De ce ai crampe, chiar dacă nu ai menstruație? 5 motive

Deși primul lucru la care te gândești când ai crampe este menstruația sau sindromul premenstrual, există și alte cauze posibile.
Ai crampe, dar știi sigur că mai e ceva timp până la următoarea menstruație? Durerea familiară îți poate strica ziua, dar nu te gândi imediat că ai putea avea apendicită și nici că vei avea neapărat o nouă menstruație, complet în afara ritmului normal al organismului. Potrivit experților, nu este obligatoriu ca de fiecare dată când ai crampe să fie vorba despre ciclul menstrual.
„Crampele resimțite la nivelul abdomenului inferior pot fi și un simptom al altor afecțiuni. Nu există o regulă generală pentru a interpreta acest tip de dureri, ci situția depinde de fiecare pacientă și istoricul clinic. Crampele pot avea legătură cu menstruația, dar numai dacă mai sunt câteva zile până atunci. În caz contrar trebuie identificată cauza disconfortului”, explică dr.
Mia Finkelson. De îndată ce simți că ai crampe într-un interval neobișnuit este indicat să te programezi la un consult de specialitate pentru a afla ce poți face pentru a te simți mai bine.

 
Iată care pot fi cauzele crampelor, în afara menstruației:

 
1. Ovulația

Chiar dacă nu este vorba despre sângerarea menstruală, durerea poate fi legată de procesul de ovulație, mai ales dacă radiază spre șolduri și spate. „Crampele pot apărea și la jumătatea lunii, în urma ovulației, când organismul este pregătit pentru o sarcină potențială, ca urmare a fertilizării unui ovul”, explică dr. Finkelson.

 
2. Infecțiile urinare

Infecțiile tractului urinar cauzează adesea crampe asemănătoare cu cele resimțite în timpul menstruației. „Disconfortul poate fi un simptom al infecțiilor urinare, al calculilor renali sau chiar al cancerului de vezică urinară.
Trebuie să fii foarte atentă la celelalte simptome pe care le ai pentru a putea ajuta medicul să stabilească un diagnostic corect. Dacă este vorba despre calculi renali te va durea și spatele și ai putea observa sânge în urină, în timp ce o infecție urinară îți va da o senzație de usturime când mergi la toaletă”
, potrivit dr. Finkelson. Scorțișoara, usturoiul și spanacul te vor ajuta să reduci durerea resimțită și elimină rapid infecțiile din organism.

 
3. Sindromul de colon iritabil

Durerile abdominale și crampele ar putea fi o consecință a sindromului de colon iritabil. Deși nu există un remediu pentru a vindeca această afecțiune modificarea dietei zilnice poate fi utilă. Este esențial să consumi des alimente bogate în fibre precum quinoa, boabe de fasole albă sau fructe confiate și să diminuezi cantitatea de produse lactate și cafeină.
Dacă disconfortul persistă este indicat să discuți cu medicul pentru a ști ce opțiuni de tratament ai la dispoziție.

 
4. Balonarea

Dincolo de afecțiunile serioase poate fi vorba pur și simplu de gaze. Acumularea aerului creează o stare de presiune în regiunea abdomenului și poate declanșa crampele. Vei elimina rapid crampele dacă practici yoga sau incluzi probiotice în meniul tău zilnic. De asemenea, plimbările în ritm alert vor preveni durerile pe viitor și mențin o digestie optimă.

 
5. Stresul

Ți s-a întâmplat vreodată să ai crampe pe neașteptate tocmai când te pregătești de o prezentare importantă sau când urmează să ai o evaluare? „În momentele în care ți-e teamă de ceva sau când ești tensionată aceste semnale ajung rapid la creier, iar digestia devine mult mai lentă, cauzând crampe, dureri sau chiar diaree. Contează foarte mult să te relaxezi pentru că îngrijorarea constantă poate ajunge să cauzeze dureri permanente”,  spune dr.
Finkelson.
Ieși în oraș cu prietenii, gătește, joacă-te alături de copiii tăi, practică meditația, mergi mai mult pe jos sau înscrie-te la cursuri de dans, pictură ori limbi străine. Vei vedea că nu te vei mai îngrijora din cauza lucrurilor mărunte, iar crampele vor apărea mult mai rar și nu vor fi la fel de intense. De asemenea, un remediu recomandat de specialiști este și să lași pisica să doarmă alături de tine.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod