Cum scap de chisturile ovariene?

Am si eu o problema, poate ma puteti ajuta. In ianuarie am facut o inseminare artificiala, cu stimulare clostilbegyt si pregnyl, fara rezultate. Dupa aceasta, au fost depistate 2 chisturi de cate 40 mm fiecare, cate unul pe fiecare ovar. De o luna iau anticonceptionale yasmin si s-au redus la 30, respectiv 22 mm. Exista sansa sa scap in totalitate de ele si cum? Mentionez ca mai mult timp am incercat sa raman insarcinata si nu am ramas niciodata, iar in ceea ce il priveste pe sotul meu, exista probleme de mobilitate.
As vrea ca laparoscopia sa fie ultima solutie.

Va multumesc!


Dr. Dan Tutunaru, specialist obstetrica - ginecologie la spitalul Elias din Bucuresti (telefon: 0723.999.939), raspunde:

Probabil ca stimularea a avut drept rezultat recrutarea a doi foliculi dominanti, pe care insa pregnylul nu a reusit sa-i sparga. Eu unul sunt sceptic in ceea ce priveste tratamentul cu ACO in cazul chisturilor ovariene. Si, de asemenea, ma indoiesc de veridicitatea datelor echografice: un chist de 22 de mm este un folicul, si nu vad de ce va alarmati.

In ceea ce priveste problema dumneavoastra de infertilitate, lucrurile nu stau chiar asa de simplu incat sa poate fi rezolvate intr-un raspuns pe site.
 

Comentariile 101-109 din 109

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Oana pe 19 Oct 2008, 14:31
    chist ovarian

    In urma unei ecografii, am aflat ca ovarul drept este aproape plin de chisturi iar pe ovarul stang se afla un chist de 1.9 cm. Nu as vrea sa iau anticonceptionale pt ca mi-e frica de reactii adverse si nu stiu daca vor da rezultate. Ce se poate intampla?pot provaca infertilitate? Ce ar trebui sa fac?imi recomandati tratamente naturiste?Va multumesc

    0
    0

  • alina pe 18 Oct 2008, 17:09
    chist ovarian

    am 21 ani si sunt operata de 6 luni de un chist ovarian de 6,5cm,in urma operatiei fiindu-mi scos si ovarul stg deoarece nu se mai putea face nimic.in urma cu aproximativ am aflat ca am un alt chist,pe ovarul drept,de 5 cm.am incercat tratament si nu diminuat,doctorii nu prea vor sa ma opereze deoarece sunt prea tanara pentru a-mi fi scos si al doilea ovar,si spun k daca ma opereaza doar de chist acesta se va forma mereu.am nevoie de un sfat.nu vreau sa raman fara ovar,dar durerile nu ma lasa si chistul tot creste.ce sa fac?

    0
    0

  • alina pe 18 Oct 2008, 17:09
    chist ovarian

    am 21 ani si sunt operata de 6 luni de un chist ovarian de 6,5cm,in urma operatiei fiindu-mi scos si ovarul stg deoarece nu se mai putea face nimic.in urma cu aproximativ am aflat ca am un alt chist,pe ovarul drept,de 5 cm.am incercat tratament si s-a diminuat,doctorii nu prea vor sa ma opereze deoarece sunt prea tanara pentru a-mi fi scos si al doilea ovar,si spun k daca ma opereaza doar de chist acesta se va forma mereu.am nevoie de un sfat.nu vreau sa raman fara ovar,dar durerile nu ma lasa si chistul tot creste.ce sa fac?

    0
    0

  • yoana pe 11 Oct 2008, 21:39
    chist ovarian

    am chist, am fost la ginecolog,am luat un tratament timp de luna cu anticonceptionale nu au avut efect am mai luat pe baza naturala extract de muguri de coacaza negru in combinatie cu extract de zmeur nu au avut efect.Ce sa fac? V reau sa am si copiisi nu pot din cauza asta.Astept un raspuns ajutati-ma...

    0
    0

  • MARCELA pe 30 Sep 2008, 19:25
    chist ovarian

    acum 2saptamini am aflat printr-o eco.ca am chisturi ovariene unul de 50mm si unul mai mic,pe langa acestea mai am si amenoree secundara,am urmat tratament cu clostilbegit si nu a aparut menstruatia,acum iau duphaston si astept rezultatul.cu aceasta problema ma confrunt de 4ani si nu stiu ce sa mai fac ,am mers pe la diferiti medici si toti mi-au administrat aceleasi tratamente va rog sa-mi da-ti si mie un sfat,unde a-si putea sa merg sa rezolv aceste probleme.

    1
    0

  • GINA pe 22 Aug 2008, 12:27
    CHISTURI

    POTI RAMANE INSARCINATA DACA AI OVARE POLICHISTICE .SICHISTURI

    0
    0

  • Criss pe 27 Iul 2008, 15:14
    chisturi:|

    de curand am facut o operatie de chist pe ovar de vreo 4-5 cm..:| si am si pe celalalt ovar la fel un chist kare ma doare ingrozitor. am 14 ani:D:D....si am luat yasmin timp de o sapt knd am intrerupt pt k ma durea ff tare si knd nu am mai luat nu m-a mai durut..ce sa fac?:-s:-s:-ss?? pls raspundeti:-s

    0
    0

  • dutza pe 17 Iun 2008, 17:23
    chisturi

    am un ovarul drept de 2 cm si celalalt stang de 1,9cm.Este grav? mi-a dat sa fact ratament sa fac cu Mastodynon este bun???? s-au voi ce imi racomandati??...Elena 20 ani, Vaslui.

    0
    0

  • Maria Ciuta pe 2 Apr 2008, 14:47
    Marya

    Buna ziua,D-ul doctor va rog di suflet sa ma ajutati si in legatura cu 2 probleme.1,,,,In urma cu 6 ani s-a intimplat sa ramin insarcinata ,si in cele din urma am facut un avort ,nu era momentul potrivit pentru a avea un copil,,,,,acum insa imi doresc din inima un copil dar,,,nu ramin ,,,,si nu stiu care este problema,,,anticonceptionale o singura data am luat in urma cu 5 ani ,o perioada de 3 luni,si de atunci nu am mai luat,,,,,,,,Iar a doua problema este ,operatia unui chist ovarian,a fost totul bine pina acum 3 ani ,cind la un control de rutina am aflat ca am chisturi pe ambele ovare..Spunetimi va rog daca au vreo legatura chisturile si cu dorinta mea de-a face un copil...Inca o intrebare,daca de la aceste 2 mici probleme intervine si acea problrma de-a fi frigida .Va multumesc. Maria ,,31 de ani ,bucuresti.

    3
    2
Pagina « 1 2 3 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod