Cum sa ma vindec de candida digestiva

Dupa ce, acum un an, am facut o operatie de apendicita, mi s-a declansat ocandida digestiva. In prezent, fac un tratament destul de dur cu diflucan,nistatin si diverse unguente locale, pentru calmarea pruritului perianal,care este foarte suparator. Ce pot face ca sa vindec aceasta afectiune? -Liliana, studenta, 21 ani, Bucuresti.

Dr. Rodica Hodrea, medic primar boli infectioase, Spitalul de BoliInfectioase "Victor Babes" raspunde:
Draga Liliana, nu ne-ai scris daca, dupa operatie, ti-a fost prescrisun tratament cu antibiotice.
Pe de alta parte, daca ai un partener,este foarte important sa respecte si el tratamentul pe care il urmezitu, impotriva candidozei, chiar daca nu prezinta simptome (la barbatiacestea sunt mai putin evidente). Continua tratamentul cu diflucan sinistatin dar ai putea incerca in locul unguentelor, un tratament cuovule antifungice si spalaturi locale cu apa cu bicarbonat. Daca nu aiun partener sau daca acesta a urmat deja tratamentul pe cale generala,inseamna ca medicatia descrisa mai sus este ineficienta.
In acest caz,este foarte important sa mergi la spital pentru a face niste analizede secretie (fungigrama). Daca, dupa operatie, ai stat in spital, s-arputea sa fi contactat acolo infectia. Continua tratamentul pe care l-aiinceput dar fa o vizita la cabinetul de ginecologie sau la Spitalul deBoli Infectioase "Victor Babes".


 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • oancea ion marian pe 8 Mai 2008, 13:19
    unde pot sa fac o consultatie

    cred ca am cadidoza rosu in git oboseala flecme o stare generala proasta si mai multe simptome unde as putea sa ma adresez va multumesc

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod