Clasament. Top 5 cele mai frecvente probleme de sănătate la nivel global



Cehii suferă cel mai mult din cauza răcelilor; Suedia are cei mai mulți insomniaci


Mai multe persoane din Cehia și din Rusia decât din ​​celelalte țări studiate au suferit de răceală sau de gripă în ultimele 12 luni, situându-se la 67%, respectiv 62%. La polul opus, America și Japonia se confruntă cel mai puțin cu stările gripale (ambele, situându-se la 39%). Când vine vorba de insomnie, Suedia are cel mai mare procent de persoane afectate (41%), urmată de Cehia și Turcia (ambele cu 40%).
Națiunea a cărei populație se bucură de cel mai bun somn nocturn este Japonia, acolo unde doar 13% semnalează tulburări de somn.


Mai multe femei decât bărbați au probleme cu somnul


Există unele diferențe clare între bărbați și femei. Femeile, în procente mai mari decât bărbații, afirmă că au experimentat în ultimele 12 luni aproape toate suferințele analizate de studiu GfK.

Ambele sexe consideră răceala sau gripa ca fiind cele mai frecvente afecțiuni (53% dintre femei, respectiv 49% dintre bărbați).
În cazul femeilor, următoarea cea mai comună nemulțumire este insomnia (32%), în timp ce pentru bărbați, avem egalitate între durerile musculare sau articulare, cauzate de efort sau accidentări, și insomnie (ambele situându-se la 24%).

Există, de asemenea, o reașezare a afecțiunilor în top 5 pentru fiecare gen. Pentru femei, migrena sau durerile de cap severe reprezintă al treilea motiv de nemulțumire atunci când vine vorba de sănătate, dar nu figurează în primele cinci afecțiuni reclamate de bărbați (27% dintre femei se plâng de acestea și doar 15% dintre bărbați).
În cazul bărbaților, arsurile la stomac sau refluxul gastroesofagian este a patra cea mai comună problemă de sănătate, dar aceasta nu figurează în top 5 pentru femei - chiar dacă mai multe femei decât bărbați declară că au experimentat în ultimul an aceste simptome (19% dintre bărbați și 21% dintre femei).
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod