Cum să ai grijă de tine când ești răcită

Câteodată, nu ai nicio scăpare și răcești. Chiar dacă ai făcut vaccin pentru a te proteja de răceli și gripă, încă poți dezvolta simptomele gripei sau răcelilor. Din fericire, există câteva sfaturi și trucuri care te pot ajuta să accelerezi procesul de vindecare și să te întorci la starea de sănătate și pofta de viață de dinainte. Află cum poți să ai grijă de tine când ești răcită, mai ales în timpul sezonului rece!

Modalități prin care poți să ai grijă de tine când ești răcită


Pentru a diminua simptomele febrei, încearcă să iei un analgezic cum ar fi acetaminofenul sau ibuprofenul. Le găsești în farmacii în medicamente pentru care nu ai nevoie de rețetă. Aceste medicamente îți pot reduce febra și, de asemenea, pot micșora durerile musculare și durerile asociate cu gripa.

Hidratarea reprezintă un alt punct foarte important, care duce spre o recuperare reușită a stării generale de sănătate.
Experții recomandă hidratarea intensă cu lichide transparente, pentru a te asigura că ajuți organismul să combată răceala. Pe lângă apă, apelează la ajutorul limonadelor și al supelor.

Apoi, este important să ai parte de cât mai multă odihnă. Epuizarea excesivă reprezintă un alt simptom comun al gripei și răcelilor, așa că ar trebui să te aștepți să petreci mult timp pe canapea sau în pat, în timp ce îți revii. Știi ce înseamnă asta, nu? Ai timp să ajungi la zi cu toate serialele pe care le urmărești, dar nu ai mai avut timp în ultima perioadă.
Când te odihnești, încearcă să stai acasă pe cât de mult este posibil, pentru a te asigura că nu răspândești microbii în locuri publice. Este recomandat să stai acasă timp de cel puțin 24 de ore de la dispariția febrei inițiale pentru a preveni infectarea altor persoane.

Pentru a calma o durere în gât, prepară un ceai natural și adaugă miere ca o modalitate naturală și dulce de a-ți proteja gâtul. 

Purtarea hainelor ușoare, dușurile sau băile cu aburi, precum și statul și dormitul cu capul în poziție verticală sunt alte modalități de a fi confortabilă în timp ce te odihnești.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod