Cum îți afectează constipația rinichii

Conform unui nou studiu, persoanele care suferă de constipație prezintă un risc mai mare de apariție a bolilor de rinichi.
Descoperirile sugerează faptul că problemele renale ar putea fi prevenite sau tratate prin reglarea tranzitului intestinal, potrivit cercetătorilor de la Health Science Center din cadrul Universității din Tennessee și de la Memphis VA Medical Center. Persoanele care suferă de constipație prezintă un risc cu 13% mai mare de apariție a bolilor renale cronice și un risc cu 9% mai mare de a dezvolta o insuficiență renală, față de persoanele care nu sunt constipate. Au fost înregistrate niște riscuri și mai mari în cazul persoanelor care sufereau de o formă mai gravă de constipație.

Complicațiile sunt întâlnite foarte rar, dar sunt cronice, iar constipația constantă poate duce la apariția unor grave probleme de sănătate. 

Studiul a fost realizat între anii 2004 și 200, pe un eșantion de 3,5 milioane de veterani din Statele Unite, a căror funcție renală era normală.
Cu toate acestea, studiul nu a demonstrat că la baza bolilor renale stă constipația. În schimb, co-autorul studiului, doctorul Csaba Kovesdy, profesor de medicină în nefrologie, a declarat că descoperirile echipei sale subliniază legătura plauzibilă dintre intestin și rinichi și oferă perspective suplimentare în ceea ce privește posibilele cauze ale apariției bolilor renale.

Hipertensiunea arterială și diabetul zaharat se numără printre factorii de risc pentru apariția bolilor renale cronice. Alți factori de risc sunt bolile cardiovasculare, obezitatea și nivelul ridicat al colesterolului.
Doctorul Kovesdy a mai declarat că sunt necesare cercetări supimentare pentru a vedea dacă, într-adevăr, constipația joacă un rol cauzal în dezvoltarea bolilor de rinichi. Iar dacă această cauzalitate se dovedește a fi adevărată, va fi nevoie de aceleași modificări ale stilul de viață și intervenții dietetice care ajută oamenii să prevină sau să trateze constipația.

Cum poți preveni constipația și apariția bolilor renale?


Unele schimbări aduse dietei te pot ajuta să rezolvi problemele de constipație. Printre acestea se numără și consumul cantității necesare de apă și alte fluide, cum ar fi sucurile de legume și supele.
O dietă cu un conținut bogat de fibre, precum și inserții ale alimentelor cu un aport crescut de probiotice (iaurt și alimente fermentate), poate ameliora simptomele. De asemenea, poți dezvolta și o rutină zilnică a exercițiilor fizice. 

Progresia bolilor renale poate fi, de asemenea, încetinită cu ajutorul schimbărilor aduse dietei. De exemplu, specialiștii recomandă urmarea unei diete sărace în proteine și sare.
iulia-mirica
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • anatoli pe 26 Dec 2016, 18:44
    compatibilitati

    avem aceieas stea calauza a faurarului 09.02 si tu 28.01.,si la chip si la suflet valentina vli tie iti scriu.,tem ales oglinda vietii mele., am vazut fotografiile tale si am inteles., cu ochii vezi si cu inima simti

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod