Cum îți dai seama dacă ai nivelul estrogenului prea mare

După cum probabil știi, estrogenul este asociat cu femeile. Acest hormon influențează reglarea și dezvoltarea sistemului feminin de reproducere.
Controlează, de asemenea, caracteristicile genului, cum ar fi părul de pe brațe, creșterea sânilor și ciclul menstrual. Având în vedere că estrogenul controlează atât de mulți factori, este foarte important să menții nivelul estrogenului în limitele normale. Un nivel ridicat de estrogen poate determina multe probleme, cum ar fi apariția cancerului la femei. Dar cum știi dacă ai nivelul estrogenului prea mare? Există câteva semnale de alarmă la care ar trebui să fii atentă. Iată care sunt acestea!

Semnale de alarmă care indică faptul că nivelul estrogenului este prea ridicat


Este important să soliciți sfatul unui medic specialist dacă ai impresia că nivelul estrogenului este prea ridicat. Ce semne îți pot atrage atenția?

1. Pierderea părului


Deși aceasta este o problemă obișnuită pentru bărbați, li se poate întâmpla și femeilor dacă nivelul de estrogen este prea mare. Pierderea părului poate, de asemenea, să ducă la apariția depresiei.
Este important să reții că mulți alți factori de stil de viață pot influența pierderea părului la femei.

2. Dificultăți cu somnul


Nivelul excesiv de estrogen se poate manifesta în moduri care te pot împiedica să dormi. S-ar putea să fii prea energică să adormi sau să fii obosită toată ziua. Dacă obiceiurile de somn s-au schimbat, dar stilul tău de viață nu, s-ar putea să fie din cauza nivelului estrogenului.

3. Creștere în greutate


Dacă nu ai un stil de viață sedentar și urmezi o dietă sănătoasă, dar te îngrași oricum, ar putea fi de vină un dezechilibru al nivelului de estrogen. Urmărește modul în care arată zona șoldurilor, deoarece dezechilibrul hormonal te poate face să te îngrași în această regiune. De asemenea, fii atentă la orice greutate excesivă încăpățânată de care nu poți scăpa.

4. Inflamarea sânilor


În timpul ciclului menstrual și chiar și în timpul sarcinii, poți observa unele schimbări la nivelul sânilor. Cu toate acestea, dacă ți se pare că sânii sunt neobișnuiți de inflamați sau umflați, poate că este de vină un nivel prea ridicat al estrogenului.

5. Schimbări neobișnuite ale dispoziției


Estrogenul are un impact asupra stării noastre mentale, cât și asupra emoțiilor noastre. Aceste emoții vor fi similare cu cele pe care le simți înainte de menstruație.
Poți simți depresie, anxietate sau modificări rapide ale dispoziției fără vreun motiv, deoarece nivelurile hormonale fluctuează.

6. Cicluri menstruale neregulate


Poate fi ciudat dacă o menstruație care a fost mereu regulată devine dintr-o dată neregulată și imprevizibilă. Estrogenul este hormonul care controlează ciclurile menstruale. În momentul în care începi să dezvolți un dezechilibru, acesta se va manifesta prin ciclul menstrual. 

7. Oboseală cronică 


Dacă nu mai dormi la fel de bine precum o făceai, probabil că ești obosită tot timpul. Acest lucru este complet normal. Dar dacă începi să observi că ești obosită cronc fără vreun motiv întemeiat, ar putea fi momentul să-ți verifici nivelul de estrogen.

Estrogenul crește în limite normale în timpul sarcinii și pubertății.
Dar acest lucru se poate întâmpla și în alte momente din viața ta, din cauza unor factori precum dieta și mediul înconjurător. Din păcate, nivelul de estrogen poate crește din cauza dietei tale, deoarece multe alimente pe care le consumi conțin estrogen care provine din pesticidele, erbicidele și hormonii folosiți pe acele alimente. Este important să citești etichetele și să știi locul în care sunt produse alimentele pe care le consumi, precum și modul în care sunt produse. Și alți factori pot crește nivelul estrogenului. Dacă este înregistrat un aport prea mare de medicamente sau de alcool, poate apărea un dezechilibru. Stresul este, de asemenea, un factor pentru estrogenul în exces. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod