Creierul încă funcționează după ce se oprește inima. Studiu

Creierul uman continuă să funcționeze după moarte, ceea ce înseamnă că știi că ai murit, după cum afirmă noi cercetări.
Oamenii de știință au spus că au descoperit că, timp de câteva secunde după ce se oprește inima, activitatea creierului încă este activă. Experții spun că acest lucru înseamnă că un pacient ar fi pe deplin conștient de ceea ce se întâmplă cu el, deoarece conștiința sa continuă să funcționeze. Iată mai multe explicații pentru această teorie!

Creierul încă funcționează după oprirea inimii, ceea ce înseamnă că vei ști că ai murit


Pentru un scurt timp după moarte, persoana respectivă ar fi prinsă în interiorul corpului său, creierul fiind încă funcțional, după cum sugerează oamenii de știință. Supraviețuitorii atacurilor de cord au fost conștienți de ceea ce se întâmpla în jurul lor în timp ce erau morți din punct de vedere clinic înainte de a fi readuși la viață.
Aceștia au putut descrie ce se întâmpla în jurul lor după ce inima a încetat să mai bată, conform noului studiu. Dovezile au sugerat că persoanele decedate ar putea fi chiar în măsură să audă că sunt declarate moarte de către medici, după cum spun cercetătorii. 

Doctorul Sam Parnia și echipa sa de la Stony Brook University School of Medicine din New York au examinat conștiința după moarte prin cercetarea cazurilor de atacuri de cord din Europa și Statele Unite. Studiul a constatat că oamenii se schimbă adesea după ce au această experiență de după moarte și devin mai dispuși să îi ajute pe alții. Însă oamenii nu revin la viață cu amintiri și viziuni.
Atunci când o persoană este resuscitată, nu se întoarce cu amintiri. Aceasta va descrie că și-a văzut doctorii și asistentele medicale, că a fost conștientă în timpul conversațiilor complete și al lucrurilor vizuale care s-au întâmplat. 

Momentul în care un pacient este declarat mort se bazează pe momentul în care se oprește inima. Din punct de vedere tehnic, astfel obții timpul decesului. Medicii pronunță momentul morții când inima se oprește, iar atunci când se întâmplă acest lucru, funcția creierului se oprește aproape instantaneu. Dar cortexul celebral al creierului sau partea care ajută la gândire încetinește, dar celulele creierului pot fi în continuare active timp de câteva ore după ce inima s-a oprit.
Resuscitarea unei persoane a cărei inimă s-a oprit va trimite în jur de 50% din cantitatea de sânge de care are nevoie pentru creier. Iar această cantitate este suficientă pentru a da startul funcțiilor. Dacă reușești să repornești inima, ceea ce se încearcă prin metodele de resuscitare, vei începe treptat să repornești funcționarea creierului. 

Cu cât resuscitezi pe cineva pentru o perioadă mai lungă de timp, cu atât mai mult menții active acele căi ale celulelor moarte ale creierului, doar că la o rată ușor mai mică. 

Ceea ce tinde să se întâmple în cazul oamenilor care au avut aceste experiențe profunde este că aceștia își schimbă percepția și devin persoane mai pozitive, mai altruiste, mai dispuse să îi ajute pe alții.
Aceștia găsesc un nou sens al vieții, după întâlnirea cu moartea. 

Studiul examinează ce se întâmplă cu creierul după ce o persoană intră în stop cardiac și dacă mai este activă conștiința după moarte și pentru cât timp. Scopul cercetării este de a îmbunătăți calitatea resuscitării și de a preveni leziunile cerebrale în timp ce repornește inima.
iulia-mirica
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Gogu pe 14 Dec 2018, 13:31
    Saraca limba romana, saraca logica

    Primul lucru important pe care-l aflam din acest articol copiat/tradus prost este ca " activitatea creierului încă este activă." Al doilea lucru, tot atat de important, dar mult mai interesant, este ca o persoana resuscitata nu se intoarce cu amintiri, dar isi aminteste si descrie: "Atunci când o persoană este resuscitată, nu se întoarce cu amintiri. Aceasta va descrie că și-a văzut doctorii și asistentele medicale, că a fost conștientă în timpul conversațiilor complete și al lucrurilor vizuale care s-au întâmplat. " La angajarea ziaristilor nu se dau teste de inteligenta? Nu? Nici macar unul, asa, mic?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod