Cum sa iti pastrezi citricele favorite?

In acest moment, anumite parti ale tarii sunt reci, intunecoase si mohorate - dar in tarile unde se produc citricele se poate ca curcubelul sa fie galben, portocaliu, roz sau verde. Citricile sunt daruri date iernii de catre natura - culoare, dulceata inzestrate cu nutrienti care intaresc imunitatea fiind o lovitura de dreapta data afectiunilor in mijlocul sezonului rece.
Dupa ani de zile de cercetari, nutritionistii au concluzionat ca beneficiile sanatatii date de aceste fructe incep cu vitamina C. Atata timp cat organismul tau are suficienta vitamina C acesta nu va fi prada racelii si gripei. De asemenea, exista studii care sustin ca vitamina C te ajuta sa te insanatosesti mai repede sau ca te protejeaza de orice forma de cancer.

In aceasta situatie nu ramane decat sa manacam citrice si sa pregatim deserturi delicioase din fruncte, deoarece cu cat vom consuma mai multe citrice cu atat mai multi nutrienti aditionali vor ajunge in organism.



Cum pastram aceste minuni date de natura?


1. Portocale rosii
Contin autocianine care ajuta la tratarea afectiunilor cardiovasculare sau a bolilor sanguine precum: varicele, tromboza venoasa sau fragilitatea capilalelor.

Acestea trebuie pastrate cate mai departe de alimentele care abosrb mirosurile, precum branza si oualele.

2. Celementine
O singura clementina poate fi considetata o piata de "multivitamine", dar care contine numai 35 calorii. Acestea sunt bogate in vitamina C, potasiu, dar si in tiamina si niacin, facand din clementine o sursa naturala de energie.


Clementinele rezista chiar si o luna daca sunt pastrete in frigider.
 
3. Grepfrut
Grepfrutul rosu poate ajuta la scaderea colesterolului LDL. Atentie! Sucul de grepfrut nu trebuie sa fie consumat in timp ce faci un tratament cu medicamente pentru scaderea colesterolului rau.

Daca obisnuiesti ca consumi grepfrut pielea ta ar trebui sa fie frema si stralucitoare.
 
4. Lamaia
Aceasta este plina cu substante fitochimice, precum: hesperidin, care poate proteja impotriva cancerului.


Umiditatea pastreaza lamaile zemoase, acestea pot tine si mai  mult de 10 zile daca sunt tinute intr-o punga de plastic si in frigider.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod