Cinci pasi pentru a te lasa de fumat

Studiile arata ca acesti cinci pasi te vor ajuta sa renunti la fumat. Si asta pentru totdeauna! Nu este o misiune facila, mai ales pentru o fumatoare "inraita", care sare de 10-15 tigari pe zi... Ai nevoie de vointa si sustinere permanente, cu atat mai mult cu cat recidivele bat la usa in fiecare moment. Insa vei avea sanse de reusita daca vei aplica pasii de mai jos in mod combinat. Mult succes!

1. Pregateste-te!

Fixeaza-ti ziua in care te vei lasa de fumat.

Schimba-ti mediul. Asta presupune:

Arunca toate tigarile si scrumierele din casa, masina si de la birou.
Nu mai permite membrilor familiei sau prietenilor care vin in vizita sa mai fumeze in casa.

Revizuieste-ti tentativele anterioare de renuntare la fumat. Gandeste-te la ceea ce s-a intamplat si de ce nu ai obtinut atunci victoria finala impotriva tutunului. Pune in balanta lucrurile care te-au ajutat sau nu in demersul tau.

O data ce te-ai lasat de fumat, nu te apuca din nou de acest obicei. Nici macar un fum nu mai ai voie sa tragi in piept!

2. Cauta sprijin si incurajare

De asemenea, studiile arata ca poti reusi mai bine in misiunea ta daca te bazezi pe sprijinul si ajutorul celor de langa tine. Poti obtine acest sprijin in mai multe feluri:

Spune-le membrilor familiei tale, prietenilor si colegilor de munca faptul ca vrei sa renunti la fumat si ca ai nevoie de sprijinul lor. Roaga-i sa nu fumeze in preajma ta si sa nu iti lase la indemana sau sa iti ofere tigari.

Discuta cu personalul medical care ti-ar putea oferi consiliere si motivatie in demersul tau - spre exemplu, medicul tau de familie, stomatologul, o asistenta medicala, un farmacist, un psiholog sau chiar consilierul tau pe problema fumatului.

Apeleaza la consiliere - individuala, de grup sau telefonica. Cu cat ai mai mult sprijin pe acest plan, cu atat ai mai multe sanse sa scapi de acest obicei. Exista programe de stopare a fumatului, puse in circulatie la nivelul spitalelor locale sau centrelor de sanatate. Cere informatii in legatura cu programele disponibile in zona in care locuiesti.

3. Invata lucruri noi si cauta-ti alte preocupari

Incearca sa iti distragi atentia de la nevoia de a fuma. Vorbeste cu o persoana de incredere, mergi la plimbare sau ocupa-ti timpul cu diferite sarcini.

O data ce te-ai lasat de fumat, schimba-ti rutina. Mergi pe o ruta diferita spre serviciu. Bea ceai in loc de cafea. Mananca micul dejun (care trebuie sa fie consistent!) intr-un alt loc decat o faci de obicei.

Fa ceva pentru a reduce stresul. O baie fierbinte, exercitiile fizice sau o carte buna te pot ajuta pe aceasta directie.

Asigura-te ca in fiecare zi ai ceva placut de facut.

Bea foarte multa apa si lichide.

4. Medicamentatia - necesara in anumite situatii

Medicamentatia te poate ajuta sa renunti la fumat si iti va diminua "pofta" de tigara. Medicamentele de mai jos sunt aprobate de Federatia Americana a Alimentelor si Medicamentelor (Food and Drug Administration - FDA) si utilizate la nivel international in acest scop.

1. Bupropion SR (Zyban) - disponibil pe baza de prescriptie medicala.
2. Produse care inlocuiesc nicotina - guma de mestecat, inhalator, spray nazal, plasturi sau pastile cu nicotina. Aceste produse, in afara pastilelor cu nicotina, se pot cumpara fara reteta semnata de medic, ceea ce reprezinta un plus in lupta ta impotriva tutunului.

In orice caz, iti recomand sa te sfatuiesti cu doctorul, pentru a fi sigura ca apelezi la varianta corecta si cea mai buna pentru situatia ta. In plus, specialistul trebuie sa iti explice modalitatea de administrare a acestor medicamente sau produse. Asculta cu atentie sfatul medicului si citeste informatiile scrise pe instructiunile de utilizare.

Toate aceste medicamente iti vor dubla, mai mult sau mai putin, sansele de a renunta definitiv la fumat. Insa bineinteles ca, in combinatie cu alte metode, cum ar fi consilierea pe problema fumatului, vei inregistra o si mai mare si rapida reusita.

Oricine incearca sa se lase de fumat poate avea beneficii de pe urma utilizarii acestor medicamente. Daca esti insarcinata sau incerci sa ramai insarcinata, daca alaptezi, esti minora, fumezi mai putin de 10 tigari pe zi sau ai o afectiune medicala, este preferabil sa te consulti cu doctorul tau inainte de a apela la acest tip de tratament.

5. Pregateste-te pentru recidive si pentru situatiile dificile

Cele mai multe recidive se petrec in primele trei luni de cand ai renuntat la obiceiul nesanatos al fumatului. Nu te descuraja daca "reusesti" sa cazi din nou in "pacat" si reincepi sa fumezi. Tine minte - cei mai multi dintre fumatorii care incearca sa (re)devina nefumatori au mai multe tentative esuate la activ pana cand misiunea lor este dusa la bun sfarsit. Iata cateva situatii potential periculoase de care este cazul sa te feresti:

Alcoolul. Evita sa bei alcool, deoarece iti scade sansele de reusita.

Alti fumatori. Faptul ca te afli printre fumatori te poate determina sa vrei sa fumezi din nou.

Cresterea in greutate. Multi fumatori vor lua in greutate in momentul renuntarii la tigari - de regula, mai putin de cinci kilograme. De aceea, este indicat sa urmezi o dieta sanatoasa si sa fii cat mai activa posibil. Nu lasa ca aceste cateva kilograme in plus sa te indeparteze de telul tau, respectiv acela de a scoate tutunul definitiv din viata ta. Unele medicamente impotriva fumatului te pot ajuta sa amani sau sa diminuezi cresterea in greutate.

Toane sau depresie. Exista mult mai multe modalitati decat fumatul prin care iti poti imbunatati starea de spirit - incearca sa iti gasesti un hobby sau fa ceea ce iti place - stai de vorba cu o prietena, mergi la plimbare, joaca-te cu animalul tau de companie, citeste etc.

Daca sesizezi ca incepi sa ai probleme sau ca lucrurile iti scapa de sub control, discuta cu doctorul tau.

Situatii sau conditii speciale

Oricine se poate lasa de fumat, dupa cum spun numeroasele studii efectuate in acest sens. In plus, situatia sau starea ta de sanatate iti poate oferi un motiv in plus, special, pentru renuntarea la fumat:

Femeile insarcinate sau proaspetele mamici. Lasand la o parte tigarile, iti protejezi propria sanatate, precum si pe cea a micutului caruia i-ai dat viata.
Pacientii internati in spital. Renuntand la fumat, reduci problemele de sanatate de care suferi si ajuti procesul de vindecara sa se produca mai repede.
Pacientii care au suferit un atac de cord. Renuntand la tigari, reduci riscul aparitiei unui al doilea infarct.
Pacientii care sufera de cancer pulmonar, oral, al esofagului sau al laringelui. Lasand in urma acest viciu, reduci sansele dezvoltarii unei alte forme de cancer.
Parintii copiilor de varste mici si/sau adolescenti. Renuntand la fumat, iti protejezi copiii de boli cauzate de fumatul pasiv.
 

Comentariile 51-100 din 136

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Minu pe 14 Oct 2011, 02:48
    daca ati citit ultmele 3 postari..

    Atunci inseamana ca sunteti interesat a lasati acest viciu si sa treceti la treaba....tot ce trbuie este sa mai spuneti nu mai fumez si sa nu acceptati sa mai fumati activ,,, Eu am reusit sa le las int-o berarie unde inca mai lucrez si vrau sa va spun ca se fumeaza non-stop cit este deschis deoarece merge f bine..ori unde ma uit vad frairi cu tigari aprinse.. care insi sacrifica sibani si timpul liber alocat familielie.. Treaba voastra dar sunteti fraieri si fara constinta aca dupa aceste postari sunteti total indiferenti....ALTI AU FUMAT INTRE 3-4 PACHETE SI DATORITA MIE SI UNOR CAPITOLE DINTRO CARTE AU REUSIT SA FIE FERICITI....Sunteti nehotariti contactatima pe minupantea@yahoo.com. oate asa am sa reusesc s fac mai multe persoane sa renunte la fumat

    7
    1

  • Minu pe 14 Oct 2011, 02:30
    va iubiti familia ? o calculam altfel

    6 min. la o tigara...daca fumati un pachet pe zi inseamna ca pierdeti :120 min pe zi ceea ce inseamna 2 ore din timpul liber pe zi ... intro luna inseama 61 ore , dar intr-um an inseamna 732 ore asta daca fumati doar un pachet pe zi...asta inseamana ca pierdeti efectiv 1 luna din timpul pe care lati putea petrece cu cei dragi.. GINDITIVA BINE ... Sau contactatima pe imail minupntea@yahoo.com

    3
    1

  • Minu pe 14 Oct 2011, 02:17
    multora le este frica de esec

    da...multora care vor sa se lase de fumat le este frica de gustul esecului... dar sa fiu sincer cu voi incercati macar in prima saptamina sa puneti acei bani eoparte....este suficient si 2 zile...veti vedea pt cei cu copii ca aveti in jur de 23...26 de lei intro zi pt copilul vostru pe care il iubiti enorm..daca asta nu va facut curiosi sa incercati atunci ginditi altfel...11.5 lei pe zi x 365 pe an inseamna 4197 ron pe an adica 980 euro....ce vacanta frumoasa pierdetiii.....daca nici asa atunci ginditiva cit ati fost de prosti ca ati aprins prima tigara iar acum a venit momentul pedepsei pt voi 16 zile fara tigari......daca ati reusit sa va pedepsiti aceste 16 zile veti vedea ce buna este mincarea si ce gust bun au multe legume sau fructe... + veti simti ce oribil miroase cel care fumeza...sau poate va veti da seama de multa energie pe care o sa o aveti...

    4
    1

  • Minu pe 14 Oct 2011, 01:56
    este ff usor cu vointa

    sincer nu stiu de cind fumezi tu... eu am avut 20 ni de tigri iar in ultima perioda fumam chiar 2 pachete e zi....ttul pina anul tecut cind de 1 Mai am fost de serviciu si datorita lipsei clientilor am ajuns sa fumez 3 pachete in acea zi... in acea seara mi-am zis este timpul sa ma las... sia am stat dupa inchidere si am fumat ultima tigara din cel de-al treilea pachet....aia a fost si ultima de atunci cel putin ca fumator activ... deoarece lucrez intr-o berarie unde sunt ff multi fumatori....

    8
    0

  • Dennis pe 6 Oct 2011, 21:36
    Nu E Chiar Asa Usor Sa Te Lasi de "FUMAT"

    De exemplu eu m-am apucat de fumat acum mult timp,si cred ca acum e prea tarziu sa ne lasam de fumat daca nu am facut-o cand am avut ocazia,si nu eram fumatori inraiti.Mai astept niste sfaturi.Felicitari celor care au reusit sa se lase.

    0
    0

  • otylya pe 27 Sep 2011, 19:18
    ce trebuie sa fac?

    sotul meu s-a lasat de fumat, si acum s-a apucat iar dar numai cate o tigara pe zi. El inainte fuma doua pachete pe zi timp de 21 de ani. Fara aceasta tigara nu poate, ii este rau, nu are chef de vorbit, se retrage in coltul lui. ce trebuie sa fac pentru al ajuta sa treaca peste starea aceasta si sa renunte la aceasta tigara definitiv? El vrea si doreste dar imi cere mie ajutor si eu nu stiu ce sa fac. Va rog sa ma sfatuiti voi si va multumesc anticipat.

    2
    0

  • adina pe 26 Sep 2011, 16:11
    tigara

    ciao!da vointa lipseste........metode?sincer va spun fiecare isi gaseste singur metoda,nu e pentru toti la fel.SPUNE EU NU MAI SUNT FUMATOR si asa sa faci.nu fugi nicaieri chiar daca alti fumeaza pentru ca tu nu mai esti fumator si gata.eu am fumat cam 23 de ani si am fumat un pachet si uneori mult mai mult dar de vreo 3-4 ai nu mai fumez.acum am 43 de ani va spun sincer ca imi pare nespus de rau ca am fumat toti acesti ani...........sa-mi zica cineva ca imi da orice si oricat sa fumez dinnou........NU,NICIODATA! nu m-am lasat ca am fost bolnava sau ceva doar ma simteam plina,imbacsita.lasati-va si voi aveti un pic de vointa nu va comanda c............ala de tigara.sa va ajute d-nezeu pe toti(va ajuta va spun eu)

    4
    2

  • roxana pe 25 Sep 2011, 21:25
    cum fac sa ma las de tigarii..

    este foarte nasol..daca nu ai vointza sa te lasi de tigari...eu fumez de 8 ani de zile...si sincer nu stiu cum sa fac al meu sotz imi spunea ca dak am vointza ma pot lasa daca nu am .,....va fi mai rau.....faceti in felul urmator ....alegetzi o zi in care sa spune-ti stop tigariilor..:D..in loc de cafea beti un ceai....cand va vine sa fumati ...mestecati o guma,,,,semintze etc....asa cu timpu vetzi realiza ca va fi bine si fara drog..cat dati pe tigari 3-4 milioane sa zicem...unde o sa ajungetzi daca dati banii astea???......cu banii aia pute-tzi face altceva asta e sfatu meu......va doresc multa bafta

    7
    0

  • Ionut pe 6 Sep 2011, 14:07
    Lasati tigarile

    Toti oameni care ii vezi pe strada sau oriunde ii vezi cu tigara in mana .... au miros ingrozitor a tutun....Am fumat si eu 3 ani de zile..pana intr-o zi am fumat 5 pachete pe zi de tigari pana cand am ramas intepenit in pat .....urmatoarele zile vomitam in continu imi era rau tare si de atunci timp de 3 ani nu am mai fumat si in fine atunci tigarile erau 5 lei(kent8HD) deci bani nu contau dar plamani sufereau noi nu va apucati de fumat si care vreti sa va lasati incercati medoda

    2
    0

  • Ana pe 1 Sep 2011, 07:45
    ce sa fac???

    Mi am aruncat tigarile dar initial data mea de lasat de fumat e pe 17 septembrie 2011.Ce pot face???

    5
    4

  • cortez pe 27 Aug 2011, 19:38
    tigara=cancer

    salut,am incercat de foarte multe ori sa ma las de fumat dar nu am reusit mai mult de 2-3 zile,daca nu fumez sunt nervos si stresat;in unele zile fumez si 2 pachete daca beau ceva.Tatal meu a murit anul acesta de cancer la plamani chiar de ziua lui.Am incercat odata acum 5 ani si simt ca nu ma pot lasa,gumele cu nicotina sau plasturii nu au avut efect la mine,e groaznic!!!

    2
    1

  • anna pe 23 Aug 2011, 16:48
    3ZILE FARA BLESTEMATELE ASTEA DE TIGARI!!!!!!

    AM AVUT MULTE TENTATIVE ESUATE....AM CITIT CARTEA LUI ALLEN CAR DE 2 ORI DAR NU A AVUT EFECT...ACUM MA AJUT CU NISTE PASTILE CARE CONTIN NICOTINA POT SA VA SPUN CA SUNT F.F.BUNE,NU SIMT NEVOIA SA FUMEZ!!AM 3ZILE DE CAND NU PUN TIGARA AEA SPURCATA IN GURA!!!CAND NE GANDIM LA TIGARI TREBUIE SA NE GANDIM CA LA CEVA INFRICOSATOR SI SIGUR O SA NE TREACA POFTA....STIU CA 3ZILE SUNT F.F.PUTINE DAR INCEPUTUL E INCURAJATOR!!!VOI CANTA VICTORIA PESTE 6LUNI!!BAFTA LA TOTI CEI CARE VOR SA DEVINA NEFUMATORI!!!!!

    5
    1

  • Roncea Radu pe 18 Aug 2011, 00:26
    Spirulina si lasatul de fumat!

    E f f important in aceasta lupta, de a renunta la fumat, sa reusesti intr-un timp scurt o detoxificare puternica. Spirulina si apa in abundenta pot fi prieteni de nadejde! Fa-ti un jurnal ''intim'', noteaza-ti ora si minutul deciziei tale de a renunta la fumat si...scrie prin ce treci! Srie-mi si mie la radu_roncea@yahoo.com, sunt alaturi !

    3
    0

  • Roncea R pe 18 Aug 2011, 00:20
    Lasa-te de fumat!

    Metoda sigura?... e unica pt fiecare! Sunt in schimb reguli generala: 1. Evitati total statul in fum! 2. Evitati total prietenii sau compania fumatorilor! 3. Asociati lasatul de fumat cu cel putin inca o restrictie, obligatoriu...ca de ex.: lasatul bauturii alcoolice, lasatul obiceiului de a susudui sau injura... 4.Sa te lasi e usor...sa vrei e mai greu!!!

    4
    0

  • christian pe 26 Iul 2011, 18:30
    reusita 1000%

    fumeaza cat poti de mult baga ca spartul(a) pana aproape sa dai coltu´´ si cand esti aproape de asta oprestete din fumat si realizeaza ce motiv bun ai sa te lasi....viata sau tigara....:) asta cu vointa nu merge mai bine cu motivul....:) ...aaaa si apropo unde doar unul e fumator si celelalt nu....daca vrei sa vezi ce indura partenerul tau nefumator dimineata cand te trezesti primul lucru mimiroase o scrumiera sa vezi cum e....cam asta simte nefumatorul .....numai bine....

    2
    0

  • viorel pe 30 Iun 2011, 23:15
    spun nu fumatului pentru fetita mea mica

    am icercat sa ma las dar nu am reusit fumez un pachet pe zi si mai grav este ca fumez in fata si cu fetita mea in camera ,am 25 de ani si fumez de la 20 si sper ca maine sa fie insfarsit ziua cea mare si sa ma las de fumat.vad ca imi face mult rau ma costa 5 mil pe luna bani care as putea sa ii iau ceva fetei mele

    6
    1

  • claudia pe 15 Iun 2011, 13:08
    Felicitari

    Felicitari tuturor celor care isi dau seama ce greseala fac fumand. Azi e prima mea zi de nefumatoare, dupa 10 ani, si ma simt extraordinar!!!! Acei fumator care afirma cu seninatate ca e de ajuns sa-ti propui sa nu mai fumezi si sa ai vointa, si care le vorbesc cu superioritate si cu aroganta acelora care nu reusesc prin vointa sunt doar niste CRETINI!!!! Se vor lupta o viata intreaga cu o dependenta de care cred ca au scapat pentru ca ei sunt smecheri si mult mai destepti decat amaratii care nu reusesc. Pentru cei care au nevoie de sprijin, ajutor si o mare SANSA sa citeasca In sfarsit NEFUMATOR de Allen Carr. Eu am citit-o aseara dupa alte 2 tentative nereusite de a o citi. E o revelatie psihologica. Nu ai nimic de pierdut daca o citesti, ci doar de castigat, asa ca, DE CE NU!

    5
    0

  • Mandica pe 1 Iun 2011, 19:17
    Ajutorrrrr!!!!

    Recunosc am incercat sa ma las de fumat ... dar nu am reusit . Cand nu fumez ma iau nervii aiurea dupa un timp ma ia plansul dar dupa aceea am o stare fosrte buna si apoi iar ma ia depresia ... nervii si tot asa .Nustiu ce sa fac .... Daca ma puteti ajuta cu un sfat...va-si ramane recunoscatoare Va Multumesc!

    4
    2

  • carmen pe 19 Mai 2011, 10:43
    o mana de ajutor...

    buna tuturor..as vrea sa va cer un sfat...eu una nu sunt fumatoare,dar prietenul meu da..a incercat toate metodele..cu plasturi, guma..si multe altele si nu a reusit...as vrea sal ajut intr-un fel..si nu stiu cum..am zis sa cer sfaturi si de la voi...va rog...astept sfaturi pe mail-ul:nedelcucarmen18@yahoo.com..multumesc!!

    11
    1

  • vera pe 13 Mai 2011, 09:37
    cum m-am lasat eu

    am fumat 9 ani de zile si dupa mai multe tentative in sf am reusit. cum? simplu: mi-am mai cumparat tigari inca o saptamana si nu am mai tras in piept, am fumat tot un paket pe zi cat fumam inainte dar fara sa trag in piept, doar in gura. am amagit creierul in felul acesta ca fumeaza iar intr-un final(cam 7-10 zile) nu am mai tras nimic pt ca mi se facuse greata de la gustul de nicotina din gura care-l aveam permanent. L-am rugat pe Dumnezeu sa ma ajute sincer pt ca eu nu puteam singura si m-a ajutat enorm in efortul meu. luati exemplul: reusita 100%

    4
    0

  • adi pe 24 Apr 2011, 11:07
    3 pachete

    A scris cineva mai jos ca ea fumeaza 2 pachete pe zi iar sotul 3 pachete pe zi. Intrebarea care se pune prima: cum de ai mai ajuns sa scrii pe forum si n-ai dat coltul pana acum? A doua intrebare este , evident, cat castigati fratilor salarii daca fumati impreuna 5 pachete pe zi? sau poate ca lucrati la vreo fabrica de tigari si le primiti moca. Bine ar fi sa le lasati fratilor dreaq de tigari ca o sa muriti...eu tocmai le-am lasat si sunt fumator de un pachet

    3
    3

  • Fechita Mihai pe 22 Apr 2011, 00:49
    tutunul

    citind zeci de articole cu privire la renuntatul la tutun..chiar mi'am implantat si eu ideea asta in seara asta,sa renunt la fumat.sunt curios daca sunt in stare si daca sunt capabil sa'mi duc gandul la bun sfarsit,si sa renunt odata la viciul asta.sper ca voi reusii,insa daca nu voi ajunge la concluzia ca sunt un las si nu sunt bun de nimic.pentru impartasirea a mai multor sfaturi si a unui mic ajutor va rog sa ma contactati pe i_love_bugmafia@yahoo.com ,astept pe oricine e dispus sa imi ofere o mica mana de ajutor.

    4
    3

  • Ciprian pe 29 Mar 2011, 19:55
    Lasa-te de fumat in 20 de minute!

    Vrei sa te lasi de fumat? Citeste manualul "Spune NU fumatului" http://www.nu-fuma.ro

    4
    3

  • un nimeni pe 22 Mar 2011, 16:57
    vai de voi

    ma uitam la com pe care unii dintre voi le lasati..um poate sa spuna cineva ca fumeaza de la 6 sau 10 anii?! voi ganditi ce spune-ti? daca ai gasit un chistoc de tigara pe jos la 6 sau 10 ani nu inseamna ca de atc fumezi; sa nu spune-ti ca la varsta aia avea-ti pachetul in buzunar! vai de capul vostru( astia ce fumeaza chistoace de la varsta de 6 ani)

    5
    2

  • bobo pe 24 Feb 2011, 17:21
    HELP ME!!!!

    Si eu la fel am inceput de la o prostieee...X( am 16 ani si fumez de 2 ani...as vrea sa ma las dar nu pot din cauza prietenilor de acasa si a celor de la scoala....:-?? ce ar trebuii sa fac?!:(

    1
    1

  • lovely smile pe 13 Feb 2011, 22:40
    vointa da fier

    poate s-a mai scris , sincer nu am avut rabdare sa citesc tot, dar ma tot uit pe la comentarii si toti dau sfaturi si propun metode de 5 zile 7 sapt samd. mai citisem pe un site ca iti trebuie 5 ani si 7 tentative de a renunta. fumam de la 15 ani ..acum am 25 si nu mai fumez de un an. cum am reusit? am stabilit intr-adevar momentul inceputului de an..asta era anul trecut si am un an si 2 luni de cand sunt nefumatoare. nu te poti lasa conform unor metode , totul tine de personalitatea fiecaruia si de vointa, motivatie iar tu trebuie sa fii cel mai important motiv, nu altii nu tre sa te agati de altii cum zicea mai sus bozgoru...daca se cearta ce face se pune iar pe fumat. e greu intr-adevar si nu-ti trebuie metode pt a te lasa de fumat ci pur si simplu o vointa de fier, ceea ce multi nu o au, sa-ti impui chiar sa nu mai fumezi sa nu lasi niste iarba invalita in hartie sa te conduca. bafta dragi fumatori, sper viitori nefumatori

    2
    2

  • Rotaru Stefan pe 28 Ian 2011, 16:14
    Vointa este cheia

    Am incercat si am urmat acesti pasi dar nu au functionat. Oamenii se pot lasa de fumat doar daca au vointa de a se lasa de fumat asa am facut si eu, inaite foloseam si eu tote porcariile de prin reclame dar nu au avut nici un efect asa ca miam pus intrebarea asta"chiar eu nu am vointa sa ma las de fumat". Nu ascultati toate porcariile asta e singurul tratament pt a te lasa de fumat "PROPIA VOINTA".Si o in cazul copilor parintii trebuie sa le dea o mama de bataie si o sa vedeti cum se lasa de fumat.

    2
    2

  • robert oprea pe 14 Ian 2011, 18:35
    Hmmm....... Mi Se Pare Greu

    si io am incercat sa ma las sincer fara reusite am incercat toate metodele posibile fumez de la 6 ani akuma am 20 e prea mare dependeta asta cu slabitu nush cum e io am 75 de kilograme cica e narmal sa am atat la varsta mea sincer as vrea dar vointa nu am de ce sa mint la un momendat ma gandeam de ce sa le las .Dimineata cand ma trezesc dak nu am tigare e belea mare nici politia nu im face fata :)) mentionez ca nu beau alcool si nu beau cafea

    1
    1

  • mihaela pe 7 Ian 2011, 13:09
    metode de lasat de fumat

    buna daca chiar stie cineva o metoda buna de lasat de tigari as dorii din suflet sal rog sa mio zica si mie dar sa aba si efect...am fumat si eu dar cand am ramas insarcinata am renuntat la ele....as vrea sal pot face si pe sotul meu sa renunte la ele dar nu stiu cum fumeaza de 15 ani,,am tot incercat sai tot zic chiar nici nu am vb k el 2 zile dar nu a mers...chiar imi doresc din inima sa se lase si nu stiu cum sal fac....va rog daca ma poate ajuta cineva sami zica ias multumi din inima

    0
    1

  • simona pe 4 Ian 2011, 20:08
    Mam lasat de fumat acum

    cred ca e usor sa te lasi doar sa ai vointa asa ca iti urez successs:p

    3
    0

  • nicoleta pe 4 Ian 2011, 10:47
    vreau dar nu pot

    fumez de 15 ani de la cateva tigari pe saptamana am ajuns la 2 pachete pe zi simt ca ma inbolnavesc dar nu pot sa le las.sotul meu fumeaza 3 pachete.vreau macar sa le raresc dar cum?

    2
    0

  • Roxana pe 12 Dec 2010, 11:30
    Eu Chiar Nu Pot Reusi:(...

    Am 16 Ani Imi Doresc Foarte Mult Sa Pot Renunta La Tutun...Dar Spre Ghinionul Meu Nu Reussc...Am Incercat...Nu Pot...Simt Ca Prin Ele Respir...Sunt Dependenta...Du-pa Fiecare Masa Simt o Nevoie Si Mai Mare...Ajutati-ma Va Rog...!

    1
    3

  • cristina pe 3 Dec 2010, 17:47
    pe naibaaaaaa

    de ex eu fumez de 4 ani si acum am facut o prostie am zis ca nu mai fumez nici eu nici sotul meu, nu am mai fumat nici unul o sptamana acum dintr-o prostie mam apucat eu si dupa mine el . nu stiu ce sa mai fac va rog sa ma ajutati si pe mine sa scap de viciul si de drogul asta.

    2
    2

  • Radu pe 21 Nov 2010, 22:13
    ce doctori ? ce pastile ? ce guma ?

    Salut tuturor ! Am 19 an si jumatatei ! Nu sunt chiar capabil sa dau sfaturi ! Multi dintre voi vazand ce varsta am cu siguranta ca nu veti baga de seama ce va zic acum ! Eu nu mai fumez de 20 de ore si 56 de minute ! Fumez de la 17 ani! Am 2 ani si jumatate de cand fumez ! Si ieri la ora 23:55 am fumat ultima tigare ! De la ora 24:00 nu mai fumez ! Nu fumam foarte mult ! Cam 10-15 tigari pe zi ! Am citit la multi ca vreti ajutorul medicilor sau ca luati pastile,sau daca citesti o anumita carte si gata nu mai fumezi,etc. Aici este vorba numai despre tine si de subconstientul tau ! Eu stau numai printre fumatori ! Mama fumeaza,tata fumeaza,ABSOLUT TOTI CEI DIN JURUL MEU FUMEAZA(prieteni,neamuri) ! Dar nu ma intereseaza asta ! Eu sunt eu si ei sunt ei ! Ca sa te lasi nu iti trebuie decat o vointa de fier ! Si ganditi-va bine TOTI,ar trebui sa se lase de fumat deoarece din cauza tutunului poti sa mori ! Faci cancer,faci un infarct,si bineinteles sa fiti siguri ca odata si odata o sa va imbolnaviti la plamani,la inima....o boala odata si odata tot o sa o aveti ! Si sa nu va ganditi niciodata ca daca fumati puteti sa traiti mai mult decat un nefumator ! FOARTE RAR SE INTAMPLA ASTA ! Si pentru cei care gandesc asa : "O viata am ! Ce naibii,sa nu fumez sa nu beau cafea sa nu consum alcool,etc. ! " Sa stiti ca sunt lucruri mai frumoase de facut,ca sa iti traiesti viata ! Daca crezi ca fumand si consumand alcool iti traiesti viata te inseli amarnic ! Nu faci altceva decat sa iti bati joc de ea ! Intr-adevar,nu are nimic daca mai bei si tu seara o bere,hai maxim 2 cand vi de la munca sau cu prietenii ! Sau sa mai tragi cate un chef cu prietenii tai,dar asta nu inseamna sa te imbeti pana ajungi sa crezi ca se uita masinile urat la tine ! :)) Bafta tuturor ! Pentru mine nu este greu sa ma las,pentru ca am vointa !

    7
    2

  • bRabbit08 pe 17 Nov 2010, 12:55
    Gata!

    de astazi nu mai pun tigara in gura :) mi-am promis mie insumi ca fac asta....am 22 de ani...fumez de pe la 10 ......dar ajunge...sper sa nu am nev de carti,medicamente plasturi sau alte prostii...doar gata..:) chiar nu se merita sa dai...in cazule meu 5 mil+ pe luan pe tigari...mai ales la cat castigam noi in Romania...sper sa nu mai revin cu alte posturi ...sau daca o sa fie....peste 1-2 luni cand sa spun ca am reusit :) succes si voua :)

    2
    0

  • Emond pe 23 Oct 2010, 02:29
    Constientizati !

    Daca mergeti pe ideea : "De azi ma las de fumat pt ca stiu ca-mi fac rau", nu veti reusi niciodata. Daca vrei, o faci, daca nu, NU ! Nu exista ajutor specializat. Asta daca nu esti un cretin cu un IQ de 70 care nu poate diferentia raul de bine si care nu poate avea propriile conceptii, idei. Faci ce vrei cu viata ta, e a ta si nimeni nu poate schimba asta.

    1
    0

  • flore pe 22 Oct 2010, 22:29
    doar sa vrei!

    e greu sa te desparti de un obicei prost este adevarat dar daca mai ai o farama de minte fati un bine si te lasa ! am trei ani decand nu beau si nu fumez,nu trebuie decat vointa.e simplu. cauta sa fii motivat. poate te sperie ceva din toata nebuneala asta.te trezest sa bei si sa fumezi ! sant lucruri mai bune de facut!

    2
    0

  • Adi pe 19 Oct 2010, 11:33
    Lasa-te de fumat!

    A fost mai simplu decat am crezut.Am aproape 30 de ani de cand am fumat. Intr-o zi nu am mai cumparat tigari.Luam scrumiera si bricheta sa aprind tigara... Am reusit.Prima saptamana a fost mai grea.Pe urma pur si simplu n-am mai simtit nevoia.Trebuie putina vointa, e adevarat!

    1
    0

  • dan pe 3 Oct 2010, 15:25
    e usor

    dupa 5 zile nu vei mai avea nevoie de tigari ..ganditi-va cum este sa treceti pe langa cineva care fumeaza si deja nu va mai intereseaza totul poti face in 5 zile sau....spune as incerc sa ma las de fumat 5 zile.....este chiar foarte usor

    1
    0

  • dan pe 3 Oct 2010, 15:23
    e usor

    tot seara incepe acel tremur ..ceia ce arata un mic sevraj......a doua zi la fel ...dupa a cincea zi ati scapat pentru ca ambitia pune stapanire pe tine nu vei mai vrea sa fumezi

    1
    0

  • dan pe 3 Oct 2010, 15:21
    e usor

    am fumat 1 an m-am lasat 3 si asa mai departe fac asta de aproape 20 de ani fumez un an si ma las 3 .....este usor sa te lasi de fumat...tineti minte nu va trebuie medicamente ,sau alte balari ..pregateste-te pentru primele 5 zile in care vei simti o nevoie imperioasa de a fuma daca treci de aceste 5 zile scapati ....este foarte usor...prima zi este importanta pentru ca va fi extraordinar de greu de grea ..si incepe prin ameteli si o pofta nebuna de a fuma

    0
    0

  • bozgoru pe 3 Oct 2010, 11:24
    10

    fumam de 10 ani... idimineatza ma trezesc, o privesc pe EA ... inca doarme... ma iubeste..e fan de-al meu... niciodata nu imi reproseaza nimic... chiar nimic,.. adoarme zambindu-mi, si inainte sa deschida ochii imi zambeste ...e mult mai disperata dupa mine ca in urma cu 15 ani cand am cunoscut-o... dar, eu m-am apucat de fumat... nici un repros...nici unul... nici macar at cand intr-un mod marlan imi aprind o tigara in masina cu EA langa mine.... si eu o iubesc ..nu poti nu iubi o asa femeie... intelegatoare...sincera si frumoasa...f frumoasa.... dar ce iubire e asta:..o otravesc zilnic cate un pic... cheltui bani pe tigari in loc sa-i cumpar ocazional flori si e clar si evident sansele k sa ramana singura si eu sa mor timpuriu cresc dupa fiecare tzigara.... E UN SACRIFICIU... dar m-am lasat... nu pt mine ...PENTRU EA!

    5
    0

  • claudia pe 11 Sep 2010, 22:53
    helppppppp

    am nevoie de ajutor fumez de la 13 ani iar acum am 26 am slabit si nu am pofta de mincare dimineatz e cel mai frumos moment cind beau cafeaua si bag vreo 5 tigarii nnu pot sa ma las sa ma gindesc ca ma trezesc si nu fumez pffffffff dar mias dori sa nu fumez mie frica sa nu ma imbolnavesc ca am doi copii care au nevoie de mine ast raspunsuri pe id claudia25_a ms mult

    8
    1

  • robert costea pe 9 Sep 2010, 18:10
    dohh,nu reusesc sub nici o forma sa-l las...

    m-am apucat acum 24 de ani in urma,n-am facut pauza nici macar de-o zi...doctorii mi-au recomandat sa ma las ca am sa mor,dar nu pot..vointa? oh n-am deloc....sunt constient ca tigara nu-mi face nici un bine...sunt constient ca am sa mor intr-o zi...din cauza tigarii...dar......nu sfarsesc decat sa-mi spun ca nu voi mosteni pamantul.dar sa mor ptr tigara n-ash vrea.Cum sa ma las?

    1
    0

  • scorpion pe 25 Iul 2010, 03:07
    e usor sa te lasi de fumat

    salut,eu cred ca veata ne da un singur motiv de a lasa fumatul asta este moartea asa ca daca mai continui sa fumez poti sta de vb cu doamna moarte ....adika doamna moarte este tigara mereu vb cu ia asa ca bafta celor care nu se tem de moarte....

    1
    0

  • Florin G. Botea pe 3 Iul 2010, 18:29
    eu cred ca se poate! :)

    Salutare! vreau sa va spun ca fumez de la 16 ani si acum am 36! in toata perioada asta am avut cred ca vreo 3 tentative de a ma lasa care dupa maxim 3 saptamani esuau! pana la urma cred ca e psihologic totul! o sa radetzi dar de 2 zile nu mai fumez si e foarte bine! in ultimul timp simtzeam ca nu mai pot sa respir...ce e drept cred ca depasisem 2 pachete pe zi! nici nu mai tzineam cont! chiar as vrea sa nu ma mai ating de ele indiferent cat stres sau tentatzii apar...ca in viatza oricaruia dintre noi! eu cred ca se poate si as vrea sa mi-o demonstrez! pana la urma fiecare e responsabil pentru el! incercatzi sa vi-o demonstratzi si voi! bafta si mai vorbim! :)

    0
    1

  • titi sinistru pe 17 Iun 2010, 03:46
    da de unde

    Acum cand citesc stau cu tigara in mana si citesc cum sa ma las d fumat . Fumez de 14 ani si as vrea sa ma las .nu pot.tigari de la farmacie,plasturi,bomboane,tig electrica etc. e greu sa te lasi de fumat . astept sfaturi pe alexlumix@yahoo.com astept sfaturi de la ceio care au renuntat.

    1
    1

  • Laurentiu pe 3 Iun 2010, 16:45
    Se poate...........

    Mai oameni buni.....eu am 25 de ani si am fumat de pe la 17 ani ...la liceu mai rarut asa dar la serviciu un pachet pe zi.... Am citit "In sfarsit nefumator" de Allen Carr.Am 3 luni decand nu am mai fumat ,si am inceput sa alerg dimineata,credeti-ma ca ma simt altfel.....CITITI ACEA CARTE

    0
    1

  • Bogdan pe 26 Mai 2010, 13:57
    Nu se poate fara pastile

    Acum 5zile ma operat la gat si primu lucru dupa ce mi.a trecut anestezia am cereut sa ies afara sa fumez o tigara si sa beau un suc,primu lucru cand ma trezesc dimineata ma gandesc la tigara,am incercat toate metodele ca sa ma las de fumat,toate sfaturile de ma.i sus cred ca sunt pt cei care nu sunt dependentii.

    0
    1

  • Klaudia pe 4 Mai 2010, 21:38
    Gata cu fumatul.!

    Nu mai le suport.! La doctor nu ma pot duce deoarece sunt minora. Ies afara si toti prietenii mei fumeaza.!Trebuie sa iau si eu neaparat una. Am fost pedepsita si nu am mai iesit 3 zile afara,in casa simteam ca innebunesc.! La scoala nu ma pot duce in pauze sa fumez...!...Mie scarba de ele...:(..Am vorbit cu mama si cand a auzit ca fumez de la varsta asta (14 ani) a zis ca nu e bine si a zis ca e viata mea si ca daca vreau sa mor sa mor.!...Mama fumeaza si o vad pe ea si ma duc pe scara si fumez..!Nu ma pot abtine..:(....Toata lumea imi zice ca nu e bine.! Mama m-a intrebat de ce fumez.Ca sa ma dau smechera?!...I-am zis ca am luat un fum porma o tigare porma un pachet.!...Fumez de aproximativ 4 luni...daca nu fumez maximum 2 zile am nervi pe toata lumea ma razbun pe cei din familia mea si simt ca ma ustura gatul.! Asta insemana dependenta??Uni mi-au zis ca dupa 6 luni se instaleaza dependenta..! E adevarat??

    0
    1
Pagina « 1 2 3 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod