numită şi hormonul de somn, care este responsabil pentru prevenirea degenerării celulelor.


Te ajută să ai un păr frumos
Transpiraţia poate afecta serios părul. Sudoarea uscată lasă multă sare care poate irita scalpul şi face părul mai vulnerabil la rupere. A dormi la temperaturi mai scăzute îţi va permite să transpiri mai puţin şi, astfel, părul tău să fie mai frumos şi mai puternic.

Organele reproducătoare vor fi mai sănătoase
Organele reproducătoare feminine pot fi un mediu bun pentru dezvoltarea fungilor şi a bacteriilor. Dormitul fără haine te ajută să păstrezi aceste zone reci, uscate şi aerisite, ceea ce reduce riscul supraîncălzirii. Pentru bărbaţi, lenjeria de corp poate afecta calitatea spermei şi sănătatea sistemului reproducător. Pentru a reduce acest risc, se recomandă scoaterea boxerilor înainte de culcare.

Te ajută să ai mai multă încredere în tine
Încrederea este esenţială pentru o carieră de succes şi o viaţă socială satisfăcătoare. Dormitul fără haine te ajută să devii mai încrezătoare şi să te simţi mai confortabil cu corpul tău.
Iar atunci când capeţi această încredere, porţi hainele cu încredere a doua zi.

Viaţa intimă se va îmbunătăţi
Conform unui sondaj la care au participat 1000 de persoane, cei care dorm dezbrăcaţi au căsnicii şi relaţii mai fericite. 57% dintre aceştia au raportat o relaţie mai bună cu partenerul lor, comparativ cu ceilalaţi care dorm în pijamale. Acest lucru poate fi explicat datorită contactului direct al pielii, care eliberează o cantitate mare de oxitocină. Oxitocina te face să te simţi mai relaxat şi să fii mai afectuoasă cu partenerul.

Nu trebuie să dormi dezbrăcată dacă:


Ai pielea sensibilă
Dacă eşti alergică sau ai pielea sensibilă, dormitul fără haine nu este pentru tine. În acest caz, pijamalele îţi oferă protecţia necesară contra iritaţiilor. Pielea expusă poate cauza probleme precum alergii, iritarea pielii şi astm cauzat de praf sau insecte.

Eşti predispusă la răceli
Dormitul fără haine poate fi o problemă pentru cei care trăiesc unde clima e mai rece sau nu au încălzire corespunzătoare.
Temperatura scade noaptea, deci este important să nu te expui la frig excesiv pentru a reduce riscul de a te îmbolnăvi.

Eşti anxioasă
Dacă nu te simţi confortabil să dormi fără haine sau dacă te temi întotdeauna că va intra cineva peste tine în cameră, atunci nu vei dormi liniştită. În acest caz, bucură-te de cea mai haioasă pijama.

Eşti somnambulă
Dacă te afli printre cei 3% dintre oamenii somnambuli, nu te grăbi să arunci hainele de pe tine noaptea. Există cazuri, rare, în care astfel de oameni au avut probeleme cu vecinii, şi-au stricat reputaţia sau au generat situaţii periculoase.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod