Consumul de carne roșie crește riscul de cancer. Cercetătorii au descoperit motivul

Consumul de carne roșie crește riscul de cancer. Cercetătorii au descoperit motivul

Până de curând, nu erau pe deplin cunoscute motivele pentru care consumul de carne roșie crește riscul de a dezvolta cancer. Dar un nou studiu schimbă această situație.
Numeroase persoane au crescut consumând carne de porc, vită și produse lactate, dar în ultimii ani a apărut recomandarea din partea specialiștilor de a reduce consumul de produse animale, în special de carne roșie.

Potrivit unei serii de studii, alimentația bogată în carne roșie a fost asociată cu riscul crescut de a face cancer, ateroscleroză, infarct, Alzheimer și chiar diabet de tip 2. 

Cercetătorii de la Universitatea California din San Diego consideră că motivul ar putea fi un anumit tip de zahăr, potrivit The Telegraph, citat de antinewsnetwork.com.

Neu5Gc (acid N-glicolil-neuraminic) este o moleculă de zahăr care se găsește în compoziția celulară a celor mai multe mamifere, dar nu și în cazul oamenilor.
Aceasta este introdusă în organismul uman prin consumul de carne, organe sau unele produse lactate.

Atunci când Neu5Gc este încorporat în țesutul uman, sistemul imunitar îl recunoaște ca pe o substanță străină, producând anticorpi care să-l atace. Consumul repetat de carne roșie poate cauza astfel inflamația cronică, care a fost asociată cu un risc crescut de formare a tumorilor. Neu5Gc a fost asociat cu apariția cancerului, cu boli cardiovasculare și alte afecțiuni inflamatorii.

În cadrul unui studiu, șoarecii au fost folosiți pentru a stabili legătura dintre Neu5Gc și apariția cancerului.
Potrivit cercetătorilor, este pentru prima dată când au putut recrea exact efectul Neu5Gc asupra corpului uman, folosind șoarecii. Aceștia au fost hrăniți cu Neu5Gc și le-au fost injectați anticorpi Neu5Gc, ceea ce a dus la apariția spontană a celulelor canceroase în cazul șoarecilor.

Acest tip de zahăr se găsește în carne roșie (porc, vită, oaie, capră etc.), în laptele de vacă și anumite produse lactate. Pentru că organismul uman nu poate produce Neu5Gc în mod natural, atunci când este absorbit în țesuturi prin intermediul alimentației provoacă un răspuns de atac din partea sistemului imunitar, care îl consideră o substanță străină.
De-a lungul timpului, consumând frecvent carne roșie, inflamația cauzată de răspunsul sistemului imunitar devine una cronică și are un rol important în apariția cancerului. Persoanele care mănâncă des carne roșie sunt mult mai predispuse.

În cadrul unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea UC Davis School din SUA și Universitatea Xiamen din China s-a descoperit faptul că nivelul zahărului Neu5Gc este mult mai ridicat în organele de porc decât în carnea de porc. Iar prin gătire, nivelul Neu5Gc crește semnificativ, devenind un pericol pentru persoanele care consumă frecvent organe de porc precum ficat, splină, rinichi, inimă, plămâni.
Deși studiul a fost efectuat pe organe de porc, oamenii de știință avertizează că rezultatele se extind și asupra organelor provenite de la alte animale, precum vită sau oaie.


Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod