Cunoaste-ti "inamicul" - totul despre herpes

In general, se considera ca herpesul nu este o afectiune prea grava si ca se poate trata foarte usor. O caracteristica importanta a virusului...

In general, se considera ca herpesul nu este o afectiune prea grava si ca se poate trata foarte usor. O caracteristica importanta a virusului herpetic este insa faptul ca, odata infectata, persoana ramane asa pentru toata viata.

Dupa infectia primara, virusul se instaleaza in ganglionii din apropierea locului de infectie, de unde este reactivat cu sau fara cauza favorizanta, de obicei insa in perioade de scadere a imunitatii organismului. Localizarea specifica pentru fiecare persoana explica si faptul ca leziunile apar in general in acelasi loc (sau, mai rar, locuri).

Cauza aparitiei este virusul herpes simplex (HSV). Din cele opt tipuri cunoscute, cele mai frecvent intalnite sunt HSV-1 si HSV-2, care se manifesta sub forma de umflaturi de culoare rosie presarate cu vezicule pline cu lichid, mici si dureroase, localizate la nivelul fetei, respectiv al organelor genitale.
Infectia se transmite prin contactul cu o leziune sau chiar prin contact piele pe piele, deoarece virusul are perioade in care este transmisibil fara ca pe piele sa existe semne.

Herpesul labial


Este produs de infectia cu HSV-1. Exista posibilitatea ca in momentul infectarii cu virusul herpes simplex sa nu apara si leziunea. Daca totusi apare, leziunea herpetica poate fi mai severa decat la urmatoarele recurente. Debuteaza ca o zona micuta de culoare rosie pe care se dezvolta veziculele de culoare galbuie, localizate la nivelul buzei, dar putandu-se extinde uneori si catre nari. Sunt insotite de o senzatie caracteristica de arsura si mancarime. Leziunea herpetica poate fi dureroasa. Veziculele se usuca in cateva zile, lasand in urma o crusta aderenta care se desprinde in una sau doua saptamani fara sa lase urme.

Dintre factorii care predispun la episoade de herpes amintim:

  • infectii
  • stari febrile
  • expunerea la soare (multe persoane vin dupa cateva zile de plaja cu leziuni importante)
  • perioada menstruala
  • sarcina
  • stresul
  • oboseala
  • proceduri estetice traumatice la nivelul buzelor (de exemplu tatuajul semipermanent, injectarea de fillere)

Herpesul genital


In general, infectia se dobandeste in cursul unui contact sexual neprotejat cu o persoana infectata cu HSV-2. Simptomele apar la circa 2 saptamani de la transmitere si au o durata de 2-4 saptamani.

Totusi, multe persoane infectate cu HSV-2 pot sa nu prezinte niciodata leziuni herpetice sau pot avea leziuni usoare, pe care le confunda cu muscaturi de insecte sau alta iritatie a pielii. In general, persoanele cu herpes genital au in medie 4-5 episoade eruptive pe an.

In timp, frecventa episoadelor de herpes (atat labial, cat si genital) scade.

Tratamentul consta in aplicarea locala de crema antivirala (Aciclovir, Zovirax) si de antiseptice in leziunile mai extinse pentru a preveni suprainfectia. In caz de episoade mai severe, tratamentul antiviral poate fi si oral, in doza si pe perioada strict recomandate de medic. Este important de retinut ca tratamentul poate scurta durata si ameliora simptomele herpesului, dar nu previne aparitia unei noi eruptii.

Ce facem cand a aparut herpesul?

  • Aplicam crema antivirala de cateva ori pe zi la nivelul leziunii;
  • Compresele reci aplicate la acest nivel reduc inflamatia (scad roseata si tumefactia );
  • Ibuprofenul si paracetamolul amelioreaza durerea;
  • Evitam alimentele acide (de exemplu citricele sau tomatele).

Cum prevenim eruptiile herpetice?

  • Evitand expunerea prelungita a buzelor la soare (folosind o palarie sau aplicand pe buze un stick sau crema cu filtru UV);
  • Evitand contactul intim (de exemplu sarutul) cu persoane care au herpes labial sau genital;
  • Evitind folosirea in comun a prosoapelor, veselei sau a altor obiecte cu o persoana care are herpes.
 

Comentariile 51-100 din 106

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • no coment pe 20 Iul 2011, 18:28
    buna

    am avut si eu herpes..am incercat sa-l tratez cum am stiut eu mai bn..am procurat si aciclovir cei drept ma ajutat sa dispara sa mai miscorat insa na ajutat in definitiv...mea ramas o pata deasupra buzei rosie si nustiu cu ce as putea so trec...va rog mult cei care au avut asa ceva si ea ramas urma sami dee un sfat cu ce as putea so trec...va rog ajutatima

    2
    2

  • bety pe 20 Iul 2011, 17:25
    herpes

    Buna .. am un herpes kam micut pe buza si pe conturul buzei de sus imi iese nijte bubite nu stiu cum sa le spun micute .. nu stiu daca sunt herpesuri sigur.. dar asa mia zis mama si mia dat aciclovir sa folosesc.. si akum .. nu stiu daca imi va trece... un sfat va rog.. sa vad daca trec sau nu???

    11
    0

  • blabla pe 11 Iul 2011, 00:31
    herpes.

    Salut. Am avut si eu un herpes defapt am avut unul pe buza si unu chiar sub nas apoi am folosit aciclovir blablabla in vreo 1 sapt mi-a trecut dar am ramas cu 2 pete rosii si marisoare.. ce pot face ? sa ma dau in continuare cu aciclovir ? si inca o intrebare daca se poate Herpesul se poate transmite ? asta nu mi-e clar unii zic ca nu altii ca da ce sa cred ? Multumesc. si va rog niste exemple pentru transmitearea acestuia :D . multumesc!

    11
    0

  • razvan pe 13 Iun 2011, 14:50
    herpes

    am avut un herpes urat ca de o luna.mio cazut singur da mio ramas o pata rosiatica in zona aia...ce pot face ca sa scap de aia ca se vede cam urat...astept raspunsuri va rog.ms

    9
    3

  • simo pe 6 Iun 2011, 08:14
    herpes

    ma confrunt cu el de catva timp...dar cred ca tratamentul cu aciclovir pastile si o crema preparata la farmacie cu antibiotic este foarte eficienta.....mi-a trecut in cateva zile.....sincer ma uimesc comentariile voastre...sper sa nu mai am probleme......deocamdata

    0
    4

  • Bogdan pe 11 Mai 2011, 16:55
    nu dati sfaturi tampite pe forum !!

    Vorbeste cineva de Viusid. N-am incercat, recunosc, dar m-am uitat sa vad ce contine si contine arginina. Arginina este principala responsabila pentru declansarea herpesului, de aceea trebuie evitate si alimentele care contin arginina in cantitate mare (ex. ciocolata). Nu faceti reclama la medicamente daca nu ati incercat si nu stiti despre ce e vorba... Cel mai indicat aminoacid este Lizina, care inlocuieste Arginina din organism si nu permite astfel dezvoltarea virusului.

    3
    2

  • andreea. pe 4 Mai 2011, 21:32
    herpes

    acum am citit ...despre..anumite..situatii si probleme cu herpesull..si eu am acum..dar am mai avut..inainte..asa cate unul.foarte rar......nu e atat stres...folosesc crema aciclovir..si acum..am citit unele tratamente...eficiente inca nu le-am aplicat..acum sper sa imi treaca .de fiecare data ,rar,,cand apare un herpes dupa un timp dispare...deci...fiti linistiti incercati la medicul de familie sa mergeti..si sa folositi..ceva crema de galbenele sau la care nu aveti reactii adverse:)!

    1
    3

  • JuJuC pe 2 Mar 2011, 19:03
    Herpes

    multi dintre voi va faceti griji in ,,afacerea'' cu herpes. Propun sa faceti ceva foarte usor.Acest leac exista de 250 ani si inca functioneaza ! Pentru asta va va trebui niste ingrendiente, si dupa va trebui sa aplicati in zona herpesului acest mic leac.Pentru asta aveti nevoie de : 1 ou , zahar , o lingurita de cafea , 2 boabe de piper iute. Faceti asa : 1. Spargeti oul si combinatil cu zaharul 2. sfaramati cele 2 boabe de piper in mai multe bucatele si punetile in compozitie 3.puneti lingurita de cafea tot in compozitie si amestecati timp de 2 minute. Seara inainte de culcare aplicati in zona ,,imbolnavita'' de herpes si vezi vedea rezultatul in maxim 4 zile!!!! Multumesc ^^

    5
    5

  • delya pe 13 Feb 2011, 22:32
    herpes! ajutor!!!

    am acest virus in organism de aproximativ 3 ani si imi iese de obicei cand sunt stresata sau dupa ce imi e rau tare de obicei imi iesea p buza de jos dar de aproximativ 1 an luni imi iese si p buza de sus la interval de aproximativ 5 luni si e foarte dureros va rog ajutati.ma!

    1
    5

  • delya pe 13 Feb 2011, 22:32
    herpes! ajutor!!!

    am acest virus in organism de aproximativ 3 ani si imi iese de obicei cand sunt stresata sau dupa ce imi e rau tare de obicei imi iesea p buza de jos dar de aproximativ 1 an luni imi iese si p buza de sus la interval de aproximativ 5 luni si e foarte dureros va rog ajutati.ma!

    5
    2

  • delya pe 13 Feb 2011, 22:31
    herpes! ajutor!!!

    am acest virus in organism de aproximativ 3 ani si imi iese de obicei cand sunt stresata sau dupa ce imi e rau tare de obicei imi iesea p buza de jos dar de aproximativ 1 an luni imi iese si p buza de sus la interval de aproximativ 5 luni si e foarte dureros va rog ajutati.ma!

    3
    2

  • alcapo pe 1 Feb 2011, 13:24
    HERPES

    Sa uitat de tratamentele bunicii,sfatul meu probat pe mine este ca herpesul trece foarte repede daca este tamponat cu albus de ou,se repeta tamponarea locului infectat dupa ce albusul se usuca,se foloseste numai albusul si daca se poate si aveti la indemana ou de prepelita este si mai bine.Stim ca organismul este supus infectiilor in momentul scaderii imunitatii,folosirea a fel si fel de medicamente(chimicale) face ca imunitatea sa scada ptr ca ficatul trebuie sa proceseze medicamentele si da uitarii herpesul.DE ACEEA VA RECOMAND TRATAMENTUL DE MAI SUS SI NU LUAREA DE MEDICAMENTE,BINEINTELES REVIGORATI ORGANISMUL CU LINISTE,HRANA VIE,CEAIURI DIN PLANTE NATURALE TOATE ACESTEA ASOCIATE CU O GANDIRE POZITIVA FATA DE PERSOANA DV. SA VA FIE DE FOLOS

    4
    2

  • sergiu pe 3 Ian 2011, 13:30
    plasture

    eu de fiecare data cand imi apare un herpes imediat aplic un plasture COMPEED .sunt foarte buni si nici nu prea se observa...

    4
    4

  • Claudiu pe 8 Dec 2010, 21:00
    Herpesul

    NU va mai stresati cu aciclovir ... doamneee nu intelegeti ca nu are nici o actiune eficienta impotriva herpesului... la fel si zoviraxul si ... etc. singurele efecte benefice sunt ca va amelioreaza durerile si usturimile care va pot aparea si atat. Incercati sa luati Valtrax oral si extern Dynamiclear. Si mai stam de vorba dupa ce faceti asta, ATENTIE aceste doua medicamente sunt SCUMPE.

    3
    1

  • Cristi pe 27 Aug 2010, 19:09
    herpes

    Pana acum m-am dat cu tinctura de propolis si imi ungeam herpesul din zona bunei superioare cu ceai de galbenele.A inceput usor sa se vindece si facuse coaja.Apoi mi-a spus cineva de aciclovir si sincer nu ma incanta deloc....Coaja s-a "topit" si din nou am rana...Crema nu face decat sa mentina leziunea deschisa. Cred ca am sa renunt la aceasta crema.....Merg tot dupa metodele naturale care sunt mult mai eficiente...Stie cineva de ce acest virus ramane in corp toata viata? De ce nu putem scapa de el?

    0
    1

  • aciclovir pe 26 Aug 2010, 14:32
    herpes

    am si eu niste herpesuri la nivelul buzelor(3 la numar)...de 3 zile folosesc aciclovir si as vrea sa ii intreb pe cei care folosesc aceasta crema daca eu doar trebe sa ma ung cu crema timp de 5 zile si va trece sau daca trebe sa mi le rup cand se usuca?

    2
    0

  • Cristina pe 26 Aug 2010, 11:50
    herpes

    azi dimineata mia aparut si mie un herpes.nhu mia mai apaurut de 2 ani . si am tot citit pe acest site am incerkat cu o lingura de lemn care am [puso intro flacara si dupa miam puso .. pe buza de jos unde am acel herpes si dupa am mai stat vreo 5 - 10 minute si nhu e nicio diferenta ajutatima va rogg ce pot faceee???????:((:((

    1
    1

  • Valuska pe 24 Aug 2010, 23:02
    herpes labial

    am si eu de-a face cu virusul acesta...o "versiune mai blanda" ce-i drept dar tot arata urat.mi-a aparut ieri..dar in urma cu 3 zile mi-a fost ft rau,am fst deshidratata,ma stricasem la stomac si am vomitat...am mai avut eruptii de genul asta..doar cand am avut imunitatea slabita...nu trece cu nimic dar poti grabi vindecarea lui.in prima zi e umflat si simt niste furnicaturi,a 2a zi inca este umflat dar se sparg basicutele..atunci e bn sa dai cu otet,spirt sau apa oxigenata,in urmatoarele zile ar trebui sa se usuce.nu da cu limba,cu balsam de buze..se inmoaie coaja si o sa dureze iar astuparea lui.abia dupa a 5a zi..se micsoreaza si e mai usor de suportat.trebuie doar sa fim rabdatori.

    4
    0

  • andreea pe 23 Aug 2010, 14:49
    herpes:|

    de 3 zile m-am ales cu o minunatie de herpes...am jumatate din buza de sus si pe mijlocul buzei de jos...mie imi apare herpes km odata la 2 luni...de obicei imi apare cand sunt stresata..la schimbarea anotimpurilor,knd stau prea mult la soare,etc...de obicei nu ma doare...folosesc un balsam pt buze si imi trece in 2 zile..in schimb herpesul acesta cu excepia faptului k este imens ,ma doare,ma inteapa,ma ustura,este umflat...si nu trece cu absolut nimic...in cazurile anterioare am incercat aciclovir,herpesstop,plasture comped si degeaba nu trecea decat cu balsam de buze...dar herpesul de acum este foarte urat si nu trece cu nimic...ajutati-ma va rog frumos...pur si simplu nu mai suport aceasta durere..nu pot nici makr sa vb..sau sa rad...:|...

    4
    1

  • dorina pe 20 Aug 2010, 18:57
    Herpes

    herpesul labial este acelas lucru cu cel genital sau sunt diferite?

    10
    2

  • lala pe 8 Mai 2010, 00:05
    herpes

    Buna. Am un herpes in partea stanga a buzelor.nu ma deranjeaza insa arata foarte urat.ce pot face pt a scapa de el? P.s: a aparut cam acum 1-2 sapt

    0
    3

  • Mishu pe 17 Apr 2010, 15:09
    Am gasit o solutie

    Cu ceva timp in urma am avut aceeasi problema "usturatoare", care aparea mai ales in raceli si deshidratari. Am aplicat si pasta de dinti, le spargeam, diverse soluti, oricum aparea din nou. Am cautat pe net o solutie care cred ca m-a ajutat. Cel putin pana acum, in aceleasi situatii de raceala, nu a mai aparut. Recomandarea stiu ca e de la un medic dermatolog bun. Drept ca e f amar tratamentul si neplacut, la propriu, dar m-am tinut de el si am reusit sa ma fac bine. Vezi daca-ti prinde bine. Solutia am gasit-o pe scapadeherpes.ro

    10
    1

  • raluca pe 31 Mar 2010, 13:41
    :)

    Herpesul labial apare nu numai din cauza unei imunitati scazute ci sunt anumite alimente care favorizeaza dezvlotarea lui cum ar fi: berea, ciocolata, sarea (din telemea, seminte) la unele persoane trecerea brusca de la frig la cald sau invers. Apare de obicei noaptea pentru ca atunci sistemul de aparare al organismului nu mai lucreaza si normal corpul nu mai are protectie. virusul este sensibil la acid acetic salicilic adica OTET. tamponati zona cu otet cu ajutorul unei bucati de vata inca din momentul in care simtiti furnicaturile iar veziculele nu vor mai aparea, furnicaturile trecand instant. Daca veziculele au apucat sa apara otetul va grabi uscarea lor. Intr-o zi se usuca dar mai dureaza cel putin 3 pana cade coaja. Asta ar insemna jumate din timpul in care s-ar usca el singur. Recomand ca inca de la inceperea furnicaturilor sa se administreze Aciclovir 1 comprimat pe zi in perioada in care herpesul apare, ajuta neutralizarea lui.

    7
    1

  • mononoke.1984 pe 28 Ian 2010, 22:29
    buna

    nu credeam vreodata ca un simplu virus ....sau cel putin asa parea pt mine .....pt ca atunci cand imi iesea cate o bubita in coltul gurii dadeam repede cu pasta de dinti si trecea.....in schimb de un an de zila ma confrunt cu niste eruptii de bube in jurul gurii foarte greu de suportat ,am incercat orice fel de unguent ,dar imi faceau mai mult rau ,am fost la diversi dermatologi care nu mi-au dat nici un fel de explicatie ,doar un tratament cu antibiotice puternice si atat,snu stiu ce sa ma i fac , nu il mai suport ,este oribil,lucrez cu publicul si este jenant sa apar plina de bube in fata clientului:((am incercat cu vitamine si pastile pt imunitate si tin sa zic ca au ceva efect dar cum le intrerup cum imi apar,ajutati-ma va rog ,chiar nu mai stiu ce sa fac.iar in doctori nu prea mai am incredere

    3
    0

  • ana maria pe 24 Ian 2010, 13:19
    despre herpes

    buna ziua la toata lumea .....eu am herpes de copila .mi-a aparut prima data dupa o infectie puternica in corp.imi aparuse peste tot adica in degete ,in gura inauntru , pe limba si la buze pe fata.am urmat un tratament cu moldamin timp de 3 ani apoi mi-a trecut .cativa ani imi apareau cand si cand , dar pe la 14 ani am avut o eruptie continua unul trecea 2 apareau zilnic.am fost la dermatolog si mi-a dat un tratament injectabil pe care il faceam in umar timp de 5 zile.dupa ultima injectie am avut o eruptie sub barbie. plin una langa alta.doctorul mi-a zis ca poate e doar o reactie la tratament.apoi cativa ani vre-o 10 nu am mai avut treaba.pe la 25 de ani a inceput iar sa apara.nu foarte des dar iarasi.acum am 30 de ani am incercat cu creme dar nu merge nik.cred ca nu exista cu adevarat remediu.am 3 copii care nu au avut probleme pana acum si nici sotul meu nu are deci nu stiu daca chiar se ia.(sper sa nu) DA DOAMNE!

    6
    0

  • anuka pe 2 Nov 2009, 09:30
    herpes

    pana anul trecut in luna noiembrie nu prea aveam probleme cu herpesul adica imi aparea cam 2-3 ori pe an de la oboseala sau de la sete , insa dupa ziceam anul trecut a inceput sa imi apara intr-una herpes pe buze unul se vindeca altul aparea am tinut-o tot asa pana prin luna februarie ..eram moarta de speriata am fost sa imi fac toate analizele inclusiv testul hiv, hepatitele si toate au iesit negative multumesc lui Dumnezeu , tin sa specific faptul ca viata sexuala mi-am inceput-o anul trecut pe la sfarsitul lunii octombrie, iar prietenul meu cu care sunt si acum imrepuna nu a avut niciodata de-a face cu herpesul sub nici o forma, acum a inceput din nou sa imi apara herpes ...deja sunt la al doilea in sezonul acesta toamna iarna 2009

    2
    0

  • anuka pe 2 Nov 2009, 09:27
    herpes

    pana anul trecut in luna noiembrie nu prea aveam probleme cu herpesul adica imi aparea cam 2-3 ori pe an de la oboseala sau de la sete , insa dupa ziceam anul trecut a inceput sa imi apara intr-una herpes pe buze unul se vindeca altul aparea am tinut-o tot asa pana prin luna februarie ..eram moarta de speriata am fost sa imi fac toate analizele inclusiv testul hiv, hepatitele si toate au iesit negative multumesc lui Dumnezeu , tin sa specific faptul ca viata sexuala mi-am inceput-o anul trecut pe la sfarsitul lunii octombrie, iar prietenul meu cu care sunt si acum imrepuna nu a avut niciodata de-a face cu herpesul sub nici o forma, acum a inceput din nou sa imi apara herpes ...deja sunt la al doilea in sezonul acesta toamna iarna 2009

    1
    0

  • Lina pe 14 Oct 2009, 17:10
    herpes

    Eu ma comfrunt cu herpesul de cativa ani(acum am 22),nu stiu de unde l am luat dar imi apare cam 1 data pe an in zona gurii.De regula imi apare cand imi este sete si mi se usuca buzele sau dupa un episod de febra.Mereu am grija sa ma dau cu balsam in special inainte de culcare pt a nu se intampla asta dar din cand in cand tot apare.Am observat ca daca dau cu Aciclovir inca din primele ore in care apar simtomele leziunea nu mai arata asa rau si se diminueaza si perioada de manifestare.Ma simt norocoasa totusi ca am o versiune mai blanda fata de altii si nu mi da mari batai de cap

    1
    0

  • claudiu pe 25 Sep 2009, 04:03
    herpesul nu se vindeca

    salutare la toata lumea, vind dynamiclear 150 $ sticlutz cel mai bun tratament anti-herpes care exista in lume,testat personal, in primul rand cei care stiu sigur ca au herpes simplex 1 si 2 adica bucal (1) si genital (2) , nu exista vindecare definitiva, il veti purta toata viata, si in al 2 lea rand cei care banuies ca au duceti-va la dermatolog si va spune el daca este sau nu. ma puteti contacta la adresa zgarcioplan@yahoo.com

    0
    0

  • alex pe 16 Sep 2009, 19:02
    herpes

    am 14 ani imi iese herpes in fiecare saptamana de cateva ori imi trece dupa iara apara:(sunt disperat am luat pastile pt imunitate nu merge crema acciclovil nu merge apare shi mai des mam dat shi cu crema herpes stop!mam dat shi cu balsam cu propolis cu ala dispare a 2-a zi dar apare urmatoarea alte bube de herpes la nivelul buzelor!nu stiu ce sa mai fak am luat shi multe tratameante naturiste dar degeaba nujh ce sa fak id djtofo14 ms:Xnaturiste dar niki asa nu merge

    0
    0

  • alex pe 16 Sep 2009, 19:01
    herpes

    am 14 ani imi iese herpes in fiecare saptamana de cateva ori imi trece dupa iara apara:(sunt disperat am luat pastile pt imunitate nu merge crema acciclovil nu merge apare shi mai des mam dat shi cu crema herpes stop!mam dat shi cu balsam cu propolis cu ala dispare a 2-a zi dar apare urmatoarea alte bube de herpes la nivelul buzelor!nu stiu ce sa mai fak am luat shi multe tratameante naturiste dar degeaba nujh ce sa fak id djtofo14 ms:Xnaturiste dar niki asa nu merge

    0
    0

  • oana pe 15 Sep 2009, 13:26
    herpes la nivelul gurii

    mi-a aparut acum 2 zile un herpes foarte urat la nivelul gurii aproape ca mi-a acoperit toata gura!nu stiu ce sa fac si cu ce sa il tratez...cu zovirax nu mi-am mai dat de mult timp si nu mai stiu ce efect poate avea!ma mir ca mi-a iesit tocmai acuma...nu am mai avut problema asta de ani de zile si tocmai acum?ce as putea lua ptr a scapa de acest virus?va rog ajutati-ma!multumesc foarte mult!

    2
    1

  • paul_el_dinamovistul pe 5 Sep 2009, 14:28
    herpes

    Eo am herpes de mic adic d la vreo 12 ani imi aduc eo aminte acu am 17 fac herpes cam din 2 in 2 luni la buza de jos in partea dreapta si p mijloc dar numai acolo in zona buzelor am inceput de un an sa mai fac si in zona ochilor virusul asta imi face in ciuda cand trebuie sa ma intalnesc cu cineva incep scoala sau am pretena apare si s baga in seama ca si chiloti in cur futal dumnezo!!!!!!! numele imi este si idu d mes daca cineva stie ceva mai important va rog bagatima in lista>>>>pup p toate fetele de varsta mea !!!

    6
    1

  • marian pe 19 Aug 2009, 14:41
    herpesul

    acum 4zile se pare ca mi-a aparut si mie nenorocitul asta de virus pt. prima data .primele semne mi-au aparut sub forma unor brobonite pe frunte iar dupa 3zile pe aproape toata partea dreapta a fetei inclusiv pe pleoapa ochiului drept.Am fost la medicul de familie si mi-a recomandat aciclovir pastile si crema dupa 3 zile de tratament ma simt tot mai rau si apar in continuare .Va rog din suflet daca poate sa ma ajute cineva cu un sfat.

    0
    2

  • Emanuela pe 27 Mai 2009, 12:45
    nu stiu de ce lui i-a aparut herpes

    Eu su partenerul meu suntem de 2 luni impreuna,timp in care i-a aparut herpes genital;El nu a mai avut niciodata herpes de fel,nici macar la nivel bucal.Eu in schimb,da,am avut in adolescenta mai multe euptii de herpes bucal.Oare este posibil ca eu sa-i fii transmis virusul?Dermatologul i-a dat sa i-a pastile:Zelitrex timp de 5 zile si nu i-a spus daca trebuia sa iau si eu.Nu stiu ce sa mai fac daca ii apare din nou,poate puteti sa ma ajutati.

    0
    1

  • elisire pe 28 Apr 2009, 13:47
    al 7'lea herpes ......

    am o mare problema si as avea mare nevoie de un sfat :( eu de mica am probleme cu herpesul si sunt constienta ca acest virus il am in corp si va fi "alaturi" de mine toata viata. De obicei imi apar la inceputul fiecarui anotimp , cel putin 1 si cel mult 3 .. dar de aceasta data mi-au aparut 7 unul dupa altul dupa disparitia fiecaruia in 2 luni. M-am dat cu diverse creme .am folosit si acel plasuture pt herpes.. mereu am un stick pt buze si il folosesc de fiecare data cand imi simt buzele uscate..dar tot apar si mi-au ramas si semne . ce ar trebui sa fac. nu-i mai suport.va rog sa ma ajutati :(

    0
    0

  • frumusikk4ever pe 24 Mar 2009, 19:15
    herpes labial

    am o problema foarte grava cu herpesul de 3 ani de zile.sunt perioade cand imi apare si de doua ori pe saptamana si ma tine cam 10-12 zile.am luat pastile si ptr intarirea sistemului imunitar,si am dat si cu crema aciclovir si folosesk si plasturi antiherpetice si tot nu imi mai trece.am avut o perioada knd o luna nu mi-a aparut,dar acum iar m-a omoara...aa(si cand imi apare imi ies vreo 3 odata).spuneti-mi va rog ce as putea sa folosesc sa nu imi mai apara asa des.multumesc

    2
    0

  • Georgiana pe 6 Mar 2009, 16:14
    herpes ???

    Acum 5 luni mi-au apartut pe nas niste bubitze ca niste coshuletze foarte dese. Crezand ca sunt cosuletze le-am spart si mi s-a facut rana. M-am dat cu tetraciclina dar de atunci am ramas cu nasul rosu' in zona respectiva. In ianuarie mi-au aparut din nou cateva in acelasi loc.Nu le-am mai spart. Am fost la un dermatolog si mi-a zis ca e un herpes. Mi-a dat tratament cu aciclovir si fucidin. Cam 5 zile tratament cu aciclovir,( de 5 ori pe zi) si apoi fucidin de 2 ori pe zi. Nici nu am ajuns la fucidin si mi-au aparut pe partea dreapta a nasului altele (loc in care nu aveam nimic). Nu stiu daca e herpes sau nu - ideea este ca tot timpul e rosie zona in care mi-au iesit prima data si unde mi-au aparut si acum. Nu stiu ce sa mai fac sa treaca roseata asta. Pare ca ramane semn.

    0
    3

  • roman adriana pe 3 Mar 2009, 19:54
    herpes labial

    mie de obicei imi apare cand ma simt f rau.dak ai herpes labial si saruti un nou nascut ce consecinte pot aparea? multumesc

    0
    2

  • cici pe 28 Feb 2009, 10:27
    herpesul bata-l vina

    Eu si prietenul meu suntem de 8luni impreuna ne iubim enorm.Problema e k ne-ma infectat ambii cu herpesul asta nenorocit si amandoi am ramas foarte uimiti pt k niciunul din noi nu a mai avut astfel de probleme.Si totusi dupa 8 luni sa o patim.Eu sunt super speriata acum ma confrunt cu prima eruptie si nu credeam vreodata k e atat de dureroasa.Fiind pe ciclu nu am fost inca la ginecolog dar sper k tratamentul sa fie cat mai eficient si sa scap repede de simptome.De altfel am imunitate buna si am un regim foarte echilibrat iau si vitamine si sustinatoare de efort.Sper sa imi treaca cat de repede posibil sunt foarte jenata pt k sunt o fata la locul ei curata si grijulie

    0
    1

  • o@n@_04 pe 1 Feb 2009, 20:10
    HERPES

    de aproape2luni mi-a aparut un herpes in zona gurii.am dat cuZOVIRAX mai rau s-a accentuat,n-am mers la doctor,doar la farmacie.ce ma sfatuiti????am mai avut asa ceva cu vreo10 ani in urma,am fost la dermatolog,mi-a schimbat vreo4 tratamente,cu ce mi-a trecut nu stiu.dati-mi,va rog un sfat.multumesc!!!!!!!!!

    0
    0

  • Pumik pe 16 Dec 2008, 12:24
    oare stie careva

    oare stie careva cum sa scapi de acest virus herpes?imi iese mai ales knd este sezonul rece aici ma refer toamna iarna... si imi apare doar pe buze in colt buzei.. am fost la doctor dermatologic si habar are de unde este...mi a dat la medicamente la alifi si pot sa spun k cu aciclovir trece in 5 zile dak nu dau ku crema aia trece in 10 11 zile...dar eu nu inteleg dc ma trezesc cu el pe buze dimineata,seara inainte sa ma culc nu apare iar dimineata deja ma jeneaza//?

    0
    0

  • george pe 24 Nov 2008, 22:31
    desspre herpes tratamente

    virusul herpes se poate stapini prin marirea imunitati folosind urmatoarele produse extras de frunze de maslin,vitamina c 2gr zi extras simbure grefuit ,calciu coral,coloidal de argint Aceste produse le poti gasi la adresa www econetworld.ro

    1
    0

  • Ami pe 19 Nov 2008, 21:06
    despre herpes

    Sandra are mare dreptate!Si eu aplic un tratament de crestere a imunitatii dar un tratament pe care l-am invatat de la o batranica:de la inceputul sezonului rece( octombrie) si pana prin aprilie cand dau verdeturile iau aproape zilnic drojdie cat un bob de porumb.Contine complexul de vitamine B.Mai adaug si vitamine din cand in cand.

    0
    0

  • adiri pe 9 Nov 2008, 01:00
    herpes genital

    Prietenul meu a facut de curand herpes genital, dar el se jura ca nu s-a culcat cu nici-o femeie ,se poate face din cauza stresului sau din alta cauza decat prin contact sexual???????????Va rog sa-mi raspundeti!!!!!!!!!plssss

    0
    3

  • pisica_giorgi pe 4 Nov 2008, 23:03
    herpesul genital

    ma confrun cu aceasta problema de mai bine de 8 ani.pana acum un an imi apareau numai pe fese dar acum imi apare si in zona genitala nu mai stiu ce sa mai fac.daca aveti vreun sfat bun spuneti-mi si mie.va rog mult

    5
    1

  • gina pe 11 Sep 2008, 13:07
    herpesul si sexul oral

    sunt sanse f mari si sigure sa-i transimiti virusul...abtine-te!!!

    3
    0

  • Gaby pe 6 Sep 2008, 12:51
    Herpesul si sexul oral

    Daca am herpes in zona buzelor si fac sex oral cu prietena mea, sunt sanse mari sa ii transmit si ei virusul?

    4
    2

  • thaly pe 1 Sep 2008, 17:56
    6 pana in prezent

    Mi-au aparut 6 herpesuri pana in prezent: pe fese, pe spate, pe picioare...sunt cam dureroase....iar in jurul herpesului se formeaza o pata mare de culoare rosie...nu stiu ce sa mai cred...nici eu nu stiu ce am...

    2
    3

  • Dr. Muscalu pe 31 Aug 2008, 22:53
    pt Thaly

    Din pacate ambele tipuri de herpes pot da leziuni si in alte zone ale corpului decit cele tipice. Deci teoretic infectia poate fi contactata si prin relatii sexuale, dar nu obligatoriu. In cazul dumneavoastra v-as recomanda in primul rind o vizita la medicul dermatolog care va stabili daca este intr-adevar vorba de herpes si care ar putea fi cauza. De asemenea se pot face si anumite analize pentru a exclude alte infectii.

    3
    0
Pagina « 1 2 3 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod