Cum să scapi de varice în 30 de minute cu ajutorul radiofrecvenţei

Varicele afectează mai mult de 45% din populaţie şi nu sunt doar o problemă de estetică. Netratate la timp pot produce complicaţii grave ale stării de sănătate. Cu ajutorul tehnologiilor de ultimă oră, varicele pot fi înlăturate definitiv sau ţinute sub control.

Varicele afectează mai mult de 45% din populaţie şi nu sunt doar o problemă de estetică. Netratate la timp pot produce complicaţii grave ale stării de sănătate. Cu ajutorul tehnologiilor de ultimă oră, varicele pot fi înlăturate definitiv sau ţinute sub control.

 

Varicele se manifestă printr-un aspect inestetic al picioarelor, datorită apariţiei de multiple pachete varicoase, difuze pe tot membrul pelvin, asociate cu dilataţii multiple de vene mici, care colorează în albastru tegumentele. Aceste simptome este posibil să evolueze prin apariţia unor zone hiperpigmentate, îngroşarea pielii, prurit cutanat persistent însoţit de apariţia unor evulceraţii, leziuni de grataj generate de scărpinat.


Metodele clasice de tratare ale varicelor

Pentru tratarea varicelor de la nivelul membrelor pelvine se pot lua în considerare mai multe opţiuni, în funcţie de simptomele prezentate. Se poate apela la tratament chirurgical clasic (stripping-ul venos, adică smulgerea venelor superficiale), cură chirurgicală cu energie laser sau cu radiofrecveţă, drenaj postural (repaus la orizontală cu membrele pelvine mai ridicate pe o pernă, etc) sau contenţie elastică externă (purtarea ciorapului elastic cu diferite grade de compresie).


Tratament de ultimă oră al varicelor

Cea mai modernă metodă de tratament a varicelor este prin cură chirurgicală cu energie laser sau cu radiofrecvenţă. Prin această intervenţie se obţine un aspect estetic al tegumentelor membrului pelvin, iar prin asocierea cu terapia laser externă se curăţă pielea de coloraţia albăstruie şi de dilataţiile microcirculaţiei venoase.

”Cura chirurgicală nu presupune incizii, plăgi cu bisturiul sau cicatrici postoperatorii, fiind nedureroasă şi lipsită de complicaţii postoperatorii. Acest tip de intervenţie care nu necesită spitalizare, pacientul putând să-şi continue activitatea fizică şi profesională imediat după operaţie”, a declarat Dr. Mircea Pătruţ, medic primar Chirurgie Generală şi Cardiovasculară în cadrul Centrului Medical Focus.

Atât pentru această procedură, cât şi pentru metodele chirurgicale clasice, sunt obligatorii drenajul postural (odihnă în poziţie culcată, cu membrele pelvine mai ridicate pe diverse dispozitive) şi contenţia elastică externă (folosirea ciorapilor elastici de diverse grade de compresiune şi lungime, în funcţie de diametrul membrului pelvin al piciorului la nivelul gambei şi coapsei).


Ce complicaţii pot apărea daca nu le tratăm?

O formă mai avansată a varicelor este descrisă prin apariţia ulcerului trofic (o rană de dimensiuni variabile care poate merge în profunzime până la os), a infecţiilor cutanate, subcutanate şi musculare, ruptura varicelor cu sângerare subcutanată, cheaguri în dilataţiile varicoase sub formă de tromboflebită superficială (inflamarea venelor la nivelul pielii).

”Netratarea varicelor la timp poate prezenta complicaţii datorită cheagurilor de sânge ce pot migra spre sistemul venos, generând embolie pulmonară sau afectarea severă a unei părţi din plămân. Boala varicoasă, prin evoluţia sa, poate genera insuficienţă venoasă cronică superficială, insuficienţă cronică a comunicantelor venoase cu generare de insuficienţa venoasă profundă, dar şi insuficienţă cronică limfatică prin suprasolicitarea vaselor limfatice”, a avertizat Dr. Mircea Pătruţ.

Costul unei intervenţii cu energie laser sau radiofrecventa porneşte de la 200 de euro şi poate ajunge la 400 euro.

Dr. Mircea Pătruţ
medic primar Chirurgie Generală şi Cardiovasculară
Centrul Medical Focus

 

 

 

 

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod