Cum scapam de matreata?

Matreata este o adevarata problema pentru multe dintre noi... Afla care sunt cauzele aparitiei si cum poti scapa de acest "inamic" al parului frumos. O manifestare a dermatitei seboreice, matreata este cea...
Matreata este o adevarata problema pentru multe dintre noi... Afla care sunt cauzele aparitiei si cum poti scapa de acest "inamic" al parului frumos.

O manifestare a dermatitei seboreice, matreata este cea mai frecvent intalnita afectiune a scalpului. Cu totii o recunoastem...

In mod normal, pe masura ce pielea se reinnoieste, celulele moarte sunt impinse la suprafata si, in cele din urma, mor si dispar. In cele mai multe cazuri, sunt atat de mici incat trec neobservate. Matreata reprezinta descuamarea pielii capului sub forma unor "fulgi" albi vizibili pe par si pe haine. Ocazional, este insotita de inrosire si mancarime la nivelul pielii capului.

Se disting doua tipuri de matreata:

  • matreata uscata: aici vorbim despre o acceleratie a regenerarii celulelor pielii scalpului, care sunt impinse la suprafata si se observa in par si pe haine, conferind un aspect nu tocmai estetic.
  • matreata grasa: este vorba de un exces de sebum. Gasim acest tip de matreata la parul gras. Este usor de recunoscut pentru ca este galbuie si este lipita de scalp.

Cauzele sunt multiple:


  • ciuperca numita Malessezia furfur, prezenta la nivelul scalpului atat la persoanele sanatoase, cat si la cele cu matreata; ciuperca se dezvolta foarte bine in zonele grase, cum ar fi scalpul, fata sau partea superioara a corpului; atunci cand dezvoltarea ei este prea rapida, reinnoirea normala a celulelor este perturbata si apare matreata.
  • secretia excesiva a glandelor sebacee (scalp gras): barbatii au tendinta de a face mai des matreata, deoarece ei produc in mod natural mai mult sebum
  • mostenirea genetica
 

Comentarii (26)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Iulia pe 10 Mai 2016, 16:50
    Matreata

    Si eu am probleme cu scalpul. Am matreata si mancarimi si daca incerc sa ma scarpin, se inflameaza si ma ustura. De 2 saptamani am inceput sa fac un tratament cu un ulei de la Pure Potions, este special pentru scalpul afectat de diverse probleme si sunt foarte multumita. Astept sa vad daca mi-a rezolvat problema in totalitate sau daca va fi nevoie sa mai repet tratamentul.

    0
    0

  • nicoleta pe 8 Sep 2015, 22:46
    recomand si eu

    eu tot aceste produse de la Thursday Plantation, le-am folosit pentru matreata si mancarime si va pot confirma ca sunt foarte bune, le recomand cu incredere.

    2
    1

  • mihaela pe 23 Iul 2014, 12:23
    nu exista un tratament standard, depinde de fiecare in parte

    Multumim Dr Muscalu pentru informatii. Daca cititi toate comentariile postate + articolul o sa puteti trage singuri concluziile si o sa descoperiti si solutia potrivita fiecaruia. Deci, unii afirma ca tratamentul cu anumit sampon a dat rezultate, altii din contra. De aici deducem ca unii au un anumit tip de par, anumit stadiu de dezvoltare a ciupercii (pentru ca da, matreata este cauza unei infectii la nivelul scalpului), unii au probleme de sanatate sau alimentatie gresita care genereaza automat o problema, altii se expun mai mult unor factori nocivi externi si interni ( poluare, soare, vant, fumeaza, beau, mananca fast food, lucreaza in medii toxice, poarta caciuli, palarii, umbla prin cluburi pline de fum...etc). Concluzie: incercati unul din sampoanele din farmacii, produse naturale celebre pentru acest tip de probleme...etc...daca matreata este la acest stadiu si persista adresati-va medicului dermatolog pentru teste si detalii/sfaturi suplimentare. Sanatate multa!

    2
    0

  • Iuliana Carmen pe 29 Apr 2014, 13:26
    am scapat natural de matreata si mancarimea scalpului

    Eu mult timp am avut probleme cu matreata si cu mancarimea scalpului. Dupa ce am incercat mai multe produse, fara rezultat, m-am hotarat sa merg la un doctor dermatolog bun. Doctorul mi-a dat ca tratament un sampon natural anti-matreata pe baza ulei 100% pur din arbore de ceai(tea tree oil) de la Thursday Plantation. Pe langa samponul care mi-a dat doctorul, eu mi-am cumparat si o sticluta cu ulei 100% pur din arbore de ceai(tea tree oil). Am zis ca la inceput sa fie mai puternic samponul, si am pus o parte din ulei direct in sampon sau cateodata direct in mana peste sampon. Efectele au fost super bune, matreata mea a disparut complet si mancarimea scalpului odata cu matreata. Un alt aspect placut la sampon este ca nu face spuma cum fac produsele chimice si miroara incredibil de bine…a natura.

    7
    1

  • alex pe 19 Feb 2014, 11:56
    nizoralu ingrase paru ..

    nizoralu nu e bun ingrase paru si se unge mai repede !

    3
    0

  • flory pe 14 Feb 2014, 13:39
    matreata

    se freaca scalpel inainte de spalare cu zeama de lamaie 5 minute

    1
    0

  • jana pe 30 Dec 2013, 11:02
    cum scapam de matreata

    cu sampon 0234514047 f bun trimite prin posta sampon cu nizoral

    1
    0

  • teutzzu pe 22 Apr 2013, 21:46
    NU pot scapa de matreata!!!!

    am incercat aproape toate tipurile de sampon...in 10-15 minute dupa spalare matreata revine. Dau cu mana prin par si parca ar ninge cu matreata din capul meu... nu stiu ce sa mai fac...mi-e rusine sa merg la scoala chiar daca m-am spalat cu 30 minute inainte... nu stiu ce sa mai fac... ajutati-ma va rooog!!!!! ce trebuie sa fac?????

    6
    0

  • Iulian pe 30 Dec 2012, 20:13
    Solutii gasite pe net ...

    Am folosit sampoane foarte scumpe - dupa ce am trecut prin gama celor accesibile , am incercat si tratamente naturiste gasite pe net si efectul a fost de fiecare data urmatorul : imediat dupa clatire , in timpul uscarii apareau exhuamari ale scalpului , pe care le indepartam pe moment ,dupa care "rezistam" cam 2-3 zile. Deci ... o mare teapa . Ce am facut ? Am inceput sa merg la doctor (noroc ca sotia a stat cu gura pe mine) . Primele doua "consultatii" s-au finalizat cu retete luate din reclamele furnizorilor de produse pharma (halal consultatii -apropos de profesionalismul unor medici specialisti) . In final , printr-un noroc am nimerit la o persoana ceva mai mult dedicata profesiei si care m-a indrumat in asa fel incat de peste 1 luna nu mai am matreata , fara a folosi produse speciale si sofisticate , in mod intensiv ! Solutia - care a functionat pentru mine : toul a pornit de la principiul ca pielea este un suport pentru ... infomatii despre organismul omului ! Orice afectiune interna o poti citi pe piele ,in diverse zone - aici intervine pregatirea medicului , pentru a face legatura . Prima intrebare a medicului vis-a-vis de matreata a fost daca am carii dentare = acestea reprezinta o infectie periculoasa care slabeste sistemul imunitar si cretse incredibil sensibilitatea pielii +sinuzita /raceli/probleme dde memorie ... A avut dreptate - dupa ce mi-am rezolvat problema (3 carii ascunse) si tratamentul aferent cu Augmentin + renuntarea la "tonele" de cafea si o mineralizare eficienta a organismului am constatat ca matreata pur si simplu nu a mai aparut - chiar daca mi-am spalat parul doar cu sapun (PN neutru) ! Parerea mea : mergeti neaparat la un BUN specialist dermatolog care sa stabileasca ce cauzeaza matreata , verificati modul de alimentatie si daca aveti alte probleme in organism -in special dantura / rinite alergice / sinuzita. Eliminatii problemele interne (infectiile) si aveti toate sansele sa uitati de matreata si de tratamentele care nu fac decat sa alimente o industrie extrem de profitabila (nu aveti idee ce contin produsele pharma - puteti deduce prin urmarirea site-lor companiilor gigant din domeniul petro-chimiei , gen BASF ) Nu tratati efectul (matreata) ci cautati cu adevarat cauza interna si tratati aceasta cauza !

    13
    6

  • Vochot Valentin pe 4 Oct 2012, 17:47
    1.CE ESTE! 2. REMEDII!

    Pentru cei care se intreaba cum scapam..;este slab articolul...:vedeti ca sunt 2 pagini unde va va spune si cum a-ti putea scapa...dar asta depinde de scalpul fiecaruia...;si de ce aveti sub el..va v-a ajuta sa cititi tot articolul

    10
    4

  • teodorescu petronela pe 20 Iul 2012, 23:06
    cum scapam de matreata

    buna eu am o fetita de 6 anisori si ea are matreata ...putin spus e un fel de scoarta pe cap si eu o spal cu jonson baby de cand am nascut-o ce sa fac.

    8
    4

  • mari pe 18 Oct 2009, 20:51
    din auzite

    am auzit de un tratament pa baza de ceapa.Inainte de a face baie,se frectioneaza pielea capului cu zeama de ceapa si se lasa sa actioneza cca 30min.Cica ar face minuni.Zeama de ceapa mai e buna si pt bataturi...

    8
    2

  • flor pe 11 Ian 2009, 12:29
    succes total

    am incercat, la sfatul unei prietene, cu cherosen. A functionat perfect, nu mai am probleme cu parul. Problema e ca nu prea se gaseste in farmacii. Bafta, incercati si voi...

    2
    5

  • simona pe 3 Ian 2009, 05:12
    si eu am scapat

    ..eu am incercat Head and Shoulders cu alge marine(Mineral Ocean)si am scapat de matreata..folosesc acest sampon de 2 ani si nu mai am probleme..este foarte bun,nu numai ca te scapa de matreata,dar iti lasa si un par super!!va recomand sa il incercati

    3
    2

  • alina pe 4 Dec 2008, 20:51
    am reusit

    si eu am avut o problema destul de serioasa cu matreata si vreau sa zic ,ca am incercat toate produsele noastre (si de peste hotare) anti matreata si degeaba,precizez ca am parul foarte lung..zona scalpului era pur si simplu scoarta si daca se mai intampla sa ma doara intr-o noapte capul dimineata abia ma pieptanam de cata matreata aveam.si cand ma spalam pe cap in 2 ore revenea la fel de multa matreata.dar am reusit sa scap de ea...cum? m-am inscris la avon ca reprezentant si din una in alta mi-am comandat samponul antimatreata ADVENCE TECHNIQUE(ALBASTRU 2 IN 1) succes total...bafta

    6
    3

  • Violeta pe 3 Dec 2008, 09:06
    matreata

    Sunt de acord cu Flori, samponul Clear face minuni. Numai ca eu am facut imprudenta sa ma spal o vreme si cu Garnier Fructis si iar am facut matreata. Am dat o fuga la magazin si am luat Clear punandu-mi mari sperante in el. Numai ca de data asta nu a mai functionat. Sunt 2 variante, ori samponul nu mai e produs ca la inceput cand a aparut pe piata , ori matreata se incapataneaza. Ce am vrut sa subliniez este ca nici chiar testat pe acelasi om in perioade diferite, un produs nu reactioneaza la fel. Asa ca spor la citit pareri pe forum. Din 10 pareri s-o potrivi jumatete de parere si pentru voi. Bafta!

    6
    8

  • Dr Muscalu pe 1 Dec 2008, 16:37
    Raspuns

    Raspunsul la intrebarea "cum scapam" de matreata se regaseste si in articol. NU "scapam" de matreata. Nu definitiv, oricum. Putem incerca sa minimizam riscul aparitiei prin evitarea factorilor de risc, dar mai mult de atit nu putem face. Prin incercari repetate vom descoperi samponul care este eficient pentru fiecare (poate fi Nizoral, poate fi Vichy, Bioderma, H&S, Clear etc) si il vom folosi cu frecventa pe care o cere tipul de par. Nu pot hotari eu ce sampon este potrivit unui anume pacient. Nici un dermatolog nu poate stabili asta. Nu exista un tratament minune, nu exista tehnologii de ultima ora care sa modifice tipul de par cu care este dotat fiecare si care sa ne scape pentru totdeauna de aceasta problema. Deci nu exista un raspuns standard la intrebarea "cum scapam de matreata". O tratam.

    6
    4

  • Nikoletth pe 29 Nov 2008, 21:59
    :)

    din pacate eu de la clear am facut iar matreata :(( poate nu e bun pt mine... am mai auzit si pe altele ca lor le-a fost bun. la mine nu. si nici head & sholder... singurul sampon care m-a ajutat era tratamentul de la Vichy :) dar tind sa cred ca depinde de pielea fiecaruia. :)

    4
    4

  • alina pe 29 Nov 2008, 19:33
    matreata

    si cum scapam pana la urma de matreta???????????????

    3
    1

  • yo pe 28 Nov 2008, 11:09
    asa si.........

    nu spunde nimic....cum skpam pana la urma:)))))))))))))

    1
    3

  • piki pe 27 Nov 2008, 23:26
    :))

    si cum scap de matreata?

    1
    3

  • mihaela pe 27 Nov 2008, 13:38
    matreata

    cel mai bun sampon antimatreata este NIZORAL.eu ma spal si acum cu el si este foarte bun.incercati-l.....e super

    1
    2

  • flori pe 27 Nov 2008, 10:36
    fetelor

    cea mai buna solutie impotriva matretii este samponul Clear..........serios va spun......eu inainte aveam matreata oribil de mult..........si dupa ce mam spalat cu Clear nimic nam mai avut si nici paru nu mi-a mai cazut.va poop

    1
    4

  • Andrea pe 27 Nov 2008, 09:42
    Fara solutie....:(

    Tot nu am aflat mare lucru...nu scapam asa usor de matreata, pentru ca atunci cand credem ca problema e rezolvata....EA reapare...

    2
    3

  • io pe 26 Nov 2008, 14:47
    Cum SCAPAM de matreata?????

    Slab,,,,,,, dar cum scapam..........................

    4
    2

  • corina pe 25 Nov 2008, 19:10
    ...deci NU scapam!

    foarte slab articolul! Nu spune de fapt nimic nou!

    2
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod