Copiii si problemele neurologice

Copilul este cea mai mare bucurie pentru un parinte. Tot ce vrei e sa il stii sanatos, protejat de greutatile si probleme vietii. Ce faci, insa, cand viata ii da micutului mai mult decat poate duce singur? Cand un simplu accident (din momentul nasterii sau survenit pe parcurs) il lasa neputincios in a-si coordona propriile miscari? Vorbim aici despre leziunile care afecteaza creierul si, implicit, functia locomotorie a corpului.
Afectiunile neurologice cel mai des intalnite la copii sunt paralizia cerebrala sau encefalopatia cronica, care este de doua tipuri:

 1. diplegie - paralizie bilaterala, leziune pe ambele emisfere cerebrale - care duce la:
  • tetraplegie (paralizia tuturor membrelor)
  • triplegie

2. hemiplegie (paralizie a unei jumatati laterale). In acest cazuri, infirmitatea motorie cerebrala nu evolueaza.

In primul si in primul rand este afectat aparatul locomotor, intelectul fiind afectat mai mult sau mai putin. "De exemplu, exista copii cu tetrapareza spastica destul de grava dar intelectul este aproape normal", precizeaza Aurelia Popa, kinetoterapeut in cadrul Centrului Medical Romar.


Cauzele afectiunilor neurologice

Aurelia Popa mentioneaza ca problemele neurologice apar la copii in urma accidentelor survenite la nastere sau dupa nastere, acestea nefiind ereditare.


Leziuni aparute in timpul nasterii:

  • travaliul prelungit;
  • aplicarea forcepsului;
  • circularea de cordon (cordonul ombilical este infasurat in jurul gatului, ceea ce duce la lipsa oxigenului si aparitia leziunilor pe creier).

Problemele neurologice pot aparea si in urma accidentelor survenite dupa nastere:

  • icter hemolitic
  • encefalite
  • meningite
  • traumatisme craniene

Astfel de probleme pot aparea chiar in perioada sarcinii, ca urmare a administrarii diferitelor medicamente sau a modificarii consistentei lichidului amniotic.


Semne de ingrijorare

Parintele este primul care trebuie sa isi dea seama de afectiunea copilului sau. In mod normal, orice mamica ar trebui sa urmareasca chiar din primele saptamani de la nastare daca micutul raspunde la stimulii exteriori (daca reactioneaza la sunetul vocii tale sau la vederea chipului tau) sau daca se dezvolta normal (castiga in greutate, isi tine capul in jurul varstei de doua luni, sta in fund, merge, etc).


Orice neregula sesizata trebuie sa ridice semne de intrebare si sa indemne parintii sa se prezinte la doctor: problemele pot fi diverse, nu sunt neaparat de natura neurologica. Diagnosticul de afectiune neurologica se pune dupa luni de observatie a copilului. Cunoscand dezvoltarea neuro-motorie a unui copil normal se pot observa unele probleme neurologice.

Cel mai repede sunt identificate aceste probleme de catre mamele care au mai avut un copil, deoarece stiu care este dezvoltarea normala a unui copil. "Daca s-ar diagnostica un pic mai devreme, copilul s-ar recupera mai usor; probabil ca este capacitatea organismului de a se adapta si, fiind mai mic, altfel se lucreaza cu el", sustine Aurelia Popa.


Tratamentul recuperator cuprinde ortezare, kinetoterapie, electroterapie, hidroterapie, ergoterapie, masaj. Acestea sunt o serie de procedee si medicul stabileste programul de recuperare.

In tratament se folosesc:

  • Ortezele, care corecteaza o pozitie vicioasa pe care copilul o adopta
  • Corsetul, care mentine coloana vertebrala intr-o pozitie corecta si efectul lui se observa in timp - trebuie mentinut o perioada cat mai indelungata -

Se mai fac operatii de alungire de tendon ahilian, alungire de ischiogambieri si tenotomie de adductori, precizeaza kinetoterapeutul.

Tratamentul prescris de doctor ii asigura copilului recuperare totala? "Nu se recupereaza 100%, este destul de greu...
Recuperarea inseamna sa se duca la toaleta singur, sa manance, sa se descurce in viata", spune Aurelia Popa.

Articol realizat in colaborare cu Aurelia Popa, kinetoterapeut in cadrul Centrului Medical Romar.
 

Comentariile 1-50 din 84

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • bumb mariana pe 12 Dec 2013, 16:00
    encelopatie

    Ma numesc Mariana am un copilas de 3 ani si nu merge as dori daca aveti caz cum sa manifestat copilul dumneavoastra si daca va merge vreo data.Va multumesc sa va dea dumnezeu sanatate.

    3
    1

  • Mocanu Madalina pe 15 Feb 2013, 17:47
    Tetrapareza spastica stanga

    Buna tuturor ma numesc Madalina si am 19 ani. Sufar de tetrapareza spastica stanga din nastere . Va rog sa imi recomandati un doctor s-au o clinica de specialitate asi vrea sa ma operez. Am talpa piciorului mai mica decat cealalta cu 2 cm imi este enorm de greu sa imi cumpar incaltaminte . Va rog sa ma cotactati madutza_albinutza9484@yahoo.com va multumesc

    0
    0

  • praf mihaela pe 26 Nov 2011, 08:41
    encefalopatie

    am,o fetita de 9luni care a suferit la nastere,encefalopatie hipoxic ischemica perinatala,la 3 luni diagnosticata cu encefalopatie epileptica mioclonca precoce fara activitate celebrala,pe scurt este un copil leguma ,nu ne urmareste nu tine nimic in mana face doar crize miocloni,spunetim ce recuperare as putea face cu ea ,mananca gavata,nu mai are coordonare de dedluglitie,si supt aretraheostoma

    0
    9

  • praf mihaela pe 26 Nov 2011, 08:41
    encefalopatie

    am,o fetita de 9luni care a suferit la nastere,encefalopatie hipoxic ischemica perinatala,la 3 luni diagnosticata cu encefalopatie epileptica mioclonca precoce fara activitate celebrala,pe scurt este un copil leguma ,nu ne urmareste nu tine nimic in mana face doar crize miocloni,spunetim ce recuperare as putea face cu ea ,mananca gavata,nu mai are coordonare de dedluglitie,si supt aretraheostoma

    14
    0

  • iordanescu pe 15 Sep 2011, 14:47
    buna ziua

    am semi pareza spastica dreapta. stie cineva cum evolueaza boala in timp ? ce organe mai afecteaza in timp am 29 de ani . va multumesc . adresa de mail catalin_rim@yahoo.com

    6
    2

  • diaconudaniela pe 3 Dec 2010, 23:10
    hemipareza dreapta

    Au trecut 2 ani de la comentariul meu despre baiatul meu Claudiu.El este acum in clasa a3a si nu sa schimbat nimic la el cu toate ca facem terapie si kineto,ba chiar il las in clasa pt ore si de foarte multe ori il iau lovit de alti din clasa care nu au nici un handicap FIZIC SAU LOCOMOTOR..Stau mereu cu frica in san sa nu imi fie lovit la picior sa ajungem din nou in ghips.EL trebuie sa stea de la ora 8 pana la orele 18 ,daar eu il las numai la ore si il iau acasa

    0
    0

  • RADU IULIAN pe 5 Oct 2010, 12:03
    KINETO

    PT KINETO SI ELECTROTERAPIE LA PLOIESTI, LA CLINICA PANACEEA

    0
    2

  • valeriu pe 3 Aug 2010, 21:32
    Hemipareza dreapta

    ma numesc valeriu si m-am inascut cu o hemipareza la piciorul drept, si credetima la varsta de 2 ani nu puteam sa merg deloc dar mama si cu tata au vrut sa ma opereze de alungire de tendoane(asa a spus primul doctor ) dar cand m-am dus la al 2 lea doctor domnul popescu lea zis parintilor mei ca sa nu ma opereze si chiar a avut dreptate caci daca ma operam inratatiam situatia, si am fost la gimnastica timp de 10 ani/ si la varsta de 11 ani am inceput sa merg normal.

    3
    0

  • Anamaria pe 23 Iul 2010, 16:13
    Hemipareza spastica dreapta

    Buna! Ma numesc Anamaria,sunt din Bacau, am 21 de ani si m-am nascut cu hemipareza spastica dreapta, sau... cel putin asa s-a spus prima data.La nastere am avut app 4 kg si mi s-a spus ca era practic imposibil sa ma nasc cu aceasta malformatie.M-au scapat la nastere si acesta a fost inceputul unei vieti mai putin fericite... au urmat nenumarate recuperari,tratamente cu FINLEPSIN timp de 3 ani cate 3 pastile pe zi, iar la varsta de 3 ani si 10 luni am facut la piciorul drept alungire de tendon. Dupa operatie, am slabit foarte mult intr-un timp foarte scurt. As dori foarte mult un sfat sau o clinica unde as putea sa fiu din nou vazuta sau un tratament pentru hemipareza. Mentionez faptul ca la mana dreapta am spasme, iar la cea mai mica emotie mana se strange ca un ghem fara sa mai am control asupra acesteia. Astept sugestiile dvs. pe adresa de e-mail: anymarye_88@yahoo.com; Multumesc anticipat si multa sanatate si curaj celor aflati in suferinta!

    2
    0

  • Dumitru pe 9 Mai 2010, 10:48
    tetraplegie spastica

    Ma numesc Dumitru,am 22 de ani si sunt din localitatea Fundu Moldovei-Suceava.In urma unui accident am fost diagnosticat cu tetraplegie spastica.Va rog sa ma ajutati cum puteti ,cui sa ma mai adresez,unde sa-mi gasesc o rezolvare.Va multumesc.

    0
    0

  • tatiana pe 16 Apr 2010, 21:16
    intrziere motorie

    Buna seara! Am si eu un baietel de 6 luni, David Alexandru se numeste, are 9,200 kg, 75 Cm. S-a nascut normal la 42 de saptamani, la o greutatate de 3,600 kg. Am avut un travaliu de 12 ore, destul de greu. Spun toate astea ca sa -mi puteti raspunde la intrebarile carora nu le gasesc raspuns. La nastere am obs o un punct vanat la calcaiul stang. Ajunsa acasa am observat ca baietelul are tendinta de a si tine piciorusele spre exterior, in forma mai grava cel stang. Imediat am mers la pediatru si ne a pus sa i facem masaje si ca pe aceasta tema se va mai discuta la 4 luni (ea consultandu-l lunar). La 4 luni am mers la ortoped la budimex la dr Cristea (destul de bun), am bagat piciorusele in gips 2 saptamani si 3 zile cu pauze intre ele (ii faceam masaj in pauza dintre gipsuri). Dupa al treilea rand de gips ne-a trimis la kineto la dr bulf. Aici am avut parte de o mare surpriza. Dr bulf ne spune ca baietelul are o problema neurologica, nicidecum una ortopedica. am incepu gimnastica. intre timp noi nu am stat cu mainile in san si am mers la un neurolog pentru ca nu credem asa ceva. la neurolog ni s a confirmat ca baietelul are o intarziere motorie de 2 luni. in momentul de fata am inceput tratamentul si urmeaza urm. Nu inteleg de ce are aceasta intarziere, care ar fi cauzele, si as vrea sa stiu cat de grava este aceasta situatie. Va rog din tot sufletul sa ma ajutati, sa mi spuneti mai multe despre acest diagnostic, daca se trateaza, daca va avea probleme pe viitor. Este singuurl meu bebel si il iubesc mai mult decat orice pe lumea asta, as face orice pentru el si vreau sa ma ocup si sa l ingrijez si cel mai important sa l iubesc asa cum merita. Va multumesc!

    12
    3

  • CONSTANTIN GABRIELA pe 8 Sep 2009, 13:18

    M numesc Constantin Gabriela sunt din Bucuresti. M-am nascut si eu cu o malformatie congenitala (membre scurte) si practic sport tenis de masa. Cine sunt doritori sa practice acest sport ii astept sa ma contacteze pe adresa de e-mail gabitacos@yahoo.com. Mai ales persoanele cu tetrapareza spastica sau hemipareza spastica si sa fie din Bucuresti. Multa sanatate si numai bine.

    3
    4

  • Fane pe 7 Sep 2009, 00:55
    Hemipareza Spastica

    Am facut oxigenare hiperbara in Constanta si ma simt foarte bine (15 sedinte). Spastica s-a redus considerabil iar ce am vazut in acel centru sint adevarate minuni, nu numai la adulti dar si la copii. Este de neinteles cum o astfel de terapie atit de eficienta este aproape necunoscuta si nerambursata de casa, iar in alte tari se aplica de multi ani.

    2
    0

  • ilda pe 1 Sep 2009, 14:46
    pentru cei cu epilepsie si pareze

    noi am suferit 12 an cu epilepsie hemipareza stanga,alungire de tendon,dar mult prea mult cu epilepsia neam chinuit am gasit o doctorita vietnameza la BUDAPESTA CARE NEA AJUTAT 90%prin acupunctura moderna(implant de ata chirurgicala vietnameza absorbanta)dureaza 30deminute.tratamentulse repeta di 3 in 3 saptaman.Este eficienta mai ales la copii.Numele doctoritei dr.OANH BUDAPESTA STR CSOMORII nr73 tel0036 061-405-79-15 dr.oanh@yahoo.com

    1
    0

  • pislaru marian pe 31 Aug 2009, 21:12
    hemipareza dreapta

    daca stie cineva centre de recuperare sa imi trimita si mie adresele multumesc mult de tot pe email pislaru_marian@yohoo.com

    0
    0

  • taranu catalin pe 27 Aug 2009, 09:04
    intrebare

    buna ziua, am o hemipareza stanga si as dorii sa stiu ce se poate face in cazul meu am 34 de ani.Iar boala o am de cand sunt mic.

    3
    0

  • pislaru marian pe 25 Aug 2009, 20:22
    hemipareza spastica dreapta

    am si eu o fetita de 12 ani care sufere de o astfel de boala ,a fost operata ptr lungirea tendonului dar misca mina dreapta greu de tot daca poate cineva sa ne dea mai multe sfaturi.Am fost la recuperare de la virsta de 2 ani,email meu este pislaru_marian@yahoo.com

    3
    0

  • alex pe 19 Aug 2009, 04:54
    buna

    vreau si eu numarul domnului doctor Aurelia Popa daca se poate sau o adresa de email...emailul meu este baiatudela4@yahoo.com multumesc

    0
    0

  • eli05 pe 12 Aug 2009, 16:40
    dar20

    Nu e asa periculoasa aceasta toxina.O fac multi copii.Noi am facut-o,dar nu a avut nici un efect.

    0
    0

  • HBOT pe 28 Iun 2009, 23:41
    oxigenoterapia hiperbara

    http://www.youtube.com/results?search_query=hbot&search_type=&aq=f

    0
    0

  • luminita pe 10 Iun 2009, 09:40
    paralizie locomotorie

    Am o nepotica de 2 ani si 6 luni si a fost diagnosticata cu paralizie locomotorie facem terapie de la 1 an si jumatata si mergem la Oradea la Centru Daniel. Au spus ca trebuie sa facem un vaccin cu toxina botulinica. As dori sa stiu care sunt efectele adverse si daca a mai facut cineva acest vaccin l-ar recomanda altcuiva? Trebuie sa luam rapid o decizie si nu stim ce sa facem. Ni s-a spus ca sunt sanse 1 la 1000 sa faca stop cardio respirator. Ce sa facem? Dumneavoastra ce ati face daca ati fi in locul meu?

    0
    2

  • HBOT pe 28 Mai 2009, 02:22
    oxigenare hiperbara

    Centrul de Medicina Hiperbara Constanta Str. Sabinelor 33 tel 0241511022 www.medicinahiperbara.ro

    4
    0

  • gabriela pe 22 Mai 2009, 18:36
    va rog

    vecina mea are 20 de ani si e diagnosticata cu encefalopatie cronica infantila intarziere mintala medie qi-43 tulburari de comportament cu crize de agitatie psiho-motorie si agresivitate. e dependenta de bunica ei, o femeie in varsta de 60 de ani. Va rog scrieti-mi o clinica unde poate urma un tratament no1dulcik@yahoo.com va multumesc

    1
    0

  • Adina pe 14 Mai 2009, 14:48
    Tetrapareza spastica

    Am o fetita de 11 luni cu diagnosticul tetrapareza spastica asimetrica(predominant hemicorp stang).A avut suferinta cerebrala mixta hipoxic-ischemica + hipoglicemica privatata medie la nastere.S-a nascut in stop cardio-respirator,resuscitata destul de greu,apoi a intrat in coma hipoglicemica 9 ore.Cu hydrops feto-placentar,insuficiente pluri-organice. Nu stiu exact psihic cum e.POsibil o intarziere usoara.Rade,"vorbeste" pe limba ei.Fizic,dupa doar 5 sedinte de kinetoterapie,sta in fund acum.Mai avem mult de munca,dar se pare ca suntem pe drumul cel bun.La RMN s-a evidentiat faptul ca nu sunt afectati decat nervii motori.Leziunile nu sunt recuperabile complet.Deci se va recupera,dar numai timpul va spune cand,cat de greu sau usor,insa in nici un caz 100%. Pentru mamicile cu copii bolnaviori : multa putere,optimism.Speranta sa nu o pierdeti niciodata!!!

    0
    0

  • penadium pe 14 Mai 2009, 12:06
    HBOT

    La Constanta exista un centru de HBOT care ajuta in tratamentele neurologice si vasculare. Cine doreste mai multe informatii sa-mi scrie pe adresa de e-mail:penadium2000@yahoo.com

    0
    0

  • mari pe 19 Apr 2009, 19:49
    hemipareza dreapta

    pentru toti parintii care sufera alaturi de copiii lor-mult curaj,multa rabdare si mergeti la Dr.Safer de la clinica V.Gomoiu-Bucuresti.

    0
    0

  • pasztayzoltan pe 7 Apr 2009, 12:33
    De ce Ucraina ??

    Da , recuperarea neuromotorie este foarte buna la noi in tara , mai ales in centrele de specialitate si in unele cabinete unde functioneaza cadre care au facut specializari in domeniu si masterate ! Am date si chiar casete din Ucraina , se lucreaza pasiv si se reface spasticitate prin stretchi reflexul tipic folosit de miscarea pasiva !! Folositi FNP, Bobath Vojta, Kabat, Peto, Katona, Egosqe, Rood, Stretchingul Lung si lent, activizarea si constientizarea schemei corporale . dar inainte de toate rezolvati strategia axului centaral cap gat CSH si trunchi !! Cu stima Conf univ dr Zoltan Pasztay

    0
    0

  • potroanchenu irina pe 6 Apr 2009, 20:06
    parapareza spastica

    recuperarea ptr aceste boli este foarte inceta si costisitoare,odata ce te opresti din gimnastica ramai pe loc sau ajungi de unde ai plecat. recuperarea am facut-o in tara,dar m-ar interesa centrul din ucraina.va multumesc sanatate

    1
    0

  • azelya pe 31 Mar 2009, 14:14
    Encefalopatie

    As dori sa aflu unde in tara exista un sanatoriu pentru a trata o fetita de 10 ani cu encefalopatie.Multumesc

    0
    0

  • diaconudaniela99@yahoo!com. pe 21 Mar 2009, 18:31
    baietelul meu

    AM PROBLEME CU EL DE CAND L-AM NASCUT.ARE HEMIPAREZA DREAPTA,L-AM OPERAT LA PICIOR DAR MERGE TOT SCHIOP IAR MANA O MISCA GREU SI E FOARTE INCORDAT.ACUM ESTE ELEV IN CL.1 A SI PERCEPE ORICE DAR SCRIE ORIBIL.MAI NOU FACE CRIZE DE NERVI,PISCA SI MUSCA MANA.NU STIU CE SA FAC.AS VREA SA CONSULT UN PSHIATRU. DANA

    0
    0

  • Irimia Daniela pe 28 Ian 2009, 10:36
    Encefalopatie infantila

    Doresc parerea d voastra in legatura cu diagnosticul ;Encefalopatie cronica infantilade etiologie perinatala{hipotonie axiala ;retard psiho motor sever,vd-4luni:tulburari de vedere] Dg.vod ,vos nu coopereaza Ao ;nistagmus congenital orizontal,atrofie de nerv optic.Dg.sdr.adreno genitalprin deficit de21-hidroxilaza.Daca cineva ma poate indruma unde sa merg cu fetita mea de 10 ani care se numeste Andreea pentru tratament si recuperare in afara Rominiei deoarece aici medici imi spun ca nu mai au ce sa faca pentru ea .VA rog din suflet sa ma contactati pe adresa de e mail imadalina98@yahoo.com [

    0
    0

  • ingeras pe 22 Ian 2009, 17:46

    va rog sami raspunda cineva daca este sau stie pe cineva cu acest diagnostic ,[tulburare organica cerebrala[chist arahnoidian]parapareza spastica . fetita mea are acest diagnosti are 7 ani merge greu si nu vorbeste intelege putine lucruri si nu stiu cum evoluieaza aceasta boala va multumesc

    0
    0

  • indoila gabriela pe 15 Ian 2009, 21:00
    Merge pe varfuri

    Bebelusul meu a suferit la nastere si a fost diagnosticat cu atrofie cerebrala cortico-subcorticala difuza avem 8 luni si multumim Domnului nu sunt probleme numai ca mergem pe varfuri si nu calcam corect cu piciorul stang daca ne poate ajuta careva su sfaturi facem kinetoterapie multa sanatate la toata lumea.

    0
    0

  • STEFANIA pe 7 Ian 2009, 18:40
    HEMIPAREZA PAREZA

    AM UN BAIETEL DE 4 ANI ESTE BOLNAV DE: SECHELE ECI, HEMIPAREZA SPASTICA, INTARZIERI PSIHICE SEVERE, EPLEPSIE, DEFICIENTA FUNCTIONALA GRAVA. AS VREA SA STIU UNDE POT MERGE SI CE TREBUIE SA FAC VA ROG SA IMI RASPUNDETI

    0
    0

  • cati pe 18 Dec 2008, 23:56
    Ingerasul meu

    Am citit mesajele dumneavoastra, lucrez cu un ingeras de fetita de 8 anisori care are tetrapareza spastica, va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti ce trebuie sa lucrez cu ea, ce activitati trebuie sa fac. Astept cu nerabdare raspuns va rog mult... adresa mea de mail este cattalyna_2005@yahoo.com

    0
    0

  • andra pe 18 Dec 2008, 15:28
    Epilepsie

    Aas dori sa vb cu cineva care este intr-o situatie asemanatoare cu a me. Am o fetita de 1 an si 8 luni, acum cateva saptamani am aflat ca are epilepsie. Am primi tratament depakine si tanakan

    4
    1

  • pasztayzoltan pe 14 Oct 2008, 22:37
    kinetoterapie in neuropediatrie

    Va recomand ca si un ghid , chiar cartea scrisa de mine . Dar principal este ca faceti deja tratamente . Eu va sfatuiesc sa insistati pe terapia prin miscare , adica kinetoterapie adaptat situatiei si nu tetraparezei ca entitate !! Nu exista diagnostic ,ci pacient cu un anumit diagnostic individualizat !! Tehnicile active de facilitare neuroproprioceptive , la fel metodele kinetoterapeutice , in special la 11 luni Vojta a si Bobath, Daca sunt corect executate veti obtine rezultate vizibile si chiar foarte bune . Va doresc sanatate si zilnic kinetoterapie de mai multe ori.

    0
    0

  • gina pe 12 Oct 2008, 21:53
    Tetrapareza piramidala

    As dori sa aflu mai multe despre aceasta boala. Am un nepotel de 11 luni si este diagnosticat cu aceasta boala; face terapie de la 4 luni si jumatate, dar nu prea stim nimic concret despre tetrapareza piramidala, va rog sa ma ajutati sa aflu mai multe. Va multumesc.

    3
    0

  • Ana pe 14 Sep 2008, 20:15
    Hemipareza spastica dreapta

    Buna! Ma numesc Anamaria, am 20 de ani si m-am nascut cu hemipareza spastica dreapta, sau... cel putin asa s-a spus prima data.La nastere am avut app 4 kg si mi s-a spus k era practic imposibil sa ma nasc cu aceasta malformatie.M-au scapat la nastere si acesta a fost inceputul unei vieti mai putin fericite... au urmat nenumarate recuperari,tratamente cu FINLEPSIN timp de 3 ani cate 3 pastile pe zi, iar la varsta de 3 ani si 10 luni am facut la piciorul drept alungire de tendon. Dupa operatie, am slabit foarte mult intr-un timp foarte scurt. As dori foarte mult un sfat sau o clinica unde as putea sa fiu din nou vazuta sau un tratament pentru hemipareza. Mentionez faptul ca la mana dreapta am spasme, iar la cea mai mica emotie mana se strange ca un ghem fara sa mai am control asupra acesteia. Astept sugestiile dvs. va pup cu drag

    4
    0

  • gratiela pe 6 Sep 2008, 20:19
    Miofibrotomie

    Ina, eu am obtinut foarte multe informatii de la o doamna care a scris mai aici: cata35iasi@yahoo.com

    0
    1

  • gratiela pe 6 Sep 2008, 20:14
    miofibrotimia

    Ina, eu am vorbit cu o doamna din Iasi care scrie aici. Are adresa mai jos, dar ti-o mai sciu inca o data: cata 35iasi@yahoo.com. O sa primesti foarte multe informatii pozitive.

    0
    1

  • Constanta MIHAESCU pe 5 Sep 2008, 11:15
    Intrebare

    Ma numesc ina, si v-am lasat un mesaj in urma cu o luna in care va rugam sa-mi dati mai multe informatii despre despre miofibrotomia subcutanata si nu am primit nici un raspuns.Incercati va rog sa raspundeti problemelor noastre, altfel acest site nu-si are rostul...

    1
    0

  • INA MIHAESCU pe 19 Aug 2008, 12:54
    MIOFIBROTOMIA,O NOUA SANSA ?

    BAIATUL MEU ARE 14 ANI SI ARE TERTAPAREZA SPASTICA.AS DORI MAI MULTE INF.CU PRIVIRE LA MIOFIBROTOMIA SUBCUTANATA.PARINTII CARE AU PELAT LA ACEASTA INTERVENTIE CHIRURGICALA PT. COPIII LOR II ROG SA-MI SPUNA DACA SUNT MULTUMITI SI DACA AU REMARCAT REACTII ADVERSE POSTOPERATORII.MII DE MULTUMIRI!

    4
    0

  • alexandra pe 18 Iul 2008, 01:56
    Tetrapareza Spastica

    Am 19 ani si am tetratareza spastica pe partea stanga din nastere am auzit de la multe persoane ca ar exista o clinica in china ptr operatie cine stie adresa va rog sa-mi spune-ti i mie la e-mail:alexa_cea_cuminte1@yahoo.com v-as fi recunoscatoare daca ma ajutati.Va multumesc!

    1
    0

  • luisa pe 5 Iul 2008, 00:04
    sa fie puternici

    imi doresc ca toti acesti copilasi care sunt bolnaviori si din pacate sufera de aceasta boala sa lupte si sa aibe creditza ....sa fie puternici

    1
    0

  • Stanescu Aurel pe 4 Iul 2008, 10:38
    HBOT

    Sunt... s-o apunem direct un paralitic. Urmariti pe Google site.ul HBOT-eu am norocul sa fac asa ceva... daca va intereseaza va pot da relatii aurel_stanescu@yahoo.com

    1
    1

  • giurici veronica pe 8 Mai 2008, 19:54
    Hemipareza spastica stanga si are doar 3 ani jumate

    As dori sa aflu informati despre boala aceasta, daca se poate. Tot ce stiti si care sunt urmarile pe mai tarziu.

    1
    3

  • DRAGHICEANU ALINA VALENTINA pe 6 Mai 2008, 00:09
    TRAUMATISM CRANIO CEREBRAL GRAV

    Buna ziua, tatal meu in urma cu 3 luni a fost calcat de catre o masina mai mare si a suferit un traumatism cranio cerebral grav, cu o mica hemoragie. A stat in coma profunda 3 saptamani dupa care a inceput sa deschida ochii si sa ramana intr-o stare vegetativa, adica leguma. In urma cu 1 luna de zile a inceput sa miste mana dreapta, acum o saptamana mana stanga desi ni s-a spus ca are semi pareza pe stanga si vad ca ieri si piciorul drept dar de vorbit si de mancat nu poate, o vom lua de la 0 cu el ca si cum s-ar fi nascut a doua oara. Vom avea nevoie de recuperare multa cu el si tocami de aia scriu, stiu de spitalul Bagdasar din Bucuresti care am auzit ca este cel mai bun dar acolo am inteles ca il va tine pentru recuperare 1 luna. Vreau sa stiu daca mai exista si alte spitale bune de stat in Bucuresti? Id-ul meu este draghiceanu_alina@yahoo.com

    1
    2

  • luminita pe 11 Apr 2008, 20:45
    Paralizie locomotorie

    Am o nepotica de 1 an si 2 luni si inca nu merge deoarece sta cu un piciorus pe varfuri. Face terapie dar totusi niciun rezultat. Ne-a recomandat cineva injectiile cu toxina botulinica. Vreau sa stiu daca aceste injectii sunt suportate de catre casa de asigurari de sanatate si daca sunt sanse sa-si revina complet. Suntem disperati

    1
    0

  • foro mihaela pe 5 Apr 2008, 11:50
    Hemipareza dreapta

    Baiatul meu a suferit un accident de masina acum 4 ani si a ramas cu o hemipareza dreapta cu mult efort si multa vointa acum este recuperat destul de bine. A scapat de carje acum un an. Am facut recuperare acasa si la spitalul de recuperari din felix. Foarte mult la ajutat apa si kinetoterapia. Are un moral bun si asta conteaza foarte mult. Am redus tratamentele cu tablete mult pt. ca pot afecta ficatul. Acum termina fac. de turism si se gandeste la un job. Dupa accident a fost considerat o leguma stand 3 luni in coma, cu multa rabdare am trecut peste toate. Le doresc tuturor copiilor cu probleme de sanatate sa se vindece macar atat cat sa vindecat copilul meu.

    0
    2
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod